PDA

Teljes verzió megtekintése : Részletek

El Tiburon
06-08-03, 01:43
Akkor most döntsük el, hogy ez Roland fóruma, a Caliente fóruma, vagy simán mindenkié, és ennek fényében moderáljunk....
:(

A topicot meg ha végigolvastad, láthatod, lezárta önmagát.

Szabito
06-08-06, 22:17
'Kemény szavak!\r\nDe ha mégis felbukkannak, akkor csak azzal szabad táncolnod, akit Ők kiválasztanak számodra, OK? :p'

El Tiburon
06-08-08, 15:09
'De ők nem tudnak táncolni wááá\r\nértsd meg\r\nott kőkemény marketing megy, színvonal nélkül\r\njelzem, én is odajártam tanulni 1 darabig, meg voltam junior instructor, de okosan döntöttem, mikor eljöttem tőlük (nem én voltam az egyetlen)'

Szabito
06-08-08, 17:55
'Azért nem kellene mindenkit legyalázni! Véletlenül nem csak a sértettség beszél belőled? :D'

Vega4
06-08-09, 23:11
'Szia Krisz!\r\n\r\nHa jól tudom nem csak oda jártál egy darabig, hanem ott tanultad meg a kezdő lépéseket.\r\nNézd csak meg az ottani fórumot, ami igaz elég halott, de az ottani levelek majd 50 %-át te írtad.\r\n\r\nNézd én nem tudom mi volt anno az oka annak, hogy elmentél, de szerintem ha nem igazán tudsz jót mondani, akkor rosszat ne mondj...'

Diablo
06-08-11, 12:38
'agymosottak? hmmm... tudod nálunk a hangulat nem kötelező. hozzáteszem, az első ilyen jellegű kezdeményezés (a salsalista mellett) a mi honlapunkon volt. minden csoda 3 napig tart...\r\n\r\nmás. akik ott voltak látták... akik nem azokat nem szeretném befolyásolni. sokat tanulhatnál még a táncról, lehet hogy amit mi tudunk nyújtani már nem megfelelő színvonal Neked, de szépen megkérlek, hogy tartózkodj az ilyen (magán)jellegű véleményformálástól nyilvános fórumokon.\r\n\r\nMindenkinek azt tudom javasolni, hogy jöjjön el, nézze meg és döntsön saját tapasztalata alapján.\r\n\r\nÉs ne egy morálisan eltorzult és érzelmileg befolyásolt, nagyhangú, önjelölt véleményvezér szavai alapján ítélkezzen.\r\n\r\nDe ők nem tudnak táncolni wááá\r\nértsd meg\r\nott kőkemény marketing megy, színvonal nélkül\r\njelzem, én is odajártam tanulni 1 darabig, meg voltam junior instructor, de okosan döntöttem, mikor eljöttem tőlük (nem én voltam az egyetlen)'

vuk
06-08-11, 12:47
'De ők nem tudnak táncolni wááá\r\nértsd meg\r\nott kőkemény marketing megy, színvonal nélkül\r\njelzem, én is odajártam tanulni 1 darabig, meg voltam junior instructor, de okosan döntöttem, mikor eljöttem tőlük (nem én voltam az egyetlen)\r\n\r\n\r\nKeesha, Te egy nagyon jó táncos vagy.\r\nDe még akkor is, ha valóban ez a véleményed, méltatlan volt ez a fajta gáncsoskodás. Ha nem jönnek ide és nem szólnak hozzá a témához, az csak azért lesz, mert nem szállnak vitába ilyen nyilvánvaló provokációval.\r\nA marketingről pedig csak annyit: az a hely, ahol van marketing, méghozzá jó marketing, az működik. Jól.\r\nAz a hely, ahol nincs marketing, se jó, se rossz, az a hely pedig nem működik... Sehogy....\r\nAmi pedig a színvonalat illeti: te is oda jártál. Amikor odakerültem az iskolába, rengeteget táncoltam Veled, konkrétan Tőled tanultam meg egy sor olyan dolgot, amit Te már jóval korábban megtanultál Tőlük. Ha Őket minősíted, egyben Magadat is minősíted.\r\nEnnek az egésznek nem erről kéne szólnia. \r\nDancing is fun... én ehhez tartom magam.\r\n\r\nE.'

rozso
06-08-11, 14:52
'van saját fórumuk, ami halott\r\n\r\nnem fognak ide jönni, mert agymosottak szegények :D :D :D\r\n\r\nööööööööööö....aaaaaaa\r\nizé.......\r\n mi?......... öööööööööö.....\r\nagymo...... mi......?\r\nööööööööööööööö ...öööööö...ö\r\nmi... agymosott...... ööööööööööö aaaaaa\r\n..............aaaaaaaa\r\nÁ NEM, asszem vagy.......ööööööööö\r\n\r\nvan egy régi vicc ugy a 80as évek tájáról:\r\n- miért nem tör be a szovjet mikrotechnológia a nyugati piacra?\r\n- mert nem fér ki a gyárkapun\r\n\r\n2006 körül ugyanez kicsit ártfordítva:\r\n- miért nem jar XY , Z tánciskolába?\r\n- mert az EGOja nem férbe a kapun.\r\n\r\nööööö......aaaaaaaaa.......ööööööö'

El Tiburon
06-08-11, 16:05
'hozzászólásom elérte célját \r\nköszönöm ;)\r\n\r\nés még valami Vuk:\r\nDancing is always fun!'

Diablo
06-08-11, 16:40
'Krisztián,\r\nmegtennéd, hogy ezt a roppant sejtelmes szösszenetet kifejted?\r\nMi volt a célod a nyilvános becsmérléssel? Biztos vagyok benne, hogy tudod hiszen az üzleti életben jártas ember vagy, hogy ezt a jó hírnév megsértéseként szokták emlegetni.'

El Tiburon
06-08-11, 16:40
'agymosottak? hmmm... tudod nálunk a hangulat nem kötelező. hozzáteszem, az első ilyen jellegű kezdeményezés (a salsalista mellett) a mi honlapunkon volt. minden csoda 3 napig tart...\r\n\r\nmás. akik ott voltak látták... akik nem azokat nem szeretném befolyásolni. sokat tanulhatnál még a táncról, lehet hogy amit mi tudunk nyújtani már nem megfelelő színvonal Neked, de szépen megkérlek, hogy tartózkodj az ilyen (magán)jellegű véleményformálástól nyilvános fórumokon.\r\n\r\nMindenkinek azt tudom javasolni, hogy jöjjön el, nézze meg és döntsön saját tapasztalata alapján.\r\n\r\nÉs ne egy morálisan eltorzult és érzelmileg befolyásolt, nagyhangú, önjelölt véleményvezér szavai alapján ítélkezzen.\r\n\r\nAz első bekezdéssel még egyet is értek. (Hirtelen eszembe jutott a fogösszeszorítva odavetett \"Mosolyogj!\")\r\n\r\nMi a nyilvános fórum célja, ha nem a vélemény nyilvánítás? Az embereknek joguk van tudni. Nincs cenzúra.\r\nHozzáteszem, ez nem az én egyedüli véleményem, sajnos. Bárcsak úgy lenne.\r\n\r\nA következővel meg azért nem értek egyet, mert szegény emberkéink egy része nem csak zeneileg alulkultúrált.\r\n\r\nEzért mondom én is, hogy tessék szélesíteni a látókört. Tessék elmenni több tánciskolába, hogy legyen viszonyítási alap! Én megtettem.Ha már egy tánciskola üzlet, akkor elveszti a lényegét, igaz parasztvakítónak tökéletes. Már nincs kedvem provokálni, mert a saját kardodba dőlsz.\r\n\r\n\r\nSumma:\r\nSokat tanultam Rozsotól anno a salsatáborban, sokat köszönhetek neki.\r\nViszont az sem titok, miért jöttem el. Ennek részletezésétől most eltekintek.\r\n\r\nVega! Nem ott kezdtem, csak egy állomás volt. A kezdetekről is van 1 fórumtéma, ott megnézheted. ;) \r\nSokat kommenteltem a SD fórumon, igen. De miért csak én, mikor van több száz salsás? Akkor is volt, most meg csak több lett. Nincs véleményük, vagy csak félnek elmondani? \r\nEzt pont most kaptam mailben: \r\n\"amúgy gondolkoztam azon, h. én is beírok pár sort nekik.. de úgyis pusztába kiáltott szó lenne. pedig a ****** két kolleganője is diabolicás és egyetértettek velem tegnap, hogy a diabolica gáz\"\r\nÍgy reagálta le valaki a dumám. Ilyen is van, csak hogy lássátok.:D \r\n\r\n\r\nA tánciskolák tekintetében remek összehasonlítási alapom van. Főleg az oktatás struktúráját, a tanmenetet, és a színvonalat figyelembe véve.\r\nÖssze is állítottam 1 skálát, csak úgy nagyjából. Persze jöhet a \'Mihez képest?\' kérdés.\r\n\r\nNagy betűkkel kéne kiírni: Emberek! Hozzászólni kötelező!'

El Tiburon
06-08-11, 16:43
'Krisztián,\r\nmegtennéd, hogy ezt a roppant sejtelmes szösszenetet kifejted?\r\nMi volt a célod a nyilvános becsmérléssel? Biztos vagyok benne, hogy tudod hiszen az üzleti életben jártas ember vagy, hogy ezt a jó hírnév megsértéseként szokták emlegetni.\r\n\r\nSzia Andris!\r\n\r\nElőző hozzászólásom végén van a lényeg. ;) \r\nÓh és van itt valami, amiről személyesen szeretnék diskurálni, ha nyitott vagy rá!'

Diablo
06-08-11, 17:00
'Forrás nélküli idezeteket nehezen tudok elfogadni. Mindig felmerül a kérdés bennem, hogy vajon miért nem nekünk mondja el valaki a véleményét. Vagy lehet, hogy ez nem a valós véleménye csak szeret megfelelni a körülötte mozgó emberek elvárásainak... aki tényleg így gondolja, az bármikor elmondhatja, hogy szerinte mi a probléma a Salsa Diabólica tánciskolával.\r\n\r\nElég sok munka van amögött, hogy ez a szervezet ma ilyen formában működjön. Mert szerintem működik. És nem csak a marketing magas színvonalú...\r\n\r\nAz hogy Te miért jöttél el, viszonylag egyszerű: nem voltál képes elfogadni, hogy egy 20 fő fölötti csapatban kell legyenek szabályok és útmutatások, amitől egységes és működőképes a csoport és nem kell a tagoknak azon gondolkozni, hogy adott esetben jó-e amit tesznek, hiszen van mihez viszonyítani.\r\n\r\nMi mindig Mindenkinek azt javasoljuk, hogy próbáljon ki több iskolát és azok az emberkék jöjjenek hozzánk hosszútávon, akiknek az tetszik amit mi tudunk nyújtani.\r\n\r\nTermészetesen nyitott vagyok rá, hogy személyesen beszéljünk, de remélem nem okoz meglepetést, hogy szeretném előre tudni a témát. Akár e-mail-en akár privátban írd meg, ha gondolod.'

El Tiburon
06-08-11, 17:18
'Hidd el, bőszen buzdítom, hogy írja meg a véleményét!\r\n\r\nAz elválásnak részemről nem ez volt az oka, amit írtál.\r\n\r\nPrivát üzi mindjárt megy.'

Diablo
06-08-11, 17:29
'már csak 2 \"apróságot\" kell tisztáznunk:\r\n- nagy különbség van aközött, hogy valakit arra buzdítasz, hogy mondja el a véleményét illetve ha befolyásolod a véleményét.\r\n- ha nem ez volt az oka, akkor az a szomorú helyzet, hogy anno a Művész Kávézó teraszán a szemembe (szemünkbe, mert hogy a Rozso is ott volt) hazudtál. Mert szó szerint azt mondtad, hogy Neked soha senki nem modnhatja meg hogy mit csinálj és nem vagy hajlandó elfogadni semmilyen szabályokat vagy útmutatást.'

El Tiburon
06-08-11, 17:44
'már csak 2 \"apróságot\" kell tisztáznunk:\r\n- nagy különbség van aközött, hogy valakit arra buzdítasz, hogy mondja el a véleményét illetve ha befolyásolod a véleményét.\r\n- ha nem ez volt az oka, akkor az a szomorú helyzet, hogy anno a Művész Kávézó teraszán a szemembe (szemünkbe, mert hogy a Rozso is ott volt) hazudtál. Mert szó szerint azt mondtad, hogy Neked soha senki nem modnhatja meg hogy mit csinálj és nem vagy hajlandó elfogadni semmilyen szabályokat vagy útmutatást.\r\n\r\nNagy különbség van valaki befolyásolása, és aközött, hogy véleménye kinyivánításra buzdítom, legyen az bármi.\r\nA befolyásolásról te bizonyára többet tudsz. ;)\r\nLehet, hogy lehülyéz engem, de nem sértődöm meg, nem esik rosszul, ő így látja. Az is lehet, hogy egyetért velem. Bármi megeshet.\r\nA cél, hogy minnél többen mondják el, amit akarnak. Totális szólásszabadság.\r\n\r\nAz ok más, sokkal gyakorlatiasabb, prózaibb. Nagyon úgy látom, a lényeget nem értetted meg. Részletezni később sem fogom, mert fölösleges a múltban bolyongani. Aki megkérdezte, annak eddig is elmondtam.\r\n\r\nPrivi elment.'

Diablo
06-08-11, 18:07
'eljutottunk arra a pontra, ahol már képtelen vagy tények és kézzelfogahtó dolgok vagy események fényében beszélgetni.\r\naz utsó leveledből már csak a visszavágás felénk és a többiek (értsd: salsa társadalom) szemében a Te megítélésed jó színben tartása.\r\nszánalmas...\r\n\r\nde megpróbálom máskép: tegyél le valamit először az asztalra, mielőtt másokról mondasz negatív véleményt.'

El Tiburon
06-08-11, 19:04
'rendben. hozz popcornt, dőlj hátra, és olvass\r\n\r\nA SD tábor után elmentem haladó csoportba, ahová később azért nem jártam már, mert egy Csete Attila nevű srác (már akkor extra haladó volt) a Buddhán megmutatta a figurákat, és fölöslegesnek éreztem, hogy tovább izzadjak, meg költsek értelmetlenül.\r\nAz alacsonyabb szintű órákra bejártam segíteni, csak a sajátomra nem, mert felesleges volt. Egyik saját órámon Rozsoval mutattam be a puente nevű figurát. Az volt a tananyag. Ezek után már nem jártam, mire kicsivel később felhívtak az extra haladó csoportba, amit már Diablo - Taz - Kárpáti András vitt.\r\nOtt voltam pár alkalommal, de a stílus, és a hangnem nem jött be.\r\n\r\nSzerdai napon Cubanito. Tibi beteg, Taz DJ. Mutatok neki vmit, hogy miből mi jött ki egy próbálkozás alkalmával. Kérdem: van neve? mire ő: nincs, de van 1 hasonló. Köv extra haladó órán(másnap) már sajátjaként adja elő, kicsit másként, ami nem gond, csak mikor beszól, hogy figyeljek,mert nehéz, közlöm mosolyogva: ezt mutattam neked. mire ő a \'süket technikát\' alkalmazva mondta tovább.\r\n\r\nBejártam az alacsonyabb szintű órákra. egy idő után kivett rozso a tömegből, és előre hívott. később ezt \'hivatalossá\' tették a junior instruktor \'kinevezésel\'. Salsa hétvégére nem mentem már, mert újat nem tanultam, holott érzem, szükségem van rá. Azért nem megyek le 7végére, hogy a többieknek segítsek, meg ne tanuljak semmit, mindezért még fizessek is. Nem a pénz a gond, hanem az elv. Inkább elmentem a Kaméleonba, ahol a többi ismerősömmel táncoltam. Folyamatos visszajelzés hiánya - az oktatók részéről - miatt nem éreztem, hogy tudnék jól táncolni.\r\n\r\nÓra közben elején, és végén hozzám jöttek oda az emberek, ha valami kínjuk volt, nem a \'nagy\' tanárhoz. \r\n\r\nIntenzív kezdő első órája, Classic tánciskola. Első sor, alaplépés, mögöttünk a tömeg. Fogcsikorgatva jött a \"Mosolyogj!\" balról. Köszi, de nem. Marketing. ne azért járjanak hozzám az emberek, mert vidám vagyok, hanem mert táncolni tanulnak.\r\n\r\nJött a \'B\' fellépő csapat tagság. Próbák vasárnap kora délután. Mondanom sem kell, a lehető legjobb időpontban.:( Üzelti tárgyalásaim révén kimaradt, ha jól emlékszem 3 vagy 4 alkalom. Egyik 7végén Barbi szülinapját ünnepeltük Balcsin. Ott volt Márti és Karesz, akik akkoriban szintén fellépő tagok voltak. Egyedül én írtam vasárnap délelőtt smst Rozsonak ,hogy bocsi, de itt vagyok, és nem tudok részt venni, mellesleg itt van M és K, és valószínűleg ők sem fognak felmenni Pestre a próba kedvéért. Persze engem vettek elő. Állítólag a másik 2 arcot is, erről nem tudok. :)\r\n\r\nIdőközben olyannyira elhatároltam magam Andrástól, hogy csak Rozsoval beszéltem, ő volt a postás.\r\nIdőközben rá kellett jönnöm, hogy ő is csak 1 bólogató ember, és a nagy hirdetett demokrácia mindössze egy megalomániás ember marketing szüleménye. Mindenki félti a magáét, mert jó üzlet a salsa oktatás. Ez tény. Én nem ebből élek, nem is tervezem. A színvonalat meg lehet kompenzálni ajándékokkal, tombolával, sok minden mással. A lényeg, odakötni az embereket! Az a baj, hogy üzletként, vállalkozásként tekintesz az egész SD-re, és így már elveszi az értelmét. Sok a panasz, hogy az órák lelassultak, nincs haladás. Ha valaki mégis feljebb kíván lépni, az vegyen tőlük magánórát. :D höhö aranyos érvelés. \r\nÉrted már a problémám?\r\n\r\nFellépésen 3 szám csak basic steps? Hű de jó!\r\n\r\nDöntöttem,nem kívánok a része lenni, így eljövök.\r\nRéka, és Endre is eljött, mindketten fő oktatók, saját csoporttal, helyüket a koppintott template SD weblapon (ezt is megjegyeztem anno, de hogy, hogy nem, az a hozzászólás valahogy törlődött) fekete árnyék jelezte(még most is?- nem tudom).\r\n\r\nTe mit is tettél le az asztalra?\r\n\r\nEljöttél a Tropicalból többedmagaddal, viharosan. Előadod magad, azt tudsz, semmi kétségem.\r\nEngem nevezel hazugnak? Talán túl keveset nézel tükörbe, és probléma lehet az önértékeléseddel. Nem vagyok lélekbúvár, de elmennék veled szívesen egyszer, hogy megmondja, melyikünk szorul inkább segítségre. Lehet, hogy én, de nem bánom. :)\r\n\r\nKettőnk közt az a különbség, hogy engem nem érdekel, ki mit gondol rólam. Aki ismer, az kedvel, és szeret, aki meg nem, az csak a hírem ismeri, amit többek kreálnak, olyanok akik lószart sem tudnak rólam. No comment.\r\n\r\nMég egy kis adalék, és lezártnak tekintem az egészet, nem foglalkozom vele SOHA többet: \r\negy friss msn vélemény:\r\n\"x üzenete:\r\nna, én ezért nem írok a fórumba: mindenre +van válaszuk, okoskodóan letorkolnak, kontráznak.. Nem látom értelmét leírni a véleményem. Amikor anno a Katicának felvetettem a Kaméleonban, hogy itt, meg ott jó lenne változtatni az oktatáson, akkor is hasonló letorkolást kaptam, meg a lekicsinylő: \"nehommáaztképzeldhogytetöbbettucc\" szöveget...\r\n\r\nel Tiburon üzenete:\r\népp az a lényeg, hogy megírd a véleményed\r\n\r\nx üzenete:\r\nPedig itt nem, illetve nemcsak a tudáson van a hangsúly, hanem azon, hogy az ember lelkes.. és a diabolica a lelkesedést öli meg\r\n\r\nel Tiburon üzenete:\r\nírd le, amit most nekem is írtál\r\n\r\nel Tiburon üzenete:\r\nszóról szóra\r\n\r\nel Tiburon üzenete:\r\nbakker\r\n\r\nx üzenete:\r\nírjaleafaszom\r\n\r\nx üzenete:\r\nmég akarok menni ruedázni \r\n\r\nel Tiburon üzenete:\r\nakkor bemásolom \r\n\r\nx üzenete:\r\nfigy: mindenre meglesz kárpáty dick okos kontrája\r\n\r\nx üzenete:\r\nne másolgass má.. meg úgyis majd azt írják, hogy na, egy ilyen hitele kétes, mert anonim..\"\r\n\r\n\r\nKellemes hétvégét mindenkinek!'

Diablo
06-08-12, 01:30
'nagyon remélem, hogy minél többen elolvassátok Krisztián iménti hozzászólását, mert minden következtetést le lehet belőle vonni diákoknak, oktatóknak egyaránt. Tánciskolai \"hovatartozástól\" függetlenül.'

vuk
06-08-12, 15:17
'nagyon remélem, hogy minél többen elolvassátok Krisztián iménti hozzászólását, mert minden következtetést le lehet belőle vonni diákoknak, oktatóknak egyaránt. Tánciskolai \"hovatartozástól\" függetlenül.\r\n\r\n\r\nSzerintem egyikőtök sem szorul védelemre, de egy apró dolog:\r\nszínvonal: Krisz, igen, sajnos nem azonos a szint egyetlen csoporton belül sem,de az oktatás színvonala is csak az együttes csoportképhez tud igazodni. Vannak lassabban haladók és gyorabban haladók, minden bulin résztvevő salsamániások és csak a heti egyszeri alkalmommal órára járó emberkék. Nem lehet senkinek kötelezően előírni az órára járást, és ha ezzel valaki visszatartotta a többieket, sajnos el kellett viselni, türelmesnek lenni, mert nem volt kapacitás több csoportra, később szerintem ezért alakult a haladó1 és haladó 2 felosztás is, mást nem tudtak tenni. Emiatt nem mennék el egy iskolától, legfeljebb máshová is benéz az ember, hogy mit lehetne még tanulni. Többen járnak több tánciskolába.\r\nÉs mindenre van megoldás. Biztos vagyok benne, hogy az SD tisztában van azzal, ha nem is mindennel, hogy mik a prolémák, ezen felül is.\r\nEngem még senki nem küldött el a francba a véleményemmel.\r\nAmi pedig azt illeti, hogy egy a lényeg, csak maradjon a suliban az ember, a színvonalat meg pótolja a tombola és az egyebek: szerintem nem ettől függ, nem ezen múlik!!\r\nDe tessék, lehet jobban csinálni. Tehetség az van, bőven.\r\nDe azzal egyetértek, dancing is (has) always (been)fun.:D'

Vega4
06-08-12, 19:47
'Szia Krisz!\r\n\r\nTegnap is elnéztem, ahogyan táncolsz a Puertoban. Ügyes vagy ehhez nem fér kétség. Sőt bizony itt-ott még én is tanultam tőled és szoktunk is együtt ruedázni.\r\nDe...\r\nDe hidd el egészen más tanítani és egy több 1600-fős tánciskolát igazgatni, hogy az működjön, hogy a tanulók elégedettek legyenek, hogy jól érezzék magukat. Sőt még azt is bátran állíthatom, hogy egy táncikola vezetőjének nem feltétlen kell tudni a táncolni, mert az iskola vezetéséhez nem a salsa alaplépéseit kell ismerni, hanem valami egészen mást.\r\n\r\nDemokrácia van! Éljen a szabad akarat!\r\n\r\nHallottál már arról, hogy bárkinek is azt mondta volna valaki, hogy nem mehet más tánciskolába, mint a Diabólica?\r\nHa pedig neked gondod volt valamikor is és most el lehet olvasni te mit neveztél meg indokként a távozásodra... Nos miért kellene, hogy bárkit is befojásoljon ez? Gondolod, hogy mindenkivel ez történik?\r\n\r\nA szavaid, amiket leírsz pedig befojásolják azokat akik azt olvassák. Mire jó ez? Intézzétek el privin az ilyesmit. Én személy szerint nagyon rossznak tartom még akkor is, ha a \"Fórum azért van, hogy mindenki leírhassa a véleményét...\" zászlót lengeted.\r\nEgyébként a lehetőséged neked is megvan, hogy áldozatos munkával csinálj egy tánciskolát és mutass fel hasonló eredményeket, mint Andrisék.\r\nHa megteszed bizony szavaid súlyára is sokkal jobban oda fogok figyelni.\r\n\r\nTudod mi jut eszembe?\r\n\r\nÉN villanyász cégnél dolgozom. Képzelj el egy 24 órás ügyeletet. Jön egy üzemzavar, esetleg tű, esetleg baleset, adrenalin megy a levelegőbe... Pillanatok alatt kell döntened, néha úgy, hogy te magad is veszélybe kerülsz.\r\nMásnap az íróasztal kellemes melegéből, nyugodt körülmények között rohadtul jól el lehet mondani, hogy mit kellett volna előző nap csinálni abban a 34,5 másodpercben, amikor a tűz éppen a jobb kezedet mardosta...\r\n\r\nSzóval csinálj egy iskolát, legyenek olyan jó tanáraid, hogy az emberek ott maradjanak, tudj igazod azokhoz is, akik rendesen eljárnak, meg azokhoz is, akik nem. Produkálj úgy, hogy a döntő többség elégedett legyen, legyen egy kis hasznod is belőle, mert hát az igaz, hogy szeretsz táncolni, de heti hat napban azért egy kicsit sok és ha a hetedik napon megtudj megpihenni. De tudj miből pihenni.\r\n\r\nÉs talán még egy dolog. A munkahelyemen egy majdnem 100 fős szervezetet irányítok hét különböző telephelyen, amik között majd 300 km távolság van.\r\nGondolod, hogy ahhoz, hogy jól működjön nem kellenek szabályok, amiket be kell tartani, különben csak egy nagy káosz lesz az egész?\r\n\r\nJó mondhatod az egy munkahely ez meg azért van, hogy tanuljunk, szórakozzunk...\r\nNos akkor ideje szét nézned, mert amióta világ a világ mindig mindent szabályoznak és ha ez nem lenne, akkor anarchia lenne.\r\n\r\nKérlek beneteket, hogy ne marakodjatok, ha pedig szeretnétek ezt tenni, akkor tegyétek meg egymás között.\r\nA személyes ellentéteket a személyeknek kell lerendezniük, abból a körülöttük lévők nem lesznek többek, sőt...\r\n\r\nÜdvözlet mind a kettőtöknek!\r\n\r\nRigó Péter'

El Tiburon
06-08-12, 20:23
'Pítör!\r\n\r\nMajdnem teljesen igazad van, csak nem ismered a céljaim.\r\nNem akarok nagy iskolát, nem akarok versenyezni senkivel. Nem célom, hogy döngessem a mellem.\r\nÚgy vélem, a szavaim súlya nem az iskolám méretétől függ.\r\nInkább tanítok 3-4 embert, hogy igazán tudjanak táncolni. \r\nÉs igen, a 7ből 6 nap táncolok (szerdán sajna nincs buli), és ha egy tanítványom ott van a bulin, és igazán él, nekem az elég sikerélmény.\r\nHa csak ellesnek tőlem valamit, és azt magukévá teszik, már az is bőven jó.\r\nHa egy tánciskola vezetője meg nem tud táncolni, akkor vezesse az iskolát profi módon, de könyörgöm, ne oktasson! :(\r\n\r\n\r\nVuk!\r\n\r\nEzzel egyetértek, persze. \r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\nAmit viszont hiányolok, az az önképzés.\r\nÚgy vettem észre, ez sokaknál hiányzik.'

vuk
06-08-13, 21:08
'Pítör!\r\n\r\nHa egy tánciskola vezetője meg nem tud táncolni, akkor vezesse az iskolát profi módon, de könyörgöm, ne oktasson! :(\r\n\r\nVuk!\r\n\r\nEzzel egyetértek, persze. \r\nAmit viszont hiányolok, az az önképzés.\r\nÚgy vettem észre, ez sokaknál hiányzik.\r\n\r\n\r\nKi nem tud táncolni, András?, Rozsó?... vagy egyikük sem????\r\nÉs milyen önképzésről beszélsz, milyen fajta önképzést hiányolsz? \r\nHa az enyémet hiányolod, az úgy nem lesz jó, mert nem tudhatod, hogy a fejlődésemért mit teszek és mit nem.\r\nHa Andrisékét/Andrásét... az sem lesz jó... hova kéne még elmennie/elmenniük?? Kuba, Pozsony, Bécs, London, és ez csak az, amiről én tudok, de gondolom elég anyagot szednek össze innen onnan, amin újabb figurákat, technikákat, stb.-t lehet találni...\r\nKeesha, ne vidd túlzásba. Haragudhatsz ezért-azért, de amit fentebb írtál, az konkrétan... hát szóval most jobb lett volna, ha hallgatsz.:confused: \r\n\r\nNa jó, asszem én kiszállok, parttalan vitának tűnik ez az egész.\r\nCsak elszomorító...nagyon...:('

Beckhambaby
06-08-14, 11:55
'Sziasztok!\r\n\r\nÉn nem érzem parttalan vitának ezt az eszmefuttatást, sőt!! Nekem igencsak tetszik úgy, hogy a résztvevők majd\' mindegyikét személyesen is ismerem egész régről. \r\nAbban teljesen igazat adok Krisztiánnak, h ez egy szabad fórum, mindenkinek joga van elmondani a véleményét, csak ehhez kell \"arc\" is, amit sajnos nagyon sokan nem mernek vállalni olyan okoból kifolyólag, hogy \"úristenakkorkitiltanakmindenrendezvényrőlésnemjárh atoktovábbhozzájuktanulni\".\r\n\r\nHa egy táncisoklát színvonalasnak és nívósnak tartok, akkor oda fogok járni tanulni, adott esetben függetlenül a tanári gárdától és a menedzsmenttől, bár ez a két tényező sem elhanyagolható. Nem hiába jártam az SD-be sem, bár oda még mindig húz a szívem egy ember miatt, aki még régebben rengeteget segített nekem abba, hogy olyan emberré váljak, mint aki lettem és aki megtanította velem a társastáncok alapjait. Őt Rodek Zsoltnak hívják és a mai napig imádom mint embert és mint tanárt! Sajnálom, hogy amikor még jártam rendszeresen órákra, egy idő után már nem ő tanított! \r\n\r\nVelem is megtörtént az a dolog, hogy már nem járok az SD-be tanulni. Ennek is oka-okai vannak, de az i-re a pontot egy idén februári óra tette be, amikor egy olyan ember tartott nekem órát, aki a bemelegítésnél egy olyan figurát mutatott, amit még a tanársegéde sem tudott letáncolni... Rólam nem is beszélve, pedig van már mögöttem egy pár év salsa.. \r\n\r\nMeg nagyon érdekes ez a röpke 1000 fős társaság is... Mert ha nem jársz le minden áldott órára és bulira, akkor ez az összetartó társaság simán elfelejt téged. És ha teszem azt, betegség vagy bármi miatt kimaradsz, akkor annak te szívod meg a levét, mert nem kér fel senki táncolni arról nem is beszélve, hogy a \"barátaid\" úgy mennek el melletted, mintha soha életükben nem láttak volna. Sajnos volt ilyen élményem is már tavaly Buddha Beach-en és ez idén csak tetőzött, bár mostanra már annyit javult a helyzet, hogy mivel 4 hete non-stopba szinte minden bulin ottvagyok, lassan elkezdenek a régi \"barátok\" is megismerni. Ha már család és összetartás, akkor ez ne csak üres szó legyen, hanem legyen valóságalapja is.\r\n\r\nÉs igazat adok Krisztiánnak ebben is: \r\n\"engem nem érdekel, ki mit gondol rólam. Aki ismer, az kedvel, és szeret, aki meg nem, az csak a hírem ismeri, amit többek kreálnak, olyanok akik lószart sem tudnak rólam. No comment.\"\r\n\r\nTudom, hogy Krisztián eljött az SD-ből, és érdekes dolgot keringtek az ő eljövetelével kapcsolatban is. Ezeket főként olyan emberek terjesztették, akik még a mai napig ottvannak és életüket-vérüket adnák az SD-ért. De én a saját szememmel láttam, amikor az egyik juniorral úgy kicsesztek, hogy az én vállamon sírt...Persze utána ment a lelkifröccs meg a magyarázkodás, de spec ő volt az, aki bármikor-bármit az SD-ért. És a mai napig ottvan, tanít, fellép, csak valami megtört benne.\r\nAztán megkérdeztem Krisztiánt is, és annyira korrekten, elfogultság nélkül mesélt nekem az eljövetele okáról, hogy nem értem ezt a hihetetlen mérvű ellenszenvet, ami őt övezi. Lassan közellenséggé válik??? Gyerekek!!! Hova jut a világ????\r\n\r\nMindenki ellenség, akinek nem tetszik valami és ennek hangot is ad???? A kritikát viselni kell tudni méltósággal és felemelt fejjel, pláne akkor, ha esetleg valóságalapja is van. Értelmes, intelligens ember(ek) tud(nak) tanulni a kritikából, ha azt építő jelleggel olvassák-hallgatják.\r\n\r\nÉs igen, egy ilyen fórum arra van, hogy szabadon elmondhassa mindenki a véleményét, már aki képes és hajlandó vállalni az arcát - mert szerintem ez a legnehezebb pontosan a fentebb említettek miatt.\r\n\r\nEngem is rengetegen gyűlölnek, de aki ismer, az általában szeret. Sosem voltam az a típusú ember, aki véka alá rejti a véleményét.\r\n\r\nArra szeretnék kérni mindenkit, aki hozzászól bárminemű fórumhoz, hogy a saját véleményét mondja el, ne befolyásolja senki-semmi sem! Az természetesen nem baj, ha egy filozófiával egyetértek, csak akkor azt úgy tegye, hogy maga miatt értsem vele egyet, ne azért, mert egy társaság vagy közösség ezt elvárja azért, mert úgymond oda tartozik, vagy legalábbis odatartozónak érzi magát!\r\n\r\nSokáig én is úgy gondoltam, tartozom egy közösséghez. Aztán megkaptam a magam kis pofonjait. Utána már nem szívesen mondtam magam ennek a közösség tagjának. \r\n\r\nGondolkoztam azon, hogy vissza kellene mennem tanulni az SD-be, de már nincs hozzá kedvem. Túl sok mindent hallottam az utóbbi időkben, és sajnos nem jókat. Meg az az ominózus februári óra eléggé taccsra vágott. Nem biztos, hogy az a jó viselkedés, amikor a tanár fitogtatja a tudását a tanítványa előtt és elszáll attól, hogy ő most tanár és junior és fellépő és még sorolhatnám. \r\n\r\nSzeretném, hogy ha ez a párbeszéd folytatódhatna ellenségeskedés és útálat, gyűlölet nélkül! Kívánom, hogy mindenkiben meglegyen az erre irányuló vágy és intelligencia!\r\n\r\nTovábbra is maradok tisztelettel:\r\n\r\nLászló Zsuzsa'

Diablo
06-08-14, 14:47
'Egy kis adalék azoknak, akik olvasgatják a fórumot: László Zsuzsa (alias Beckhambaby) jelenleg szoros érzelmi szálak fűzik Krisztiánhoz (alias El Tiburon).\r\n\r\nTalán ennek fényében nem meglepő az iménti hozzászólása... \r\n\r\nZsuzsa, a Neked szánt gondolataim nem fognak nélkülözni némi személyeskedést, ezért ezt majd inkább privátban teszem meg.'

Fec
06-08-14, 15:31
'Egy kis adalék azoknak, akik olvasgatják a fórumot: László Zsuzsa (alias Beckhambaby) jelenleg szoros érzelmi szálak fűzik Krisztiánhoz (alias El Tiburon).\r\n\r\nTalán ennek fényében nem meglepő az iménti hozzászólása... \r\n\r\n\r\nMár meg ne haragudj, de ez az egész kezd hasonlítani a \"mindenre tudunk magyarázatot adni és nekünk van MINDIG igazunk\" típusú ósdi (l. a komcsikat), szánalmas és szemellenzős hozzáálláshoz...\r\n\r\nJah, és kérlek, ne agyalj a válaszon, megírom neked, csak be kell másolnod:\r\n\r\n\"A fórum hozzászólót szoros szálak fűzik Krisztiánhoz* így hozzászólása megkérdőjelezhető.\"\r\n\r\nÜdv:\r\nBerki Ferenc\r\n\r\n*: Ez igaz, bár még nem dugtunk. De idővel.. csak még össze kell érnünk.'

Diablo
06-08-14, 17:51
'Miért haragudnék? Köszi a javaslatot, de nem élnék ezzel a válasz-opcióval.\r\n\r\nÚgy tűnik, hogy nem sok értelme van \"fórumozni\". Megrágalmaznak, válaszolunk... majd lekomcsiznak. Istenien hangzik. Valahogy mégis mindig az a vége, hogy akik leírják a sz\'tük tényeket, bár nem mondanak valótlant, de érdekes módon mindig elhallgatnak néhány - az ő véleményükkel ellentétes dolgokra utaló - apróságot. És ezzel egyetlen probléma van: azok az emberek - és már meg ne haragudj, de azt hiszem Te is ide tartozol - akik nem ismernek bennünket, mert nem tapasztalják meg heti vagy napi szinten a nálunk zajló órákat, erősen befolyásolt hangulatba kerülnek. És ez nem kell tudatos legyen. De az ilyen negatív reklám mindenkire hatással van, akár bevallja, akár nem.\r\n\r\nTudom-tudom, mindenre van válasz, meg magyarázat és ez uncsi meg ilyenek.\r\n\r\nAz én hibám, hogy felvettem a kesztyűt. De kérdem én: mit tettél volna, ha Rólad vagy Téged érzékenyen érintő dologról mondanak sértő, megalázó és ráadásul hazug véleményt egy nyilvános fórum első témájaként?\r\n\r\nDe lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny. Esetleg kérdezd meg az oktatókat az általad látogatott tánciskolában, hogy mi a véleményük erről.\r\n\r\nÉs most is csak azt tudom mondani: nem kellett volna felvegyem a nyílt provokációt.\r\n\r\nÜdv,\r\nKárpáti András'

Fec
06-08-14, 18:41
'\r\nAz én hibám, hogy felvettem a kesztyűt. De kérdem én: mit tettél volna, ha Rólad vagy Téged érzékenyen érintő dologról mondanak sértő, megalázó és ráadásul hazug véleményt egy nyilvános fórum első témájaként?\r\n\r\n\r\nNem hiszem, hogy hibáztál volna ebben: az embernek meg kell védenie azt ami az övé, amit magáénak érez, vagy amire felesküdött.\r\n\r\nDe! A kritikát meg kell hallgatni. És ha van igazság benne, akkor akceptálni kell és annak szellemében továbblépni.\r\n\r\nVagy... jön a szomorú tény: az emberek szépen csordogálnak elfele, választanak másik iskolát, iskolákat, vagy magántanárt.\r\nDe - úgy gondolom - nem ez a cél, hanem az, hogy az emberkék derűs szívvel maradjanak az adott iskolánál és büszkék legyenek arra.\r\n\r\nÉs végül még1 respekt... a Krisztán nagyon forrófejűen indult neki a témának. Néha eléggé mediterrán a habitusa. :('

El Tiburon
06-08-14, 21:17
'Vuk!\r\n\r\nPeti írta:\r\n\"Sőt még azt is bátran állíthatom, hogy egy táncikola vezetőjének nem feltétlen kell tudni a táncolni, mert az iskola vezetéséhez nem a salsa alaplépéseit kell ismerni, hanem valami egészen mást.\"\r\nErre reagáltam:\r\n\"Ha egy tánciskola vezetője meg nem tud táncolni, akkor vezesse az iskolát profi módon, de könyörgöm, ne oktasson!\"\r\n\r\nItt nem 1 adott tánciskoláról beszéltünk. ;)\r\nA többi részét meg nem értem, miért vetted magadra.:confused: \r\n\r\n\r\n\r\nFec, mikor dugunk?:p :rolleyes:'

Roland
06-08-16, 13:42
Azt hiszem eljött a moderálás ideje...

Én nem voltam még a diabolicában és nem is ismerem az ottaniakat, így azt sem tudom, mennyi igazság van abban, amit itt írtok, DE!

Ennek a fórumnak elsősorban az a célja, hogy összehozza az embereket és kialakuljon egy szorosabb közösség, nem pedig az összeugrasztás és egymás f**ázása...

Le lehet írni a véleményeteket 1-1 témáról, de ezt meg lehet tenni olyan hangnemben is, hogy mást ne sértsen, illetve ha olyan jellegű a dolog, akkor inkább beszéljétek meg személyesen!

A jövőben kicsit szigorúbb leszek a moderálás terén, de azért nagyon remélem, hogy nem lesz szükség erre...

Az érintettektől várom a visszajelzést, addig még itt marad ez a topic, utána téma lezárva...

vuk
06-08-23, 14:15
Azt hiszem eljött a moderálás ideje...

Én nem voltam még a diabolicában és nem is ismerem az ottaniakat, így azt sem tudom, mennyi igazság van abban, amit itt írtok, DE!

Ennek a fórumnak elsősorban az a célja, hogy összehozza az embereket és kialakuljon egy szorosabb közösség, nem pedig az összeugrasztás és egymás f**ázása...

Le lehet írni a véleményeteket 1-1 témáról, de ezt meg lehet tenni olyan hangnemben is, hogy mást ne sértsen, illetve ha olyan jellegű a dolog, akkor inkább beszéljétek meg személyesen!

A jövőben kicsit szigorúbb leszek a moderálás terén, de azért nagyon remélem, hogy nem lesz szükség erre...

Az érintettektől várom a visszajelzést, addig még itt marad ez a topic, utána téma lezárva...

Kedves Roland.
Akkora volt mindenkinek a szája, hogy ez egy szabad fórum és mindenki éljen a vélemény nyilvánítás jogával...
Ehhez képest olyan hozzászólásokat is töröltél, köztük az enyémet is, amiben nem emlékszem, hogy akár csak egyetlen mocskolódó, kekeckedő, hergelő, uszító szó is lett volna. (bár az elmúlt egy hét hozzászólásait nem láttam, nekem pedig nem volt megjegyzésem a témakörhöz)
A magam részéről az én hsz-emimet illetően szerintem túllépted a hatásköröd, ami ugyan kétségtelenül szükséges, de jelen esetben felesleges volt.
Üdv:
Sipos Edit

Fec
06-08-23, 14:36
A magam részéről az én hsz-emimet illetően szerintem túllépted a hatásköröd, ami ugyan kétségtelenül szükséges, de jelen esetben felesleges volt.

Nos, kedves Edit,
Rolandot csak az az elgondolás vezérelte, hogy "tiszta lappal" indítja újra ezt a fórumot... Szóval hajrá!

Írjatok inkább a táborról, milyen volt? :)

ati
06-08-25, 02:47
Akkor most döntsük el, hogy ez Roland fóruma, a Caliente fóruma, vagy simán mindenkié, és ennek fényében moderáljunk....
:(

A topicot meg ha végigolvastad, láthatod, lezárta önmagát.

Srácok!Én próbáltam nem beleszólni,de most kérlek figyeljetek egy kicsit!
Az oldalt Roli üzemelteti,ezt tudja mindenki.Azt is tudja mindenki,hogy Roli az én tanítványom,és személyes jó barátom.
Az oldal azonban teljesen FÜGGETLEN!!!!!!
Konkrétan én kértem meg,és még egy páran rajtam kívül,hogy moderáljon!
Nekem semmi bajom senkivel,pláne mert nem vagyok érintve a témában,de tényleg kezdett eldurvulni a dolog.Az nem gáz,hogy elmondjuk a véleményünket,de ami itt folyt,az már kezdett a vagdalkózás irányába menni,aminek egyrészt semmi értelme,másrészt azt gondolom,hogy el lehet ezt intézni olyan módon,hogy ne bántsunk meg senkit!
Krisz,tudod,hogy kifejezetten kedvellek(ne reménykedj,nem dughatsz meg:D ),nagyon jó táncosnak tartalak,tehát ez részemről nem ellened szól,hanem az ellen a hangnem ellen,ami volt.
Képzeljük el,hogy egy civil(nem salsás egyén)bekukkantott az oldalra,elolvasta ezt a topicot.Biztos,hogy még ha volt is,már nincs kedve salsázni!
Megértem mind a két fél indulatati,nem tudom,hogy mi jogos,és mi nem,de ez csak kettőtökre tartozik,szerintem!
Szépen kérek tehát mindenkit,hogy a jövőben próbáljunk meg emberibb hangnemet megütni,hiszen-azt hiszem mondhatom-a cél közös!
Hozzunk össze egy igazán ütős magyar salsa-életet(ami már most sem rossz),és legyen ez a fórum az egyik kommunikációs csatornánk!
Köszönöm mindenkinek!
Menyhért Attila

El Tiburon
06-08-25, 04:21
A francba a reménnyel
Ati...
Egy világ omlott bennem össze :D

Roland
06-09-01, 18:48
A moderálás valóban nem személyek ellen szólt és nem az egyes hozzászólásokat töröltem, hanem az egész topicot.

Elnézést kérek az érintettektől így utólag is, és nagyon remélem, hogy a jövőben nem lesz ilyenre szükség.