Teljes verzió megtekintése : Hangos zene
Minden megbántási célzat nélkül, inkább csak egészségügyi okok miatt dobom fel a kérdést.
A Colombus buli alatt felfigyeltem valamire, amiről azután eszembe jutott a régi Fáklya klubos buli is. Mindkét helyen felfigyeltem az érzékeimet ingerlő (zavaró) hangerőre.
Nektek mi a véleményetek?
Szerintetek is meg kellene kérni DJ Adalbertót a hangerő lefojtására, vagy ez így jó szerintetek? Szavazás indul!
Egyáltalán jobb táncolni durva hangerőben? (Nyilván az sem jó, ha nem hallani elég jól.)
Mi csináltunk már egy bulit, s nekem egyértelműen az maradt meg tapasztalatnak, hogy ha nagy a zene, akkor jobb a hangulat. Persze még egymillió más dolog is számít a zene meg a technika minőségén át, de tényleg ez volt a benyomásom. Mindenesetre, ha hangosnak érzed, akkor szólj neki. Vele lehet dumálni. :-)
BTW gyere pénteken a Mangó nosztalgiabuliba. :-)
Szerintem most nem volt hangos, sőt, a legtávolabbi sarkokban alig éreztem a zenét. Nem a hangerő a lényeg, hanem, hogy jól betöltse a teret, érezzem a lüktetését, ez a terem közepéig szerintem megvolt, láttam másokat nem zavart, és jól megtöltötték a távolabbi részeket is :)
Sziasztok!
A hangerővel a következő a helyzet.
A nagy termekben (mint pl. Fáklya Klub, vagy a Columbus hosszúsága) nehéz ügy, mert a távolság miatt ha viszonylag egyenletes hangerőt akarunk elérni akkor mind a négy sarkát ill. több ponton hangosítani kell. Ez discónál elmegy, de ahol kőkeményen a zenére, ütemre táncolnak ott külön processzort kell beépíteni a rendszerbe, hogy a hang terjedéséből adódó különbségeket kompenzálja. Különben a két oldal között eltérés lesz és zenei káosz. Ez nagyon zavaró.
Egyébként a processzorral (amit kipróbáltunk) is csak bizonyos területen lesz jó a hangkép.
Ezért hangosítanak nagy tereken egy oldalról mert igy nincs keveredés.
Viszont ennek meg van az a hátránya, hogy ahhoz, hogy hátul is hallani lehessen a hangfalak felé nagyobb lesz a hangerő.
Arról nem is beszélve, hogy az emberi test kb. egy négyzetméternyi hangelnyelő felület. Minnél többen vannak, annál nagyobb hangerőt kell tolni, hogy a ugyanazt az értéket elérjük. Ergo a hangfalak egyre hangosabbak lesznek a létszám növekedésével, hogy a terem távolabbi területein ugyanúgy lehessen hallani.
Csak azt tudom javasolni, hogy akinek érzékeny a füle, menjen távolabb a hangfalaktól.
Hangsúlyozom, amit leírtam az a kis helyekre nem érvényes.
Ott nyugodtan szóljatok, ha zavaróan hangos a zene, mert már lehet a dj. süket :) és neki az a normális.
Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek.
Üdv. Adalberto.
Csak azt tudom javasolni, hogy akinek érzékeny a füle, menjen távolabb a hangfalaktól
Ezt nyáron meg is lehet tenni, de télen sok helyen reménytelen. Az egyik legnagyob buliban a táncteremből kimentünk az előtérbe, onnan büfébe, és még ott se tudtunk beszélni egymással mert mindent elsöpört a hangerő. Pedig az ötlet jó, mármint, hogy legyenek olyan sarkok, ahol kicsit csendesebb a zene.
DobleRittbergerComplicado
09-12-17, 01:54
Talán újra feléled a fórum. Ha már Callado is visszajött. :)
Talán újra feléled a fórum. Ha már Callado is visszajött. :)
Á, semmi hivatkozás az internetről... Így még nem az igazi...
Ezt nyáron meg is lehet tenni, de télen sok helyen reménytelen. Az egyik legnagyob buliban a táncteremből kimentünk az előtérbe, onnan büfébe, és még ott se tudtunk beszélni egymással mert mindent elsöpört a hangerő. Pedig az ötlet jó, mármint, hogy legyenek olyan sarkok, ahol kicsit csendesebb a zene.
Akkor meg nyugodtan szóljatok a dj-nek, hogy hangos.
Nem mindig tudja kontrolálni megfelelően a hangerőt, főleg ha a hangfalak mögött van.
Nekem még ahányszor szóltak mindig lejjebb vettem.
Nincs ezzel semmi gond.
Persze, semmi gond.
Aztán Pisti szól, hogy halk. Józsi szól, hogy hangos. Vera szerint aztán túl halk. Béla szól, hogy más tegyél be. Ubulnak túl kevés a bachata, Mr. Kretén pedig szeretne végre egyetlenegy chachá-t a barátnője szülinapjára. Kati szerint pedig...
DJ-nek lenni egy nagy gyönyör lehet. Mindig is Dj akartam lenni. :)
Itthon mindig azt látom, hogy állandóan emberek csüngenek a DJ-ken, és mindenfélle dalokat kérnek tőlük. Párszor kiakadtam, amikor egy hosszú estén ugyanazt a dalt harmadszor adták elő, és amikor felvetettem a DJ-nek, azt mondta: sajnálom, folyton ezt kérik.
Nyáron voltam Prágában (http://www.lokola.cz/detail/8012/tropison/, vagy tropison.com, bár ha jól emlékszem, arról volt szó hogy nemsoká felújítják) , és a DJ meg a haverja egész este egyedül vagy kettecskén ücsörögtek, senki nem csüngött rajtuk. A népek egyszerűen nem voltak hozzászokva, hogy bármit is kérjenek, igaz, nem is nagyon tudtak táncolni, de nekem tök jó volt a zene. Bár nem tipikus salsa-klub, volt sok más zene is, de az nekem tetszik.
Jótót:
Én tavaly voltam ezen a helyen Prágában. Volt 10-12 páros, ebből jó ha 3-4 páros táncolt, azok is kezdő lépésekkel. Szintén azt láttam, hogy egy Dj és a haverja beszélgettek és váltogatták az egészen jó zenéket. nem volt kívánságműsor és sorban állás. :) Négyen mentünk ki akkor 2 lány, 2 fiú és remek jókat táncoltunk. :)
Érdemes ilyet szervezgetni arrafelé is. Jó dolog ám. :)
A zene ott is hangos volt a hangfalak közelében (de rendkívül konvex alapterületű a tér, jól lehet bujkálni oszlopok mögött, sarkokban a helyen, így mindenki kedvére tapogathatja a fülével a halk, vagy hangos zenét. :)
Bizony jó hely. Az volt kiírva augusztusban egy nagy transzparensre, hogy felújítják, csak elfelejtettem, mikor is. Biztos ezért nem működik a web-oldala.
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.