PDA

Teljes verzió megtekintése : Elito Revé koncert

sonero
07-01-31, 02:17
Azért ez messze jobb volt, mint Adalberto... Pláne ahhoz képest, hogy ismertségben, népszerűségben utána van... Na mindegy, két hét múlva úgyis megyek Kuba... Ezen a hétvégén ott játszanak: Dan Den, Los Van Van és Paulo FG...

callado
07-01-31, 16:34
Azért ez messze jobb volt, mint Adalberto... Pláne ahhoz képest, hogy otthon utána van... Na mindegy, két hét múlva úgyis megyek Kuba... Ezen a hétvégén ott játszanak: Dan Den, Los Van Van és Paulo FG...
Egy sonero, akinek jobban tetszik a changui mint a son? :confused:
Ha ezt a nevet választottad, akkor nem értem a fanyalgást Adalberto Alvarez meg a ‘Píntate los labios María’ miatt.

sonero
07-01-31, 16:59
Igazad van. Amikor több évvel ezelőtt ezt a nevet választottam egy másik fórumon, csak annyi volt a célom, hogy Kubához lehessen kötni. Azóta a világ is, meg az én ízlésem is változott, de a nevet már megszoktam, ezért nincs kedvem változtatni rajta. Hát ezért az ellentmondás.

Ha már itt tartunk, a callado minek köszönhető?

sonero
07-02-01, 13:02
Egyébként Adalbertora visszatérve, nem általában van bajom vele, hanem a konkrét koncert volt gyengébb, mint ami egyébként elvárható lett volna tőle. Azt mondták, előtte nap Bécsben más repertoárt játszottak. Egy ilyen tehetséges és termékeny zeneszerzőnek azért mégsem a Guantanamerát kellett volna erőltetni. A másik, hogy az egyik énekes majdnem elaludt közben. Persze ez akár erény is lehet: csak a kubaiak képesek alvás közben is táncolni...:) De voltak egészen kiváló részek is, az "Y qué tú quieres que te den?" pl szenzációs volt a végén.

callado
07-02-02, 15:21
Ha már itt tartunk, a callado minek köszönhető?
http://lyricsplayground.com/alpha/songs/l/letengorabiaalsilencio.shtml

sonero
07-02-02, 18:18
http://lyricsplayground.com/alpha/songs/l/letengorabiaalsilencio.shtml
Végigolvastam párszor, és bár külön-külön majdnem mindent értek, de nem akar összeállni a kép. Ha jól tippelek, egy szorongó emberről van szó, aki magába fojtja a szerelmi bánatát, de tudja, hogy ez egyébként rossz, és másokat óv ettől az érzéstől. Vagy nagy hülyeséget mondtam?

callado
07-02-02, 21:50
Ez egy régi yaraví, illetve milonga. Egy híres argentín költő, gitáros, zeneszerző: Atahualpa Yupanqui írta. Az iskolában tanultuk. A kérdésedről jutott eszembe. Nem tudom, hogy szorong-e vagy óv-e bárkit bármitől a szerző.

Atahualpa Yupanqui: Haragszom a csöndre

Haragszom a csöndre mindazért, amit elvesztettem
ki boldogan akar élni, ne maradjon csendben

Egy nap a lovam hátán elbújtam az erdőben
éreztem, ahogy a csend egyre nőtt bennem

Ha a yaravít éneklem, a gitárom kíséri a csenddel
és a dalom legjobb része rejtve marad bennem

Amikor a szerelem hívott, lángra gyúlt minden részem
De mert szótlan voltam, csendben porig égtem

Haragszom a csöndre mindazért, amit elvesztettem
ki boldogan akar élni, ne maradjon csendben

sonero
07-02-02, 22:14
Jó ez a fordítás. Te csináltad? Nem ismertem.