PDA

Teljes verzió megtekintése : Hangos zene

Balint
09-12-08, 23:01
Minden megbántási célzat nélkül, inkább csak egészségügyi okok miatt dobom fel a kérdést.

A Colombus buli alatt felfigyeltem valamire, amiről azután eszembe jutott a régi Fáklya klubos buli is. Mindkét helyen felfigyeltem az érzékeimet ingerlő (zavaró) hangerőre.

Nektek mi a véleményetek?
Szerintetek is meg kellene kérni DJ Adalbertót a hangerő lefojtására, vagy ez így jó szerintetek? Szavazás indul!
Egyáltalán jobb táncolni durva hangerőben? (Nyilván az sem jó, ha nem hallani elég jól.)

Greg
09-12-09, 22:48
Mi csináltunk már egy bulit, s nekem egyértelműen az maradt meg tapasztalatnak, hogy ha nagy a zene, akkor jobb a hangulat. Persze még egymillió más dolog is számít a zene meg a technika minőségén át, de tényleg ez volt a benyomásom. Mindenesetre, ha hangosnak érzed, akkor szólj neki. Vele lehet dumálni. :-)
BTW gyere pénteken a Mangó nosztalgiabuliba. :-)

nic
09-12-14, 02:08
Szerintem most nem volt hangos, sőt, a legtávolabbi sarkokban alig éreztem a zenét. Nem a hangerő a lényeg, hanem, hogy jól betöltse a teret, érezzem a lüktetését, ez a terem közepéig szerintem megvolt, láttam másokat nem zavart, és jól megtöltötték a távolabbi részeket is :)

Adalberto
09-12-14, 11:50
Sziasztok!

A hangerővel a következő a helyzet.

A nagy termekben (mint pl. Fáklya Klub, vagy a Columbus hosszúsága) nehéz ügy, mert a távolság miatt ha viszonylag egyenletes hangerőt akarunk elérni akkor mind a négy sarkát ill. több ponton hangosítani kell. Ez discónál elmegy, de ahol kőkeményen a zenére, ütemre táncolnak ott külön processzort kell beépíteni a rendszerbe, hogy a hang terjedéséből adódó különbségeket kompenzálja. Különben a két oldal között eltérés lesz és zenei káosz. Ez nagyon zavaró.
Egyébként a processzorral (amit kipróbáltunk) is csak bizonyos területen lesz jó a hangkép.
Ezért hangosítanak nagy tereken egy oldalról mert igy nincs keveredés.
Viszont ennek meg van az a hátránya, hogy ahhoz, hogy hátul is hallani lehessen a hangfalak felé nagyobb lesz a hangerő.
Arról nem is beszélve, hogy az emberi test kb. egy négyzetméternyi hangelnyelő felület. Minnél többen vannak, annál nagyobb hangerőt kell tolni, hogy a ugyanazt az értéket elérjük. Ergo a hangfalak egyre hangosabbak lesznek a létszám növekedésével, hogy a terem távolabbi területein ugyanúgy lehessen hallani.

Csak azt tudom javasolni, hogy akinek érzékeny a füle, menjen távolabb a hangfalaktól.

Hangsúlyozom, amit leírtam az a kis helyekre nem érvényes.
Ott nyugodtan szóljatok, ha zavaróan hangos a zene, mert már lehet a dj. süket :) és neki az a normális.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek.

Üdv. Adalberto.

callado
09-12-16, 23:52
Csak azt tudom javasolni, hogy akinek érzékeny a füle, menjen távolabb a hangfalaktól
Ezt nyáron meg is lehet tenni, de télen sok helyen reménytelen. Az egyik legnagyob buliban a táncteremből kimentünk az előtérbe, onnan büfébe, és még ott se tudtunk beszélni egymással mert mindent elsöpört a hangerő. Pedig az ötlet jó, mármint, hogy legyenek olyan sarkok, ahol kicsit csendesebb a zene.

DobleRittbergerComplicado
09-12-17, 01:54
Talán újra feléled a fórum. Ha már Callado is visszajött. :)

sonero
09-12-17, 10:29
Talán újra feléled a fórum. Ha már Callado is visszajött. :)
Á, semmi hivatkozás az internetről... Így még nem az igazi...

Adalberto
09-12-17, 14:02
Ezt nyáron meg is lehet tenni, de télen sok helyen reménytelen. Az egyik legnagyob buliban a táncteremből kimentünk az előtérbe, onnan büfébe, és még ott se tudtunk beszélni egymással mert mindent elsöpört a hangerő. Pedig az ötlet jó, mármint, hogy legyenek olyan sarkok, ahol kicsit csendesebb a zene.

Akkor meg nyugodtan szóljatok a dj-nek, hogy hangos.
Nem mindig tudja kontrolálni megfelelően a hangerőt, főleg ha a hangfalak mögött van.
Nekem még ahányszor szóltak mindig lejjebb vettem.
Nincs ezzel semmi gond.

Jótót
09-12-17, 15:12
Persze, semmi gond.
Aztán Pisti szól, hogy halk. Józsi szól, hogy hangos. Vera szerint aztán túl halk. Béla szól, hogy más tegyél be. Ubulnak túl kevés a bachata, Mr. Kretén pedig szeretne végre egyetlenegy chachá-t a barátnője szülinapjára. Kati szerint pedig...
DJ-nek lenni egy nagy gyönyör lehet. Mindig is Dj akartam lenni. :)

Jótót
09-12-17, 15:27
Itthon mindig azt látom, hogy állandóan emberek csüngenek a DJ-ken, és mindenfélle dalokat kérnek tőlük. Párszor kiakadtam, amikor egy hosszú estén ugyanazt a dalt harmadszor adták elő, és amikor felvetettem a DJ-nek, azt mondta: sajnálom, folyton ezt kérik.

Nyáron voltam Prágában (http://www.lokola.cz/detail/8012/tropison/, vagy tropison.com, bár ha jól emlékszem, arról volt szó hogy nemsoká felújítják) , és a DJ meg a haverja egész este egyedül vagy kettecskén ücsörögtek, senki nem csüngött rajtuk. A népek egyszerűen nem voltak hozzászokva, hogy bármit is kérjenek, igaz, nem is nagyon tudtak táncolni, de nekem tök jó volt a zene. Bár nem tipikus salsa-klub, volt sok más zene is, de az nekem tetszik.

LibErty
09-12-18, 10:34
Jótót:
Én tavaly voltam ezen a helyen Prágában. Volt 10-12 páros, ebből jó ha 3-4 páros táncolt, azok is kezdő lépésekkel. Szintén azt láttam, hogy egy Dj és a haverja beszélgettek és váltogatták az egészen jó zenéket. nem volt kívánságműsor és sorban állás. :) Négyen mentünk ki akkor 2 lány, 2 fiú és remek jókat táncoltunk. :)
Érdemes ilyet szervezgetni arrafelé is. Jó dolog ám. :)
A zene ott is hangos volt a hangfalak közelében (de rendkívül konvex alapterületű a tér, jól lehet bujkálni oszlopok mögött, sarkokban a helyen, így mindenki kedvére tapogathatja a fülével a halk, vagy hangos zenét. :)

Jótót
09-12-18, 11:54
Bizony jó hely. Az volt kiírva augusztusban egy nagy transzparensre, hogy felújítják, csak elfelejtettem, mikor is. Biztos ezért nem működik a web-oldala.