PDA

Teljes verzió megtekintése : Kubai élménybeszámolók

Szabito
07-01-11, 19:55
Sokan tudnának mesélni...de fognak is?

* Kubai élménybeszámolók. (Jó, rossz, egyéb érdekesség)
* Tanácsok az utazáshoz (repülőjegy, szállás,taxi, vonat, metró)
* Felejthetetlen programok: látnivaló, partihely, tánctanárok, koncertek, úttörőtáborok
* Nyilvános képgalériák (pl. www. kep.tar. hu)
http://www.bannershopanimator.com/tau-catalog.gif

http://www.animationplayhouse.com/island_hula.gifhttp://www.animationplayhouse.com/Sunbather.gif
-----------
Magyarországon élő kubaiaknak hasonló témák, csak hazánkra értve... :)

Szabito
07-01-11, 19:58
http://imrus.uw.hu/kuba/kuba2.html

Szabito
07-01-11, 20:06
http://www.setapalca.hu/celpont/kuba/

sonero
07-01-11, 21:20
Szia Szabito! Bármily furcsa, Kubáról nincs kész útleirásom, bár tizenvalahányszor voltam ott. Ellenben irtam egyet még 2005-ben Puerto Ricóról, és mivel az itteni közönség úgyis jobban gerjed rá, mint Kubára, itt a link: http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=9&file=1125505195

Szabito
07-01-11, 21:51
Akkor itt az ideje egeret és billentyűzetet ragadni, és megírni. :)
Rövid gondolatok is jók, nem kell azonnal több oldalast.
Mely útvonalon szoktál Kubába repülni? Hol veszed a jegyet? Hogy keressenek magánszállást? Stb... Biztosan érdekli az elsőnek útrakelő vándorokat. ;)

Szia Szabito! Bármily furcsa, Kubáról nincs kész útleirásom, bár tizenvalahányszor voltam ott.

Szabito
07-01-11, 21:52
Puerto Rico- hmmm. Máris olvasom...

sonero
07-01-12, 03:07
A helyzet az, hogy én mindent leirtam már ezzel kapcsolatban ezen a fórumon az alábbi két linken:
http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=14&file=1105589201
http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=14&file=1027417518
Tudom, hogy hosszú mind a kettő, de ezekben minden jó tanács benne van.
Ha van külön kérdés, szivesen válaszolok.

ada
07-01-13, 14:30
Szia.

Rengeteget kersegétem a neten de sajnos semmi használható dolgot nem találtam és ezért gondoltam hozzád fordulok hátha te tudsz segíten.Kuba estet szervezünk és ehhez kellenének nekem adatok..például típikus kubai ételek,mindenféle...levesek ha vannak saláták..stb italok illeve olyan zenék amik tényleg kubai előadók által vannak előadva...remélem tudsz nekem ebben segíten.Tényleg fontos lenne.Válaszod előre is köszönöm és ha nem túl nagy kérés akkor az e-mail címemre küldd már ami ga-ia@freemail.hu.
Köszönöm:Ada

sonero
07-01-13, 18:58
Szia Ada, email ment...

sonero
07-01-14, 04:04
Szabito, egész este egyetlen jó szám volt (a Los Van Van unalomig játszott száma mellett) az Arany 10-ben, Paulo FG-től a Un poquito de to' (csodálkoztam is), de akkor is lenyúltad a nőmet táncolni. De legalább jó kezekbe került...:)

Antonio Gambadoro
07-01-16, 15:06
Szabito, egész este egyetlen jó szám volt
Sonero, tudnod kell, hogy en szemelyesen imadom a kubai zenet (ebben "nottem fel Salsailag"), de ezt inkabb otthon hallgatom vagy a kocsimban. A Palacio de la Salsa-ban a zene nem Nekem vagy Neked szol, hanem mindenkinek.
Ezzel azt akarom mondani, hogy sajnos (jol tudod) MO-on nem nagyon szeretik ha buliban sok kubai Salsa szol, mert erre nehezebb (de szerintem elveszetesebben) tancolni, sokan nem talaljak a ritmust, mert rengeteg hangszer (gyonyoruen) szol es a legtobb ember inkabb a tiszta (konnyebb), dallamosabb Salsa zenet szereti.

A legtobb modern tancolhato kubai zene (musica bailable) inkabb TIMBA, mint Salsa ("inkabb" nem azt jelenti, hogy kizarolag!).
A Timba eleg durva (imadom :-) ) zene (a legjobb ertelemben!). Ha tobb mint 1 olyan szam megy idonkent (ritkan) a buliban, sokan jelzik, hogy inkabb a "Juliana que mala eres" szojjon, mint ez a xy dal (vagy egyszeruen kimennek a tancparkettarol).

A Manolin, Manolito, La Charanga Habanera, NG La Banda, Bamboleo, Azucar Negra (meg ezer egyeb regiebb vagy ujabb zenekar) zenejere kevesen szeretnek tancolni. Ez nem sima feltetelezes, hanem sok ev tapasztalat MO-on.

De attol, megis sokak szerint egesz jo szamok szoktak menni, a kozoseg ezeket szereti. A DJ-eknek ezt is kell figyelemben.
Termeszetesen az innovacio is fontos es nem csak regi bevalt slagerek szonlak a Palacio de la Salsa-ban, hanem minden heten kb. 4-5 uj (a legujabb) album.
Evekkel ezelott (a vilag trend-eket figyelembe veve) bevezettuk a Bachata-t.
Az elejen mindenki huzta a sajat, szep lassan sikeres lett MO-on is.

Par eve valaki mas bevezette azt a mi mar nagyon divatos volt az egesz vilagon: a Reggaeton-t. Szegeny, ugy kritizaltak, nagyon durva volt...
Most mar tobben szeretik, es idonkent kerik.

a Los Van Van unalomig játszott száma mellett
Tudnod kell, hogy tobb tiz ember keri szombatonkent, egyszeruen az emberek megbolondulnak tole, sok Rueda "tarsasagot" ismerek, aki erre var szombaton.
Megint ez nem feltetelezes, hanem ezt tapasztaltuk...

egyetlen jó szám volt... Paulo FG-től a Un poquito de to' (csodálkoztam is)...
Tenyleg jo szam. Imadom.
De nem mondhatom, hogy ez volt a legjobb szam egesz este, szerintem vannak es voltak jobb szamok is. De ez mar izles kerdes :-)
Egyebkent nincs olyan Salsa, amit en jobban szeretek mint a Kubai!
De... szamos Puerto Ricoi hihetetlen jo (egesz vilagon imadjak), meg egyeb "nemzetisegu" Salsa dal :-)
Pl. az Andy Montanez nagyon egy jo albumot adott ki mostanaban, a Gran Combo is! Es meg N'Klabe, Charlie Cruz, Orquesta Guayacan, stb stb.
Az emberek nagyon szeretik a La Sonora Carruseles.. en nem nagyon :-(

De a szombati buli tenyleg jo volt! :-)

sonero
07-01-16, 21:33
Tényleg inkább folytassuk ezt a témát az Arany János u. 10. topicban... Szétizéltem Szabito topicját... Bocs :o

sonero
07-03-24, 23:24
Bocs, hogy így egy kicsit megkésve, de felnyitottam itthon a 15 éves Havana Clubot, betettem a 2007-es Charanga Habanerát, és jönnek elő az emlékek… (Ilyenkor sajnálom, hogy nem dohányzom, mert a fürdőszobában ott vár a sorsára jó pár Cohiba Esplendidos.)

Szóval a teljesség igénye nélkül tényleg csak néhány nagyon szubjektív hangulatkép Kubából.

A megérkezés mindig izgalmas. Olyan, mintha második otthonomba érkeznénk haza. Az útlevélkezelés egy örökkévalóság, nagyon komolyan veszik a munkájukat, és hát a kubai munkatempó más. Aztán amikor kilépsz a repülőtérről és megcsap a párás meleg, és az illatok, elkezd peregni a film, elkezdenek történni a dolgok… Már befelé a taxival is mindig történik valami, ahogy zajlik az élet az utakon, poénok, dudálások, röhögés. Megállunk valahol felpakolni sörrel, rummal, meg ami kell (utána nehezebb hazaszállítani), aztán megérkezünk haza, ahol már sokan várnak. Kinn a magyar zászló, és bár hulla fáradtak vagyunk, beindul az élet, ajándékosztás, zene be, tánc hajnalig…

Kedvenc helyem Havannában 3 percre a Capitoliotól, az Avenida Bélgica és az Obrapía sarkán a Castillo de Farnés nevű kocsma. Mellette egy másik kocsma, ahol élő zene van, és a yumák (turisták) többsége odamegy. Egyébként zseniálisak a zenészek ott is, mint ahogy szerte a városban, úgyhogy a Buena Vista Social Club filmet szinte bárkivel felvehették volna. Csak hát ez inkább tényleg a turistáknak szóló, tradicionális („vendéglátós”) zene, úgyhogy huzamosabb ideig nem szoktam hallgatni. A Farnés más. Persze a vendégek itt is főként yumák, meg néhány helyi, akiket a yumák meghívnak, de ezzel együtt egyedülálló. Először is itt szolgálják fel a legtökéletesebb mojitót, amit valaha is ittam. Köze nincs ahhoz, amit itthon adnak, de a kubai átlagnál is messze jobb. Egyszerűen tökéletesen harmonikus. És mindez 2,50 CUC-ért, ami 600 forint. A hely további előnye, hogy van három asztal a „teraszon”, ami az utcáról van leválasztva. Ha kiülsz oda, része vagy az utcai történéseknek, márpedig ott mindig történik valami. Ráadásul a zene – bár cd-ről megy - nagyon jó. És hát „törzsvendégként” már kérhetem is, hogy mi szóljon. Szóval életem egyik legjobb élménye volt az egyik késő délután az egyik kinti asztalnál szürcsölni a mojitómat, hallgatva Paulito FG legutóbbi lemezét (Un poquito de to’), és nézni a lüktető várost, ahogy megy le a nap…

Nem messze ettől a helytől, a Bacardí épülettel szemben van az Asociación de Canarias, a Kanári-szigetekről származók szövetsége. Az épület első emeletén van egy jó és olcsó étterem, amely általában üres, mert nincs különösebben hirdetve, és a yumák nem találnak oda. Gyönyörű az épület, ráadásul a földszinten szombaton és vasárnap délután 5-től fél 10-ig zenés, táncos mulatság van, ahol csak helyiek vannak. Elvileg csak tagságival látogatható, de szerintem a yumákat beengedik, ha szépen kérik. Mi mindig ott vagyunk, ismerünk pár embert, köztük a főnököt. Egy üveg rum 70 helyi peso (700 forint) az üdítők meg a sör 1 CUC (240 forint). Szóval ilyet máshol nem lehet látni. A közönség főleg idősebb, nem egy 60-70 éves van, de ugyanúgy vannak fiatalok, sőt gyerekek is rohangásznak. Van élő zene, régebbiek, hogy az idősebbek nosztalgiázzanak, de a végén megy a reggaeton is, ahogy mindenhol az utcákon. Néha olyan érzésem van, mint egy Fellini filmben. Valahogy megható az egész. És mindig azon gondolkodom, hogy ha legközelebb jövök, vajon az öregek közül ki nem lesz már. Novemberben például még beszéltem Carlossal, februárban mondták, hogy decemberben meghalt. 81 éves volt. És táncolnak utolsó erejükig, ez tarja életben őket… Hihetetlen és megható. Az egyik pincér, Jesús, 78 éves, legutóbb mondta, hogy már fárasztja a munka. Mindig örül nekem, persze kap tőlem borravalót rendesen, de ez más… Csak maradjon meg…

Aztán kimenni este a Malecónra, és beszippantani a tengeri levegőt. Egy csoda. Még akkor is, ha Malecónon már egy kicsit vigyázni kell. Mostanában lehet hallani történeteket rablásokról. De itt is jobbára csak a kameralóbáló, hátizsákos célpontok vannak veszélyben, sötétedés után nem árt vigyázni. Meg a kocsmákban is igyekeznek felülszámlázni a pincérek, úgyhogy mindig előre meg kell kérdezni, mi mennyi, és fejben tartani a fogyasztást. Ezzel együtt tudom ajánlani a Golfót, ahol nagyon jó zene szokott lenni. Többnyire helyiek vannak, meg néhány yuma. A pincérekre itt is figyelni kell, de ott ülni a teraszon, nézni a Malecónon a forgalmat, meg a tengert, élvezni a tenger felőli szellőt, hallgatni a „Devórame otra vez”-t, vagy a Gente de Zonát, vagy a Van Vant, közben jót dumálni, néha táncolni, hááát…

Aztán ott van nem messze a Galianon (hivatalos neve Avenida Italia) a híres Casa de la Música Habana, ahol a kubai zenei elit szokott fellépni. Két koncert van minden nap: este 5 kor a matiné, ami csak 5 CUC (1200 forint), és éjfélkor, ami 15-25 CUC (3600-6000 forint). A program itt olvasható: http://www.salsamania.it/habanacuba/farandula.pdf. A fogyasztás itt elég drága, egy kis dobozos sör 2 CUC (480 forint), egy üveg fehér rum – ami az utcán 3,50 – 28 CUC (6800 forint). Viszont cserébe élőben hallgathatod és táncolhatsz a legjobb kubai zenére. Az én legnagyobb élményem novemberben és februárban is Paulito FG volt. Kivételes énekes. Kubán kívül keveset koncertezik. Olyan kisugárzása van és olyan zenei világa, hogy én mindig csak csóválom a fejem, hogy létezik ilyen. Hozzáteszem, hogy a 90-es évek közepén, amikor tulajdonképpen berobbant a kubai zenei életbe, én nem sokra értékeltem, mert jobban gerjedtem a dallamosabb zenére. És néhány éve jöttem csak rá, hogy ez egy zseni. Különösen élőben. Bárcsak el lehetne őt is ide hozni… Ha most rangsorolni kéne a kubai zenekarokat, akkor a Van Van után a 2. vagy 3. helyen állna a Charanga Habanerával versenyezve. Amikor novemberben sétáltunk hazafelé a koncertjétől, a Galianon egy fal nagy robajjal kisesett a 3. emeletről… Normális.

Aztán éjjel már otthon… Centro Habanában ritkán van áramszünet (apagón). Igazából ott még soha sem volt benne részem. Viszont legutóbb egyszer elment az áram. Sebaj. Elő az akusztikus gitár, a gyertya, és a „Lágrimas Negras”-ra improvizáltak a srácok szövegeket…

Hát most ennyi. És persze mennék vissza…

Balazs
07-03-24, 23:58
Bocs, hogy így egy kicsit ...........…
köszi :)
:dance:

sonero
07-03-26, 18:45
Ez szép volt. Neked írnod kéne. :)

Köszi, bár ez nem irodalmi igénnyel készült :) De hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem fordult meg a fejemben egyszer valami hosszabbat és komolyabbat írni Kubáról. Csak aztán meggyőztem magam, hogy vannak nálam jóval tehetségesebbek, és amúgy is kevés embert érdekelne a téma. Úgyhogy győzött a lustaság :)

sonero
07-03-26, 21:22
akkor kéne megírni az igazat, amikor már nem veszélyezteted vele az ott élő embereket...

Ebben teljesen igazad van. Van pl egy kis könyvecske, amelyet valaki Kubáról írt még a 90-es évek végén, és véletlenül én is szerepelek benne. Ez engem annyira nem zavar, viszont a sok kubai szereplőt mind be lehet azonosítani, és az már gázos.

callado
07-03-27, 04:51
Ha már Kuba és könyvek... Serdián Miklós György: "Havannai napló" című, Magyarországon 1999-ben megjelent, 158 oldalas könyve ingyen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtárból: http://mek.oszk.hu/02100/02153/#

Balint
09-01-06, 07:31
Ha mennél Kubába, de nem volt kivel.... Ha táncolnál is, nem csak városnézésre mennél:

Kubai utazás (http://www.carmensalsa.hu/tartalom3.php?idt=20081103124746)

Balint
09-01-06, 07:31
Ha mennél Kubába, de nem volt kivel.... Ha táncolnál is, nem csak városnézésre mennél:

Kubai utazás (http://www.carmensalsa.hu/tartalom3.php?idt=20081103124746)

sushimókus
09-01-30, 01:27
Először azt hittem a Kuba szó említésére remegett meg a kezed Bálint (és ezt teljes mértékben megértettem volna), de rákattintottam a linkre -és azon túl, hogy néhány dologban megvilágosodtam - nem értem: Mi köze ennek Kubához?

callado
09-01-30, 18:10
Először azt hittem a Kuba szó említésére remegett meg a kezed Bálint (és ezt teljes mértékben megértettem volna), de rákattintottam a linkre -és azon túl, hogy néhány dologban megvilágosodtam - nem értem: Mi köze ennek Kubához?
Nos, kicsit későn kattintottál, már levették a kubai utat, :sorry: már fölszállt a gép :plane: De ne szomorkodj, majd biztosan szerveznek újra egyet.

sonero
09-01-30, 20:15
De ne szomorkodj...
Különösen, hogy olcsóbban is ki lehet hozni... Persze tudom, hogy más egy nagyobb csoport elvárásaihoz igazítva megszervezni egy ilyen utat. Az mindig felviszi a költségeket.

sushimókus
09-02-02, 22:56
Bár megőrülök Kubáért, és alig várom már, hogy kijussak, azt hiszem inkább elolvasom Sonero emlékiratait, mintsem egy szervezett úttal szivassam meg magam. Költségektől függetlenül, én nem vagyok az az igazi gyerünk negyvenen a turistabuszra az idegenvezetőnénivel típus. Jobban szeretem a magam szélsőséges és kiszámíthatatlan, de annál izgalmasabb módján felfedezni a világot. Nekem fárasztó 40 emberhez igazodni, akik ráadásul lehet, hogy nem is ugyanazon dolgok iránt érdeklődnek és idegen helyen még inkább elbizonytalanítja őket a spontaneitás, ami pedig engem igen-igen szórakoztat, szóval Callado megnyugodhatsz, cseppet sem szomorkodom, hogy erről lemaradtam.

sonero
09-05-06, 15:20
Indio, milyen volt Kubában? Mesélhetnél... Visszajöttetek már?

Indio
09-05-07, 18:11
Üdv,

nos igen és kb. 15-17 óra alvás után épp most próbálok kipakolni. Arra már nem volt erő tegnep este. Ha az megvan s kicsit összeszedem magam s a gondolatokat, akkor írok mindenképp. 2 hét és első alkalom sok-sok élmény. Uhhh. Tegnap este leszállni a gépről Ferihegyen a 11 fokban...na az picit megrázó volt.

Na nekiesek a bőröndöknek.

uffff,

sonero
09-05-07, 22:41
Kicsit azért szedd össze magad...:) Mikor legutóbb megjöttem, 2 fok volt itthon és egy teljes nap utazás után volt három óra alvás, utána meg következő nap hajnal 3-ig buli, a többit nem mesélem el...:rolleyes:
Szóval kíváncsiak vagyunk...

sonero
09-05-08, 22:43
A Jetairfly megint akciózik... Május 15-26 Brüsszel-Varadero-Brüsszel 300 euro. Plusz a Wizzair hozzá 30 ezer. Akárhogy is számolom, ez mindennel együtt 120 ezer alatt van... Miért remeg megint a kezem...:o

sushimókus
09-05-11, 02:10
Sonero, Király vagy! AZt hiszem, most sikerülni fog!

Na Indio, mesélj! :D

Indio
09-05-11, 13:36
Sziasztok !

Csak röviden, mert hosszan nem is lehetne. Akkor betelne a fórum.

Nos ez volt az első utam Kubába. Az biztos , hogy nem az utolsó.

Az odafele repülés eleje még teljesen rendben volt. Bár a túlsúllyal való kavirc kicsit megkevert egy-két embert Ferihegyen, de végül csak elindultunk. Az első rövid 2 óra Párizsig az semmi. Már-már megszokott annak, aki azért Európán belül többször repülget. És ahhoz képest is nudli,hogy Pécsre az IC több ideig megy. :-) Párizs átszállás kicsi sétával. Utána néhány embernek újabb check-in, mert ugye az iroda elcseszte a foglalást és....mindegy...ez is letudva és "pici" várakozás után a tranzitba beszállás a 747es Boeing-be. Nos itt szembesül avval az ember,hogy mégsem biztos,hogy jó magasnak és nem túl nyeszlettnek lenni. Odafele szerény +10 órás út. Na az kész. Én aludni nem nagyon tudtam, mert félbehajthatóság híján csak feszengtem az ülésben. Maradt a fel és alá séta, 3 liter juice elfogyasztása és a beszélgetés + torna 2-3-4...de végül valahogy megérkeztünk a havannai reptérre. Yesss.

Na itt persze megint nem ment minden simán....persze csak nekem...a csomag ugyanis ott maradt Párizsban...hogy az a jó Air France - még jó,hogy a kézipoggyászban volt 2 nadrág+fekete és fehér póló 2-2 + még egy sportcipő..huhhh - ...reklamáció elintézése után irány busszal a szálloda. Ekkor már este volt , így sok mindent nem láttunk. Inkább kómásan néztünk kifele a fejünkből és konstatáltuk,hogy a világ Lada/Zsiguli állományának 75% biztos Kubában található meg. :-)) Persze szigorúan könnyűfémfelnivel és giga kipufogóval/vagy csak véggel/tuningolva. :-))

30 perc utazás után beértünk Havannába s megérkeztünk a szállodánkba, ami a Hotel Plaza volt az Agramonte és a Neptuno sarkán 2 percre a Capitolio-tól. Mellette a Hotel Parque Central - ha már a teret úgy hívják - és a túloldalt pedig a Hotel Telegrafo.

Becsődültünk a szállodába és...nos itt is volt pici kavar a szobákkal, de megoldódott és végre fürdés és alvás. Mint a hullák. Így az átállással nem volt gond.

A másnap reggel az 5.emeleti étteremben és annak terszán kezdődött. Persze reggelivel. Innen már picit látszott is,hogy hova érkeztünk. Napsütés és a házak teteje és azon túl, nem is túl messze , az óceán kékje. Sós tengeri szél és....ahhhh. Melletünk a Bacardi épület , ami szépen karban van tartva , és a mellett kontrasztnak a gyönyörübbnél gyönyörübb, DE SAJNOS nagyon rossz állapotban levő és sokszor lakatlan házak. Remélem ezek nagyrésze meg fog menekülni , hisz Habana Vieja a világörökség része. De ugye ki tudja.

folyt.köv. ( sry dolgoznom is kell )

sushimókus
09-05-12, 16:08
Ööööööö, nem forgatókönyvíró vagy véletlenül, hogy addig feszítsd az idegeket, a semmi zenei aláfestésével, amig el nem ájul a néző, és a valódi gyilkosság megjelenítése előtt még kötelességednek érzed, hogy berakj egy reklámszünetet?
KUBÁT, KUBÁT, ÉLMÉNYT, ÉLMÉNYT! Ne dolgozz Indio!

sonero
09-05-14, 18:48
Indio, nem felejtettél el valamit...?

sushimókus
09-05-21, 01:10
Nem semmi! Mennyit költöttél Kubára Indio? Mindegy mennyit, nagyon megérte, ha ennyi minden megragadt benned...:D
Mondhatnám, megosztottad velünk a lényeget, biztos sokan kedvet kaptak :p

Anadrog
09-05-23, 12:35
Nem semmi! Mennyit költöttél Kubára Indio? Mindegy mennyit, nagyon megérte, ha ennyi minden megragadt benned...:D
Mondhatnám, megosztottad velünk a lényeget, biztos sokan kedvet kaptak :p
Bár itt még teljesen új fórumozó vagyok, de rendszeresen olvasom a hozzászólásaitokat...nem igazán vagyok híve a "kakaskodásnak", de ezt olvasva elgondolkoztam azon, hogy miért érzek némi rosszindulatot az üzenetedben???
Sushimókus, megnyugtatlak, egyike vagyok a kubai utazóknak, akikkel Indio is utazott, és valóban megérte, sok minden megragadt bennünk, fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak, és úgy gondolom, hogy a 18 ember nevében mondhatom, bármikor visszamennénk..!!!
Indio meg biztosan előbb-utóbb folytatja a beszámolót, ha ideje engedi, hogy mások is kedvet kapjanak:) , de gondolom más dolga is bőven akad;) ..
Üdv,
Anadrog

sonero
09-05-23, 17:47
Bár itt még teljesen új fórumozó vagyok, de rendszeresen olvasom a hozzászólásaitokat...nem igazán vagyok híve a "kakaskodásnak", de ezt olvasva elgondolkoztam azon, hogy miért érzek némi rosszindulatot az üzenetedben???
Szerintem vicces volt, és nem rosszindulatú. Miért kell mindent ennyire komolyan venni...? Mindegy, én is várom már Indio beszámolóját, de Te is leírhatnád az élményeidet kicsit részletesebben. Több szem többet lát...

callado
09-05-24, 01:23
elgondolkoztam azon, hogy miért érzek némi rosszindulatot az üzenetedben???
Hogy miért? Erre részletes választ ad a Charanga Habanera két száma:
Mentirosa: http://www.youtube.com/watch?v=sTICfb974n4&feature=related
Chica Mala: http://www.youtube.com/watch?v=JOAJcYRBJdI&feature=related
Két sor a második számból: "las mentiras le desarmaron el alma" (...) "mujer que mata, mujer que duele".

Indio
09-05-25, 13:12
http://www.salsadecuba.hu/flv_video.php?image=./video/cuba/videos/cuba_2009.flv

Lehet,hogy lassan töltődik. Javasolt a betöltés elindulása után egyből pause " és megvárni még szépen betölti a teljes video-t.

:-)

CArlos
09-05-25, 15:54
Két sor a második számból: "las mentiras le desarmaron el alma" (...) "mujer que mata, mujer que duele".

A videókat nézve gondolom sok vicces dologról van szó.Valahol valaki írta hogy csak a vicceket érdemes komojan venni.

Bea
09-05-25, 17:56
innen lehet, hogy gyorsabb a betöltés:
http://www.youtube.com/watch?v=qPU7XCZwdns

sonero
09-05-25, 20:07
Nagyon profi képek... Elismerésem a fotósnak!

Bea
09-05-26, 00:55
Nagyon profi képek... Elismerésem a fotósnak!
köszönöm, a többiek nevében is.

sushimókus
09-05-27, 23:51
Sushimókus, megnyugtatlak, egyike vagyok a kubai utazóknak, akikkel Indio is utazott, és valóban megérte, sok minden megragadt bennünk, fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak, és úgy gondolom, hogy a 18 ember nevében mondhatom, bármikor visszamennénk..!!!
Indio meg biztosan előbb-utóbb folytatja a beszámolót, ha ideje engedi, hogy mások is kedvet kapjanak:) , de gondolom más dolga is bőven akad;) ..
Üdv,
Anadrog

Anadrog TÉVEDÉL! Fikarcnyi rosszindulat sem volt a hozzászólásomban! Mi is lehetett volna? Csak arra céloztam, hogy Indio nem mesélt nekünk! Ha az időhiány miatt, akkor azalatt, amig leírt 30 mondatot a francia reptérről, meg az elveszett csomagról, amiknek szerintem semmi köze Kubához és az érdekességeihez, leírt volna 5 mondatot Kubáról, vagy arról, ami Kubával kapcsolatban megragadta, irtó hálásak lettünk volna. Ha viszont számára valóban az volt érdekes és emlékezetes, amit leírt, akkor kidobott pénz volt, amit pedig nem akarok elhinni, mert én szerelmes vagyok Kubába.

sushimókus
09-05-27, 23:52
http://www.salsadecuba.hu/flv_video.php?image=./video/cuba/videos/cuba_2009.flv

Lehet,hogy lassan töltődik. Javasolt a betöltés elindulása után egyből pause " és megvárni még szépen betölti a teljes video-t.

:-)
Na végre, már azt hittem eltűntél örökre a munka alatt :))

sushimókus
09-05-28, 00:07

Én is szerelmes vagyok beléd!:)

Bea
09-05-28, 15:34
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=58079895

sonero
09-05-28, 20:29
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=58079895
Amikor Miramarba érkeztek 2:01 percél, az mintha a magyar nagykövet rezidenciája lenne...

Mikor lesz már szöveges élménybeszámoló is???

Bea
09-05-29, 15:36
Amikor Miramarba érkeztek 2:01 percél, az mintha a magyar nagykövet rezidenciája lenne...
Igazad lehet, ott van a magyar nagykövetség.

Mikor lesz már szöveges élménybeszámoló is???

Ha nagyon rövid akarok lenni, akkor csak egy szóval tudom jellemezni Kubát: maga a Paradicsom.
Kicsit hosszabban, iszonyatosan jó volt! Nem létezik még egy hely, mint Havanna, ahol ilyen atmoszféra van. Az emberek, a város, a klima mind-mind csodálatos. Most voltam először, de az biztos, hogy még sokszor visszamegyek. Az utazás célja igazából a tánc, a zene volt és annak a feeling-nek megizlelése a mi egész Havannát jellemzi és különlegessé teszi. Ha valaki egy kicsit érti a számok szövegét, már sejtheti milyen is a kubai mentalitás. Van pár szó ami eszembe jut, ha visszagondolok az utazásra: a tisztelet, az élet szeretete. A kubaiak szerint a két legfontosabb dolog: tranquilidad y amor.
Rengeteg szórakozóhelyen, koncerten voltunk és végigbuliztuk a két hetet.
A legjobb salsás hely, ahol nagyon sok kubai is van, a túristák mellet (ez elengedhetetlen ahhoz, hogy bulizni lehessen, mivel nincs szinte olyan náció, aki ezt a feelinget produkálni tudná) az a Club 1830, ahol péntek, szombat, vasárnap salsa és rueda de casino buli és koncert van kifulladásig.
A másik kedvencem a Café Cantante volt, ahol iszonyat milyen hangulat van esténként ( vegyes zene váltakozva, kis reggaeton, reggea, salsa, 00.30-tól koncert, majd megint buli), mellette lévő házban van most Havanna egyik legnépszerűbb discója a 4. emeleten, amit szintén meglátogattunk, az is szuper jó volt. A Casa de la Musica -ban sok jó koncert van minden nap 2x, de nekem a hely nem nagyon tetszik, nem olyan hangulatos buli szempontból, bár ez érthető, hiszen mozi volt régen)
Voltunk a Palenque-n, a Callejon-on, ahol fantasztikus rumba és afro van hétvégeken (Munequito Matanzas.....)
Szóval széttáncoltuk magunkat mindenhol.
Ami nagyon szembeötlő különbség, az az emberek mentalitása és a férfiak nőkhöz való hozzáállása. Rettenetesen tisztelik a nőket, természetesen, mindenki csajozni akar, de határokat tartanak, nem tolakodóak és valóban nőként bánnak a nőkkel. Egy álom hely!!!! Ez a táncban teljesen kijön, nincs egoizmus, ő egy nőt akar a kezei között, nem egy gyakorló bábut. Kevés figurát használnak, azokat variálják úgy, hogy minél többször hozzáérjenek a lányhoz, vagy a lány hozzájuk, meg tudják szagolni öket, milyen az illatuk......
És igen nem mindenki tud casinót táncolni, de mindenki tud táncolni, mozogni.
A zene mindenhol vegyes, van reggaeton, reggae, bachata, kubai salsa, puerto-rico-i salsa, romantic salsa, timba..... megfér minden egymás mellett. Az emberek nem fikáznak, hanem szórakoznak és buliznak.
Nagyon jó barátságot kötöttünk az Azúcar Negra, Sonero All Stars, Maikel Blanco y su Salsa Major néhány tagjával, akik egytől-egyig nagyon szerény emberek, és sokat buliztunk, táncoltunk együtt.
Van egy fontos dolog, amit érdemes lenne sok embernek végiggondolnia, hogy Kubában senki nem hiszi, hogy ő a legjobb, legerősebb, legokosabb....., mindig abból indulnak ki, hogy minimum ugyanaz a másik, de mindig jöhet egy jobb, erősebb, okosabb..... Itt megint előjön a tisztelet.
még annyit, hogy életemben annyi bókot, mint ott nem kaptam, férfiaktól és nőktől is. Ha valakinek valami, vagy valaki tetszik azt kerek perec a tudtodra adja.
órákig tudnék mesélni, de a legjobb, ha mindenki elmegy és átéli ugyanezt, csak sajnos vissza kell jönni és az ember egyből visszazuhan a magyar depresszióba.

bandikaa
09-05-29, 22:00
Köszönjük Bea, így már azért több átjön, mint csak a fotókat nézve.

Amúgy pedig, amit írsz. :) Sokan megfogadhaták pár részletét itthon...

CArlos
09-06-01, 10:22
Örülök hogy neked sikerült kijutnod és megízlelni a földi paradicsom kubai részét.Sokan a Mennyekben vélik meglelni a Paradicsomot és nem is gondolják hogy az itt van most a földön.
Lehet hogy Kubában is van a fény mellett árnyék is anélkül nincsen.
Mindenesetre amiket irsz nekünk az tényleg csodállatos lehetett.
Ami megfogott a mentalitás és a sokszínűség a másikkal szembeni tisztelet.
Én is ezt hiányolom ithon sok embernél és a bulikban.
Úgy látszik igaz ami egy -két filmből tapasztalható valamint például Joze elmondásaiból(annak idején)hihetetlennek tűnt.
Talán majd egyszer.

sonero
09-06-01, 20:26
Köszi Bea, érdekes vélemény. Indio, Te is így látod?