PDA

Teljes verzió megtekintése : Franklin levele

cerasus
09-11-27, 02:14
Sokszor csak akkor jövünk rá, hogy mennyire szerettünk valamit, ha elveszítettük.
8 éve csinálok salsa bulikat (eddig vasárnaponként, most először szombaton rendszeresen) egy kis maréknyi lelkes csapatnak (kevesebb mint 100 főnek), aminek igazán nem a megggazdagodás volt a célja, hanem, hogy halljatok itt Magyarországon valami mást, mint kubai zenét szinte kizárólag. Amit mindig is játszottam most divatos ‘vonalas salsának’ nevezni, de ez hibás elnevezés, hiszen ez ‘a salsa’, (nem csak vonalas salsa táncot lehet táncolni rá, hanem bármilyen salsát (kubai, kolumbiai salsát, sont, amit egyébként szintén kettőre táncolnak!)

Sokan mondták nekem (tanárok is), hogy szombaton kéne bulit csinálnom, hiszen akkor sokkal többen eljöhetnének, és tovább tarthatna a buli. Erre mindig azt válaszoltam, hogy még nem találtam olyan helyet, ahol nem fájt volna annyira a tulajnak a fogyasztás hiánya vagy nem akart volna mindenáron diszkózenét játszatni velem, ha beállít pl. egy csapat turista, hiszen számomra mindig ez volt a legfontosabb, hogy képviselhessem azt a zenei irányzatot, ami New Yorkban és Európában már oly népszerű, csak itthon nem lehetett hallani a bulikban, vagyis igen, azt amit szeretek és én is szivesen hallgatok.
Végre, találtam egy helyet, ami ideális több szempontból egy szombati bulihoz:
1. Nagy, mégis hangulatos hely, mely a karib térség városait juttatja eszembe, nem véletlenül hívta az előző tulaj Old Havanának de lehetne Old Santo Domingo, vagy Old San Juan is. (Nézz le a galériáról a bejárat irányába egyszer, nekem a szülőhazámat, Santo Domingot, juttatja eszembe!)
2. Két, közepes tempójú táncparkett, tökéletes hangzással.
3. Elegendő szék és asztal, hogy kényelmesen leülhess beszélgetni, enni-inni.
4. Koktélbár és étterem, ahol jó minőséget kapsz mégis olcsón: ásványvíz: 280Ft, üdítő: 350 Ft, Pizza szelet: 360 Ft.
5. Barátságos pincérek.
6. Türelmes és rugalmas tulaj, aki megadta a lehetőséget egy RENDSZERES szombati bulihoz.
7. Ruhatár
8. Központi fekvés 3 metró, 2 villamos és több busz járat csomópontjában, biztonságos és hangulatos sétáló utcában (Deák F. u. 10.)
9. És végül, de nem utolsó sorban a dj:
• Aki maga is megszállott salsa rajongó és zenegyűjtő (míg másnak van 5000 salsa száma, neki 5000 eredeti salsa cd-je van. Ez garantálja, hogy ne unatkozz hétről hétre, ne kelljen mindig ugyanazokat a számokat hallgatnod, hanem egy hatalmas zenei palettát élvezhess egészen 1925-től napjainkig!
• Aki Magyarországon a 100% salsa bulik megteremtője, akinek a bulijain nem kell hosszúnak tűnő reggaeton vagy merengue blokkokat végig várni, hogy vérge salsát táncolhass!
• Aki a new yorki salsa kongresszuson is játszott.
• Aki a ‘vonalas salsa’ bulik magyarországi nagykövete, illetve úttörője, aki behozta ezt a zenét ide, mikor még senki nem játszotta ezeket a számokat és szinte senki nem is tudta itt, hogy a salsa mint zenei műfaj New Yorkban született! (még sokan most se tudják, vagy ismerik el!)
• Aki “dominikai york”-ként a latin kapcsolatot jelenti a salsa zene szülővárosával, mindig eredeti karibi hangulatot teremtve.

Azoktól, akik vették a fáradságot, hogy elolvasták idáig kicsit hosszúra nyúlt levelemet (köszönöm!), csak annyit kérek, hogy ne panaszkodjatok folyton olyan mondvacsinált apróságokon, hogy a parkett kicsi, vagy a plafon alacsony, vagy nehéz parkolni, vagy hogy épp nincs ott a bulin az XY, hanem támogassátok a built, ami a TI bulitok!
Az életben nem kaphatunk meg mindent, amit szeretnénk, meg kell tanulnunk megbecsülnünk embereket, helyeket, még akkor is, ha nem tökéletesek!

Várlak Benneteket most szombaton is az Alfréd Papában!

Köszönöm a figyelmet,
Franklin Camilo
(Dj Malambo)