PDA

Teljes verzió megtekintése : Táncpartner kerestetik

bboglarka
06-08-04, 16:58
Hahó! Lenne kedve vkinek kubai salsából versenyezni? én fél évet tanultam a new york táncsuliban főként los angelesi, részben kubai salsát, meg bulikban tanultam sokat a kubaiból, idén pedig a lili garcesnél akarom folytatni a tanulást.. valószínűleg még nem vagyok versenyszinten, de gyorsan tanulok..:) Írj, ha lenne kedved!

Szabito
06-08-06, 23:15
Vannak versenyek? :confused:
A háziversenyek mellett ritkán 1-1 nyílt versenyről hallani, ahol a borítékolhatóan a saját tanoncok győzedelmeskednek.
;)

bboglarka
06-08-07, 01:32
enyhe cinizmus?:rolleyes:
vannak, bár az tény, h. Mo.-n nem túl gyakori (szóljon, aki mégis hall nem házi salsa versenyekről..!:) ), de legalább van idő készülni.:D ami gáz, h. pl. nem tudom, mik a követelmények (ti.vmi szabályzatféleség..), milyen a mezőny stb.. hol lehet ilyenekről infókat szerezni? (az utóbbiról gondolom, inkább bulikból.. :) )

Szabito
06-08-07, 08:46
NY salsá-ból régebben hallottam, hogy rendeztek versenyt. De az tipikusan báltermi. Szinte erre teremtették. A kubaiból lehet, hogy csak a filmekben rendeznek versenyt? :confused:
Bár itt is volt valamiféle kezdeményezés: http://www.kozossegalkotohaz.hu/latin.htm

dönczi
06-08-07, 09:42
De könyörgöm az milyen már mikor a kubai salsából versenyt csinálnak. Elveszítené azt, ami... !:(

bboglarka
06-08-07, 10:32
jaja :( ... nekem 1ébként úgy tűnik, min. 2féle kubai salsa létezik, az extrabeszabályozott, amit a táncsulikban tanítanak, meg a szabadabb autentikus..legalábbis kubában élt emberek azt mondták, a partyhelyeken táncolt dolgoknak semmi köze a kubai salsához..ez nem kubai salsa..:confused: az én szívem is az autentikus táncok felé húz..

Szabito
06-08-07, 18:18
Én nem tudom, hogy melyik lehet az extrabeszabályozott kubai salsa. :confused:
Ugyan a rueda-ban parancsra kell cselekedni, de azt nem kötelező táncolni...;)

bboglarka
06-08-07, 20:49
az, amelyikben megmondják, hogy alaplépésnél a térdeim és a lábfejeim pont párhuzamosan mozognak, a térdeim kicsit se állhatnak kifelé, a csípőmozgásomat szorítsam le, és a kezeim legyenek a combomon (ha épp a fiú nem fogja, mármint a kezem :D ), máskülönben undorítóan fogok táncolni.. no, sztem ez az. de persze, izlések és pofonok..
(ez csak 1 példa volt)

Szabito
06-08-08, 17:53
Egy mozgást az apró elemek is nagyon befolyásolják. Tarthatod szerintem máshol is a kezedet, ha úgy is szép... Vagy lógathatod is, zsebre is teheted... :) Vajon melyik a latinosabb? :confused:
Ezeket a információkat el kell tenni, és később ezekre lehet építkezni.

El Tiburon
06-08-08, 20:49
az, amelyikben megmondják, hogy alaplépésnél a térdeim és a lábfejeim pont párhuzamosan mozognak, a térdeim kicsit se állhatnak kifelé, a csípőmozgásomat szorítsam le, és a kezeim legyenek a combomon (ha épp a fiú nem fogja, mármint a kezem :D ), máskülönben undorítóan fogok táncolni.. no, sztem ez az. de persze, izlések és pofonok..
(ez csak 1 példa volt)

Ezt nem tudom, honnan vetted, biztos valami elb*szott latinos mókus makogta.
A kubai salsa épp attól szép, hogy természetes. A csípődet mág véletlenül sem szorítod le, inkább felszabadítod, és magától fog mozogni. A tartásra kell figyelned.
Nézd meg a linktárban az első videót: lila ruhás csaj, manus feketében!
;)

Roland
06-08-08, 20:51
A zsebretevős az flegma :) És az csak a flegmáknak áll jól :D

bboglarka
06-08-08, 21:07
El Tiburon, megnéztem, és sztem is az a nagyon klassz..:cool:
megpróbáltam csak alig mozgatni a csípőm, és majd' bele szakadtam..:)

bboglarka
06-08-09, 13:19
1ébként érdekelne, h. ti milyen free style-os dolgokat alkalmaztok? én szoktam hastáncos elemeket, meg ha olyannal táncolok, aki inkább latin táncos, akkor pl. latinos testhullámféleségeket..(ehhez nem értek, latint sose táncoltam komolyan..) még mit lehet? (breakelni nem tudok..:) )

Szabito
06-08-09, 15:20
Mindegy, hogy mit csinálsz, csak szexi legyen, latinos, és játékos. (Gondolok arra, hogy párban táncolsz....)

bboglarka
06-08-09, 16:11
de nem unalmas, ha az ember mindig uúgy szexi?:p vmi extraságokra gondoltam, amivel még jobban fel lehet dobni..

Szabito
06-08-09, 17:46
Íme egy ötlet, amit mások nem csinálnak: gyors mozdulattal ledobod a melltartót. Biztos hatás, csak ámulnak, és bámulnak majd. :D

Eszter
06-08-09, 17:59
de nem unalmas, ha az ember mindig uúgy szexi?:p

nem _mindig_, mert minden tancpartner mas, akivel maskepp kell/lehet tancolni. van, aki nem mozgat meg - sem lelkileg, sem testileg. azzal talan nem is erdemes tancolni...

bboglarka
06-08-09, 18:49
köszi a tanácsot, Szabito..csak szólj, ha veled táncolok épp, igyekezni fogok..:p
Eszter, abszolút igazad van..(bár nem biztos, h. van olyan, akivel nem érdemes táncolni..max. 2.szorra nem bólintasz rá..:) ) sztem mindenki másképp táncol 1 olyan partnerrel, aki megmozgatja..legalább egy kicsit.;)

Vega4
06-08-09, 23:19
Boglárka drága!

Miért szeretnél versenyezni?

Kubai salsa versenyek vannak ugyan de kb egy évben egy-kettő.

Egyébként a legutolsó magyar salsa háziverseny a Diabólica-ban volt Július 21-én.
Én is indultam... :-)

Gyerekek a lényeg a tánc, a zene és, hogy mindezt piszkosul élvezd...

bboglarka
06-08-10, 01:28
Kedves Vega4, persze, piszkosul élvezem, ezzel nincs gond.:)
de nemtom, mindig is versenyző típus voltam, és mindig szeretek (szeretnék) mindent a lehető legmagasabb szinten csinálni..és kíváncsi lennék rá, h. mik a korlátaim, mit tudnék kihozni magamból..
és mi lett az eredmény? :) (1ébként ismerjük 1mást? csak nem tudom, kiket takarnak itt az azonosítók..)

El Tiburon
06-08-12, 06:29
A zsebretevős az flegma :) És az csak a flegmáknak áll jól :D

ehhe :)
zsebre teszem
bevesztek a klubba? :)

Roland
06-08-16, 16:45
[Moderálás:

Az utolsó pár hozzászólást áttettem egy új témába a csevegőbe, mert az már nem a táncpartner keresésről szólt...]

bboglarka
06-08-23, 17:32
Különben asszem a danza is akar majd mostanában házi versenyt rendezni, aztán meg talán nyíltat is...ezt csacsogják a madarak.:)

Panni
06-08-26, 17:38
Szia Boglárka!

Olvastam, hogy idén a Lili Garcesnél szeretnél táncolni tanulni. Én május óta salsázom, a Lilinél tanulok és csak ajánlani tudom Neked. Igaz, hogy elfogult vagyok, mert nagyon kedvelem a Lilit, de az az igazság, hogy nagyszerű tanár.
Jövő nyáron -bár nem tudom, hogy idén voltál e - de ne hagyd ki a Salsa La Cubana által rendezett tábort. Fantasztikus hangulat és tánc kifulladásig.

bboglarka
06-08-26, 21:38
Szia Panni,
Jajaja, a Lilit mindenki az égig magasztalja, pláne a nyári táborát.:) Több ismerősöm is részt vett azon, és mindenki azt mondta, hogy szuper volt, hangulatilag, szervezésileg, tanításilag, mindenhogy. No, remélem, majd én is megtapasztalom. :) Köszi a biztatást!:)

bboglarka
06-08-27, 22:32
http://www.worldsalsafederation.com/SyllabusStepLists.html ...akit érdekel..

Vega4
06-08-29, 09:15
Szia Panni,
Jajaja, a Lilit mindenki az égig magasztalja, pláne a nyári táborát.:) Több ismerősöm is részt vett azon, és mindenki azt mondta, hogy szuper volt, hangulatilag, szervezésileg, tanításilag, mindenhogy. No, remélem, majd én is megtapasztalom. :) Köszi a biztatást!:)

Szia Bogi!

Mi SD-sek augusztus 22-én jöttünk haza a táborból. Akikkel beszélgetek más tánciskolákból mindenki azt mondja milyen szuper volt a táboruk, Caliente, Carmen, Liliék, vagy bárki.
Mi SD-ek kb 250-en voltunk a Carmen-esek állítólag több mint 300-an. Ennyi embert összetartani, az órákat rendesen megtartani nagyon nehéz feladat a tanároknak, de ahangulat mindig nagyon jó, hiszen a lényeg mindenhol ott van a tánc, a salsa.

Valamikor még egy másik topicban kérdezted, hogy ismerjük-e egymást.
Nos fogalmam sincs. Esetleg megkérhetjük Kriszt, aki mindkettőnket ismer, hogy amikor együtt egy helyen vagyunk, akkor mutasson be minket egymásnak és akkor táncolhatnánk...

Szerintem én kedvelném azt a dinamizmust, amivel te táncolhatsz és, hogy te kedvelnéd-e azt amit én csinálok...
Nos azt majd eldöntöd később.

Ha esetleg fel tudnám tenni a képemet a nevem mellé, akkor talán még több támpontot tudnék nyújtani azzal kapcsolatosan ki is vagyok...

Nos, hogyan kell feltenni a képet a nevem mellé? Hol kell és mire kell klikkelnem?

Hello!
Péter

Nicole
06-09-17, 23:53
Bogi, hogy téged mindenhol megtalálni!
tényleg indul a danzában tanfolyam, Attilával meglessük azt (egy próba hónapot tartunk), azért próba mert nem Alexis tartja.... :(

bboglarka
06-09-18, 00:17
Hali Niki!! persze h. mindenhol ott vagyok..:) te sem kevésbé..:D
mire mondtad ezt a danzás dolgot?
akkor ki tartja? a technikásra akartok menni, nem?
mér nem jöttök el a la cubanába legalább megkukkantani 1 órát?

Nicole
06-09-23, 21:42
csak kérdezted h indul e ott valami. de a legjobb hír most következik, a középhaladót is Alexis tartja! :D
ha akad szabadidőm biztos benézek a salsa la cubana-ba, de eddig minden napra be voltam táblázva

bboglarka
06-09-23, 22:05
De Niki, mér a középhaladóra mész? én is először a danzás táborban is meg a cubanában is benéztem a k.haladóra, de mind2 halálunalmas volt, mer az összes figurát ismertem, úh. a haladónál kötöttem ki, mostanában inkább az alapmozgásom igyekszem helyrepofozni.. de te ráadásul régebb óta is táncolsz.. sztem kukkants azér majd be az andrás óráira is, sztem nem bánnád meg..
mikor bulizunk 1ütt legközelebb?:)

Nicole
06-09-23, 22:12
majd eldöl mi lesz.igazábol szeretném végigjárni a szamárlétrát, mert lehet, hogy sok figurát ismerek, de még mindig akad olyan alapfigura aminél csak tátott szájjal pislogok.meg fogok járni salsa technikára is, ugyhogy ha uj lépést nem is nagyon de uj stiluselemeket meg technikákat biztos elsajátitok majd! :D
viszont nagyon sajnálom, hogy szétszorodott a társaságunk és idén mindenki másik suliba megy

bboglarka
06-09-23, 22:16
Jaja..:( az Attila meg a Zoli is danzás lesz? uazokra az órákra mentek?

Nicole
06-09-23, 22:21
velük pont együtt leszek. ill Attila "probaidős", neki az egyetem miatt ezek az orák nem annyira jok

Bea
06-09-26, 00:55
És ez igaz forditva is!

callado
06-09-26, 14:12
Mi igaz fordítva is a politikán kívül?

És ez igaz fordítva is!

Bea
06-09-26, 19:23
hát nem értem, volt egy üzenet a lányok mozgásáról, hogy miért jó ha nőhöz járnak órára tanulni, és ez állt a végén:

"Nagyon lehangoló, ha egy lány fiúsan táncol."

Mostanra eltűnt ez az üzenet. érthetetlen.
az, hogy ez forditva is igaz, gondolom már nem kell magyarázni.

callado
06-09-26, 19:33
A saját üzenetét mindenki tudja törölni. Én is. :yo:
De ezt a fordítva dolgot nem értem:
szerinted a fiúk nőiesen táncolnak?
Szerintem a salsánál ez nem így van, a fiúk egyszerűen csak nem figyelnek oda, hogy hogyan táncolnak.

Bea
06-09-26, 20:04
Dehogy is nem táncolnak nőiesen!! meaculpa, ha félreérthető voltam, de ha nő tanit férfit táncolni, óhatatlanul is nőies mozgást fog átvenni. láttam már erre példát, elég elszörnyesztő.

Bea
06-09-26, 20:13
Még valami, szerintem a fiúk igenis ma már egyre többen odafigyelnek a kivitelezésre is, nem többen és nem kevesebben, mint a lányok. És aki igényes a mozgásra is, és nem csak a figurát hajszolja, az egyre szebben is fog táncolni. Én ezt látom magam körül, de természetesen ez egy kis szegmense a salsásoknak. Bár a tánciskolák közötti jövé-menésre is ez egy pici magyarázat. ma már a fiúknak, nem elég több száz figura ismerete. hálistennek egyre többen táncolni is tudni szeretnének, és szépen

latinbaba
06-10-23, 22:17
sziasztok!
én is pont salsára szeretnék partnert keresni..de szegény bogit ugy lehurrogtátok...:s nem tom ...sztem nem lesz attól még roszz hogy versenyt csinálnak belőle.. nekem kell hogy felléphessek életem táncával! különben azn kivül hogy élvezem mit kezdek vele? ...akkor inkább jelentkezek a madách szinház tánckarába... hm
:confused:

Eruska
07-01-02, 00:24
Sziasztok,
Tancpartner kereses miatt irok ide en is, de nem is igazan csak egy partnert keresek...hanem jo lenne minel tobb mindenkit megismerni, mert egyelore nem ismerek senkit! Mult szombaton voltam a Palacio de la Salsa buliban, es lattam hogy rengeteg jo tancos volt ott, de mivel nem ismertem senkit, nem tancoltam senkivel... :( Nem tudom hogy itt szokas e lanyoknak felkerni fiukat...de nekem ugy tunt hogy nem, es nem is nagyon szeretnem. Itthon kezdtem tancolni Lilivel es Jose Rayekkel, de aztan NYba koltoztem, ahol megismerkedtem egy nagyszeru casineros csapattal, hetente 1-2 alkalommal rendszeresen tancoltam...de persze csak cuban stylet, ruedat...New York mellett New Jerseyben sok cubai el, nagyon jo zenekarok vannak (Rico Timbao, Tiempo Libre, La Bola) de San Fransiscoban lattam Manolint a Cuban Timba All Starssal, foleg timbat hallgatok es tancolok! Barkivel szivesen tancolnek...Udv

Fec
07-01-02, 12:05
Szia, szerintem nyugodtan felkérhetsz te is fiúkat.
Hidd el, hogy nem fognak ellenkezni :)
...És ez minden lánynak szól :)

callado
07-01-02, 12:33
Sziasztok,
Tancpartner kereses miatt irok ide en is, de nem is igazan csak egy partnert keresek...hanem jo lenne minel tobb mindenkit megismerni, mert egyelore nem ismerek senkit!
Szerintem iratkozz be egy tánciskolába, rögtön lesznek ismerőseid.
Vagy a DJ-t is megkérheted, hogy mutasson be pár embernek

Szia, szerintem nyugodtan felkérhetsz te is fiúkat.
Hidd el, hogy nem fognak ellenkezni :)
Semmi nem tilos. Ritka, hogy egy fiú nemet mond, de előfordulhat az is.
Azt mondják, hogy a fiú kéri fel a lányt, de a lány dönti el, hogy ki kérje fel.:)
Persze ez kultúra kérdése is. Svédországban megszokott, hogy a lány kéri fel a fiút.

latinbaba
07-01-02, 22:33
ki akar buliba jönni mint a partnerem? ma már nem érdemes ilyen buliba menni partner nélkül..nem is kérnek fel :(...pedig azért annyira csúnya nem vagyok

Balazs
07-01-03, 02:47
ki akar buliba jönni mint a partnerem? ma már nem érdemes ilyen buliba menni partner nélkül..nem is kérnek fel :(...pedig azért annyira csúnya nem vagyok

de érdemes!
csak ki kell várni, míg megismernek. Én is inkább csak ismerősökkel szeretek táncolni, de mondjuk ma négy olyan lánnyal is táncoltam akikkel eddig nem.

plusz,
és ezt minden lánynak írom, hogy nyugodtan kérjék fel a fiúkat (de ne csak egyet), kapjanak el minél többet!!! Egy tánc, "köszi", azt jöhet a következő ;)...

:dance:

callado
07-01-03, 11:49
és ezt minden lánynak írom, hogy nyugodtan kérjék fel a fiúkat
Nyugodtan, persze, valószínűleg nem fogják megharapni őket a fiúk. De ez egy kicsit olyan, mintha valaki focimeccsen a hóna alá fogja a labdát és szépen besétál vele a kapuba. Ez is gól, csak éppen a játék lényege hiányzik belőle.
A kezdő tánctanfolyam első óráját itt Magyarországon szerintem érdemes úgy kezdeni , hogy a fiúknak megtanítják, hogy hogyan kérjék fel a lányokat (különös tekintettel arra, ha a lány egy másik fiú társaságában van). A lányoknak pedig, hogy hogyan érjék el, hogy felkérjék őket, hogyan fogadják el a felkérést, mikor és hogyan utasítsanak el egy felkérést.
Ez a szó szoros értelmében élet-halál kérdése, többször előfordult itt, hogy táncoltam egy lánnyal, vége volt a számnak és szó nélkül beugrott közénk egy suhanc. Mindenkit lebeszélnék arról, hogy ezzel külföldön próbálkozzon. A lány meg hiába tanul meg ezer figurát, ha nem tudja elérni, hogy felkérjék.
Uff!

bboglarka
07-01-03, 14:53
Miért, Callado, hogy érje el a lány hogy felkérjék? Kíváncsi lennék rá. Mert mi már iszonyú sok csajjal beszélgettünk arról, hogy vajon hogy érje el.. Az se jó ha 1helyben áll, mer mért nem mozog.. az is baj, ha mozog mert túl béna v. túl ügyes lehet a srácok szemében, az se jó, ha feltűnően öltözködik, mert az túl kirívó, az se, ha szürke egér módjára, mert nem veszik észre.. Az se ha mosolyog, legalábbis nálam, mert akkor visszamosolyognak és továbbmennek. Ha rámnéznek. Ugyanis pl. vannak bulik (minden csajnál), amikor mondjuk extramód úgy érzi, h. hát ő most jól néz ki, és 1 klassz nő, és bemegy a szórakozóhelyre, és észre se veszik, az ismerősök se, köszönni is elfelejtenek. Erre figyeljünk má oda, ha már 1szer férfias és nőies magatartásról beszélünk!
És! Vegyük pl. a szilvuplét. Az embereknek ált. a 60-80%-át ismerem ott, pusziviszonyban is vagyunk esetleg. Mégse kérnek fel. Pedig állítólag a régebben a fórumon említett negatív faktorok se állnak, meg állítólag már nem is táncolok olyan borzasztóan. Így aztán latinos vehemenciával ált. én rángatom be a pasikat a tánctérre, ha sikerül. És boldog vagyok, hogy legalább táncolhattam. Egyébként ott állhatnék egész buli alatt a parkett szélén... (Így meg a pasik állnak ott.) Think of it.

Fec
07-01-03, 15:10
hogy érje el a lány hogy felkérjék? Kíváncsi lennék rá. Mert mi már iszonyú sok csajjal beszélgettünk arról, hogy vajon hogy érje el..
Hát, tuti tippet én (sem) tudok adni, de le tudom írni, h. hogyan NE TEGYENEK a lányok.
- Többször észrevettem már, hogy sok lány görnyedten ácsorog és olyan arcot vág, mintha akasztani vinnék őket. Persze-persze, nem lehet mindig mosolyogni, de ez egy fontos szempont. Legyen a lány vidám, mosolygós..
- a másik dolog pedig nem is a felkérésre, hanem a táncra, viselkedésre vonatkozik, de alapjában hordozza, h. lesz-e később felkérés, vagy sem: Nagyon kellemetlen tud lenni, ha tánc közben a lány nem figyel, félrenéz, ha levegőnek vesz engem. Én spec. nem szívesen kérem fel azt, akivel ilyen táncélményem volt. Szóval lányok: figyeljünk jobban a fiúkra.

Balazs
07-01-03, 15:30
Nyugodtan, persze, valószínűleg nem fogják megharapni őket a fiúk. De ez egy kicsit olyan, mintha valaki focimeccsen a hóna alá fogja a labdát és szépen besétál vele a kapuba. Ez is gól, csak éppen a játék lényege hiányzik belőle.
Nagyon nem értek egyet ezzel a gólos, játék lényegés dologgal... mert,
Én nem akarok egy táncpartnerrel fiú-lány játékot játszani. A "játék" lényege itt a mozgás a zene.

Egy lánynak sem kell eljátszania, hogy ő a legjobb csaj a placcon és felhívnia magára a figyelmet valamilyen még ki nem talált tuti módszerrel. Bőven elég, ha táncolni akar akkor odajön, hogy táncoljunk és kéész.

Balazs
07-01-03, 16:06
A kezdő tánctanfolyam első óráját itt Magyarországon szerintem érdemes úgy kezdeni , hogy a fiúknak megtanítják, hogy hogyan kérjék fel a lányokat (különös tekintettel arra, ha a lány egy másik fiú társaságában van). A lányoknak pedig, hogy hogyan érjék el, hogy felkérjék őket, hogyan fogadják el a felkérést, mikor és hogyan utasítsanak el egy felkérést.
egyet értek, csak sztem vigyázni kell a lánynak, hogy mikor utasít vissza, mert könnyen lehet, hogy a fiú megsértődik és nem táncol veled többé.

Én pl. elég sértődékeny vagyok :o. Ez lehet, hogy nem szép, de nem szeretem azt a tortúrát, hogy ott állok és mondom, hogy:
"hmmm.... köszi hmmm.... :confused: akkor szia hmmm..."
ez elveszi a kedvem, hogy táncoljak azzal a lánnyal :(.

Szal a lényeg sztem, hogy olyat nyugodtan utasíts vissza akit jól ismersz, vagy sokat táncoltok, vagy soha többé nem akarsz vele táncolni, viszont akit látásból már ismersz akár hónapok óta és még nem táncoltatok és most felkért az első táncra azt sztem egyáltalán nem szabad visszautasítani (se a fiúnak se a lánynak), főleg, ha akarsz még az illetővel táncolni.

callado
07-01-03, 16:13
Miért, Callado, hogy érje el a lány hogy felkérjék? Kíváncsi lennék rá. .
Leírtam az előbb. Elmész egy jó tánciskolába és ez lesz az első dolog, amit megtanítanak.
Ha mégsem, akkor kérdezd meg a tanárodat.

az is baj, ha mozog mert túl béna v. túl ügyes lehet a srácok szemében.
Ha az ember mozog, az mindig jó.

az se jó, ha feltűnően öltözködik, mert az túl kirívó, az se, ha szürke egér módjára, mert nem veszik észre.
Ezért érdemes úgy öltözni, ahogy neked tetszik, amiben te érzed jól magad.

Az se ha mosolyog, legalábbis nálam, mert akkor visszamosolyognak és továbbmennek. .
Hát tízből kilenc lehet, hogy továbbmegy. Ha mogorva vagy, akkor az arány közelebb lesz a tízből tízhez. De mindenki örül, ha valaki rámosolyog. Mit veszíthetsz?

bemegy a szórakozóhelyre, és észre se veszik, az ismerősök se, köszönni is elfelejtenek. .
Ez egy gyereknek a hozzáállása, arra várni, hogy mások mit csinálnak. Rajtad múlik minden: ha jól csinálod öt perc alatt az összes ismerőst felrázod és te egyedül beindítasz egy hatalmas bulit.

én rángatom be a pasikat a tánctérre, ha sikerül
A gyerekek alig találkoznak az apjukkal, az óvodában-iskolában nagyrészt nők foglalkoznak velük, nincs kitől megtanulni a férfias viselkedést. Ezért lenne érdemes például a tánctanfolyamokon tanítani. Ha te kéred fel a fiúkat, ne csodálkozz, ha az anyjukkal, az óvónénivel, vagy az angoltanárnővel fognak téged azonosítani.

Így meg a pasik állnak ott.
Szerinted miért állnak ott?

Think of it.
Hööööö?

callado
07-01-03, 16:33
Én nem akarok egy táncpartnerrel fiú-lány játékot játszani. A "játék" lényege itt a mozgás a zene.
A páros tánc az fiú-lány játék, de nagyon sokféle lehet. Ha csak mozogni vagy táncolni akarok, ahhoz minek a pár?

Egy lánynak sem kell eljátszania, hogy ő a legjobb csaj a placcon és felhívnia magára a figyelmet valamilyen még ki nem talált tuti módszerrel. .
Igazad van, semmit nem kell eljátszani, sokszor pont ettől ijed meg a fiú. Jobb a természetesség.

Balazs
07-01-03, 17:22
A páros tánc az fiú-lány játék, de nagyon sokféle lehet. Ha csak mozogni vagy táncolni akarok, ahhoz minek a pár?
Nem úgy :D!!! Félre értettél...

Azt írtam hogy:
"Én nem akarok egy táncpartnerrel fiú-lány játékot játszani. A "játék" lényege itt a mozgás a zene."

A fiú-lány játékot természetesen nem a táncra értettem, hanem egyéb üzelmekre mint a flört, vagy a táncon kívüli, esetleg mélyebb kapcsolatot megelőző fiú-lány játék....

Szabito
07-01-03, 17:42
Talán egy feltöltött fotó többet segítene mint megannyi jótanács! ;)

Le kellene járnod hétfőnként/keddenként/szedánként is, hogy egyre többet lássanak, és megszokjanak. Akkor talán már a hétvégén is többen fognak megtáncoltatni.

bboglarka
07-01-03, 19:15
Ok, a reakcióim:
1."Legyen a lány vidám, mosolygós.." A pasik sem mindig azok, nekünk miért kötelező jellegű..? (jó, én pl. ettől függetlenül álandóan vigyorgok, elvi szinten kérdezem..)
"Nagyon kellemetlen tud lenni, ha tánc közben a lány nem figyel, félrenéz, ha levegőnek vesz engem." A srácok is olykor megteszik uezt..ez emberfüggő és helyzetfüggő, nem nemfüggő.
2.Mi az, h. a salsa ne a fiú-lány játékról szóljon?? hát az a lényege..! függetlenül attól, h. akarnak-e 1mástól vmit, volt-e/lesz-e stb. köztük vmi, ahogy vki már itt a fórumon kimondta, 5 perc szerelem.. a salsa akkor fantasztikus, ha telistele van élettel, érzelmekkel, szenvedéllyel, játékossággal..sztem.
3."Egy lánynak sem kell eljátszania, hogy ő a legjobb csaj a placcon és felhívnia magára a figyelmet valamilyen még ki nem talált tuti módszerrel." Akkor ne ácsorogjak ott neccharisnyában a felirattal, h. 5000 1 óra..?:D Hülyeség. Ez 1 pasilátásmód. Elárulom, minden nő el akarja játszani, h. ő a legjobb csaj (mint ahogy a pasik azt, h. ők a legjobb pasik,még ha nem is tűnik fel nekik..), és ez a természetes, minthogy ösztönös viselkedés.
4."egyet értek, csak sztem vigyázni kell a lánynak, hogy mikor utasít vissza, mert könnyen lehet, hogy a fiú megsértődik és nem táncol veled többé." A fiúnak nem kell vigyázni, h. mikor utasít vissza, mert a lány nem sértődhet meg?

bboglarka
07-01-03, 19:15
5."Ezért érdemes úgy öltözni, ahogy neked tetszik, amiben te érzed jól magad." Nahát, eddig azt hittem, hasznos ha interjús és kérdőíves módszert alkalmazok a fiúk körében (meg esetleg még szakirodalmat is felhasználok), de akkor ne..? :D
6."Ez egy gyereknek a hozzáállása, arra várni, hogy mások mit csinálnak. Rajtad múlik minden: ha jól csinálod öt perc alatt az összes ismerőst felrázod és te egyedül beindítasz egy hatalmas bulit." Egy gyereknek a hozzáállása a köszönést elvárni??? mi?? én az alapvető udvariassági normákról beszéltem. Egyébként akkor is, ha ül a hangulat, szoktam olyan kirobbanó hangulatban lenni, h. bevetem magam a parkett közepére, és ott elkezdem nagyon ropni és élvezni a zenét..ilyenkor általában állnak és mosolyogva néznek. vagy nem néznek és isznak. asszem el kéne mennem animátornak. :D
7."Ha te kéred fel a fiúkat, ne csodálkozz, ha az anyjukkal, az óvónénivel, vagy az angoltanárnővel fognak téged azonosítani." Anyakomplexusosok előnyben!:D A nyelvérzékfejlesztést csak az igazán kedves csávóknak ajánlom fel..:p
8."Szerinted miért állnak ott?" Szamócát árulnak.
9."Hööööö?" Nem höö, hanem do it.

Balazs
07-01-03, 20:27
Szia Bogi!
Akkor csak azokra reagálok, amit én írtam!
2.Mi az, h. a salsa ne a fiú-lány játékról szóljon?? hát az a lényege..! függetlenül attól, h. akarnak-e 1mástól vmit, volt-e/lesz-e stb. köztük vmi, ahogy vki már itt a fórumon kimondta, 5 perc szerelem.. a salsa akkor fantasztikus, ha telistele van élettel, érzelmekkel, szenvedéllyel, játékossággal..sztem.
egy tánc nem 5 perc szerelem!!! Lehet az a színpadon, ha JÁTSZOL, vagy megjátszod...
Én nem játszom, hanem teljes odaadással TÁNCOLOK! Nincs köze semmiféle "5 perc szerelemhez"!
Na ezen még fogunk vitatkozni:D.

3."Egy lánynak sem kell eljátszania, hogy ő a legjobb csaj a placcon és felhívnia magára a figyelmet valamilyen még ki nem talált tuti módszerrel." Akkor ne ácsorogjak ott neccharisnyában a felirattal, h. 5000 1 óra..? Hülyeség. Ez 1 pasilátásmód. Elárulom, minden nő el akarja játszani, h. ő a legjobb csaj (mint ahogy a pasik azt, h. ők a legjobb pasik,még ha nem is tűnik fel nekik..), és ez a természetes, minthogy ösztönös viselkedés.
örülök, hogy teljesen félreértettél... ????
nem értem mi itt a pasi látásmód? és jó lenne, ha az egész gondolatmenetet beidéznéd nem csak azt ami neked nem tetszik, ugyanis itt arról írtam, hogy a lányok nyugodtan kérjék fel a fiúkat és nem kell minden áron cseleket bevetni, hogy felfigyeljenek rájuk!
Ja, és itt a teljes idézet:
Egy lánynak sem kell eljátszania, hogy ő a legjobb csaj a placcon és felhívnia magára a figyelmet valamilyen még ki nem talált tuti módszerrel. Bőven elég, ha táncolni akar akkor odajön, hogy táncoljunk és kéész.

"egyet értek, csak sztem vigyázni kell a lánynak, hogy mikor utasít vissza, mert könnyen lehet, hogy a fiú megsértődik és nem táncol veled többé." A fiúnak nem kell vigyázni, h. mikor utasít vissza, mert a lány nem sértődhet meg?
pont erről írtam :confused:
az mindegy, hogy fiú vagy lány...

Kata
07-01-06, 20:28
Sziasztok!

Már úgyis szólt a rendszer, h nem vagyok elég aktív…hát leírok 1 gondolatot..
Egyszer egy „rangos” társaságban munkavacsoráztam, ahol egy hirtelen felmerült - de igen hosszan taglalt- téma a különböző magyar opera-énekesek előadásában elhangzott ugyanazon művek közti különbség volt. (Én okosan hallgattam, sajnos nem vagyok jártas ezen a területen.) Mikor a társaság egy tagja nagyon belelovallva magát, erősen kritizált egy előadást, csendesen megszólalt az egyik idős professzor: „Milyen jó, hogy én ehhez ennyire nem értek! Én élveztem azt az előadást.”
Valahogy én is így jártam, mikor végigolvastam ezt a topikot… Lábfej- meg térdtartás??! Hát én örülök, ha viszonylag simán veszem a partner vezetését és élvezhetem a táncot. Csak 1 szűk évet jártam salsát tanulni hetente 1x és buliba is nagyon keveset, bizonyára igen hiányos a tudásom, a figurák neveit sem tudom, de sok mindent „megcsinálok” ha jól vezetnek. És közben „piszkosul” élvezem a táncot! Persze, lehet, hogy Bogi igen rondának találná
Visszautasítás?! Dehogy! Örülök, ha táncolhatok valakivel. (Kivétel talán az ittas jelentkező vagy a táncot mellőző, erősen nyomuló erőszakos férfiember).

Mondjátok, hol táncolnak az emberek salsát kedd esténként? Szilvuplé? Van más népszerű, tágas, „józenés” hely? 2x próbálkoztunk az Almássy téri szabadidő-központtal, de alig voltak. Mi a baj azzal a hellyel?
Kata

bboglarka
07-01-06, 20:47
"És közben „piszkosul” élvezem a táncot! Persze, lehet, hogy Bogi igen rondának találná"

Éééén?? Drága Kata, szoktam én kritizálni bárkinek is a táncát..?:confused: Az enyémmel is még vannak bajok..:o De sztem is az a legfontosabb, hogy az ember élvezze. :) talán jobban is néz ki, ha az ember lelkesen, néha ügyetlenkedve táncol, mint ha profin savanyú képpel..:)

Kata
07-01-06, 21:21
Kedves Bogi!

Nem személyeskedni akartam. Vicc volt:))
Annak viszont örülök, hogy egyetértesz a tánc élvezetében:)
K.

Eruska
07-01-08, 00:05
Azt hiszem rengeteg otlet es javaslat elhangzott, amikert nagyon halas vagyok, foleg a fiuk szemszogebol,nem kevesre ezek kozul nyilvan mar gondoltam magam is. Volt idom gondolkozni, mikozben nagyjabol vegig acsorogtam az egesz bulit...szoval, az uj otletek, es javaslatok tudataban fogok probalkozni legkozelebb..aztan majd beszamolok.
Persze, tudom hogy sehol nem konnyu baratokat, ismerosoket szerezni, de nem gondoltam volna, hogy a sajat orszagomban, az anyanyelvemen lesz a legnehezebb! Barki barmit mond, szerintem itt velunk valami nem stimmel...
vegeredmenyben, meg mindig nem gondolom hogy nekem kellene felkerni fiukat...az viszont biztos, ha engem felker valaki mindig tancolok vele. Egyszer biztos.
Tehat:
1/ pozitiv hozzaallas
2/ mosolygas
3/ ha 1 es 2 pont nem mukodik, felkerni a pasikat...
Ezzel most jutott eszembe hogy mi is a problema: nyilvan mar eljutottam odaig hogy nekem kell megkerni oket hogy tancoljunk ami egy ok miatt eleg jo: latom hogy hogy tancolnak, szoval en valasztok...viszont: mikozben ugyan maguk vannak, idealis allapotban a felkereshez, latszik rajtuk hogy valakit keresnek, akar csak a szemukkel, vagy eppen haladnak is valamerre...ettol kicsit elbizonytalanodom. Vajon sikerul e kizokkenteni, es rabirni hogy tancoljon egy ismeretlennel, vagy inkabb marad a sinen, es megy csak megkeresni az ismeroset? :) nem tudom...legkozelebb kiderul. Amit mar alig varok!
See you all on the dancefloor!
E.

Szabito
07-01-08, 00:24
Mi lenne, ha nem kérnéd fel, csak odamennél és dícsérgetnéd a tánctudását, a ruháját, kardját, lovát... :) Ha egy idő múlva ez a pasi nem kér fel, jobb is, ha Te sem tetted... :) A beszélgetés alatt kiderül, hogy van-e kedve táncolni.

Ezzel most jutott eszembe hogy mi is a problema: nyilvan mar eljutottam odaig hogy nekem kell megkerni oket hogy tancoljunk ami egy ok miatt eleg jo: latom hogy hogy tancolnak, szoval en valasztok...viszont: mikozben ugyan maguk vannak, idealis allapotban a felkereshez, latszik rajtuk hogy valakit keresnek, akar csak a szemukkel, vagy eppen haladnak is valamerre...ettol kicsit elbizonytalanodom. Vajon sikerul e kizokkenteni, es rabirni hogy tancoljon egy ismeretlennel, vagy inkabb marad a sinen, es megy csak megkeresni az ismeroset? :) nem tudom...legkozelebb kiderul. Amit mar alig varok!
E.

Szabito
07-01-08, 00:26
Fárasztó sportág salsát járni, pihenni közben nem lehet...csak azután. És a srácok olykor azért ácsorognak, mert egyszerűen csak pihennek. Ekkor viszont lehet velük ismerkedni. ;)

callado
07-01-08, 13:25
1/ pozitív hozzállás 2/ mosolygás .
Amikor az ember ideges, bizonytalan, vagy kétségbeesett, éppen napközben egy rakás kudarcba futott bele, akkor nehezen tud mit kezdeni a “pozitív hozzáállással” és mennyire őszintének tűnhet a mosolya ilyen állapotban?
Inkább azt gondolom, hogy gyakorolni érdemes az ellazulást, az elemelkedést a hétköznapoktól (a salsánál ehhez általában elég a zene és a tánc :)): légzésgyakorlatok; relaxáció; izomlazítás; nyújtás; tartás; páros- és csoportos játékok; a tánc karaktere és a dalszövegek alapján szituációs gyakorlatok,stb., - végső soron az egész tánctanítás erről is szól.
Gyakorolni lehet, hogy az ember legyen nyitott a világra, nézzen alaposan körül, ha lemegy egy bulira, vegye észre, hogy éppen milyen az ismerőseinek a kedve, kérdezze meg mi van velük. Akit nem ismer, próbálja meg kitalálni, hogy ki lehet, milyen hangulatban van éppen, így sokkal könnyebb a kapcsolatot felvenni vele szavak nélkül is.
Egy ismeretlen lányt nem az alapján kérnek fel, hogy milyen valójában, hanem, hogy az adott pillanatban milyennek látszik. A külső dolgok (ruha, tartás, arckifejezés) mögött mindig ott van a pillanatnyi szellemi, lelki, fizikai állapot.

Kata
07-01-10, 19:23
"Egy ismeretlen lányt nem az alapján kérnek fel, hogy milyen valójában, hanem, hogy az adott pillanatban milyennek látszik. A külső dolgok (ruha, tartás, arckifejezés) mögött mindig ott van a pillanatnyi szellemi, lelki, fizikai állapot."[/QUOTE]

Ezt meg kell támogatnom, van benne valami:) Amikor jó a hangulatom, jól érzem magam a bőrömben és felszabadultan nézelődöm, mosolygok erre-arra, tényleg többen felkérnek...Olyankor a tánc is sokkal jobban megy. Persze vannak fiúk, akiknél ez sem használ:(

andreap
07-01-22, 11:14
Szegedi salsázni szerető és több éve táncoló lányként keresek haladó szintű táncpartnert (aki kedvet érezne egy fellépő csapatban táncolni).
Telefonszámom: 0620/533-4908 (eddig a kubai salsával ismerkedtem meg.)

olgi83
07-04-09, 17:10
Új-kezdő salsásként partnerem keresem, akivel beíratkoznánk egy szegedi kezdő csoportba. mailem publikus, írj!!;)

latinbaba
07-04-13, 21:49
sziasztok
ma este a fáklya klubban salsa buli lesz
minden kedves fiatal (25 évig) férfiút aki 180 centi felett van és szivesen elkisérne esetleg haza is tudna vinni :) az hivjon!
0620-4363390
köszi :) pusz:wave:

sonero
07-04-13, 22:21
Hááát elég szűkre szabtad a kritériumokat...:)

Balazs
07-04-14, 12:49
Hááát elég szűkre szabtad a kritériumokat...:)
jaja de az életkor tekintetében szépen halad ;)
először 22, aztán 24, majd most 25 éves korig...

még néhány hozzászólás és hívhatom is! :D

(csak a Vera meg ne tudja :dance:)

latinbaba
07-04-15, 15:06
szűk? dehogy is! :)
na azért 25 felé sztem már nem megyek :D

Luxi
07-06-06, 21:51
Nos, én táncpartnert keresnék középhaladó kubai salsához. Na meg persze tánciskolát is :)
Hét éve táncolok aktívan, a boogie-woogie (volt) a fő irányvonal. Kedvet kaptam viszont a salsához. Még Pécsen el is végeztem az alap tanfolyamot. Mivel már Budapesten élek, kéne egy ügyes táncpartner :), aki hasonlóan táncőrült.
Valaki?

Balazs
07-06-06, 22:17
Nos, én táncpartnert keresnék középhaladó kubai salsához. Na meg persze tánciskolát is :)
Hét éve táncolok aktívan, a boogie-woogie (volt) a fő irányvonal. Kedvet kaptam viszont a salsához. Még Pécsen el is végeztem az alap tanfolyamot. Mivel már Budapesten élek, kéne egy ügyes táncpartner :), aki hasonlóan táncőrült.
Valaki?
Szia!

A kubai salsához nem kell táncpartner, csak lemész egy táncsuliba és máá salsázhatsz is :)!

Itt megtalálod az iskolákat: Iskolák Budapest (http://www.salsa.hu/index.php?content=6)

Nézd meg őket alaposan!

Szia

Luxi
07-06-07, 11:10
Szia Balázs!

Köszönöm a választ. Háát.., szóval menjek egyedül? Lehet, hogy akkor ezt teszem. Gondolom párcserék vannak, így mindenki táncol. Így volt a mi tanfolyamunkon is, de egy idő után már mindenki a saját partnerével táncolt az órák vége felé. Ezért gondoltam, hogy jobb partnerrel együtt menni.

Jó nagy a kínálat a tánciskolákban, bár nyári tanfolyam nem túl soknál van. Tudom, ez nyilvános fórum, de esetleg személyes üzenetben nem tudnál javasolni egy helyet, ahová érdemes mennem?

L.