PDA

Teljes verzió megtekintése : Tánctanulás egyénileg?

M_Gabor
07-01-30, 23:02
Sziasztok!

Középhaladó csoportba járok Salsázni, de úgy érzem, hogy több idő kellene az órákon tanult figurákat elsajátítani. Azonban az órák legalább 30 %-át kénytelen vagyok kihagyni. Úgy érzem, hogy ez nem az én hibám - sajnos ez van - valami mindig közbejön...
Az a kérdésem, hogy mit javasoltok. Tudnék e valahol plusz órákat venni? Jó lenne egy-ként már tanult formát újból átnézni teljes alapossággal, mert amikor tanultuk, hiába ment, egy-két hét alatt simán elfejeltem őket.
Tudna valaki segíteni?

Köszi előre is: Gábor

Fec
07-01-30, 23:58
magántanár + sok-sok gyakorlás..

M_Gabor
07-01-31, 00:36
Tudnál valakit ajánlani esetleg?

Attil@89
07-02-18, 22:16
Ahova jársz ott nincs rá lehetöség? Sztem elöször ott érdeklödj. Mellesleg tényleg a sok gyakorlás a lényege + sokat kell járni bulikba. Viszont ha erre nincs idöd az is elég, ha hétközben néhányszor fejben átveszed a figurákat...nálam ez úgy ahogy szokott müködni.

chris
07-02-19, 22:14
Sziasztok!

Középhaladó csoportba járok Salsázni, de úgy érzem, hogy több idő kellene az órákon tanult figurákat elsajátítani...

Köszi előre is: Gábor

Ez valoszinuleg egy altalanos szituacio. Ami segithet a figurak megjegyzeseben az ha az ora utani elso lehetseges alkalommal rakenyszerited magad az ujonnan tanult figurak hasznalatara. Ez nehez, mert nyilvan az uj figurak nem mennek annyira siman, igy az embernek ehhez nincs nagy kedve.

Egy masik modszer a figurak kianalizalasa, lebontasa. Nem feltetlenul kell az egesz figurat megjegyezni: eleg ha azokat az alkotoelemeket amik ujak szamodra megprobalod magukban hasznalni. Ez sem egyszeru, mert neha nem olyan egyszeru raismerni egy alkotoelemre egy uj szituacioban, esetleg mas kezartassal, stb.

Ami viszont meg fontosabb az a figurak kivitelezesenek a javitasa. Sokkal jobb, ha 5 figurat tudsz, ugy hogy az igazan elvezetes a partnernek, mintha 500 felekeppen rangatod a parketten. Ebben nyujthat igazan nagy segitseget egy magantanar, persze csak ha igazan jo.