Teljes verzió megtekintése : Valaki nem akar segíteni rajtam? :-)
Szervusztok lelkes salsások! Én az elmúlt másfél évben Debrecenben laktam, mert ott járok egyetemre. Ott kezdtem el salsázni is, kb egy évet jártam, elég rendszeresen. Most viszont passzív féléven vagyok, így hazaköltözem Pestre. Én Debrecenben lelksesn jártam salsabulikra, és itt is járnék, mert nagyon hiányzik. Pesten viszont egy db fiúismerősöm nincs, aki salsázni tudna, nem hogy egy egész társaság... :-) Ha meg az ember csak úgy ismerős nélkül lemegy egy salsázóhelyre, akkor vagy fölkérik, vagy nem, de inkább nem, mert a fiúk is az ismerős lányokat kérik föl szívesebben. Ezt fölírtam egyébként a táncpartnerkeresőre is, de az a helyzet, hogy én nem táncórára járáshoz keresek táncpartnert, és igazából nem is feltétlenül egy konkrét táncpartnert keresek, a legtöbben pedig azért mennek fel a táncpartnerkeresőre, hogy órára járáshoz egy konkrét partnert találjanak, úgyhogy gondoltam, fölírom ide is, hátha itt nagyobb szerencsém lesz. :-) Szóval: segítsééég! Hát nincs itt Pesten olyan ember vagy egy salsás társaság, aki azt mondaná nekem: figyelj kislány, én/mi megyek/megyünk ekkor és ekkor táncolni ide és ide, tarts velem/velünk, aztán majd beszélgetünk veled is, és nem hagyunk egész este petrezselymet árulni a fal mellett?
Kedves Törpilla,
szerintem ne vedd komolyan a szorongásodat és nyugodtan menj el egyedül egy salsás helyre, ezek a bulik nem piacterek, azzal, ha megállsz és várod, hogy felkérjenek, nem "árulod" magad, hanem ez egy jelzés arra, hogy felkérhető vagy. és fel is fognak kérni, ha olyan a tartásod, a tekinteted, a kiállásod, az öltözeted. Ha (netán...) előnytelen a külsőd, pl. elhíztál...akkor a társaság se segít. Ha "gubózol" egy oszlop mögött, az se. Más lányok is ezt csinálják: kiállnak és viszik őket, mint a cukrot. Szerintem ne komplikáld túl, vegyél egy jegyet és gyere!
Hát figyelj Zsoló, én csak az alapján aggódok, hogy Debrecenben az ilyen salsázóhelyek elég zárt közösségeket alkottak. Ha én vittem magammal egy barátnőmet, vagy egy másik salsás lány hozott valakit aki nem tartozott oda, hát általában nekem kellett külön szólnom az ismerős fiúknak, hogy basszus, kérjétek már fel őt is, azért jött el, mert azt mondtam neki, hogy tök jó poén lesz, erre nem kéri föl senki. De ha azt mondod, hogy Pesten ez nem így van... no majd megpróbálom. :-)
Én csak annyit tudok zárásképpen hozzátenni, hogy a pasik számára a tánctudáson, a fellépésen kívül az esztétikus megjelenés a legdöntőbb abban, hogy felkérnek-e valakit. nem az, hogy jól ismert arc-e vagy idegen. Erre figyeljetek leginkább, s nem fogjátok megbánni!
vajonmilesz
11-04-20, 15:53
Hát figyelj Törpilla, :) pasi vagyok, debreceni, s e kettő biztos eléggé megmagyarázza, miért nem értem én azt, hogy ha egy nő táncolni szeretne egy salsabuliban, akkor miért ne mehetne oda egy pasihoz azzal, hogy táncolnám velem?
vagy valami ilyesmi szöveggel. :)
tudom nehéz ezt egy nőnek, hagyományok, szokások meg minden, de egy salsás hely szerintem felmentést ad az ilyen konvenciók alól :)
Hát figyelj Zsoló, én csak az alapján aggódok, hogy Debrecenben az ilyen salsázóhelyek elég zárt közösségeket alkottak. Ha én vittem magammal egy barátnőmet, vagy egy másik salsás lány hozott valakit aki nem tartozott oda, hát általában nekem kellett külön szólnom az ismerős fiúknak, hogy basszus, kérjétek már fel őt is, azért jött el, mert azt mondtam neki, hogy tök jó poén lesz, erre nem kéri föl senki. De ha azt mondod, hogy Pesten ez nem így van... no majd megpróbálom. :-)
Én csak annyit tudok zárásképpen hozzátenni, hogy a pasik számára a tánctudáson, a fellépésen kívül az esztétikus megjelenés a legdöntőbb abban, hogy felkérnek-e valakit. nem az, hogy jól ismert arc-e vagy idegen. Erre figyeljetek leginkább, s nem fogjátok megbánni!
Az en tanacsom ki kicsit ellentetes.
Most eppen New Yorkban vagyok, es az egyik legjobb (vonalas) klubbol (Club Cache) jovok haza. A vicces, hogy az utolso tancom volt a legjobb, pedig mar keszultem haza, da volt egy csaj aki fantasztikusan tancolt, es jol is nezett ki, de eppen ezert nem volt felkerni az egesz este. Aztan, amikor a DJ bemondta, hogy az utolso szam, akkor gondoltam egyet, hogy "Egy eletem, egy halalom, ezt a csajt most kiprobalom!", pedig mar epp ott tartottam, hogy veszem az utcai cipomet. En lepodtem meg a leginkabb, hogy erre teljesen beindult... Mindenesete tok jol volt, es melto zarasa volt az estenek.
A csajok szamara a tanulsag viszont az, hogy minel jobban neznek ki, es minel jobban tanolnak, annal felelmetesebbek a fiuk szamara, meg akkor is ha evek ota tancolnak.
A lgegjobb orvossag, ha valaki megkozelithetonek nez ki. Ha peldaul kiall a tancparkett szelere, kdevesen mosolyog, stb, akkor lenyegesen javulnak az eselyei egy felkeresre.
A csajok szamara a tanulsag viszont az, hogy minel jobban neznek ki, es minel jobban tanolnak, annal felelmetesebbek a fiuk szamara, meg akkor is ha evek ota tancolnak.
El tudja valaki képzelni ezt a helyzetet Kubában?:confused: Bár meglepő a kijelentés, ha tényleg így van, akkor egyszerű a megoldás: rondára sminkelik magukat a csajok és látványosan elkezdenek bénázni. Érdeklődéssel várom a beszámolókat az új módszerrel kapcsolatos tapasztalatokról, ha valaki kipróbálja.:D
El tudja valaki képzelni ezt a helyzetet Kubában?:confused: Bár meglepő a kijelentés, ha tényleg így van, akkor egyszerű a megoldás: rondára sminkelik magukat a csajok és látványosan elkezdenek bénázni. Érdeklődéssel várom a beszámolókat az új módszerrel kapcsolatos tapasztalatokról, ha valaki kipróbálja.
Amit Chris mond, abban van ám valami! Itten a mi kis táncolni akaró hazánkban Én még sose táncoltam Dianaval, Madelinnel és még sorolhatnám, hogy kivel nem, de idén fogok :) és a nálam sokkal nagyobb tudással rendelkező magyar táncosokkal is jól megválogatom, hogy milyen zenére menjünk táncolni! Pl. nekem sem az afro, sem a reggaeton nem megy valami fényesen.
A feltűnően csinos és csinosan öltöző lányok szerintem is sokkal nagyobb eséllyel mennek táncolni, még ha kezdők, akkor is!!!
Ismerek valakit, nem mondom meg a nevét de sztem sokan ismeritek, aki mikor elkezdett táncizni az első bulijába szolidan ment és csak ácsorgott.... a következő héten felvette a legrövidebb szoknyáját egy merész felsővel és láss csodát meg sem állt egész este!
Ilyenek ezek a férfiak :)!!!
:dance:
El tudja valaki képzelni ezt a helyzetet Kubában?
Nem ertem hogy jon ez ide. Egyebkent a csaj akirol irtam, nem arulta a petrezselymet, sokat tancolt, csak en voltam toketlen, es ezen Kuba sem valtoztatott volna.
Nyilvan ha hogy valaki jol tancol vagy jol is nez ki, csinosan oltozik, akkor szivesebben tancolnak vele. Masreszt viszont, hogy ez mennyire aktualizalodik, az szvsz elsosorban azon mulik, az elsosorban a lany viselkedesen mulik: Tehat ha kedves, baratsagos, mosolyos, felveszi a szemkontaktust, stb. az rengeteget szamit.
Masreszt, ha elnez melletted, elmerulten beszelget, gubbaszt, unatkozo fejeket vag, akkor se szivesen kerik fel, ha egyebkent jol tancol.
Volt egy masik furcsa elmenyem is egy-ket honapja: felkertem egy azsiai csajt, aki, bar nem tancolt rosszul, egesz tanc alatt olyan arcot vagott, mintha halalosan unta volna. Mar el is konyveltem magamban, hogy nem vagyunk kompatibilisek, valoszinu tobbet nem kerem fel. Aztan kiderult, hogy rosszul olvastam, mert par tanc utan o jott hozzam felkerni. Szerintem nem azert mert annyira jo volt velem, hanem inkabb azert mert valoszinu egyre kevesebben kerik fel, ha unott fejet vag, es ha szeret tancolni, akkor ez lesz az egyetlen eselye tancolasra.
Szoval szerintem a tuti modszer arra hogy egy csajt folkerjenek arra az az, ha egyszeruen ramosolyog (nem vigyorog) es felveszi a szemkontaktust azokkal akikkel szivesen tancolna.
sushimókus
11-04-27, 23:56
Bocs srácok, ez egészen érdekes értekezés volt. Már épp azt hittem, hogy ez a fórum teljesen mentes a reklámon kívüli hozzászólásoktól. Tévedtem. Egy kicsit :)
Szerintem ez a nyílt (de nem erőszakos) szemkontaktus, kedves (őszinte) mosoly, lehetőség szerint kiegészítve némi ápolt külsővel, jó illattal, fényes, hajzuhataggal, hosszú formás combokkal, feszes seggel, gömbölyű mellekkel, hosszú szempillákkal és magas IQ-val tényleg egész jól bejön a fiúknál.:D
:-D :-D :-D
Nem is olyan rossz lista. Még valami elvárás esetleg? A szempilláim hány centisek legyenek? :-P
Nahát, egész komoly értekezés lett ebből, mióta nem jártam a fórumon. De örülök neki, hogy hallottam pár véleményt. :-)
Én azért félek csak úgy egyedül elmenni, mert az én tapasztalatom szerint a pasik még ha fel is kérnek idegen lányokat, hát azok közül választanak, akikről látják, hogy más pasik is táncoltatják őket. Engem Debrecenben idegen srácok is felkértek, mert alapvetően csinos lány vagyok és mivel ott volt társaságom, ezért mindig volt ismerős aki felkért, de akkor is elvoltam, mikor épp nem táncoltam senkivel. Így a srácok azt látták: itt van egy csinos lány, aki szívesen táncol, de nem ott gubbaszt a parkett szélén és epedve várja, hogy végre valaki fölkérje. Viszont ha elmeygek egyedül úgy, hogy nem ismerek senkit, akkor igenis kénytelen leszek a táncparkett szélén csücsülni és nézni a táncolókat, és epedve várni, hogy fölkérjen egy pasi. Brrr, már előre hülyén érzem magam... általában imádok nőnek lenni, de ez egy olyan dolog, amit halálosan irigylek a pasiktól: ők nem akkor táncolnak, mikor felkérik őket, hanem mikor épp kedvük támad.
:-D :-D :-D
Nem is olyan rossz lista. Még valami elvárás esetleg? A szempilláim hány centisek legyenek? :-P
Nahát, egész komoly értekezés lett ebből, mióta nem jártam a fórumon. De örülök neki, hogy hallottam pár véleményt. :-)
Én azért félek csak úgy egyedül elmenni, mert az én tapasztalatom szerint a pasik még ha fel is kérnek idegen lányokat, hát azok közül választanak, akikről látják, hogy más pasik is táncoltatják őket. Engem Debrecenben idegen srácok is felkértek, mert alapvetően csinos lány vagyok és mivel ott volt társaságom, ezért mindig volt ismerős aki felkért, de akkor is elvoltam, mikor épp nem táncoltam senkivel. Így a srácok azt látták: itt van egy csinos lány, aki szívesen táncol, de nem ott gubbaszt a parkett szélén és epedve várja, hogy végre valaki fölkérje. Viszont ha elmeygek egyedül úgy, hogy nem ismerek senkit, akkor igenis kénytelen leszek a táncparkett szélén csücsülni és nézni a táncolókat, és epedve várni, hogy fölkérjen egy pasi. Brrr, már előre hülyén érzem magam... általában imádok nőnek lenni, de ez egy olyan dolog, amit halálosan irigylek a pasiktól: ők nem akkor táncolnak, mikor felkérik őket, hanem mikor épp kedvük támad.
általában imádok nőnek lenni, de ez egy olyan dolog, amit halálosan irigylek a pasiktól: ők nem akkor táncolnak, mikor felkérik őket, hanem mikor épp kedvük támad.
Fölösleges irigyekdni. Egy lany is kerhet fel fiukat.
Keves olyan buliban voltam eddig, ahol meg egyszer sem kertek fel, pedig egyaltalan nem vagyok a tancparkett ördöge. ;)
sushimókus
11-05-01, 01:22
ez egy olyan dolog, amit halálosan irigylek a pasiktól: ők nem akkor táncolnak, mikor felkérik őket, hanem mikor épp kedvük támad.
Törpilla,
mi is akkor táncolunk, amikor kedvünk támad. Ráutaló magatartást kell tanúsítani :). Nem kell stresszelni rajta. A férfiakat (gyöngéden, kedvesen, szeretettel) szavak nélkül is rá lehet venni annál nagyobb áldozatot követelő dolgokra is, minthogy egy helyes csajjal táncoljanak. Ne mondd már, hogy nem.
Nálam alapszabály, de úgy tűnik bevált. Szinte mindig mindenkivel táncolok, aki egyszer felkér. Sosem éreztetem senkivel, hogy nem jó táncos, mert biztos van olyan, akinek én nem lennék az. Ez nem verseny. Ha valakivel nagyon nagyon rossz táncolni (mert azért ilyen is van, de nálam soha nem a tánctudásának szintje miatt), akkor legközelebb egyszerűen nem adok neki alkalmat, hogy felkérjen, így nem kell megbántani sem, meg magamat szivatni sem. Jobb, ha az ember áll és nem ül. A táncparkett közelében, mozogni kell, és körülnézni, hogy vajon ki az, aki szintén táncolni szeretne. Ha a szemébe nézel, és csak mimikával megkérded, hogy nincs-e kedve táncolni, és még esetleg rá is tudsz mosolyogni, akkor tuti felkér. Nem kell, hogy ő legyen a herceg fehér lovon... legalábbis ha csak táncolni szeretnél. Egyik tánc aztán már hozza a másikat. Aztán meg a fehér ló lovasát. Pár buli után lesz egy csomó fix táncpartnered.
Remélem Ti most is buliztok! Sajnos én nem tehetem ma.
Sushival teljesen egyetértve még annyit tennék hozzá...
Mindannyian elkezdtük valahol. Én pl. teljesen kezdőként, bulikba lejárva tanultam meg táncolni, senkit se ismertem - az első buliban. Barátkoztam, ismerkedtem, beszélgettem "idegenekkel", és szépen kialakult az ismerősi kör. De már az első bulimban sem ültem, azóta is csak akkor ülök le, ha pihenek, vagy beszélgetek. Ma már nem kell táncokra vadászni, de az elején amikor kellett, igenis ott álltam a parkett szélén akár egész este 2-3 táncért, mert a Balázsfélék nem kértek fel. :P :D Ja, talán mert nem jártam 2 centis szoknyákban. :) Én úgy voltam vele, hogy amíg nem vagyok magabiztos a táncban, addig inkább nem akarok a ruhámmal kitűnni, ne arról jegyezzenek meg. Azóta már ez is változott, de baromira nincs az itthon összhangban, hogy valaki hogy néz ki és mennyit táncol, a kisugárzás a lényeg, és lehet az akármilyen rövid szoknya, ha az ember feszeng, ha nem felszabadult.
Én már a kezdőknek is azt tanácsolom, minél hamarabb menjenek bulizni, és ismerkedjenek. Akkor ez hatványozottan igaz olyanokra, mint Te Törpilla, akik már táncolni is tudnak, megvan a magabiztosság, mégis mitől kéne félni? Szerintem ne érezd kevésbé nőnek magad attól, hogy picit árulni kell magad, pont ellenkezőleg, szerintem ez a dolgunk. Én nem buzdítalak arra hogy kérj fel pasikat, én szinte sose teszem. Lehet, hogy 1-2 (3?) bulin picit unatkozni fogsz, de a tánc nélküli percekben ismerkedj, senki nem fog idiótának nézni, ha odacsatlakozol más ácsorgó lányokhoz beszélgetni, de a legrosszabb ha leülsz, vagy unottan álldogálsz. Mindegyik bulinak adj legalább 2 esélyt, menj el mindenhova, nézd meg Neked hol tetszik legjobban a zene, a társaság, a hangulat. Azért min. 2-t, mert elsőre bármi bejátszhat, nem mindig ugyanolyan 1-1 buli sem. Ne sajnáld az időd erre, mindenhol megismersz 2-3 új arcot, és előbb utóbb akárhova mész is, lesznek ismerősök. Ez nem pazarlás hanem időbefektetés, márpedig az ember nem kap instant baráti kört... meg kell érte dolgozni. Bár a dolgozni kifejezés elég furcsa, mert ez színtiszta szórakozás. :) Ha pedig kész körbe szeretnél csatlakozni, akkor menj le igenis táncórára valahova, ott vannak kialakult közösségek. Mindig megéri picit továbbképezni magad, pláne, hogy itt sokkal több a lehetőség, mint Debrecenben.
sushimókus
11-05-11, 01:12
Törpilla, beszélgess! Nem azt mondom, hogy láthatóan magányra vágyó párokhoz ülj oda és a szomszéd néni magas vérnyomásáról indíts 2 órás előadásokat, de kezdeményezz beszélgetést, ha lehet. Kérdezz! Ha áll egy szimpatikus srác valahol (és mindig áll), és nézi a táncosokat, figyeld, hogy mit néz. Találd ki mire gondol :), és mondd ki mellette félhangosan. A legjobb, ha humorosan fogalmazol. Az nagyon be szokott jönni nekik. Már, ha van egy kis humoruk. Ha nincs, akkor pedig úgyis mindegy...
Na jó, könnyű így tanácsokat adni egy fórumon, pláne úgy, hogy közben egy zárkózott, pattanásos, otthonülő freak vagyok, aki nem is tud táncolni...
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.