Teljes verzió megtekintése : Kezdő salsa tanulás
Sziasztok :)
Életem első napja ezen a honlapon :)
Nagyon szeretnék salsa-t tanulni, fantasztikus táncnak tartom.
Egyedül vagyok egyenlőre salsa szeretetemmel a környezetemben. Esetleg van olyan köztetek, aki szintén most kezdené el tanulni és egyedül van ?
Nem kimondottan fiú párra gondolok, csak hogy ne kelljen egyedül bemennem a tánc terembe, hogy ismerősöm legyen ott.
Tényleg valaki kezdte egyedül tanulni ? Egy kis bátorítás jól esne :)))
Köszi előre is ha tudtok válaszolni.
Szia Szilvi :))))
Tényleg valaki kezdte egyedül tanulni ? Egy kis bátorítás jól esne
Köszi előre is ha tudtok válaszolni.
Szia Szilvi
Én az öcsémmel, meg egy haverommal kezdtem el tanulni, de volt, hogy egyedül mentem órára és egyáltalán nem kínos ill. kellemetlen. Szal azt akarom mondani, hogy szedd össze a bátorságod és ne várj senkire! Menj le egy kubai tánc suliba és salsázz :dance:, egy-két hét és úgyis tele leszel ismerősökkel ;).
üdv :)
Ja, és nem árt, ha alaposan átnézed a tánciskolák weboldalait, mondjuk innen: www.salsa.hu (http://www.salsa.hu/index.php?content=6)
Sziasztok :)
Tényleg valaki kezdte egyedül tanulni ? Egy kis bátorítás jól esne :)))
Szia Szilvi!
Akkor én most bátorítalak!
Én is vártam hónapokig az ismerőseimre fűztem őket, hátha valakinek meghozom a kedvét, nem sikerült. Egy idő után "begurultam", és lementem egyedül egy tánciskolába. Az első hónap végén (tehát négy alkalom után) már a csoportommal együtt jártunk bulizni és jó kis banda aluklt ki. Aztán a bulikon megint megismersz új embereket, stb. Tehát lesz közösség hamar! Összehoz titeket a tánc, hidd el!
És nem ciki egyedül lemenni, mivel nagyon sokan nem párban mennek, iletve úgyis mindenkivel táncolsz, már az első órán sem leszel egyedül. :)
Kiwi és Balázs
Köszönöm a bátorításokat, nagyon sokat számít :)))
Már Én is unom, hogy könyörgök másoknak, végül sosem tudják meg, hogy miből maradnak ki :)))
Igen már jól körülnéztem a salsa sulik terén: valszeg vagy az Aranytízbe megyek vagy a Carmen Dance de lehet, hogy a Salsa Maniába.
Eddig tudtam, hogy a Carmenben megoldott, hogy több lány esetén is mindenki tudjun táncolni párban, ezek szerint más sulikban is így van ez?.
Kiwi és Balázs
Eddig tudtam, hogy a Carmenben megoldott, hogy több lány esetén is mindenki tudjun táncolni párban, ezek szerint más sulikban is így van ez?.
Szerintem ez minden iskolában megoldott. Ha kubai salsát tanulsz, szinte mindenhol tanítanak ruedát is, ami ugye egy párcserés körtánc, tehát biztos hogy mindenkivel fogsz táncolni, de a páros salsa tanításnál is figyelnek arra a tanárok, hogy párcserék legyenek és minden lánynak legyen alkalma gyakorolni.
Egyébként amikor mi kezdük, kétszer annyi lány volt a csoportunkban mint fiú, most meg kb. egálban vagyunk, tehát ha kicsit kitartassz egyre jobb lesz a helyzet. ;)
Én tapasztaltam, hogy nem oldott meg minden tánciskolában. Van ahol szigorúan veszik, van, ahol egyáltalán nincs párcsere.
Javaslom, hogy nézz meg egy órát a kiválasztott tánciskoládban.
Ha az órád egy haladóbb óra előtt vagy után van, akkor elképzelhető, hogy a régiek közül is beáll néhány srác segíteni. Ha nincs közvetlenül előtte-utána másik óra is, ez kevésbé valószínű.
Szerintem ez minden iskolában megoldott.
Én tapasztaltam, hogy nem oldott meg minden tánciskolában. Van ahol szigorúan veszik, van, ahol egyáltalán nincs párcsere.
Javaslom, hogy nézz meg egy órát a kiválasztott tánciskoládban.
Ha az órád egy haladóbb óra előtt vagy után van, akkor elképzelhető, hogy a régiek közül is beáll néhány srác segíteni. Ha nincs közvetlenül előtte-utána másik óra is, ez kevésbé valószínű.
Igen, nagyobb iskolákban (direkt nem futtatom egyiket sem :P ) van egy olyan rendszer, hogy "lefele" ingyen lehet táncolni, nyilván racionális határokig (levegő, hely stb.) Ez azt jelenti, hogy a középhaladó fiúk/lányok egy része lemegy a kezdőre is, mert gyakorolni sosem elég, és mindig annyit engednek a tanárok beállni, ruedázni, gyakorolni, hogy pont minden kezdő tudjon táncolni. Ez szerintem nem rossz dolog, csak nehéz ellenőrizni, hogy kinek milyen jegye/bérlete van, stb. (ez egyébként nagyobb gond mind korábban hittem) ezért nem mindenütt szeretik, de van ahol rászánják az energiát. A többi középhaladó sem szokott unatkozni, előző órákon vett figurákat gyakorolják, beszélgetnek vagy mustrálják a "felhozatalt". :D
Én sem akartam reklámozni senkit, mert ez az oldal nem azért van de sztem lehetünk konkrétabbak!
Szóval amit tudok, hogy a Diabolicában és a Calientében biztos, hogy egy nagy körben helyezkednek el a párok és a fiúk minden párcserénél tovább mennek egy lánnyal, tehát mindenki táncol mindenkivel.
Ha valaki pár nélkül megy, akkor is beáll a körbe és ugyanannyit lesz pár nélkül mint aki párral ment, de ez egy órán nem több néhány percnél.
Szal gyerünk salsára :dance:!
Kíváncsian várom, hogy mi a helyzet a többi suliban.
.
...akkor én voltam túl optimista, de tény hogy nálunk is így van (jönnek és beállnak a haladó fiúk, ha a hiány van, illetve figyel a tanár a párcserére), és eddig azoktól is ezt hallottam akikkel más iskolákból beszélgettem.
Antonio Gambadoro
07-01-18, 18:38
... egy nagy körben helyezkednek el a párok és a fiúk minden párcserénél tovább mennek egy lánnyal, tehát mindenki táncol mindenkivel.
Ha valaki pár nélkül megy, akkor is beáll a körbe és ugyanannyit lesz pár nélkül mint aki párral ment, de ez egy órán nem több néhány percnél...
.
Meg tudom erositeni azt, hogy nalunk is a Salsa Tropicalban (Aranytiz) ugyanez a parcsere rendszer van.
Halihó!
Azóta gondolom +oldódott a problémád?!
Nekem ez az első napom a honlapon.Abszolút kezdő vagyok.
Salsa ügyben én is egyedül álltam neki.Tavaly a Pepsi szigeten láttam meg Lili Garcest,és tudtam,hozzá kell járnom!Ráadásul kiderült,van Woman Style óra,ahová csak lányok járnak Partner kérdés kiküszöbölve!
Ha érdekel,nézd +: salsalacubana.hu Érdemes!
:-))
Én sem akartam reklámozni senkit, mert ez az oldal nem azért van de sztem lehetünk konkrétabbak!
Szóval amit tudok, hogy a Diabolicában és a Calientében biztos, hogy egy nagy körben helyezkednek el a párok és a fiúk minden párcserénél tovább mennek egy lánnyal, tehát mindenki táncol mindenkivel.
Ha valaki pár nélkül megy, akkor is beáll a körbe és ugyanannyit lesz pár nélkül mint aki párral ment, de ez egy órán nem több néhány percnél.
Szal gyerünk salsára :dance:!
Kíváncsian várom, hogy mi a helyzet a többi suliban.
.
Heló nálunk (SalsalaCubana) elég jó a helyzet mármint a lányoknak mert van fiú bőven még kezdőre is leszoktunk menni haladó/középhaladó fiuk nem árt nekünk se az ismétlés. Középhaladótól feljeb pedig egálban vagyunk de nálunk is Ruedában megy a tanítás igy senki se marad partner nélkül. Haladóban többször is volt tavaly hogy fiú többség volt.
Zoli
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.