PDA

Teljes verzió megtekintése : Tábor mizéria

oldal : [1] 2

Mr.Tyúk
08-03-28, 19:57
segííítség!(?) Minden iskolánál, (látom) hogy hirdetnek tábort.
Jó az?
Melyikre érdemes menni? Több iskolánál jártam órára, mindenhol más volt jó és rossz.
Milyen szempontot vegyek figyelembe (nem pénz nem számít)?

csobal
08-03-30, 21:08
véleményem szerint (én is túl vagyok már pár évnyi táborozáson) a legfontosabb, hogy legyen jó társaságod, ergó menj a barátaiddal. Ez ugyanis elengedhetetlen része a jó bulinak. Persze ha inkább csak a személyes fejlődés miatt mész, akkor oda menj, ahol szakmailag és a te választott stílusodnak megfelelően a legszínvonalasabb tanár - pláne ha még autentikus is - tanít...

sushimókus
08-03-31, 13:12
Barcelonában hova jártál Mr. Tyúk? Itthoni salsások között nincsenek haverjaid? Vagy új arcokat szeretnél megismerni? Én sem igazán értem, mi a kérdésed. Esetleg hirdetni akarod valamelyik tábort? Na ki vele!

Mr.Tyúk
08-03-31, 21:57
a szempontokat! és hát igen, igen... fiú vagyok, és, ha már ennyire fontos az asisebaila-ba jártam, a végén pedig sikerült becsúsznom Jorge-hoz (+Izalguez+ Alacron= Camagüey) is. Stockholm volt az igazi autentik álom, a földszinten laktak Yalfe-ék, és Jesus zsebből oktatott úgy, hogy 2szer nem tudta ugyanúgy megmutatni a tutit (ő az volt!). Az itthoniakról adott analízissel kb. 1etértek, Lili imádnivaló de lányoknak, a trópusi aranylábú nem tudott megfogni, Diabolicában tök sok ismerős lett, Rozsót imádtam (ki nem), András mozgása is bejön (persze persze Katié, Nikié), de túl lassú volt (kicsit diktátorosan), és kihagytad Salsa Con Timbáékat, ahol tök jó a hangulat meg minden, de túl gyorsan haladtak nekem (nem tudok minden héten menni meló miatt), meg versenyre felkészítés se fért bele emiatt, és a guaguancora se jutottam el szombatonként (ebédidőben!? (2 gyerekkel, mi)) és így mindig lemaradtam. Haverkodni nem táborba mennék (akkor fogom a haverokat és elmegyek velük nyaralni a Tizsa-tóhoz), viszont a jó hangulat sztem alapvető fontosságú, ha 1 hétre össze vagy zárva és nagy a terhelés. A dia tavalyi táboráról azt hallottam, hogy nem volt túl jó hangulat (ipari jelleget öltött), a trópusiak meg ordítoznak az emberrel, ha nekik nem teccő póló van rajta. Contimbáék meg még nem csináltak tábort, Liliék uttörőtáborában meg kitől lehetne tanulni (állítólag lesznek kubaiak, de nem tudom kik -- NEM TUDJA VALAKI???!!!).
Kedves Japán Bozontosfarkú, nem tudom az árakat (csak a Liliéké van fenn eddig) de ha tudod, add tovább és ne dolgoztass senkit, hanem ha megtennéd, hogy felbiggyeszted ide a saját ár/érték barométeredet, én elolvasom/szavazok/bármit csak a félhavi fizetésemet értelmesen költhessem el a nyáron!

sushimókus
08-04-01, 04:17
Bozontosfarkú, hm? Ezt még senki nem sütötte rám, édes vagy ezzel az optimizmussal névadóbajnokom. Upsz, bocs, látom van két gyerkőd is, nem akartam személyeskedni, vagy azt a látszatot kelteni, hogy becézgetlek. Én most még nem nagyon tudok segíteni árakkal, pedig lassan aktuálissá válik ez a dolog, de amikor legutóljára szörcsögtem-mókuskodtam a neten, nem nagyon találtam olyat, aki felrakta volna az árat. Talán La Cubanaék, de nekik meg kár volt, ahogy elnéztem, nem valami úttörőbarát.

sushimókus
08-04-01, 04:29
Most nézem a Salsa Con Timba vezet???? Nincs is táboruk, ha jól látom, ki a franc szavazott rájuk? A chilit meg honnan szedted? Ismered őket? Miért nem a Tropicalt raktad fel, meg Oktogont, vagy Calientét?

Indio
08-04-01, 10:18
Nos Kedves Mr.Tyúk és hasonló cipőben járó emberek !

Ha már tábort választotok érdemes előtte megnézni a "tanárokat", akik tanítanak. Esetleg lemenni egy buliba és meglesni mit is csinálnak és összehasonlítani őket. Olyan emberhez semmiképp sem mennék , aki mielőtt tanár vagy "tanár" lett volna nem tanult min. 3-4 évet és lehetőleg kubai vagy kubaiaktól. Az olyan kilós tánciskolák kilőve ahol az egy éve még csak kezdőként debütáló emberek mára már tanítanak és...brrrr....na meg az olyanok , akik elmennek évente 1-2 hétvégén valamelyik salsa fesztiválra és abból élnek. Na meg a YouTube-ról. Onnan is lehet sok mindent ellesni, de a igazi tapasztalatot nem pótolja.

A fenti felsorolásba bele lehetne tenni valóban még 1-2 táciskolát. Azokat is akiket Sushimókus említett.

További jó keresgélést s előre is kellemes nyarat !

Indio
Salsa Tropical
www.salsadecuba.hu

capaba
08-04-01, 11:58
Jó, oké, hogy félünk az újaktól, de a "régi" iskolákkal meg az a baj, hogy kissé ki vannak égve a tanárok.
Az meg, hogy valaki sokat tud a salsáról önmagában persze jó, de ettől még nem jó tanár.
Én meg azért megyek a táborba, hogy tanuljak valamit, nem azért, hogy lássam, mennyire tud valaki (azért is, de csak is).
Az átadás külön történet.

csobal
08-04-01, 13:29
Most nézem a Salsa Con Timba vezet???? Nincs is táboruk, ha jól látom, ki a franc szavazott rájuk?
Spec, ha már ilyen kedvesen kérded, én. Mellesleg a táborukban két kubai tanár is tanít majd, az egyikük mondhatni nagyon ismert...
;)

sushimókus
08-04-01, 13:32
Nem félünk az újaktól, de nem lehet egy év alatt megtanulni salsázni úgy, hogy még tanítani is tudd. Tehetség, szorgalom, lelkesedés ellenére sem. Nincs ideje beérni a tudásnak. Arról nem is beszélek, hogy a tanítás mögött hatalmas elméleti anyag tudásának kell lennie. Anélkül sem tudod hitelesen átadni, ha nem ismered a filozófiáját az egésznek. Én mondjuk ezért mérges voltam sokáig, hogy a jobb tánciskolákban is csak csöpögtetik az elméleti tudást.
A másik, ami szerintem elengedhetetlen, hogy személyisége legyen a tanárnak. Lili szerintem abszolút ilyen. Meg jónéhányan a tánccsapatából. Rozsót is ide sorolnám. Sőt, Antoniot is Ez a Nino viszont nekem iszonyatosan tetszik. Láttam a La Cubana egyik buliján salsázni is meg rumbázni is, hát elképesztő mozgása van és úgy ott van a zenével, hogy ilyet itthon nem nagyon láttam még. Nem tudom milyen tanár lehet, de táncolni azt nagyon tud. Tyúk, te jártál hozzá órára? Lányokat is tanít? Mert tudod nagy bozontos farkam ellenére a másik, a gyöngébb nem képviselője vagyok.

sushimókus
08-04-01, 13:36
Csobal, Ne csigázz, ki? Ki jön hozzájuk? Illetve kik? Elnézést a francozásért, nem akartalak megbántani, csak olyan furcsa aránytalanságnak tűnt a két "ismertebb " iskola mellett.

sushimókus
08-04-01, 13:38
Óh, Csobal! Lecsúsztam rólad pont. Na jó, majd este megnézem milyen izgi kis belső infoid vannak. Még mindig nem láttam tábort Salsa Con Timbáéknál a honlapon. Most nekem is húznom kell

Csingilingi
08-04-01, 15:34
Alapvetően Indigoval értek egyet a tanárok talán a legfontosabbak, bár a társaságnak is van jelentősége, de egy tábor jól összehozza az embereket.
A bulik is számítanak.
Ha valakinek van lehetősége menjen több táborba. Én megnéznék mondjuk egy táblázatot, ami tartalmazza a mikor, mennyiért, kik, mit, hol információkat.

Cukorfalat
08-04-01, 15:45
Hú rengeteg tábor van, én most néztem. Nem hiszem, hogy sokan ki tudnak fizetni több tábort.

Cukorfalat
08-04-01, 15:47
Tegyetek föl még választható tábort a szavazáshoz! A Tropical nincs is fönt! és van még sok.

sushimókus
08-04-01, 15:53
Csobal, nagyon várom az infot!

Cukorfalat
08-04-01, 15:56
Indio, mennyibe kerül a Salsa Tropical tábora, meg tudnád nekem mondani? Nem vagyok valami jól eleresztve.

sushimókus
08-04-02, 02:12
Csobal eliilant a szemeim elől, pedig már majd elepedek.

csobal
08-04-02, 13:22
Na most vagyok itt, mostanáig ugyanis nem voltam net közelben.
Az infókat nem akartam én lelőni, mert nem tartozom hozzájuk, csak kézen-közön tudok róla. Viszont ha tényleg jól értesült vagyok, akkor csütörtökön frissítik a weblapot és ott majd minden kiderül :)

sushimókus
08-04-02, 14:09
Mit jelent az, hogy nem tartozol hozzájuk? És a válaszod azt jelenti, hogy várjak csütörtökig??? ...azaz péntekig, mert szerintem holnap én sem leszek netközelben, max. éjfél után, amikor edzésről hazavergődök, ami ráadásul már nem is csütörtök ugyebár. Ne kínozz Csobal, mondd már meg!

sushimókus
08-04-02, 14:13
Kihez tartozol, Te Csobal? Már ha megengedsz nekem egy ilyen intim kérdést. Nem azt említetted, hogy hozzájuk mennél táborba, amikor a szemibunkó kérdésemet feltettem? (a stílusáért még egyszer bocs)

Antonio Gambadoro
08-04-02, 15:03
A másik, ami szerintem elengedhetetlen, hogy személyisége legyen a tanárnak... Rozsót is ide sorolnám. Sőt, Antoniot is, pedig soha nem fogom megszokni a "kacsatáncát".
Kedves sushimókus!
A kedves hozzaszolasoddal egy jo par embert megsertettel (most nem elsosorban magamra gondolok!).
Reszemrol en is nagyon szeretnek elni a lehetoseggel, hogy kimondjam a "szakvelemenyemet" es minositsem a tanctudasodat, ahogy te tetted az enyemmel es masokeval.
De sajnos most nem all modomban, mivel Te (ellentetben velem) egy bugyuta becenev mogott bujkalsz itt a SalsaForumon. Pedig ismerjuk egymast.
Kerlek, Te is legyel kivancsi a szakvelemenyemre, ahogy en (es masok is) kenytelen voltam kivancsi lenni a tiedre egy ilyen nyilvanos helyen.
Legyen nekem is meg az a lehetosegem, hogy elmondjam Neked (es a tobbieknek is), hogy milyen jo tanctudassal rendelkezel vagy esetleg milyen bena a mozgasod. Szerintem igy lenne tisztesseges.
Nagyon konnyu nev nelkul masok munkajat igy kritizalni es hirnevet rontani.
Nagyon varom valaszodat az igazi neveddel!

José már nehezebb eset. Neki mondjuk legalább van stílusa, jó nézni, amit csinál, ha a repertoárja nem is túl meggyőző, csak ahogy nekem tűnt, nem nagyon szereti átadni a tudást. Arról nem is beszélve, hogy szerintem gyűlöli a magyarokat.
Nagyon tevedsz!

Antonio Gambadoro

Antonio Gambadoro
08-04-02, 15:07
...A Tropical tábor jó volt, de akkor még ott volt Lili és ő azért sokat dobott a hangulaton.Ezzel a hozzaszolasoddal nagyon leminositetted Jose, Antonio (en), Bea munkajat es azt a sok mindent, amit tettek minden Salsa Tropical taborban, ahhoz, hogy minden resztvevo jol erezze magat (hangulat) es sokat tanuljon (technikai tudas).
Errol csak ennyit tudok mondani, hogy a legtobb resztvevo visszatero, azota is amiota Lili nincs a taborunkban.
Ha nő vagy a Tropicalt nem tudnám ajánlani...
Ez szerintem nagyon serto, foleg a Salsa Tropical noi tanarara nezve. Nem az en feladatom, hogy Beat vedjem, es osszehasonlitani sem akarok senkit senkivel, de en keves nem kubai lanyt lattam, aki olyan jol tancol es tanit, mint o. Jorge Camaguey nagyon jo velemenye Bearol / tanctudasarol magaert beszel.

Antonio Gambadoro

Indio
08-04-02, 15:28
A személyeskedés nem jó dolog, mert akaratlanul is megsért az ember másokat. Én is azért nem írtam konkrétumokat,hogy mely tánciskolákat vagy tanárokat nem becsülöm/tartom sokra, mert az az én privát véleményem és ha egy nyitott fórumon kimondom, akkor sokakat megsérthetek.

Ezért írta Antonio is , amit írt és igaza is van. Amíg valaki annyit nem tanul / tanít és tesz a kubai salsa-ért, mint akiket kritizál, addig inkább próbáljon meg kicsit finomabban fogalmazni és vigyázni arra,hogy ne történjen meg ami most is.

Aki kíváncsi a nevemre a végén odaírom, de engem sokan , mondhatnám legtöbben , csak Indio-ként ismernek mind salsa-s, mind pedig capoeira-s körökben.

És még mielőtt valaki azt mondhatná, hogy "...persze csak nyal és jópofizik, mert a Tropical-ba jár és..." Nos azt hiszem sosem voltam az a nyalizós fajta, de igyekeztem mindig korrektül állni a dolgokhoz és lojális lenni azokhoz , akik tanítottak és tanítanak a mai napig is. Nem szokásom belesz..ni a saját fészkembe.

Hozzáteszem - kicsit lehet,hogy offtopic-nak tűnik - ,hogy a mostani capoeira-s rendezvényen mondta azt nekünk MESTRE Paihakan,hogy az igazi capoeira a saját magunk capoeira-ja és igyekezzünk , hogy az belülről jöjjön. Senki sem lesz soha tökéletesen olyan , mint a másik.

A táborválasztáshoz még mindig kívánok sok sikert mindenkinek és remélem sokat fogtok ott is tanulni.

uff , én beszéltem
INDIO
Faluhelyi Tamás

Cukorfalat
08-04-02, 16:36
Sushimókus szerintem egy nagy bunkó. Az előbb olvastam azt, amit a fuego de la salsáról írt a másik topikban. Ott is elég bántóan fogalmaz. Szerintem nem kell törődni az ilyen beszólásokkal senkinek. Ezen nem szabad szomorkodni. Antonio neked különösen nem. Ti híresek vagytok, mindenki ismer titeket, persze hogy vannak irígykedők. Mindig is lesznek. Aki a központban van, azt érik bántások. Néha jogosan, néha jogtalanul. Ha te mindent megteszel a tudásodhoz mérten a legjobban, akkor nincs miért szégyenkezned. Anyukám mindig ezt mondja nekem.

Cukorfalat
08-04-02, 17:01
Antonio, nagyon kezdőnek is ajánlod a tábort? Nem fogjuk hülyén érezni magunkat a bulikban a sok jó táncos között?

Antonio Gambadoro
08-04-02, 17:16
Antonio, nagyon kezdőnek is ajánlod a tábort?
Orulok a Salsa Tropical tabor iranti erdeklodesednek :-)
Mit jelent "nagyon kezdo"?
Mert meg szervezes alatt van a tabor es
1. vagy lesz teljes kezdo (ott kezdnekek) csoport is
2. vagy nem

Minden esetre szokas szerint lesz egy kezdo + friss kozephalado csoport.
Ilyenkor "kezdo" alatt azt ertjuk, aki mar elkezdte nalunk a Kezdo tanfolyamot a nyari szunet elott.

Nem fogjuk hülyén érezni magunkat a bulikban a sok jó táncos között?
Dehogyis... a tabor mindenkinek nagyon jo buli! Sok "kezdo" es kozephalado is lesz, a haladok mellett. Biztos, hogy jol fogjatok magatokat erezni!
Ezen kivul az 1 het alatt rengeteget lehet tanulni / fejlodni, ami a bulikban is latszani fog :-)

Lattam kerdezted mar az arat.
Egyelore csak annyit tudok mondani, hogy valoszinuleg 50e Ft alatt lesz, csak jovo hettol tudunk pontosabb infot adni.

Giulio
08-04-02, 17:26
Érdekes dolog egy névtelen levél. Az írója nagyon bátor ember, mert mindenkiről megmondja a legkeményebb kritikát, válogatás nélkül szórja ítéletét táborokról, iskolákról, tanárokról. Így van ez ezzel a tűzrőlpattant sushimókussal is. Gondolkodás nélkül a nyilvánosság előtt ki is meri mondani, ki alkalmas, ki alkalmatlan, ki kit gyűlöl, ki tartja vissza a tudást, ki az aki nem is tud többet. Bátran kinyilatkoztat, hiszen ő mindent tud. Csak egyet nem. A saját nevét. Mert ha a saját nevében mondaná vagy írná ezeket, akkor lehet, hogy már nem lenne olyan kritikus, olyan szigorú, olyan tökéletes. Akkor róla is kiderülhet, hogy ő sem tökéletes, vannak hibái, lehet, hogy táncolni sem tud, csak táborról táborra, iskoláról iskolára jár, és saját képtelenségére a rossznak tartott táborokban, a tehetségtelennek tartott tánctanárokban keresi a választ, a bűnbakot. Lehet, hogy így van, lehet hogy nem, nem tudhatjuk, hiszen nem tudjuk ki ő. Ha neve van, akkor viszont ő is csak egy ember, (nem csak egy japán rágcsáló) ahogy azok is emberek, akiket kritikája érintett, és mi is, akik csak olvassuk, és hallgatjuk. Senki nem tökéletes, mindenki igyekszik viszont magából a legjobbat adni. És itt legyünk méltányosak a másikkal szemben. A táborkeresés rovata, ne váljon a névtelen kritikusok tacepaojává.

Végezetül egy kedves latin-amerikai barátomtól tanultam, náluk senkire nem mondják, hogy rosszul, vagy csúnyán táncol. Mindenki szépen és jól táncol, legfeljebb neked vagy nekem nem tetszik. Van mit tanulnunk!!!

(P.s.: Én sem névtelenül írok, Indióhoz hasonlóan, engem is ezen a néven ismernek évek óta a tánciskolákban.)

Giulio
08-04-02, 17:26
Érdekes dolog egy névtelen levél. Az írója nagyon bátor ember, mert mindenkiről megmondja a legkeményebb kritikát, válogatás nélkül szórja ítéletét táborokról, iskolákról, tanárokról. Így van ez ezzel a tűzrőlpattant sushimókussal is. Gondolkodás nélkül a nyilvánosság előtt ki is meri mondani, ki alkalmas, ki alkalmatlan, ki kit gyűlöl, ki tartja vissza a tudást, ki az aki nem is tud többet. Bátran kinyilatkoztat, hiszen ő mindent tud. Csak egyet nem. A saját nevét. Mert ha a saját nevében mondaná vagy írná ezeket, akkor lehet, hogy már nem lenne olyan kritikus, olyan szigorú, olyan tökéletes. Akkor róla is kiderülhet, hogy ő sem tökéletes, vannak hibái, lehet, hogy táncolni sem tud, csak táborról táborra, iskoláról iskolára jár, és saját képtelenségére a rossznak tartott táborokban, a tehetségtelennek tartott tánctanárokban keresi a választ, a bűnbakot. Lehet, hogy így van, lehet hogy nem, nem tudhatjuk, hiszen nem tudjuk ki ő. Ha neve van, akkor viszont ő is csak egy ember, (nem csak egy japán rágcsáló) ahogy azok is emberek, akiket kritikája érintett, és mi is, akik csak olvassuk, és hallgatjuk. Senki nem tökéletes, mindenki igyekszik viszont magából a legjobbat adni. És itt legyünk méltányosak a másikkal szemben. A táborkeresés rovata, ne váljon a névtelen kritikusok tacepaojává.

Végezetül egy kedves latin-amerikai barátomtól tanultam, náluk senkire nem mondják, hogy rosszul, vagy csúnyán táncol. Mindenki szépen és jól táncol, legfeljebb neked vagy nekem nem tetszik. Van mit tanulnunk!!!

(P.s.: Én sem névtelenül írok, Indióhoz hasonlóan, engem is ezen a néven ismernek évek óta a tánciskolákban.)

sonero
08-04-02, 23:13
Érdekes dolog egy névtelen levél.
Szerintem meg nem érdekes. Semmi jelentősége, hogy ki írta: a vélemény a fontos (vagy nem fontos), nem a személy. Ez egy ilyen fórum, hozzá kéne szokni.

sushimókus
08-04-02, 23:30
Kedves Antonio!

Sajnos nem lesz lehetőséged a táncom minősítésére. Ennek több oka is van. Én ezzel kapcsolatban nem tartom fontosnak a véleményedet, különösen annak fényében, hogy most már nem is számítanék objektív véleményre. Ami jó hír, hogy javaslom neked is ugyanezt a hozzáállást az én véleményemmel kapcsolatban. A becenevem bugyutaságával kapcsolatban hasonlóan érzek, remélem ezzel nem bántalak meg túlságosan. A helyzet az, hogy elnézést kérek a rossz szóhasználatért. Nem gondoltam bele, hogy ez ennyire bántó lehet. Bocsánat. És egyébként, ha az elkerülte volna a figyelmedet, megdícsértelek, hogy karizmatikus tanár vagy. Van személyiséged. Erős személyiséged – még ha kissé érzékeny is vagy – ami fontos ahhoz, hogy valaki jó tanár legyen. És nagyon jól és érthetően tanítod a figurákat. És a csajok nagyon szeretnek veled táncolni, mert azt érezhetik melletted, hogy ők A nők. (Jó így Giulio? Jól csinálom?)
„Nagyon konnyu nev nelkul masok munkajat igy kritizalni es hirnevet rontani.”
Nyugodj meg a hírneveden én nem is akarok és nem is tudnék rontani. És ha nem akarod többet, a munkádat sem kritizálom. Talán még egy utolsó megjegyzést megengednék magamnak: ha nem vennél mindent személyes támadásnak, még a dícséretet is, akkor talán boldogabb ember lennél.

A keves nem kubai lányt láttam, aki olyan jól táncol és tanít, mint ő.
Antonio! Akard megvédeni Beát, hiszen a partnered, tanártársad, de őszintén azt gondoljuk, hogy Jorge odament, meglátta Beát és azt mondta, hogy váu, ilyet még nem láttam! Meg tudnád mutatni ezt hogy csináltad?! Vagy elképzelhető, hogy Jorge amellett, hogy fenomenális táncos, hihetetlen elméleti tudással és oktatási gyakorlattal a háta mögött, még udvariasabb és diplomatikusabb, mint én? Vagy ezt kizárhatjuk, és a csillag születik döntőjében nézelődünk. Tévedés ne essék NEM MINŐSÍTEM Beát! Nem bántom, nem utálom, nincs vele a világon semmi de semmi bajom, csak azt gondolom, hogy Magyarországon nincs az a táncos a köztudatban (magyar), aki hiperventillációt okozhat egy Jorgeban a tánctudásával. Ennyi.
Befogom a pofámat, nyugodt lehetsz többet nem szólok kritikusat.

sushimókus
08-04-02, 23:35
Kedves Giulio!

Sok mindenben egyet kell értenem veled, de néhány dologban mégis ellent kell mondanom. Nem! Bátor az nem vagyok. A névtelenségem abból fakad, hogy meg szerettem volna mondani az őszinte véleményemet Mr. Tyúknak, csak talán féltem nehogy én is kapjak egy jókora pofont nyilvánosság előtt (és ezt Antónió talán érteni fogja, lehet, hogy mások is). (Egyébként nem, de most már félek.) Amikor írtam itt, nem állt szándékomban megbántani senkit és hidd el nem a legkeményebb kritikát mondtam el másokról. Senkiről nem mondtam, hogy alkalmas, vagy nem alkalmas, használtam többször is azt a szót, hogy „szerintem”. Sohasem említettem azt, hogy tökéletes lennék, sem azt, hogy tudok táncolni. Hibáim nekem is vannak, mint bárki másnak, de én legalább hajlandó vagyok belátni őket anélkül, hogy azt érezném háborút indítottak ellenem. Igazad van, és be is látom, hogy a szóhasználatom sokszor tapintatlan, és igen be is ismerem sértő volt itt ott. Ezért elnézést kérek. Sajnálom. Őszintén. Viszont mentségemre szóljon, hogy nem állt szándékomban sértegetni. Senkit! Antóniót sem, de Antonio olyan mondatokat is félremagyaráz, ami nem az ő „leminősítése” volt, hanem Lili dícsérete. Ez ugyanolyan hiba. A Tropicalt változatlanul nem tudnám ajánlani, ha nő kérdezné a tábort. Sajnálom. Miért nem lehet ezt mondani? Ez a véleményem. Ez csak az én véleményem. Egy vélemény, és miután nem adom hozzá a nevem, nem is biztos, hogy hiteles. Nem hiszem, hogy én bármelyik iskola hírnevét rontani tudnám így névtelenül. Kizárt. Azt csak a tánciskolák maguk tudják.
De összességében igazad van. Túl őszinte voltam és nem jól közelítettem a témához. Ezentúl a pozitívumokra fogok koncentrálni és igyekszem átgondolni a jelzőimet mielőtt leírom őket. De azért hagy lehessen már kritikát is megfogalmazni, különben mivel segítjük az ő munkájukat? (Tánciskolák/tanárok) A latin-amerikai barátodnak pedig 1000%-ig igaza van. Ez a tánc arról kellene, hogy szóljon, hogy mi, sok ember jól érzi magát a zenére, egymással. Mindenki vidám, és szereti a többieket. Talán ez a legszomorúbb az egészben, és ez bánt engem a leginkább, hogy a tánciskolák emberkéi nem mindig jó szemmel nézik egymást. Féltékenykednek, meg mondjuk úgy finoman, hogy nem örülnek egymás sikerének. És ez bizony kár. Mindenkinek vannak erősségei és gyengébb pontjai, de ne kelljen már összetojnom magam, ha én le szeretném írni a véleményemet. Én ezért is járok több helyre is. Nem azért, hogy bűnbakot keressek bármire. Persze kritizálni könnyű. De nem rontani akartam vele, hanem segíteni. Én sem jól csináltam. Jogos a kritikád.

És valóban ez a táborokról szóló topik. Szóval Csobal, mik a híreid? Remélem te már meg tudtál bocsájtani a „franc”-ért.
Mellesleg a „japán” az egy kicsit sértő volt Giulio!

Most ne írjatok izgi dolgokat, mert sokáig nem leszek!

Bea
08-04-03, 00:28
A Tropicalt változatlanul nem tudnám ajánlani, ha nő kérdezné a tábort. Sajnálom. Miért nem lehet ezt mondani? Ez a véleményem.
Kedves akárkicsoda :),
véleményt az ember arról mond, amit megtapasztalt, igy, ha még nem jártál az órámra, akkor a véleményedet vajon mire alapozod? Mindenesetre, mint leendő orvos, feltételezem, tanulsz némi pszihológiát, és közelebbről is megismered az empátiát (a beleérzés lélektana). Csak remélni tudom, hogy még tanulmányaid elején jársz, igy a leendő betegeidnek van még némi esélye, hogy szívinfarktus, depresszió....stb nélkül távozzanak majd a rendelésedről.
A hír pedig, hogy most sokáig nem leszel, teljesen letaglózott, gondolom, többen is szomorkodunk emiatt.:(
Üdvözlettel:
Bea

capaba
08-04-03, 02:03
Uh, ez kezd egy latin szappanoperára hasonlítani.
Valaki mondott egy véleményt, úristen! Könyörgöm ez egy fórum!
Örülök, hogy véditek a mundér becsületét, de annak nem itt a helye.
Csak jelezném, hogy ez a topic a tábor választásról szól, nem arról, hogy ki van megsértődve azon, hogy mit mond valaki.
Ezt nyomjátok lécci privát, köszi.
Offtopic kick, please! :eek:

capaba
08-04-03, 02:14
Ellenben egy táblázatot tényleg összetolhatnánk, arról, hogy a kurrens iskolák táborában mennyi az annyi. Részvételi díj, szállás-ellátás minősége stb.
Csak hogy a számok is beszéljenek, ne csak a hörgés menjen.
Kb. mikorra szokták publikálni az iskolák az árakat?

Indio
08-04-03, 11:51
Uh, ez kezd egy latin szappanoperára hasonlítani.
Valaki mondott egy véleményt, úristen! Könyörgöm ez egy fórum!
Örülök, hogy véditek a mundér becsületét, de annak nem itt a helye.
Csak jelezném, hogy ez a topic a tábor választásról szól, nem arról, hogy ki van megsértődve azon, hogy mit mond valaki.
Ezt nyomjátok lécci privát, köszi.
Offtopic kick, please! :eek:

Lehet,hogy normál esetben off lett volna, de mikor nevesítettek embereket , így már változott a helyzet. Valóban csak a táboroknál kellett volna maradni, és így elkerülhető lett volna a "szappanopera".

A tábori árakat pedig április közepéig - általában - mindenki kiteszi.

Persze van, aki már előbb is.

üdv,
Indio

csobal
08-04-03, 13:57
Én itt újra. Sushi, a fentiek után mit nekem egy franc ;)
Ismeritek a mondást, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van és senki sem kiváncsi a másikéra. Ennek ellenére szerintem pont a fórum a megfelelő hely a vélemények kinyilatkoztatására, még akkor is, ha ez olykor megbánt másokat. Hogyan nézne ki, ha állandóan nyalnánk másoknak, hm?
Problémám egyedül a túlzott személyeskedéssel van. Akinek inge ...

A tábor téma:
Az általam említett tábor honlapja ma frissült, úgyhogy akit érdekel nézegesse.

Ja én pl. Antóniótól és Josétól tanultam az alapokat, mint sokan mások. És több táborukban is voltam. Lilivel is és nélküle is. Véleményem szerint a hangulat mindig nagyon jó ...

Balázs

Balint
08-04-04, 00:57
45000-80000 Ft-ig
átlagban: 50 körül lesz az idei táborok ára

Előre nem lehet semmit kiszámítani. Lehet, hogy nem lesz a szinteden elég jelentkező, és alig tanulsz újat az alacsonyabb szintű csoportban, ahová így besorolnak. Ha buliként fogod fel, jobban jársz. :) Ha a szervezők is buliként fogják fel, akkor már nem jársz olyan jól. :) De ha végig alkoholizálsz, akkor minden mindegy. :)

A FUERTE táborát nagyon dícsérik évek óta, de gyorsan lefoglalózzák. A szervezők nem buliként élik meg, komoly munkát végeznek. Ár-érték arány elég jó.

Én is hallottam rossz visszhangokat a táborokról. Nem neveznék meg egyet sem, mert évről évre változnak, előnyükre-hátrányukra. Ételről, szállásról, oktatásról is voltak rossz emlékek.
Ennek ellenére jó is lehet, ha kialakul egy jó társaság, vagy becsajozol, bepasizol (ezek vele járnak).

1-2 tánciskola zártkörű tábort rendez a tagoknak. Így ár ide vagy oda...nem mehetsz... A többi is vagy jó vagy rossz lesz. Ha rosszat mondasz róluk, úgy jársz, mint a korábbi hozzászólók, ha csak jót, hiteltelenné válik. Baj, hogy nem lehet kibeszélni. Persze az a jó, ha konkrét dolgokat említenek meg, mert általánosságban kifejezett problémát megoldani sem lehet, hiába olvassák az illetékesek.
Engem spec nem zavar mások névtelensége, bár a mondataik nem is érintik a munkámat. Ha ez kell a hiteles nyilatkozathoz, akkor legyen valaki névtelen. A lényeg a konkrétum szerintem.

(pl. vega kaját hirdetnek, de a szakácsig nem jut az igény...romlott szalámi reggelire... Vagy a teremben izzik parketta a nyári melegben, mozgás nélkül is szauna a terem. Vagy az esti partik hangulattalanok, mert nincsenek show-menek, vagy a vezetők távol maradnak. Pedig sokan táncolnának ilyenkor velük. Vagy csótányok vannak a szálláson, vagy nagyon szúnyogos, vagy messzi van a vízpart, vagy a tábori költségeket a parkolási díj is emeli, stb..)

Tanács. Táborban érdemes jó ismerősökkel egy szobában kerülni. Előre érdemes szervezkedni.

Már vannak árak 1-1 tánciskolából, de sokan csak májusban teszik közzé.

Ellenben egy táblázatot tényleg összetolhatnánk, arról, hogy a kurrens iskolák táborában mennyi az annyi. Részvételi díj, szállás-ellátás minősége stb.

Balint
08-04-04, 00:57
45000-80000 Ft-ig
átlagban: 50 körül lesz az idei táborok ára

Előre nem lehet semmit kiszámítani. Lehet, hogy nem lesz a szinteden elég jelentkező, és alig tanulsz újat az alacsonyabb szintű csoportban, ahová így besorolnak. Ha buliként fogod fel, jobban jársz. :) Ha a szervezők is buliként fogják fel, akkor már nem jársz olyan jól. :) De ha végig alkoholizálsz, akkor minden mindegy. :)

A FUERTE táborát nagyon dícsérik évek óta, de gyorsan lefoglalózzák. A szervezők nem buliként élik meg, komoly munkát végeznek. Ár-érték arány elég jó.

Én is hallottam rossz visszhangokat a táborokról. Nem neveznék meg egyet sem, mert évről évre változnak, előnyükre-hátrányukra. Ételről, szállásról, oktatásról is voltak rossz emlékek.
Ennek ellenére jó is lehet, ha kialakul egy jó társaság, vagy becsajozol, bepasizol (ezek vele járnak).

1-2 tánciskola zártkörű tábort rendez a tagoknak. Így ár ide vagy oda...nem mehetsz... A többi is vagy jó vagy rossz lesz. Ha rosszat mondasz róluk, úgy jársz, mint a korábbi hozzászólók, ha csak jót, hiteltelenné válik. Baj, hogy nem lehet kibeszélni. Persze az a jó, ha konkrét dolgokat említenek meg, mert általánosságban kifejezett problémát megoldani sem lehet, hiába olvassák az illetékesek.
Engem spec nem zavar mások névtelensége, bár a mondataik nem is érintik a munkámat. Ha ez kell a hiteles nyilatkozathoz, akkor legyen valaki névtelen. A lényeg a konkrétum szerintem.

(pl. vega kaját hirdetnek, de a szakácsig nem jut az igény...romlott szalámi reggelire... Vagy a teremben izzik parketta a nyári melegben, mozgás nélkül is szauna a terem. Vagy az esti partik hangulattalanok, mert nincsenek show-menek, vagy a vezetők távol maradnak. Pedig sokan táncolnának ilyenkor velük. Vagy csótányok vannak a szálláson, vagy nagyon szúnyogos, vagy messzi van a vízpart, vagy a tábori költségeket a parkolási díj is emeli, stb..)

Tanács. Táborban érdemes jó ismerősökkel egy szobában kerülni. Előre érdemes szervezkedni.

Már vannak árak 1-1 tánciskolából, de sokan csak májusban teszik közzé.

Mr.Tyúk
08-04-04, 02:13
Egyelőre és kizárólag a késői időpontra való tekintettel (most értem haza a vidéki melóból, ami miatt, ugye nem tudok órára járni) itt most csak annyit:

1. Nyershal-Szőrtől kérem vissza a topicomat!!!!
2. Algatekercs-Bozont miatt tegnap látogatási csúcs volt a fórumon (és nem csak a sürgősségin, ahol melózik)!!!!

A többit hónap, merelájulok.

Lécci szavazzatok is ne csak anya...

sushimókus
08-04-04, 14:28
Kedves akárkicsoda :),
véleményt az ember arról mond, amit megtapasztalt, igy, ha még nem jártál az órámra, akkor a véleményedet vajon mire alapozod? Mindenesetre, mint leendő orvos, feltételezem, tanulsz némi pszihológiát, és közelebbről is megismered az empátiát (a beleérzés lélektana). Csak remélni tudom, hogy még tanulmányaid elején jársz, igy a leendő betegeidnek van még némi esélye, hogy szívinfarktus, depresszió....stb nélkül távozzanak majd a rendelésedről.
A hír pedig, hogy most sokáig nem leszel, teljesen letaglózott, gondolom, többen is szomorkodunk emiatt.:(
Üdvözlettel:
Bea
Bea! jártam az óráidra, ha ez hasznos információ a számodra.
Kedves Bea, az empátia képessége nélkül az ember nem számít lelkileg teljesen kifejlett, egészséges személyiségnek. Csak gondolj bele, hogy mit mondtál most rólam. Nem akarok mélyebben belemenni az orvosi képességeim taglalásába sem, hiszen neked arról semmi, de semmi információd nincs és gondolom a többieket sem érdekli!
Legyen jobb napod, és ezt nem gunyorosan mondom! Sokan szeretnek hozzád járni órára, miért kellene egyetlen más vélemény miatt ennyire felszívnod magad. Soha semmi nincs, ami mindenkinek egyformán tetszik, és pont ez a szép a világban. Illetve ez is!
Üdv: nem akárkicsoda, hanem Sushimókus

sushimókus
08-04-04, 14:50
Bocs Mr. Tyúk, ígérem ez volt az utolsó off topic megnyilvánulásom. Eredetileg sem az volt a tervem, hogy eltérjek a témától, csak meg mertem mondani az őszinte véleményemet - és itt hangsúlyoznám VÉLEMÉNYEMET!!! -, nem tényeket állítottam (vagy ezt majd eldönti ki-ki belátása szerint, hogy mi köze a tényekhez). Nem gondoltam, hogy egy komplett tánciskola ettől úgy viselkedik, mint egy sértett óvodás.
Szóval tábor: Láttad a Salsa Con Timbát? Nem semmi. Ezek rendesen odab...tak. Nem tudom, hogy hogy engedhetik meg maguknak, mert úgy tudom nincsenek túl sokan. Jaj bocsánat, nem merek véleményt mondani már senkiről, mert meglincseltek. Mondjuk nincs sok eszük, hogy pont a másik tábor topikhoz rakják fel a hirdetést, amikor ezt százszor annyian olvassák. Na már megint. Bocs. Bocs. Szóval durva jó a program. Mondjuk ezt a Madeline-t nem ismerem, de amit a youtube-on találtam róla, az nem semmi. Még pasit is brutálisan táncol. Jorget mondjuk gondolom nem kell bemutatni senkinek, ő az a nagyon kedves, udvarias kubai fiú, aki járt már Bp-en. Nino is brutális, amit művel a youtube-on. Ebben a táborban nem félnék a "szakmai fejlődéstől". A többit még átgondolom.
Tyúk! Flörtölni lehet ebben a topikban? Imádom, ahogy becézgetsz...és ahogy követelődzöl. Tessék tied a topik!

sushimókus
08-04-04, 15:00
Ja! És örömmel látom és nagy lelkesedéssel üdvözlöm, hogy valami megmozdult a salsavilágban. A salsaiskolák egymással versengenek a kegyeinkért. Az idei táborkínálat szerintem ezerszer jobb, mint a tavalyi. Valahogy mindenki "kijött" valami kis bónusszal. Ki az árat szorítja le, ki külföldre megy, ki sztárokat hoz. Dícséretes! Csak így tovább! Hiszen ne felejtsük el, kedves tánciskolák, hogy Ti szolgáltattok. Nekünk fogyasztóknak! Ha mi elégedettek vagyunk, akkor ti is elégedettek lehettek. Vége a "Te nem jöhetsz többet a mi iskolánkba, mert jártál máshoz is" korszaknak! Nagy a konkurrencia. Ez csak a kezdőkre nézve veszélyes.
Végre rá vagytok kényszerítve, hogy jót csináljatok, különben a férgese ugyebár elhullik. Szóval Hajrááá! Én drukkolok mindannyiótoknak! Továbbra is őszinte hívetek: Sushimókus

pedrito
08-04-04, 15:39
Láttad a Salsa Con Timbát? Nem semmi. Ezek rendesen odab...tak. Nem tudom, hogy hogy engedhetik meg maguknak, mert úgy tudom nincsenek túl sokan. Jaj bocsánat, nem merek véleményt mondani már senkiről, mert meglincseltek. Mondjuk nincs sok eszük, hogy pont a másik tábor topikhoz rakják fel a hirdetést, amikor ezt százszor annyian olvassák. Na már megint. Bocs. Bocs. Szóval durva jó a program. Mondjuk ezt a Madeline-t nem ismerem, de amit a youtube-on találtam róla, az nem semmi. Még pasit is brutálisan táncol. Jorget mondjuk gondolom nem kell bemutatni senkinek, ő az a nagyon kedves, udvarias kubai fiú, aki járt már Bp-en. Nino is brutális, amit művel a youtube-on. Ebben a táborban nem félnék a "szakmai fejlődéstől".

Köszönjük sushimókus, a "nem sok eszük van" részt észre sem veszem. :)
Elég jól informált lehetsz, ha azt állítod, hogy nem vagyunk túl sokan, talán hozzánk is jártál (vagy jársz) órára?
A táborunkról info a http://www.salsacontimba.hu/tabor/index.html honlapon olvasható, vagy a salsafórum "salsa tábor" topikban.
Izelítőnek néhány video Madeline Rodriguez-ről, ha többen nem ismernék Őt (az egyik videon Jorge Camagüey a partnere):

http://www.youtube.com/watch?v=zaTEUXDaVGc
http://www.youtube.com/watch?v=Jk0jCUiVhxY
http://www.youtube.com/watch?v=rDqHs5tHRmE

Üdv: Palless Péter

callado
08-04-04, 16:04
Nemrég olvastam egy elég durván megfogalmazott mondatot, amit most finomítva és a táncra alkalmazva közzéteszek: Nagyon tud bosszankodni egy nő, ha ügyetlen a párja és nem élvezi a táncot vele, de igazán halálosan akkor sértődik meg, ha nincs senki, aki felkérje.
Nem is tudom ez most miről jutott ez eszembe és azt sem tudom, hogy ez igaz-e, mégis tanulságos lehet azoknak az udvariatlan fiúknak, akik a bulikon csak a falat támasztják.
Mindenesetre szerintem a hangulat sokkal fontosabb, mint a tánctudás. Akár a bulin, akár egy táncórán vagy tánctáborban.

Mr.Tyúk
08-04-04, 22:22
(de ennyihez még nem aludtam ki magam eléggé)

Nna akkor sorszámozok:

#1 KRITIKA - Általános bevezetés
A VÉLEMÉNY/KRITIKA SZABAD! Főleg úgy, hogy konkrétan kiderül, hogy kire vonatkozik! (annyian, annyiszor, annyit szívtak már azért, hogy ez így lehessen -- kötelességünk ezt megőrizni)
Ez az egyetlen módja, ugyanis annak, hogy konkrétan szembesüljünk azzal a képpel ami, rólunk, a kritizálóban (külvilág) kialakult, anélkül, hogy találgatásokra és bizonytalanságra lennénk kárhoztatva. Nyilván, ha az énkép ellentmond a kritikában megfogalmazottakkal: feladatot kaptunk, amit meg kell oldani, lehet pl. (i) tanulni belőle/jellemfejlődni/önmegismerni, (ii) megállapítani, hogy baromság, (iii) taktikailag kihasználni, (iv) megsértődni, (v) megörülni, (vi) megőrülni, (vii) VÁLTOZ(TAT)NI (ld. fent 1 (i) tanulni) ((szóval itt a farkába harapott, ezért abbahagyom (lehet, hogy mókucinak is ezt kellene javasolni, mármint a harapást...)) (Nekem meg azt, hogy fejezzem be a zárójelezést)

#2 SZEMÉLYES(kedés) - Különös tárgyalás
Én hiszek abban, hogy vannak jobb és rosszabb mozgáskultúrával megáldott emberek, amely adódhat (vigyázat sorszámozás következik!) pl. (i) genetikai adottságokból, (ii) neveltetésből, (iii) gyakorlásra fordított időből.
ÉN SOHSE FOGOK TUDNI ÚGY TÁNCOLNI, MINT EGY KUBAI VAGY EGY FEKETE, AKI ÜGYESEN TÁNCOL! (itt jegyzem meg, hogy a fenti különbségek a feketék között is meg vannak: vannak bénán táncoló feketék) (hál' Istennek különben már rég feladtam volna a próbálkozást). Az én görbehát, vállfelhúz, fejrángós, majcikezű, sunyilépés mozgásomon csak a gyakorlás javíthat és egyáltalán nem biztos, hogy valaha jó lesz. Ezzel szemben van olyan kolléganőm, aki még az alaplépéssel sem volt teljesen tisztában, amikor a mozgása már fényévekre volt sok-sok lányétól. Rohadt igaszságtalan, de igaz (hogy szakadna rá....)(most meg is utáltam érte)(nem, nem most, már az elejétől)! Vigyázz az előző mondatban csúnyát írtam, ne olvasd el!
Szóval: a mozgáskultúra az alap (adottság), amire épül(het) a stílus. Namármost, ha elfogadjuk azt, hogy a táncnak van objektív szükséglete (én elfogadom)(én is, én is), ami a mozgáskultúra, és elfogadjuk azt is, hogy a minden táncnak vannak objektív ismérvei: a konkrét lépéskombináció és a hozzá tartozó konkrét mozgás, akkor kvázi objektíve mérhető alaphoz jutottunk, amire (mintegy hab a tortán) ráépül a stílus, amely ebben a viszonyrendszerben a szubjektumnak ad egy esélyt arra, hogy megnyilvánuljon (egy jópofa teccik/nem teccik bináris kód mentén). folyt. köv. elfogyott a hely

Mr.Tyúk
08-04-04, 23:12
Így tehát eljutottunk oda (nyugi, nyugi tudom, hogy csak én)(itt), hogy minden(ki) megkapja a magáét: az objektum (ojjektuum) és a szubstb. is. Ha tehát objektíven szeretnék fogalmazni, azt kell mondjam, hogy Lilin, Josén és Nino Lázáron kívül (a sorrend csak a női nemnek szól) én magyarországon tanító embert nem láttam, akinek tök(k)életes lett volna a mozgása (és őszintén nem hiszem, hogy a kritikanemtűrők máshogy gondolnák). Ehhez képest (vigyázat szubjektum gyön)(és a felsorolás az udvariasság szabályait követi) pl. Kati, Niki, Gabi, Hajni, Zsuzsi, Móni, Karesz, Varsi, Rozsó, András, Peti (több i-re végződő mos nem jut eszembe) stílusa kifejezetten teccik! (mindenkitől bocs, akit kihagytam)(de azt úgyis csak én tudom, heh) És (ezért) szívesen tanulok (az én esetemben: nék) tőlük!
Szóval így.
Ésmég: ha ebbe a kalapba beledobjuk (csak képletesen) azt, hogy ezek az emberek (lazacpetehínárban-mogyorógerilla megfogalmazása szerint) versengenek azért, hogy engem taníthassanak, háááát nem sírom halomra a párnámat (képzavar figyelmeztető: off).

(Így a felsorolás(oma)t nézve hasított belém (képletesen) a felismerés, hogy ezek mind régi emberek. De hol vannak az újak, az új generáció (nem úgy)? Hogy-hogy nincsenek, vagy hol vannak/tanítanak? (vagy hol nincsenek, de ezt butaság lenne leírni)

#3 A LÉNYEG: A tábor
Kezd kirajzolódni a kínálat és mindez itt egy helyen, ez sztem jó. Ha ez így folytatódik, akkor tényleg össze fogjuk tudni rakni azt az összehasonlító mátrixot. ÁLLATI HÁLÁS LENNÉK, HA VALAKI TÉNYLEG ÖSSZERAKNÁ!!! Monygyuk CAPABA (ha jól emlékszem az ötletgazda(g) nevére)!
Tud valaki további konkrétumokat?!
Pl. a LaCubana-nál kik fognak tanítani (kubaiakról írnak)?
És asse baj, ha konkrétumokról írtok (élmény, vélemény, merhogy pont azt kértem: személyes segítséget), én nem bánom, és hát, ez az én topicom!

#4 TÖKFÖLÖSLEGES - Befejezés
A tánclméleti szakkönyvemet csak ősszel tudom megjelentetni (tábor után).
Akinek hab épül a tortájára szójjon, tudom az ellenszerét.
Zárójelek kíméljetek.
Flörtölni itt nem, kedves vasabisrizs-ChipandDale, azt a rendelésen a váróban, ott van rá idő elég (majmeglátod). Ja, és ha nyershal-szőrkarom orvos lesz, csak ne a nyelvével műccsön, mer abba belehal a beteganyag.

Mr.Tyúk
08-04-04, 23:19
De táncórán igazából csak akkor, ha ez a résztvevőkre igaz és nem a tanárokra (hogy a tánctudás kontra hangulat).
És elment bulizni.....

sonero
08-04-04, 23:59
Én csak annyit fűznék hozzá mindehhez, hogy ebben a topicban már egy jó párszor elhangozott (nem tőlem), hogy milyen jó kubaitól táncolni tanulni. Akkor nem lehetne esetleg kubai zenére is (mármint jóra)? Jó, jó, tudom...

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 00:08
Nemrég olvastam egy elég durván megfogalmazott mondatot, amit most finomítva és a táncra alkalmazva közzéteszek: Nagyon tud bosszankodni egy nő, ha ügyetlen a párja és nem élvezi a táncot vele, de igazán halálosan akkor sértődik meg, ha nincs senki, aki felkérje.
Nem is tudom ez most miről jutott ez eszembe és azt sem tudom, hogy ez igaz-e, mégis tanulságos lehet azoknak az udvariatlan fiúknak, akik a bulikon csak a falat támasztják.
Mindenesetre szerintem a hangulat sokkal fontosabb, mint a tánctudás. Akár a bulin, akár egy táncórán vagy tánctáborban.
Abban egyetértek, hogy a hangulat sokkal fontosabb, mint a tánctudás, de más okból. A tánctudás ugyanis változik. Jó esetben. Mindenkinek el kell kezdeni valahol. A fejlődés a fontos. A fejlődés pedig azon is múlik, hogy tanuljunk a nálunk jobbaktól, és ne szégyelljünk tanulni senkitől, aki valamiben jobb, mint mi. Attól azonban minden lányt intenék, hogy bosszankodjon azon, hogy ügyetlen az, aki felkérte, mert ezzel elrontja az illető szórakozását és amikor a srác már nem lesz ügyetlen, akkor majd szomorkodhat ő a fal mellet, mert a fiúk megjegyzik, hogy ki az a lány, aki arcokat vág és hisztizik tánc közben, csak azért mert esetleg két héttel előbb volt esélye elkezdeni a salsát. Nem gondolom, hogy a fiúk udvariatlanságból támasztják a falat a bulikban, hanem maximum azért, mert elfáradtak, vagy mert nincs kedvük felkérni a bosszankodós lányokat, akik kudarcélményt jelentenének nekik, estleg mert félénkek, vagy mert szar a zene (nekik nem tetszik, nem inspirálja őket, és akkor meg úgysem tudnak rá jól táncolni). Szóval meg kell védenem a fiúkat, és azt kell mondjam a lányoknak, hogy igenis szeressenek táncolni azzal, aki megtiszteli őket azzal, hogy felkéri. Ha a fiú netán még! nem olyan ügyes, akkor segíteni lehet neki abban, hogy ügyesedjék és ez hosszú távon biztos meghálálja magát. Nekünk is segít az a fiú, aki jobb nálunk és mégis felkér.

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 00:23
Ja, és még valami! Engem érdekelne Sushimókus véleménye arról, hogy mit tud/hallott rólunk (Salsa Con Timba). Legyél nyugodtan nyers, bár nem hiszem, hogy más is tudsz lenni. Ki tudja? Hátha tanulhatok /tanulhatunk belőle valamit. A táborunkról írt véleményeddel egyet értek. És remélem még annál is jobb lesz, mint aminek tűnik.
Ja és a táborunkban jó kubai zene lesz, azt garantálom. A Peti életét teszem rá.

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 00:51
Mr. Tyúk, te jártál hozzánk, akkor miért mentél el? Hiába ráztam a seggem bemelegítéskor? Még a Rózsába jártál? Nekem nincs időm fórumozni, pedig kíváncsi vagyok. Talán a büszkeség beszél belőlem...a tábor és nem a hátsóm miatt.

sushimókus
08-04-05, 03:56
Tudom, hogy már vártatok, de péntek az szigorúan bulinap!
Boszi, te kérted! Bátor vagy, nem mondom! Így belerohanni a kardomba! Jártam órátokra, mondjuk csak a Lili táborában. Hát mit ne mondjak az első táborban lelkesebbek voltatok. Sokkal jobbak voltak az órák, haladtunk, mint a szél. A hangulat is sokkal jobb volt, másodszorra le voltatok amortizálva rendesen. Pedig "jól meg voltatok fizetve", ahogy hallottam. Nemzetközi sztárgázsi!! A bulikban nagyot alakítottatok és az esti afterpartyk alatt konkrétan meg lehetett dögleni a röhögéstől, pláne amikor a Gáborral osztottátok egymást, de az órákon lepkefing. Vidékre (nem akartam megint a franc szót használni, nehogy megsértsek valakit, aki nem kérte) nem fogok kimenni az óráitokért, tehát az új felállásban csak hírből tudom, hogy mit csináltok, az pedig nem hiteles, ha másokat idézek. Nem tudom, hogy miért váltatok ki Lilitől, de biztos megvolt rá a jó okotok. Vagy neki! hm...
A honlapotok jóó sz.r volt sokáig és most sem nyernétek vele dizájnbajnokságot, Ha lenne sz.rhonlap bajnokság a salsaiskolák között, akkor más nyerné. A Diabolicán kívül senkinek sincs normális honlapja salsaháztájon, mindenki azt hiszi, hogy a kibaltázott gyerekkori rajzaival meg a semmitmondó montázsaival kell össze-vissza tömni a honlapot, hogy aztán a szerencsétlen érdeklődő vacakoljon, mire kibogarássza, hogy mi van. Látom, hogy valamit javítgatni próbáltatok, de szerezzetek már egy grafikust és ne sufnituningban csináljátok a dolgot. Gábor úgy látszik jobb táncos, mint informatikus. Marketingben sem vagytok otthon valami nagyon, de hogy Giuliónak tett ígéretemhez hű maradjak, mondok valami jót is! A tábor elég ütősnek látszik. Mondhatni még javasolnám is Tyúknak - annak a Tyúknak, aki még flörtölni sem hajlandó velem.
Megnézném, hogy mit alkottok így különválva, de a táboron kívül én csak akkor tolnám el hozzátok a bringát, ha bejönnétek a városba. Többet most nem írnék, meg amúgy is el kell döntenem, hogy hajlandó vagyok-e ingyen szaktanácsot adni.

sushimókus
08-04-05, 04:01
Callado! Mi ez a hülyeség? Azt mondd, hogy mi volt az eredeti mondat!

sushimókus
08-04-05, 04:04
Mr. Tyúk, te jártál hozzánk, akkor miért mentél el? Hiába ráztam a seggem bemelegítéskor?
Nem lehet, hogy egy kicsit nagy? Talán azért menekült el Tyúk!

sushimókus
08-04-05, 04:13
"Flörtölni itt nem, kedves vasabisrizs-ChipandDale, azt a rendelésen a váróban, ott van rá idő elég (majmeglátod). Ja, és ha nyershal-szőrkarom orvos lesz, csak ne a nyelvével műccsön, mer abba belehal a beteganyag."
Tyúk! Pipikém, én itt segítek, te meg nem vagy hajlandó flörtölni??? Ez felháborító. Másrészről nem rendelek! A nyelvemmel való műtétről meg ne mondj le anélkül, hogy tudnád miről beszélsz. Nem biztos, hogy kívánhatnál magadnak szebb halált... ;)

Balazs
08-04-05, 13:17
és amikor a srác már nem lesz ügyetlen, akkor majd szomorkodhat ő a fal mellet, mert a fiúk megjegyzik, hogy ki az a lány, aki arcokat vág és hisztizik tánc közben,
off

húú ez nagyon így van!!! a fiúk nem felejtenek, szal csak óvatosan :)!

on
:dance:

sushimókus
08-04-05, 16:07
Pipi, alszol még?

sushimókus
08-04-05, 16:13
Pipi, alszol még?
Az Oktogon idei táboráról hova lett az info? Nem találom sehol, pedig most már kötelességemnek érzem, hogy a mi kis kendermagosunkat kisegítsük itt a nagy dilemmájából.

SalsAmor
08-04-05, 17:01
Sziasztok! Ha már a táborokról van szó, azért ezt is a figyelmetekbe ajánlom:

SalsAmor Görög SalsA Tábor - 2008 (http://www.salsamor.hu)

Napfényes tengerparti nyaralás…
1 hét fergetegesen intenzív salsa!

Mire számíthatsz a SalsAmor nyári salsa táborában?

1 hét tengerparti nyaralás Vrasna Beach-en
(Thessalinikitől 80km-re)
Görögország varázslatos szépsége
Szálláshelyünk egy csendes, de rohamosan fejlődő nyaralóhelyen található, az Égei - tenger egyik legtisztább vizű, kb. 12 km hosszú homokos, helyenként aprókavicsos tengerpartján, (évek óta megkapja az EU által -a tiszta partoknak - odaítélt kék zászlót).
Kedves ismerősök társaságában süttetheted a hasad : ), na és izzadhatsz napközben a napon, este pedig a salsa hevében
Szabadtéri tánctér és egy sportcsarnok áll rendelkezésünkre, hogy kedvünkre ropjuk…
A héten egy szabadtéri latin est várható, ahol brillírozhatunk…: )
Oktatás különböző szinteken történik
Akár teljesen kezdők is jöhetnek, szívesen bevezetjük őket a rejtelmekbe…
Bárkit szívesen látunk szinttől és tánciskolától függetlenül.
Részletek:

Időpont: 2008. július 11-19.
Elhelyezés: 3-4 ágyas szobákban full légkondi!
Ellátás: félpanzió
Tánc: napi 2*1.5óra salsa oktatás
Esti salsa partik !!!(Kubai, Dél-Amerikai Salsa, merenge, bachata slágerek és a legújabbak)
Utazás: autóbusszal (hosszú útra kiválóan alkalmas, korszerűen felszerelt turistabusz)
Utazás időtartama: kb. 14 óra
Ár: 78 000 Ft

Jelentkezésed az info@salsamor.hu –ra várjuk, és a 25.000Ft-os előleget az órákon tudod befizetni! Az előleg befizetésének legvégső határideje: április 10.
!!!Arra figyelj, hogy érdemes mielőbb jelentkezni, mert korlátozott a létszám!
Ne habozz sokáig, tarts velünk!

Fizetés történhet részletekben!

Bővebb információ: www.salsamor.hu (http://www.salsamor.hu)
Nyaralj velünk Te is…!
ÉJSZAKA
http://www.salsamor.hu/taborkepek/cyclades.jpg
http://www.salsamor.hu/taborkepek/labda_1.jpg
http://www.salsamor.hu/taborkepek/vasar.jpg

Gág
08-04-05, 17:47
Hű! Na itt volt már minden (kritika, sértődős nagyhalál, Tropicalos egységfront, jó tanácsok félénk fiúknak) - csak tábor alig. Ahhoz képest, hogy Mr. Tyúk milyen vehemensen követelte vissza a topicját, doktori nagydisszertációt írt (i)-(v)-ig. Civilben matematikus vagy? Szóval tábor. Én nagyon sajnálom a kicsinke szabadiőmet, úgyhogy ha már elmegyek táborba (győzzetek meg, hogy menjek!!!!), akkor abban legyen valami szpesöl. Abban ráadásul Indióval egyetértek, hogy ha már kubai salsa-ra adtam a fejem, akkor tanuljak kubaitól. Így ladies style tekintetében maradnék Lilinél (és remélem ezzel nem indítok újabb sértődési hullámot a magyar női oktatók körében). Görögországig nem fogok elutazni a salsa kedvéért (mégha Kubáról lenne szó! - ode nem szervez valaki?). Lilihez járhatok év közben is, úgyhogy speciel engem eddig a SalsaConTimba győzott meg Jorge-val meg Madeline Rodrigues-zel. Asszem. Ellenérvek?

sushimókus
08-04-05, 18:03
Salsamor! Ti kubai salsát tanítotok, vagy valami versenytáncos verziót? Ahogy néztem a honlapotokon, a guaguancot Görögországban fejlesztettétek tökéletesre.
Tyúk kubaizik, neki segítünk! (Másoknak is próbáltam, de azok gyógyszerért kapkodtak). KI volt már valaha Madeline Rodriguez órán? Azt látom, hogy nagy király, de milyen az órák hangulata? Ismeri valaki személyesen is? Tyúk, te nyomtad Barcelonában is, ott nem találkoztál vele?
Gág, te ismered? Bocsánat, tegezhetem, kedves Gág? (nem szeretném, ha Giulio megint megszidna a személyeskedésem miatt, vagy Indio)

sushimókus
08-04-05, 18:17
Gág, ha van pénzed, akkor menj táborba! A hozzáállásodtól is függ, hogy hogy érzed magad, de ha igénytelen tudsz maradni, akkor egy tábor, szinte bárhová mész jó lehet. Ha vannak elvárásaid, akkor már jobb, ha körülnézel. Azt hittem, hogy kevés olyan "másokban hibát vagy bűnbakot kereső, ősköcsög, iskoláról- iskolára röppenő", gondolkodó, hűtlen kutya van, mint én, aki nem a saját iskolájának "agymosási útmutatója" alapján választja ki a tábort, ahová megy, azok közül az EGY lehetőségek közül, amit a "vezér" "tanácsol". Szóval neked sincsenek barátaid, vagy csak te is azok közé az emberek közé tartozol, aki 20 centinél közelebb mer menni a másik iskolák feltételezhetően "téves úton járó", eggészen biztosan fertőző, csupán látszólag jófej tanulóihoz? Estetleg sok olyan barátod van, aki ide-oda mászkál? Csodálkozom. Vagy nem?
Nyugi gyerekek, ma is megyek Arany10-be! Biztos sokatokkal találkozom. Ha szerencsém van, Antonioval még táncolhatok is.:)

sonero
08-04-05, 20:00
...(mégha Kubáról lenne szó! - ode nem szervez valaki?)...
Na ez itt a lényeg. El kell menni Kubába. Látni kell, hogy ott mi van. Én nem szervezek utat, de májusban megint megyek, ha lesz valami olcsó jegy (és miért ne lenne...). Fel kell ülni a repülőre, ha meg már kint vagy, ezer tanárod lesz...:)

Gág
08-04-05, 20:13
Sushimókus! Igazából nem mindegy??? De ha már így rákérdeztél, az a típus vagyok, aki ha megszereti azokat az embereket, akivel egy iskolába jár, akkor igenis szívesen megy el azokkal bluzini (és ne adj isten, táborba is). Ha ez neked, mint rettentő liberális gondolkodónak kispolgári beszűkült gondolkodás, akkor ám legyen, vállalom. Egyetlenegy dolgot nem szeretek, az agymosósdit. Zsigerileg irtózom attól, hogy egy adott iskola tetőtől talpig szerelésében mászkáljak mindenhová, akár milyen jópofa, vagy ötletes legyen is az. Ami ráadásul viszonylag kevés iskolánál mondható el. A SalsaConTimbásoknál is elgondolkodtam ezen a női melles kubai zászlón, de mondjuk valószínűleg a dollárjelre emlékeztető logo is a kitalálójának tudatalattijából bugyborékolt elő...

Gág
08-04-05, 20:13
Sushimókus! Igazából nem mindegy??? De ha már így rákérdeztél, az a típus vagyok, aki ha megszereti azokat az embereket, akivel egy iskolába jár, akkor igenis szívesen megy el azokkal bluzini (és ne adj isten, táborba is). Ha ez neked, mint rettentő liberális gondolkodónak kispolgári beszűkült gondolkodás, akkor ám legyen, vállalom. Egyetlenegy dolgot nem szeretek, az agymosósdit. Zsigerileg irtózom attól, hogy egy adott iskola tetőtől talpig szerelésében mászkáljak mindenhová, akár milyen jópofa, vagy ötletes legyen is az. Ami ráadásul viszonylag kevés iskolánál mondható el. A SalsaConTimbásoknál is elgondolkodtam ezen a női melles kubai zászlón, de mondjuk valószínűleg a dollárjelre emlékeztető logo is a kitalálójának tudatalattijából bugyborékolt elő...

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 20:27
Sonero, mennyiből tudsz megoldani egy kubai utat? És az milyen hosszú? Tudom, hogy ez off topic, de mi is tervezzük megint. A kint eltöltött idő olcsó megoldását már mi is kitapasztaltuk, de, hogy szoktad megoldani a repülést, mert az is elég komoly tétel!

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 20:36
Óh, Shusimókus, az előbb nem vettem észre, hogy nekem is reagáltál. Kifejtenéd mit értesz azon, hogy lepkefing? Remélem egyenlőre nem kell fizetnem a tanácsaidért!

Gág
08-04-05, 20:38
ja, ahogy látszik, ráadásul nemcsak kispolgár, hanem viszonylag béna forumozó is vagyok. szóval attól függetlenül, hogy ragszkodni szoktam az általam megszeretett emberekhez (bár iskolák között néha lavírozok ide-oda, de ez nem a hihetetlen hozzértésemen, hanem azon múlik, hogy időnként jó hosszú időre abbahgyom az órák látogatását és aztán valmi ismerős hív valahová, ahová aztán valameddig járok, majd aztán megint hónapokig nem nézek egy iskola felé sem), tábor tekintetében azért vagyok válogatós, mert korlátozott a szabadságom, és mint már mondtam, arra a kis időre valami ütőset szeretnék. Egyelőre még mindig Jorge vezet. Mert nála már voltam a februári workshopon. Madeline Rodriguez-t csak a pedrito által feltett videókon láttam. meggyőző.
Sonero, szívesen mennék veled Kubába, de május munka szempontjából az leghúzósabb hónapom. (valahogy meg is kell keresenem az árát...)

sonero
08-04-05, 20:59
Sonero, mennyiből tudsz megoldani egy kubai utat? És az milyen hosszú? Tudom, hogy ez off topic, de mi is tervezzük megint. A kint eltöltött idő olcsó megoldását már mi is kitapasztaltuk, de, hogy szoktad megoldani a repülést, mert az is elég komoly tétel!
Most februárban 140 ezerért mentem Varaderoba (illetékekkel együtt). Bp-Brüsszel-Bp 40 ezerért Wizzair meg Brusselsairlines. Onnan meg 400 euró a Jetairfly oda-vissza Varaderóba. A Promotions-t érdemes nézni (http://www.jetairfly.com/promotions_en.htm). Most épp nincs semmi jó. Majd lesz. Vagy van az ltur.de, vagy a cheapflights.co.uk, csak azok egy kicsit macerásabbak, mert német/angliai címet kérnek. De az is megoldható... Szoba két embernek 25 CUC (5000 Ft) magánháznál, egy üveg rum 3 CUC (600 Ft), és kezdődik a buli...:D

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 21:11
A kinti árakat már ismerem, azt a részt megoldottuk. Mi 14 CUC-ért szálltunk meg ketten, 1 CUC-ból degeszre zabáltuk magunkat (igaz kávéskanállal kellett vágni a marhaszeletet, de hát Kubában kit érdekel) marhahússal (finommal), rizzsel, meg sült banánnal egy casa particularban. 140-ért nem rossz a jegy.

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 21:14
Köszi! (Ez lemaradt) Majd még értekezzünk, de máshol, mert ez tábor topik.

Zsuzsa " La Bruja"
08-04-05, 21:17
Szívesen csinálunk jövőre tábort Kubában, de ha rajtam múlik, az legalább fél éves lesz.

sushimókus
08-04-07, 01:31
A SalsaConTimbásoknál is elgondolkodtam ezen a női melles kubai zászlón,
Mi vaan? AZt hittem tájékozott vagyok, de ezt most nem értem.

sushimókus
08-04-07, 01:45
Jó sokan voltunk Arany 10-ben nem mondom. Antonió! gratulálok! sikerült egy-két képet készítened rólam, ha jól láttam. Lucio mondjuk nagyon hiányzott, őt imádom.
Vicces, srácok, de most olvastam az Arany János u. 10. Salsaparti topikban egy egyszerű kritikát szegény Bboglárkától, aki véleményt mert mondani egy régebbi buliról és ezzel csúnyán megbántotta Antoniót és Beát. Oh. Milyen érdekes. Szegénykét ugyanúgy osztották felváltva, mint engem, csak ő még komolyan is vette. Már biztos nem járhat oda órákra, mert - idézem- azt írta, hogy "sz.r volt a buli". Hát ez tényleg nagyon bántó. Na ezért nem választanám a Tropicalt Tyúk! Sohasem tudhatod,! Ha valami nem tökéletes, akkor nem mondhatsz építő kritikát, mert ott mindenki olyan, de olyan érzékeny, hogy vagy csúnya guilt trip lesz a jutalmad, vagy az lesz a büntid, hogy többet nem mehetsz oda. Jaj! Vigyáznod kell, nehogy képes legyél valamiben máshogy gondolkodni, vagy szeretni más iskolák emberkéit! Az nagy bűn ám! Anyám! Ennél még a salsamor is jobb, pedig a tanulók között vannak nagyon jó arcok, szeretem őket, szívesen mennék velük táborozni. Nem értem hogy bírják ezt a mentalitást.

sushimókus
08-04-07, 01:50
Emberek! A Salsa La Cubana új honlapot gyárt. Csak nem olvasták, amit írtam? Ha igen, akkor büszke vagyok rájuk! Nem besértődtek - látod Antónió - hanem bizonyára javítani próbálnak sok-sok ember jogos, őszinte, de szeretetben fogant, építő kritikáján okulva. Még minden nyelven és minden témakörben kb ugyanaz jön be, tehát infót csak az üzleti szempontból számukra lényegeseket tudhatjátok meg, de már alakul. Giulio, mit szólsz, megdícsértem a jót!?

sushimókus
08-04-07, 02:07
Tyúk! Még egy dolog. Ugyan salsamorék nem válaszoltak, hogy kubaiznak-e, de ott is vigyáznék, mert amint látom dementia lacunarisban szenvednek, hogy a tábor topikban egymás után 2-szer is felpakolták a hivogató , úszógumiárus üzletek fotóival telepakolt táborhirdetésüket. Intő jelnek tekinteném a helyedben!

Indio
08-04-07, 11:55
Kedves Sushimókus !

Csak az agymosós etc. részre reagálnék. Én, gondolom min.látásból engem is ismersz, örök életemben a Salsa Tropical-ba jártam. Mint mondtam a jópofi & nyalifalitanárbácsinak stílus sosem állt közel hozzám. Mindig megmondtam normálisan , ha valami nem tetszett és sosem származott belőle nagy probléma. Sok helyen voltam már én is - Rovinj, Cubamemucho München, Cubamemucho Budapest ( tényleg jobb volt a szervezés sokkal , mint kint ) etc. - , de sosem kaptam érte lecseszést , hogy "..ejnye-bejnye hogy merted..". Sajnos a 'sok az eszkimó' effektus bejött a salsa életbe is , és ezért nagyobb a rivalizálás, ami sok furcsa dolgot szül. Köztük olyan hozzászólásokat amiket itt is lehetett olvasni. Tőled is mikkmakk ! Valahol szerintem még élvezed is , hogy olajat öntesz a tűzre és mosolyogsz mikor a lángok felcsapnak. De legyen, mindenkinek megvan a "sötét" oldala.

"Halgass az erőre Luke" hehehe :D

A táborra visszatérve pedig mindenki menjen oda amelyik neki tetszik. Az biztos,hogy részemről preferálva volt/van/lesz,hogy legyen kubai tanár is. Ezt is elég sok helyen megkapjátok. Hát válasszatok és érezzétek jól magatokat, mert ennek erről kell szólnia. Jó tudom, a tanulásról is, de végtére is nyár+tábor+buli...a lényeg,hogy menjetek és érezzétek magatokat jól.

Ajánlást pedig ne fogadjatok el senkitől. Nem ajánlást pedig végképp ne ! Főleg olyantól , aki nem tanít !

Inkább menjetek le mindenhova egy-egy órára s nézzétek meg a tanárokat s a stílusukat.

Ufff, én beszéltem

Vega4
08-04-07, 16:30
Kedves Sushimókus!

Mondd miért rombolsz?
Ha igaz, hogy orvos vagy, akkor éppen építeni kellene, segíteni. Vagy azt gondolod Csrnus módjára mindenkit el kell küldeni a fenébe, mindenkit jó alaposan meg kell bírálni?
Miért nem írsz arról, hogy itt és ott milyen jó tapasztalataid voltak és, hogy neked tetszett és ajánlod.
Egyébként csak egy kérdés. Te mit tennél, ha a pacientúrádból valaki a rendelődben elkezdene csakis kizárólag rosszat mondani rólad?
Vagy te az a fajta vagy, aki ezt építő kritikának veszi és szó nélkül változtat csak azért, hogy mindenki elégedett legyen?

Indivel egyetértek tényleg olyan vagy, mint az a rosszcsont kölök, aki olajat önt a tűzre és bámulja, hogy az hogyan emészt fel szép és jó dolgokat.

Tudod mit?
Csinálj te is egy tánciskolát és mutass nekünk példát.

És még egy.

Előszeretettel alkalmazod Antonio és Bea nevét. A te nevedet miért nem lehet megtudni. Hogyan is mondták régen sötétben bújkáló ellenforradalmár?
Ezt a szerepet szeretnéd játszani?
Miért jó ez? És kinek?

Tanult ember nem csinál ilyet.

Szia!

sonero
08-04-07, 18:52
Miért nem írsz arról, hogy itt és ott milyen jó tapasztalataid voltak és, hogy neked tetszett és ajánlod.
Írt. Olvasd el mégegyszer.

A te nevedet miért nem lehet megtudni. Hogyan is mondták régen sötétben bújkáló ellenforradalmár?
Feltűnt, hogy már vége a kommunizmusnak?

Amúgy a stílusa valóban kissé provokatív, de érdekes olvasni.

sushimókus
08-04-07, 21:22
Kedves Vega4!

Előre bocsájtanám, hogy nem vagyok még orvos, és a salsával való viszonyomnak semmi köze ahhoz, hogy kéményseprő, asztalos, vagy orvos vagyok vagy leszek. Semmi. Külön tészta. Tanult embernek sem mondhatnám
magam, már csak a korom miatt sem, de remélem, hogy egyszer annak számíthatok majd. Csernust pedig nagyon jó szakembernek tartom, mert egyetértek vele abban, hogy néha hatásosabb az embereket őszintén és néha tán kissé drasztikusabb módszereket alkalmazva szembesíteni a hibáikkal, vagy csupán önmagukkal ahhoz, hogy valóban hatásosan segíthess rajtuk.

A rombolás. Elmondanád nekem, hogy mit rombolok? És főleg mivel? Egy véleménnyel? Ha téged egy vadidegen, magát megnevezni sem hajlandó ember befolyásolhat, akkor javaslom te is nézz önmagadba, és a későbbiekben próbálj meg véleményt alkotni a saját tapasztalataid és benyomásaid szerint másokról. Amennyiben a saját tapasztalataid általam történt megerősítését tartod romboló hatásúnak, az már egészen más kérdés...

Pontosan nem a rombolás a célom, hanem az építés. És ezt a lehető legőszintébben mondom. A provokáló stílusomért elnézést kértem már, de megteszem újra, ha kell, mert eredetileg nem is a provokáció volt a célom, mielőtt idekavarodtam, de bevallom apoplexiát kapok attól, amivel itt néhány topikban is találkoztam.

Volt már személyes kellemetlen tapasztalatom az általam gyakran kritizált tanárokkal, de azt szinte el is felejtettem volna, ha nem olvasom el, amit itt és néhány másik topikban "lenyomtak". Kísértetiesen ugyan arra a sémára épült mindegyik eset:
Valaki elejt egy kritikát a hozzájuk fűződő bármelyik vállalkozás, vagy tevékenység kapcsán, vagy akár csak egy közvéleménykutatást szeretne mondjuk a bulihelyekkel kapcsolatban. Azonnal rátámadnak, és egymást erősítik (mert a ketten egy ellen az mégiscsak hatásosabb), hogy ezzel hány embert bántott meg szerencsétlen vélemény-nyilvánítónk. Következő fázis, hogy az illető vagy beterrorizálódik és hússzor bocsánatot kér, vagy simán feladja a témával kapcsolatos minden érzésének és gondolatának közkinccsé tételét. Ha van benne egy kis kurázsi és azt meri mondani, hogy de kérem, nekem mégis ez a véleményem, akkor a két személy elkezdi kétségbe vonni a hitelességét, a személy szándékait, a tudását, a hátsó szándékait, stb.

Én ettől hányni tudnék, amellet, hogy igen hatásos módszernek látom, mert az emberek éppen akkora százalékát foghatják vele, mint amennyit azzal tudnának, ha a kritikák alapján javítani próbálnának az esetleges hiányosságokon, apró hibákon, tökéletlenségeken.
Amellett, hogy Sonérónak igaza van - és köszönöm, hogy figyelt - és említettem a jó tapasztalataimat, és véleményemet is és még tudnék is sokat, ti miért nem vitatkoztok velem abban, amit leírok? Miért nem érveltek, hogy meggyőzzetek arról, hogy tévedek? Miért nem írjátok le a saját jó tapasztalataitokat? Miért csak a stílusom fontos? Miért csak az a lényeges, hogy "bugyuta" a becenevem, vagy, hogy miért nem nyitok én tánciskolát, vagy, hogy biztosan béna a mozgásom. És? Akkor mi van? Attól már helyes lesz az, ha egy tánciskola tanárai besértődnek mindenen és nem engednek embereket az órájukra járni mondjuk csak azért, mert szeretnek más tánciskolát is, meg más tanárokat is? Vagy attól még helyes lesz, hogy bizonyos tánciskolákban tudatosan lassan haladnak, vagy mert így több pénzt tudnak kihúzni a tanulóikból, vagy mert nem elég képzettek ahhoz, hogy fél évnél tovább húzzák? Vagy; ha én bugyutabecenevű, bénamozgású, sötétben bújkáló ellenforradalmár (ez mekkora mérhetetlen hülyeség, már megbocsáss), provokátor vagyok, akkor már helyén van az, hogy emberek, akiknek -elnézést- fingja sincs a salsáról, a guaguancorol, a rumbáról, a zenéről, spanyol nyelvről, a ritmusról, a mozgásról, a mögöttes tartalomról, netán anatómiáról is, megtévesszenek egy kezdőt és mindenféle hülyeséget tanítsanak neki csak azért, mert nincs önkritikájuk, csak bátorságuk ahhoz, hogy tánciskolát üzemeltessenek?

Erre válaszolj nekem kérlek!

Igen szerintem ezt nem csak, hogy lehet, de kötelességünk is megbírálni!

Eszem ágában sincs tánciskolát csinálni. Tanítani szerintem nagyobb felelőség, mint orvosnak lenni!

Vega4
08-04-08, 00:26
Kedves Sushimókus!

Engedd meg, hogy SM-nek hívjalak, mert nem szeretném sokszor leírni a nevedet, nekem túl hosszú. Amúgy pedig természetesen olyan nicknevet találsz ki magadnak, amilyet szeretnél.

Nos néhány gondolat a leveleddel kapcsolatosan.

Először is köszönöm. Szerintem ez a levél építő jellegű volt.

Valóban igazad van abban, hogy a salsával kapcsolatos viszonyodnak semmi köze ahhoz, hogy éppen kéményseprő, asztalos, vagy orvos vagy. Én inkább csak azt az összefüggést kerestem, hogy az orvos tanult ember és, mint tanult ember próbáltam meg párhuzamot vonni, hogy a tanult ember látja az építés kell legyen az elsődleges cél és nem a rombolás. Ennyi és nem több. Bár kis országunkat is sok tanult ember vezeti… De ezt ne boncoljuk…

Csernus, nos igen szerintem is jó szakember, de ettől még nem kell minden módszerével egyetértenem. Biztosan abból fakad ez, hogy nekem elég, ha egyszer elmondanak valamit, nem kell stresszhelyzetbe hozni engem, hogy leessen a tantusz, vagy hogy hatással legyenek rám. Én inkább az a típus vagyok, aki nyugodtan elmondja még egyszer és még egyszer és még egyszer, ha kell más szemszögből bemutatva, hátha úgy leesik…

Rombolás?
Nos szinte minden negatív megnyilvánulás rombol valamit. De ehhez még hozzá kell tennem, hogy nagy felelősség ebben a világban megnyilatkozni. A marha effektus, miszerint egy nyakában kolomp és a többiek meg mennek utána…
Először is képesek az emberek elfogadni bármit, mint a jó marhák a csordában, másodszor pedig nem biztos, hogy amit mi gondolunk az a helyes.
Ki állítja fel a normákat? Ki mondja meg mi a helyes és mi a helytelen? Te? Vagy én? Én biztosan nem, ezt tudom. Én eldöntöm, hogy valami tetszik-e nekem, vagy sem és csak akkor nyilatkozom róla, ha megkérdeznek, de akkor is óvatosan.
Én azt gondolom, hogy te bátran megnyilatkoztál és bátran mondtál valamiről negatív véleményt.
Várj csak: Itt van Voltaire-től egy gondolat és talán ezzel megvilágítom neked miért is gondolom, hogy óvatosan kell fogalmaznunk.
„Az emberek keveset gondolkodnak, felületesen olvasnak, elhamarkodottan ítélnek, és úgy fogadják el a véleményeket, ahogyan a pénzt elfogadjuk azért, mert forgalomban van.”

Hát ennyi.
Talán a rombolás erős szó volt arra, amit ki szerettem volna fejezni, de akkor nem találtam rá jobb szót.

Ja és ne gondold, hogy engem könnyű befolyásolni és bár nem ismersz én bizony sokszor néztem már magamba, talán többször is, mint az átlag ember…
Másokról meg nem szeretek véleményt alkotni, főleg nem írom meg egy fórumban, ahol bárki olvashatja. Ha kérdezel és azt kérded, mondd mi a véleményed erről, meg arról, akkor elmondom, de rögtön hozzá is teszem, hogy ezt én látom így és a véleményemben a saját értékítéletem, az életem, a tapasztalataim befolyásolnak, vagyis ez egyedi, így másnak természetesen más lehet a véleménye.

Elhiszem, hogy építeni szeretnél talán a módszeredet nem tartom a leghelyesebb útnak, de még az is meglehet, hogy mint Csernus esetében ez is segít valakin.

Kíváncsi voltam a szóra, mit jelent apoplexia, de nem találtam egyenlőre. Persze ha még elidőznék ezzel egy kicsit, akkor lehet, hogy megtalálnám, de még az is lehet, hogy segítesz…

Egyébként miért csodálkozol azon, hogy ha elejtesz egy kritikát, akkor a másik azt támadásnak veszi. Ilyenek vagyunk mi emberek. Ráadásul olyan dologról nyilváníthatsz ki véleményt, amibe ők beleteszik szívüket, lelküket. Ha másért nem, akkor talán ezért kellene tisztelnünk őket és ha valami nem jó, akkor fényes csomagoló papírba kell átadni a véleményünket, ügyelve az ő lelkükre is, mert ők is csak emberek, mint te meg én…

Nos még egy dolog, amiben igazad van, igen írtál jót is, csak az kevesebb volt, mint a bíráló szavad. Ennyi.
Tudod én olyan ember vagyok, hogy a jó dolgokat emelem ki és azokat állítom reflektorfénybe és nem a negatívumokat. Én azt mondom, hogy mennyire tetszett ez, vagy az, ezt, vagy azt mennyire profin csinálták meg és ha valamiről negatív véleményem van, akkor azt nem mondom el csak, ha rákérdeznek és akkor is inkább az okokat keresem, hogy vajon miért alakult úgy, ahogyan…

Egyébként nem mondtam, hogy bugyuta neved van. Mint önálló ember jogod van olyan nevet választani, amilyet szeretnél, éljen a szabad akarat. Azt pedig, hogy hogyan táncolsz… Fogalmam sincs. Nem tudom, hogy ki vagy így nem tudom megállapítani, hogy hogyan táncolsz, de itt megint előjön, hogy ki is vagyok én, hogy ezt megítéljem? Ha tudnám is, hogy ki vagy akkor is inkább az érdekelne, hogy jó-e veled táncolni, vagy sem. Mert hát én azért táncolok, mert szeretem azt az érzést, ami tánc közben bennem van.
Azt, hogy miért nem nyitsz tánciskolát meg azért írtam, hogy bizony egy tánciskola nagy felelősség és hatalmas munka és nagyon-nagyon könnyű kívülről „beszólni”. Ha csinálod is és úgy alkotsz véleményt, na az más.
Tudod eszembe jut az, hogy anno, amikor még ügyeletet adtam villany terén, akkor ha volt egy kis zaftos üzemzavar, rendőrséggel, tűzoltókkal, meg esetleg mentővel is, akkor baromi könnyen osztogatták kollégák másnap, nyugodta helyzetben az észt. Ezt, vagy azt kellett volna csinálni. Viszont, amikor hasonló helyzetbe kerültek, akkor szinte megbénultak…
Csak próbáltam hasonlatot keresni…

Tanítani nagyobb felelősség, mint orvosnak lenni, írod. Nos én azt gondolom a maga nemében mind a kettő dolog nagy felelősség. Díjazom, hogy a tanítást nagy felelősségű munkák közé sorolod. Sokan nem tartják annak, pedig bizony az. De ez egy mások téma.

Nos a tanuló, ha eljön az órára, akkor azzal megtiszteli a tanárt, ha úgy gondolja, hogy más tánciskola órájára is bemegy… Tegye. Tegyen mindent úgy ahogyan szeretné, ehhez minden embernek megvan a joga. A tanár igyekezzen, hogy szeressék, hogy kívánjanak az órájára elmenni, ennyire egyszerű.

De a szabad akarat működik visszafelé is. Írod, hogy vannak iskolák, amiben lassan haladnak, hogy ezzel több pénzt húzzanak ki a tanulókból. Nos a tanuló egy önálló ember és ha azt érzi ilyen módszerrel pénzt húznak ki belőle, nos ő dönthet úgy akkor, hogy elmegy onnan. Vagy azt gondolod bárki ezt megtiltja?

Ja a sötétben bujkáló ellenforradalmár az csak egy hasonlat szeretett volna lenni, írhattam volna máshogy is…

Kedves SM!

Álljon itt még egy gondolat amiben igazat adok neked.
Tényleg szörnyű, hogy egyes emberek, akiknek csak a bátorságuk van meg ahhoz, hogy tánciskolát nyissanak megteszik azt. Valahol olvastam egy tanárról, aki bátran írta fel a bemutatkozásába, hogy mitudomén egy évvel ezelőtt még nem ismerte a salsát és nem is gondolta volna, hogy mára már tanítani fogja…
Nos ez sajnálatos.

Köszönöm, hogy beszéltünk!

Szia!

Bea
08-04-08, 01:04
Szia Vega4,
megnéztem: apoplexia: szélütés, gutaütés
puszi

Bea
08-04-08, 01:11
miért kellene egyetlen más vélemény miatt ennyire felszívnod magad
Kedves Sushimókus,
én soha nem szívom fel magam, így remélhetőleg engem az apoplexia nem fenyeget, ámbár mertem bátorkodni a véleményemet én is leirni. Igy utólag már feleslegesnek gondolom.
Bea

sushimókus
08-04-08, 01:26
Kedves Vega4!

Most nem fogkok részletekbe menő válasszal szolgálni neked a késői időpont miatt, de pár szót reagálnék.
A leveledből ítélve a te esetedben nem is tartanám szükségesnek az agresszív módszert, ha meg szeretnék világítani valamit számodra, de sajnos nem mindenki olyan (és itt most nem is tudom milyen szót használjak, hogy ne bántsam meg megint azokat, akikre gondolok) intelligens (érzelmileg is), mint te. Az ő esetükben szükségesnek éreztem.
Az apoplexia gutaütés, agyvérzés. (egyébként életfontosságú szervek, működésének belső vérzés következtében történő hirtelen leállását nevezik így) Elnézést, nem jellemző rám, hogy latinul majomkodjak. Szoktam rá figyelni, többnyire sikerül is.

Nem te mondtad, hogy bugyuta nevem van, meg, hogy bénán táncolok, hanem Antonió. (Az előző levelemben említettem az emberek elnémításának sémáját, abban szerepel, hogy: vonjuk kétségbe a képességeit, szándékait stb.)

"Egyébként miért csodálkozol azon, hogy ha elejtesz egy kritikát, akkor a másik azt támadásnak veszi. Ilyenek vagyunk mi emberek. Ráadásul olyan dologról nyilváníthatsz ki véleményt, amibe ők beleteszik szívüket, lelküket. Ha másért nem, akkor talán ezért kellene tisztelnünk őket és ha valami nem jó, akkor fényes csomagoló papírba kell átadni a véleményünket, ügyelve az ő lelkükre is, mert ők is csak emberek, mint te meg én…"
1. Azért csodálkozom, mert én szeretem tudni a számomra valamiért fontos emberek véleményét még akkor is, ha az negatív. Akkor talán még inkább, mert attól tudok fejlődni, jobbá válni, és nekem ez rendszerint célom. Azt gondolnám, hogy egy tánctanárnak a legfontosabb emberek azok, akiket tanít.
2.Ha beleteszem a szívemet lelkemet, akkor ez még inkább így van. Nem mondom fontos a dícséret, mint motiváció, de azt is mondtam, és nem feltétlenül egy embertől kell ennek jönnie.
3. Az ő lelkük nem olyan, mint az enyém, ezt biztosan állíthatom. Lehet, hogy szerencsések, lehet, hogy nem.

"De a szabad akarat működik visszafelé is. Írod, hogy vannak iskolák, amiben lassan haladnak, hogy ezzel több pénzt húzzanak ki a tanulókból. Nos a tanuló egy önálló ember és ha azt érzi ilyen módszerrel pénzt húznak ki belőle, nos ő dönthet úgy akkor, hogy elmegy onnan. Vagy azt gondolod bárki ezt megtiltja?"
Nem tiltja meg senki, persze, de mint már korábban is említettem, az, hogy az ember hova jár tánciskolába nem csupán a szakmai fejlődéstől függ. Akkor nem kéne most rágódnunk a tábor topikon sem tovább, azonnal meg tudnánk mondani, hogy hová menjen Tyúk. Rengeteg múlik a helyszínen (sokan a lakhelyükhöz legközelebb eső iskolát keresik meg logikusan), a tanárok kisugárzásán, a társaságon, az órák hangulatán, stb. Ha megszeretsz embereket, akkor ez bosszanthat. Azért kell "elhagynod egy csoportot, hogy jól érezd magad, mert nem hagytad átverni magad és közben meg nem érzed jól magad, mert otthagytad a csoportot, akiket szerettél. Apróság, nem olyan fontos, csak egy példa volt.

Bocs Tyúk, már megint kissé lekanyarodtunk!
Emberek írjatok már jókat Tyúknak, vagy valamit, ami alapján tájékozódhat!

Sonero, te sohasem mész táborba? Kíváncsi lennék te hová mennél, mert abba én is szívesen elmennék (rájöttem, hogy Tyúkkal még flörtölni sem lehet, az elején írta, hogy nős, csak elfelejtettem).

sushimókus
08-04-08, 01:30
Oh Bea, a véleményedet soha ne gondold feleslegesnek!

Mr.Tyúk
08-04-08, 02:37
Szóval meló után, főfájással csak annyit ide, hogy, ha valaki csinál valamit, ami másokat is érint, az felhívás keringőre kritika ügyben. Mindent és mindenkit szabad és kell kritizálni. Akár keményen is. Ez visz előre mindent. És kiszűri a dilettánsokat (minden témában). És talán megszűnhet ez a lagymatag dagonya ami itthon sok területen uralkodik. És ebből csak és kizárólag azok profitálnak, akiknek eredetileg is szólt a cucc. A közönségnek/vevőknek/diákoknak. Értük van.

Mr.Tyúk
08-04-08, 02:48
vagyvalami (lefegyverző téma, hahahaha).
LaCubana tábor megvan. Salsamor megvan (de kubai-e arra Ámor még nem válaszolt). ConTimba megvan.
De a Diabolica, Tropical, Carmen, Oktogon, Caliente táborokról tények, ajánló pro és kontra??? És a mambó/salsa világbajnok? Jó, fáj a fejem megyek aludni, mielőtt hypoxiát, vagy dislex iá-t kapnék (vagy adnék) (igen nős) (nagyon nős)

chris
08-04-08, 10:08
vagyvalami (lefegyverző téma, hahahaha).
LaCubana tábor megvan....

Kedves tyuk, te itt csak ne ontopic-kodjal, engem a taborok sajnos hidegen hagynak, de az anyazasokon olyan jokat szorakoztam... :)

SM-nak (Nem tudom, vega tudatosan valasztotta e roviditest, de nagyon jo... :D ) csak annyit: nyugodtan irhattal volna sokkal durvabbakat vagy udvariasabbakat, Bea igyis-ugyis besertodott volna. (En itt egy eve tok artatlan tancfilozofiai diszkurzusokat folytattam, oszt rogton ki lettem osztva...;) )

Auringonpaiste
08-04-08, 10:37
...ConTimba megvan...
SALSA CON TIMBA NYÁRI TÁBOR (2008.)
• Madeline Rodriguez, El Nino és Jorge Camagüey workshopok (10-10 óra)

Úgy látom, hogy a másik topicban nem kapok választ, így itt is felteszem a kérdésemet:

Madeline és Jorge egész héten fognak tanítani a táborotokban, ha nem, melyik napokon lesznek?

Láttam, hogy 10-10 órát fognak tanítani (vagy Madeline 10 órát és a két fiú 5-5 órát?). Ez az egész hétre lesz elosztva, vagy pl. csak a hétvégére?

Ez nem volt nekem teljesen tiszta.
Előre köszi a választ!

pedrito
08-04-08, 10:46
Úgy látom, hogy a másik topicban nem kapok választ, így itt is felteszem a kérdésemet:

Madeline és Jorge egész héten fognak tanítani a táborotokban, ha nem, melyik napokon lesznek?

Láttam, hogy 10-10 órát fognak tanítani (vagy Madeline 10 órát és a két fiú 5-5 órát?). Ez az egész hétre lesz elosztva, vagy pl. csak a hétvégére?

Ez nem volt nekem teljesen tiszta.
Előre köszi a választ!

Bocsánat a késői válaszadásért, de csak most vagyok internet-közelben.
A Salsa Con Timba Tábor július 21-től 27-ig tart, 7 nap/6 éjszaka.
Jorge és Madeline kedden (júl.22.) érkeznek, pénteken (júl.25.) mennek, Nino meg valószínűleg péntektől vasárnapig lesz, de az biztos, hogy mindhárman 10-10-10 órát tanítanak (+bulik...).
Remélem kielégítő volt a válaszom, ha további kérdéseid vannak, ne kímélj!

Üdv: Palless Péter

sonero
08-04-08, 12:13
Sonero, te sohasem mész táborba? Kíváncsi lennék te hová mennél, mert abba én is szívesen elmennék (rájöttem, hogy Tyúkkal még flörtölni sem lehet, az elején írta, hogy nős, csak elfelejtettem).
Köszönöm a bizalmat, bár nem értem az okát. Én ugyanis érdemben nem szóltam hozzá a tábor témához, nem véletlenül: nem ismerem őket, és nem is tervezek elmenni egyikbe sem. Inkább Kubára gyűjtöm a pénzt :)

Mr.Tyúk
08-04-08, 16:48
Kedves tyuk, te itt csak ne ontopic-kodjal, engem a taborok sajnos hidegen hagynak, de az anyazasokon olyan jokat szorakoztam... :)

Neon topickodjak, neon topickodjak... amellett, hogy tényleg szórakoztató és szívesen adok teret neki (és ahogy nézem, jól meghízott édesanyám), szeretnék jó döntést hozni tábor ügyben és ehhez elengedhetetlen, hogy néha próbáljam egy kicsit tematizálni az anyut.
Ha megnézed (vissza) ezt egy amolyan fehér négyzet a fehér háttér előtt kompozícióban ütöm, egyebekben repülj anyám!

Ja, tábor anyut (is), ha lehet kérni.

Chris: egy szavazt erejéig még esetleg tiszteld meg anyut, köszi! Más is!

sushimókus
08-04-08, 17:00
Fhűűű, Tyúk, te nagyon elszálltál. Káricálsz itt össze-vissza. Nyugi, nemsokára én is fogok szavazni (persze lehet, hogy az sokaknak ellenszavazatnak minősül majd), de még meg kell néznem két dolgot. Egyébként egy kissé korainak gondolom a stresszt Tyúk! Le kell adnod a szabadság igénylésedet, vagy mit parázol? Még vagy 2-3-4 hónap van a táborokig.

Mr.Tyúk
08-04-08, 17:06
És a jelentkezési határidő?! Mega(márakinek)(nekem) befizetési hattttáridő?!
Itt-ott egy hónap sincs addig, hoppá.
Téged nem kérlek, hogy szavazz, okoztál már elég bonyodalmat itt minden jóérzésű embernek muhhahahaahmuhhaha!

Mr.Tyúk
08-04-08, 17:10
Fhűűű, Tyúk, te nagyon elszálltál. Káricálsz itt össze-vissza.

Eeezt, ő, rendkívül bántónak, őőő, és, őő rosszindulatúnak, őő, gondolom, őőő, ami, őő, fáááj, szip, őőő, és, őő persze, ő, nem, őőő, nekem, őőő, de mindenki, őőő, másnak, őőő, szip.
CHIHIHICHHAHHAHHAHAHAHHAHHAHHHAHAHAAHHHAHAA

TÁBOR TOPIC!!

Mr.Tyúk
08-04-08, 17:12
Ja, és anyázvaflörtölünk Sonero-val, akiben már ssszzááászázalékig megisbízunk?! Az én topicomban, háááát?!

abszolút támogatom

sushimókus
08-04-08, 17:23
Sonero! Ehhez talán nem szóltál hozzá érdemben, de voltam oly kíváncsi, hogy elolvastam a többi hozzászólásodat is. (Castro topikost nem sikerült végig, mert a nővérem lepattintott a gépről...) A zenei ízlésed meggyőzött, és feltételezem, hogy Kubáról is érdekes forrásnak bizonyulnál személyesen is. Persze Kubába mennék én is a legszívesebben, de van itthon is pár ember, akikkel szívesen töltöm az időt ha nem feltétlenül csak finomszerkezet-térképezésről kell beszélgetnem velük.
Kubára még gyűjtök... Te mennyi időt szoktál kint tölteni? Én elcsövezgetek bárhol csak a jegyet kell olcsón kiszorítanom. Mennyire biztonságos egy nőnek, ha egyedül megy?
Jía és hogy tábornál maradjunk: nézzük már meg, hogy a különböző iskoláknál milyen zenéket nyomatnak órákon, meg bulikon! Az sem mindegy! Van ahol nagy halál...
Építő kritikámat ebben a témában később publikálnám. Legközelebb a PMS vagy a Burattino nevek közül választanék, ha újra fórumozni lezdenék.

sushimókus
08-04-08, 17:28
Nem flörtöltem Soneroval! Csak bizalmat adtunk egymásnak. Azaz bocsánat. Én Neki! Mert ő megérdemelte. Nem úgy, mint egy bugyutabecenevű minicsernus, én! Sonero! Adhatnál nekem Te is egy kis bizalmat!

sushimókus
08-04-08, 17:29
Ez a tábor topik! Itt nem is lehet flörtölni!

callado
08-04-08, 20:41
Szóval meg kell védenem a fiúkat, és azt kell mondjam a lányoknak, hogy igenis szeressenek táncolni azzal, aki megtiszteli őket azzal, hogy felkéri.
Szóval, ha jól értem, akkor az állandó kritizálás helyett esetleg a lányok is átgondolhatják, hogy nem kellene-e valamin változtatniuk, ha elégedetlenek a jelenlegi helyzettel?
Callado! Mi ez a hülyeség? Azt mondd, hogy mi volt az eredeti mondat!
Én vagyok ez a hülyeség. Mondani nem érdemes, csak kipróbálni, ha van kivel. Egy nyári tánctábor pont jó alkalom az ilyesmire. És gratulálok a bátorságodhoz.

sonero
08-04-08, 20:46
Te mennyi időt szoktál kint tölteni? Én elcsövezgetek bárhol csak a jegyet kell olcsón kiszorítanom. Mennyire biztonságos egy nőnek, ha egyedül megy?
Alkalmanként egy-két hetet. Több a szabi miatt nem megy, de a legolcsóbb jegyek (ld. fentebb) is kb ilyen távra szólnak. Mennyire biztonságos? Úgy általában egyre kevésbé. A lányokkal persze rögtön kikezdenek, de többnyire viccesen, nem erőszakosan. Viszont mindenképpen azt tanácsolom, hogy - különösen éjszaka - ne egyedül mászkálj. Ismerkedj meg inkább valami szimpatikus sráccal, aki kísérget, vigyáz rád. Nem lesz nehéz...

sushimókus
08-04-09, 15:53
Kedves csendben működő Barátom!
Már említettem vala, hogy nem vagyok bátor! Nagyon nem! Én egy egyszerű, félénk sushimókus vagyok, tehát nem is értem mire alapozod ezt a kijelentésedet!?
És melyik nyári tánctábor lenne pont jó alkalom az ilyesmire?
És mi is az az ilyesmi konkrétan definiálva?
(Bocsánat Bea, tudom, hogy éssel nem kezdünk mondatot, ne haragudj!)

Mellesleg így a fotód alapján szerintem már táncoltam is veled...

sushimókus
08-04-09, 16:13
Köszönöm Sonero! Látod, most te adtál nekem bizalmat, pedig ellentétben veled, én egy fikarcnyit sem szolgáltam rá. Ha a stílusom szépségének és finomságának mértéke egyenesen arányos, a külső jegyeimben fellelhető vonzó elemek számával, akkor igencsak rusnya jószág lehetek.
Persze lehet, hogy ez teszi csak igazán biztonságossá számomra a kubai utazást...
Mi van, ha megismerkedek egy szimpatikus sorozatgyilkossal? Hivatkozhatok rád?

sonero
08-04-09, 19:13
Mi van, ha megismerkedek egy szimpatikus sorozatgyilkossal? Hivatkozhatok rád?
A sorozatgyilkosok túlnyomó többsége az USA-ban ténykedik, úgyhogy nyugi. Kubában nem akarnak megölni, legfeljebb a pénzed meg egyéb örömöket szeretnének. Na de ez úgyis off-topic, majd ha aktuális lesz, szívesen ellátlak tanácsokkal.

sushimókus
08-04-09, 19:35
Most nyáron még elmegyek valami táborba itthon, aztán október-november környékén felvértezhetsz a nagy kalandra. Mondom a külsőm riasztó annyira, hogy max a pénzemet akarják, de az meg úgy sem lesz.

callado
08-04-09, 20:56
Kedves Japán Bozontosfarkú
Mellesleg így a fotód alapján szerintem már táncoltam is veled...
A fenti személyleírás alapján még nem ugrott be, hogy melyik lány lehetsz. Majd legközelebb bemutatkozunk egymásnak.

sushimókus
08-04-09, 22:18
Nem találom a szótárban, de feltételezem, hogy az ardillita a mókuska és nem a halszagú szőrgombóc spanyol megfelelője. Nos nem a grafomániám tart közöttetek. (sajnálom ugyan, hogy terjengős leveleim ingerszegény folyása nem tudta lekötni, nyilván nagyobb izgalmakhoz szokott lényed. Csak ugord át, ha látod, hogy már megint én verem itt a nyálam ;) )
Szóval, engem amellett, hogy A. és B. terrorral vetett melegágya vonzott ide, a csodálatos, és izgalmas társaság tartott itt. (És most nem kifejezetten Salsamorra gondolok.)Jó volt titeket olvasni máshol is. Tanultam egy csomó mindent tőletek. De értek a szóból. Lehet, hogy jobb, ha csak olvasni térek be néha. Ha nem is közkívánatra - de Bongo jogos megjegyzésére reagálva - huss...

sushimókus
08-04-09, 22:31
És eddig bírta...
A másodikat képtelen voltam elolvasni végig. Az elsőben pedig nem találtam olyat, amit ne szándékosan hágtam volna át.
Még egyszer bocsánatot kérek, de tapasztalatom szerint akik meg tudnak bántódni ilyeneken, azok meg akarnak bántódni. Ehhez joguk van! Nem szabad elvennünk az ő örömüket sem.
és huss...

sushimókus
08-04-09, 23:07
Jaj, ne má. Megint itt. De. Igen. Grafomán lehetek.
Ha a kritikáimat nem úgy fogalmazom meg, ahogy megfogalmaztam, akkor már nem is lennék olyan őszinte. Az ő esetükben nem láttam értelmét a burkolt fogalmazásnak, mert vagy az ő számukra nem lett volna világos, vagy akkor is megsértődnek, ha burkolok, szépítek, finomkodok, mint ezt már számtalan esetben bizonyították. Célom nem a megbántás volt, hanem a segítségadás, ezért világosnak kellett maradnom.
Mint már többször is említettem, nem célom, hogy szórakozásból bántsak meg embereket, mert nem szeretek megbántani.
És itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy Tyúkot se bántsuk meg azzal, hogy visszakanyarodunk a múlthoz, mert kedves kis Bongonk te is felébredtél. Már rég túl vagyunk a megbántós részeken, most tartottunk a ti milyen jó fejek vagytok, veletek szívesen táncolunk és táborozunk résznél.
Írjatok a csodás tábori élményeitekről, a jó kis emberkékről, akik egy-egy ilyen táborban összejönnek. Én meg kussolok szépen és finoman, érzékenyen, gyöngéden és szeretetteljesen.

sushimókus
08-04-09, 23:21
de .

Balint
08-04-10, 07:30
Az Uri Geller show alatt történt. Megmagyarázhatatlan.

Mintha töröltek volna hozzászólásokat.
Miért?

Cukorfalat
08-04-10, 12:49
Én még csak az alapokat tudom, de táborba el szeretnék menni. A barátnőm tanított, de ő a családjával megy külföldre. Párom sincs. Ha a Salsa Tropicalban nem lesz tök kezdő, akkor oda nem mehetek. Kezdőnek mi a legjobb?

Antonio Gambadoro
08-04-10, 13:12
Ha a Salsa Tropicalban nem lesz tök kezdő, akkor oda nem mehetek. Kezdőnek mi a legjobb?
Szia Cukorfalat!

Sajnos a taborunkban nem lesz "teljes kezdo" csoport.
A tabori "kezdo" csoportban azok lesznek, akik a nyari szunet elott a kezdo csoportba jartak, addigra valamilyen szinten ruedazni is fognak tudni.

Tehat azok, akik most kezdtek aprilis 1-en vagy aki a kovetkezo kezdo tanfolyamon aprilis 21-en kezdenek.
Ha raersz es van kedved akkor van lehetoseg :-)

Ha kerdesed van, nyugodtan irj emailt vagy hivj fel.
Az elerhetosegunket a honlapunkon talalhatod :-)

Tovabbi szep napot!
Ciao
Antonio

Indio
08-04-10, 13:33
Cukorfalat ! :-)

Szerintem gyere nyugodtan, de még jobb lenne az , amit Antonio mondott, hogy beszállsz a mostani kezdő csoportok egyikébe s akkor már a tábori nyitó bulin is tudod ropni! :-)

Hajrá !

El Gigante
08-04-11, 00:42
Miért csak erre a 4 táborra lehet szavazni?
Nagyon "átfogó" lista, mint a salsa.hu-n a salsa iskolák felsorolása... :)

Cukorfalat
08-04-11, 15:50
Kedves Antonio!

Nem tudok most beszálni új kezdő tanfolyamba, mert esténként dolgozok. Pedig szívesen mennék hozzátok, mert én nem látok túl sok különbséget a tánciskoláknak a tanítványai, meg a tanárai között. Nekem az a fontos legjobban, hogy minnél olcsóbb legyen az egy hét és elég jól megtanuljak ahhoz, hogy tudjak szeptembertől a bulikban táncolni.

Mr.Tyúk
08-04-13, 18:44
Merhogy ez itt az én topicom, és én ezeket a táborokat kontempláltam. De NEMÁM úgy, mint a salsa.hu, hogy NÉZZÉTEK ÉN VAGYOK HONLAP, ELDÖNTENI KI JÓL ISKOLA, MEGMONDANI TUTI, AKI NEM VELEM, AZ ELLENEM, MATYAR SALSA ÉN LENNI VAGYOK, hanem csak én buta tyúk kérek segítsék okkos matyar vitézek, járni salsa stb. stb.

Persze ne hidd, kedves PÖTTÖM (ha jól fordítottam), hogy túl sok segítséget kaptam, amit írigyelned kéne. Mámerhogy, ha teis elolvasod, tiedis lesz.

Mr.Tyúk
08-04-13, 18:46
Mintha töröltek volna hozzászólásokat.
Miért?

HOL, MIT MELYIKET, MIKOR, KI????? azonnal minél részletesebb válaszokat kérek szépen, mert, ha ez igaz, egy-két dolgot meg kell tennem!

El Gigante
08-04-13, 21:06
Merhogy ez itt az én topicom, és én ezeket a táborokat kontempláltam.

Nem igazán tudom ezt a hozzászólásodat hova tenni. Ha esetleg bántónak érezted a kérdést vagy a salsa.hu-ra való célzást, akkor talán vedd tekintetbe a simley-t a mondat végén.

Egyébként pedig az első (topic indító) hozzászólásod a salsa táborokról szólt és nem csak erről a négyről. Pusztán segíteni szerettem volna, hogy az én szerény és szubjektív tapasztalataim alapján melyik iskola táborát tartom a legjobbnak.

Számomra nem volt egyértelmű, hogy menet közben szűkült a kör erre a négyre.

sushimókus
08-04-14, 01:24
Gigante! Tyúk szerintem pont a salsa.hu-t gúnyolta ki, csak ha jól látom, ő tud a sorok közé írni, (nem úgy, mint én), és az nagyon jó a mi kis mimozoid salsatársadalmunknak...
(Igaz, Bongo 0? Hogy ezt aztán így jól nem értik meg, és még bocsánatot is kérnek azért, hogy egy véleményen vannak valakivel, az már mindegy, fő az etikett! Csók:D Bongónak)

De drága kicsi Kitrákotnyeles! Neked már az elején is csak ez a négy sulid volt a listán. Nem is értettem, se a Chilit, se a Salsa Con Timbát. (mentségemre szóljon, hogy akkor még nem is gondoltam, hogy a kis Timba akkorát rúg a lasztiba, hogy pillanatnyi napfogyatkozás lesz a mi kis salakos salsafocipályánk egén, és a kispadon ülők a sárga mezbe törölgethetik a verítéküket.)
Szóval mesélj arról, hogy miért ez a négy érdekel, és megmondom ki vagy. (nyugi, nem a fórumon) Szóval, az említett 4 iskola! Miért? És mi az, ami miatt nem tudsz dönteni? Én már nem látok semmi kérdést a kérdésben, de ez mégiscsak a te rágódásod, és mi jó magyar salsás létünkre elepedünk a segíteniakarástól!

El Gigante!
" Pusztán segíteni szerettem volna, hogy az én szerény és szubjektív tapasztalataim alapján melyik iskola táborát tartom a legjobbnak."

Szerintem ne zavarjon minket az, hogy Tyúk ezt a négyet ismeri! Ha többet tudunk nála, ami ajánlható, akkor kötelességünk, hogy tájékoztassuk! Arról nem is beszélve, hogy mások is olvassák ezt a fórumot, lehet, hogy másoknak is tudsz segíteni. Engem spec kifejezetten érdekel, ha jó tapasztalataid voltak valahol. (a rosszakról nem is teszek említést;) ) fórumszörny vagyok, mindenki láthassa).
Szóval ki vele! Ne hagyd, hogy egy Tyúk terrorizáljon! Tyúktól amúgy is eloroztuk kissé a topikját - küzjön érte-, ha már nem lett csúcsragadozó!
...elmúltak azok a szép eocén idők, amikor a gigantornisok még felzabálhatták a ragadozókat is...

sushimókus
08-04-14, 01:34
Tyúk! Szerintem nem cenzúrázott senki - ha te nem - Csak az elején hiányzik egy besértődős levél (nemmondomkibongóhogykib-tól), lehet, hogy csak meggondolta magát és átszerkesztette " szimpatikus "-ra.
De Bongó, mondd ki hiányzik neked?

Mr.Tyúk
08-04-14, 18:17
A szavazást a topic-kal együtt indítottam azokkal, akik eszembe jutottak, és gondoltam (teljesen kezdőként), hogy később lehet módosítani. De NEM LEHET.

Pöttömnek -- szemben cápamaki/gülüszem-mel -- a zalza.ghu-ra vonatkoztatott -- vele azonos -- véleményem nem jött le, vagy mer nincs humora, vagy mer nekem (és erről is akkor indítanék egy szavazást).

El Gigante
08-04-15, 00:44
Nekem a legjobb tapasztalataim eddig a Caliente táboraival volt. Ámbátor nem biztos, hogy a mintám reprezentatív. :)

Viszont tánciskolák közül nekem a legszimpatikusabb. És ez már viszont reprezentatív! Sok helyen forogtam már. :)

El Gigante
08-04-15, 00:49
Nem a te hibád! A humorérzékért felelös agyi területeket salsa figurák tárolása céljából beáldoztam....

George
08-04-15, 14:37
Összegyűjtöttem néhány tánciskolát, akik szervezkednek táborilag.
Néhány táborba egy-két napra is lehet menni, ezekkel nem foglalkoztam, az "Ár" résznél a teljes táborra vonatkozó költségeket igyekeztem összegyűjteni (szállás+kaja+tánc+bulik)
A végén SZUBJEKTIVEN értékelem a táborokat, tegyetek igy ti is!!!!!
Tessék-lássék!

Salsa Tropical:
Tanítanak: Jose Rey (CUB), Antonio, Bea
Helyszín: Balatongyörök
Tánc: Napi kb. 5 óra tanítás + bulik
Elhelyezés: 3-4-5 ágyas, WC-s, Zuhanyzós igényes szobák
Időpont: Július 28-Augusztus 3 (7 nap, 6 éjszaka)
Ár: 45.000 Ft + idegenforgalmi adó =kb.47.000 Ft

Salsa Diabolica:
Tanítanak: kb.25 diabolikatanár...
Helyszín: Siófok
Tánc: Napi 2x1,5 óra táncoktatás + 2x1 óra fakultatív + bulik
Elhelyezés: 2-3ágyas szobák (közös zuhanyzó???)
Időpont: Augusztus 15-22 (8 nap, 7 éjszaka)
Ár: 60.000 Ft

Salsa con Timba:
Tanítanak: Jorge Camaguey (CUB) + Madleine Rodrigez (CUB)+ Nino(CUB) + Salsacontimba tanárok
Helyszín: Balatonszepezd
Tánc: Napi 5 óra táncoktatás + 10-10-10 óra workshop
Elhelyezés: 2-3ágyas Légkondicionált szobák saját WC-vel, zuhanyzóval
Időpont: Július 21-27 (7 nap, 6 éjszaka)
Ár: 69.500 Ft

Salsa La Cubana:
Tanítanak: Lili Garces (CUB), Luis Estevez (CUB), Joel, Lukács Hajnal
Helyszín: Zánka
Tánc: de.+du.+bulik (?)
Elhelyezés: 6 ágyas szobák, közös fürdő
Időpont: Július 26-Augusztus 2 (8 nap, 7 éjszaka)
Ár: 53.000 Ft + kaja(kb.2000 Ft/nap) + idegenforgalmi adó = kb.55.000 Ft + 14.000 Ft(kaja)= 69.000 Ft

Salsamor:
Tanítanak: Salsamor tanárok (???)
Helyszín: Görögország
Tánc: Napi 2x1,5 óra tanítás + bulik
Elhelyezés: 3-4ágyas szobák
Időpont: Július 11-19 (-2x14 óra buszozás!!)
Ár: 78.000 Ft

Chili Salsa:
Tanítanak: chilisalsa tanárok (?)
Helyszín: Vonyarcvashegy
Tánc: de.+du.+bulik (?)
Elhelyezés: 2ágyas szobák, saját fürdőszoba + hűtőszekrény(!)
Időpont: Augusztus 5-12
Ár: ??? 20.000 Ft előleg + ????

S lőn az értékelés vala:
Minden részre max.5pont, összesen max.25pont
1.Tropical:
Tanítanak: 4pont - Jose és Antonio jó tanárok, 10éve űzik a salsaipart
Helyszín: 4pont - Balaton + nyár + ...
Tánc: 5pont - napi 5 óra + bulik = tökéletes
Elhelyezés: 5pont - saját zuhanyzó, igényes szobák
Ár: 5pont - a legolcsóbb!!!
Összesen: 23pont

2.Salsa Diabolica:
Tanítanak: 3pont - a tanárok mennyisége, a minőség ellen szól
Tánc: 4pont - napi 2x1,5 óra nem túl sok + fakultatív órák + bulik!!
Elhelyezés: 3pont - közös zuhanyzók vagy sem???
Ár: 4 pont - elfogadható
Összesen: 18 pont

3.Salsa con timba:
Tanítanak: 5pont - csak Jorge-t ismerem, de ez elég nekem az 5 pontért!
Tánc: 5pont - napi 5 óra + workshopok + bulik = tökéletes
Elhelyezés: 5pont - 2-3ágyas Légkondis szobák saját WC-vel, zuhanyzóval
Ár: 4pont - drága, de minőségi tábornak néz ki
Összesen: 23 pont

4.Salsa La Cubana:
Tanítanak: 5pont - Lili+Estevez
Tánc: 3pont - de+du+bulik(?)(kevés info)
Elhelyezés: 2pont - úttörőtábor feeling, de legalább van hol aludni...
Ár: 2pont - nagyon drága!!!
Összesen: 16 pont

5.Salsamor:
Tanítanak: 1pont - kik???
Helyszín: 5pont - Görögország + nyár + ...
Tánc: 3pont - napi 2x1,5 óra nem túl sok(van idő pihenni..) + bulik!!
Elhelyezés: 4pont - 2-3ágyas szobák (na de milyenek??)
Ár: 4pont - drága, de Görögországról van szó
Összesen: 17 pont

6.Chilisalsa:
Tanítanak: 2pont - kik???
Tánc: 4pont - napi 2x1,5 óra nem túl sok + fakultatív órák + bulik!!
Elhelyezés: 5pont - saját fürdőszoba + hűtőszekrény(!)
Ár: 3pont - ??? ha befizettem az előleget mehetek is??
Összesen: 18 pont

Nálam a nyertesek: 1.Salsa Tropical & Salsa con timba (23-23pont)
További helyezettek:
Salsa Diabolica & Chili Salsa (18-18pont)
Salsamor (17pont)
Salsa La Cubana (16pont)

Azt, hogy én melyik táborba mennék maradjon az én titkom, de mivel külföldön leszek július végétől 2-3 hétig, majd a nyár végén várom a beszámolóitokat a táborokról!!!

sushimókus
08-04-15, 14:37
Szedjük már össze a táborokról az infokat. Capaba, eltűntél, mint szürke szamár a ködben, pedig Tyúk neked osztotta a lapot a táblázatkészítés kapcsán. Lustálkodunk, lustálkodunk?
Gigante, a Calientenek mikor és mennyi lesz a tábora és hol? Mit tudsz? És mi volt jó és mi nem?
Lökjétek az infot! Addig én is gyűjtögetek.

sushimókus
08-04-15, 14:57
George vazze, te subliminálisan megbabrált psychoguru vagy! 13:37, mi? Gyurcsoknál tanultál?
La Cubana-hoz még jön egy kb. 2000 Ft -os parkolási díj, ha emlékeim nem csalnak.
Salsa Con Timba-t nem mondanám drágának! Egy Jorge workshop önmagában 12-15 ezer forintba szokott fájni. Ha hozzáadom Rodriguezt meg Nino-t, szerintem csak a Tropical olcsóbb, de ott nincsenek ezek.
A chilisalsa hogy lett helyezett George? Hogy nincs ára?

sushimókus
08-04-15, 14:59
Azért Salsa La Cubana-t sem raknám Salsamor alá, helló! Nyaralni mehetsz velük Görögországba, de mi köze ennek a salsához?

Balazs
08-04-15, 15:33
A Diabolica tábor 2-3 ágyas fürdőszobás (hűtő, tv, nyugi) 3 csillagos szállodában lesz.

http://www.ezustpart.com/

Szal módosítanám ha tudnám, az
- elhelyezést min 5 pontra, de akár plusz pontot is érdemelne.

Mr.Tyúk
08-04-15, 20:19
Hááááát kedves George, szóval, felemelném a fejem, hogy a nyálamtól láccódjon a hálátólkönnyes bociszemem, de minden végtagomból kiszaladt a vér az aléltságtól, így csak fogadd orrnyálkahártyám öszinte surrogását a macskakövön!!!

Persze Caliente, persze Carmen...

persze Ezüstpart egy PANELHÁZ de 1gyet még ér, persze GörögO. kb. 20 éve volt 5 pont, ha a Bali ma 4, az is 4 (nem csak egy pinty, ami csak 8) meg + (plusz) ára GöOér sok, persze La Cubana tánc akkor is 4, ha egyáltalán nincs info, persze salsacontimba Kubai félistenek workshopér állatira nemdrága, sőt persze Trópusiakon kívül Királyokworksopja nélkül mind drága minusz 1ér.

Tehát teljesen ooojjektíve #1 Salcacontimba 24, #2 Trópusiak 23, #3 Diablóica 19, #4 LaCubana 18, #5 Chili 17, #6 Salmamor 16.

Persze csak Dzsordzs, szempillái alapján általam kotnyelezve.
Még ilyet! Mégilyet!

callado
08-04-16, 13:15
Mégilyet!
Petőfi Sándor: Anyám tyúkja
http://server.petofi-bp.sulinet.hu/psandor/versek1.htm

Mint a galambot etetik,
Válogat a kendermagban,
A kiskirály sem él jobban.

Azért jóból is megárthat a sok :pop2: , nem?

Szabito
08-04-16, 16:27
Azt is ki kellene írni - ha van ilyen, hogy mely táncsuli táborában nem vehetnek részt helyhiány miatt a külsősök.

sushimókus
08-04-16, 23:46
Salsa La Cubana-ban részt vehetnek. Diabólicában részt vehetnek, ha időben odatolonganak a vájúhoz, Salsa Con Timbában szintén, ha beférnek, gyorsaság fél egészség ennél a kettőnél, Tropicalba BE még mehetnek külsősök, csak KI nem! :D Chiliékhez is mehetnek tán. Salsamorék örülnének, ha menne valami turista,
Giga, Calientével mi a helyzet? Oda is mehetnek, nem? Mi van az Oktogonnal, annak lesz tábora?
Kéne egyszer egy nagy-nagy UNGAROMEGAGIGA salsatábort csapni, ahol az egész nagy vidám salsatársadalom együtt dajdalozhatna egy hétig. Minden suli csinyálná a maga biznicét, aztán esténként uccu neki, szeretnénk egymást és mulatnánk egy hétig sok-sokan, nagy fene jókedvvel.

sushimókus
08-04-17, 00:16
Jajaja! Sd-nek adjunk még egy pontot szállásra (bár én ismerem a Balatont, 3 csillag max.4 pont) salsa con timba szállása ütősnek néz ki, ha nem egy photoshopos cucc
http://www.salsamemucho.hu/tabor/page.html
bár ahogy nézem ezek még a honlapjukat se tudják kipofozni, nemhogy egy szálláshoz szép kertet retusáljanak. Szerencsére táncolni tudnak, nem webdesign továbbképzésre kell menni hozzájuk. A Salsa La Cubana honlapját is szemügyre véve az az érzésem támad, mintha a tánctudás fordítottan lenne arányos az esztétikus honlapon való megjelenéssel. Persze tudom, fogjam be!

Carmenről mit tudunk?

Ha közös zuhanyzó lenne a Diabolicában, akkor azért én adnék plusz 5 pontot, George!
Sajnos az ilyen szállásokról mi szegény fórumszörnyek csak álmodozhatunk...
Senkinél sincs ilyen extra.

Mr.Tyúk
08-04-17, 21:54
Wasabi/törzsfutár nem szeretném, ha most eluralkodna rajtad ez a rohadt flower power (a liszt erejével), meg wooctok (lengyel villanyszerelőváros) fíííling, amikor még ki se szekáltad senkiből a Caliente, Carmen, (bermuda) Oktogon cuccot.
ÉÉÉÉS A VILÁGHÍRES (Mikós: Méhes György) SALSAKISVILÁGBAJNOKUNK? vagy a lepke...(súly) má nem számít?!

El Gigante
08-04-18, 02:33
Szia Mókus!

Pont most rakták fel az oldalukra:

Szeretettel meghívunk Mindenkit az V. nyári tánctáborunkba!

Időpont: 2008. 07. 19 - 07.25. (7 nap/ 6 éj)
Helyszín: Balatonfenyves, Bungalow-park
www.bungalowpark.hu

Árak:

Június 1-ig: 43.500.-
Június 1. után: 48.500.-

Ha csak egy pár napra jönnél, arra is van lehetőség: 8.500 Ft/éj (délutántól délutánig).

Az árak magukban foglalják a szállást (4 ágyas, komfortos faházak), étkezést (reggeli, vacsora), a táncórákat és az idegenforgalmi adót.

További kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal!

Érdeklődni Attilánál az órák után, vagy az alábbi elérhetőségeken lehet:
+36/30-436-35-30
m.attila@salsacaliente.hu

Náluk sem lehet érdemes webfejlesztést tanulni, táncot viszont igen. :) Én nem akarom dicsérni őket, táncos video van fent...

sushimókus
08-04-19, 15:02
Gigus!

Köszi. De nyugodtan dícsérd őket! Szerintem a jót is el kell mondani! Én nem a Nesze Csak Negatívumot Párt elnöke szeretnék lenni. A kritikáimat is csak azért fogalmazom meg, mert lehet, hogy segít. Lehet. Lehet, hogy hülyeségek, és csak és kizárólag az én véleményemet tükrözik. Jó táborokat a népnek!

El Gigante
08-04-20, 01:27
Szia Mókus!

Egyszerűen ezt a helyet szeretem a legjobban. Nagyon jó hangulatuak az órák, nem túl lassan és nem is túl gyorsan haladunk. Sose éreztem, hogy a lehuzás lenne a cél. Azok közül az iskolák közül, ahová eddig jártam, itt tanították a legigényesebben a figurákat. Attilán látszik, hogy szereti csinálni (vagy tökéletesen elhiteti :) ), hogy imádja a salsát és az oktatást. S hogy valami konkrétumot is mondjak, ami nekem nagyon pozitív és ugyanannyira ritka élmény, hogy örült annak, hogy más iskolába is járok, örült annak, hogy látja bennem a küzdést. :) A legtöbb helyen nagyon nem nézik jó szemmel, még megjegyzéseket is tesznek. Na de mit várjunk olyan iskoláktól, ahol az óra 5 százaléka más iskolák szidásából áll... :) De hogy a táborkról is mondjak valamit, a helyzet ott is ugyanez... jó hangulat, sok tánc, et cetera

sushimókus
08-04-20, 12:54
Éljen a Caliente!
Ez a lényeg. A szerelem. Ezért csináljuk, és én ezt várom a tanároktól is. Nekem is abból lett elegem az első iskolámnál (itthon), hogy "büntiben" volt, aki felvett egy másik iskola pólóját, vagy átment bulizni a tábor alatt, vagy csak szeretett valakit, aki ráadásul előtte még náluk tanított. Én ettől megőrülök.

dosrumberos
08-04-20, 16:52
Nem tudom, Te hova jártál, de én is ezt tapasztaltam. Ne áruld el! Azóta már sehova sem járok és magam alakítom a "stílust" HaHaHa! Talán attól tartanak, ha elmész máshova és látsz valami jobbat, akkor elhagyod őket, nem vagy elég lojális, pedig úgy kellene csinálni inkább, hogy ez eszedbe se jusson. Az már nem jár jól, aki nem csak az orra elé néz, s esetleg érdekli valami más is, mint pl., alapfigurák végtelen kombinációja. Mondjuk én sosem szerettem a középszerű dolgokat. Hamar rájöttem, hogy ez nekem kevés lesz ahhoz, ami bennem van és ki szeretne jönni. Tudom értékelni a sok munkát, de az ötlettelenség a sírba visz. Mondjuk, kit érdekel én mit gondolok? Pont ezért is, nem fárasztom magammal a volt tanáraimat, azt meg hogy visszafogjanak a fejlődésemben, azt nem hagyom.....:-)))))). Azért viszont hálás vagyok, hogy az alapokat megtanították, a tisztelet megmaradt. Van nekem is egy tanítványom, aki gyakran inkább másoknál van(1be esik), de ilyenkor inkább azon morfondírozom, hogy mit csinálok rosszul? Bár mindenkinek nem lehet megfelelni. Ez már tiszta közhely. Sosem tudnék rá haragudni, inkább segítem. Szerintem ez a járhatóbb út, hogy visszanyerjem a bizalmát.

sushimókus
08-04-21, 20:03
Nem biztos, hogy rosszul csinálsz valamit, de az lehet, hogy a te stílusod nem passzol az ő személyiségéhez, ezért olyanoktól próbál tanulni, akik közelebb állnak hozzá. Vannak fantasztikus táncosok, akiknek csak azért nem megyek az órájára túl sokszor, mert tudom, hogy "nem én vagyok" az, amit csinálnak. Nem állna jól nekem. Nekik igen, de nekem nem. Szerintem ez nem baj.
Az sem baj, ha egy tanár időnként magába néz és keresi, hogy mit csinál jól és mit nem, ha egy ilyen "elmenetel" emlékezteti ennek gyakorlására, az már megérte...

George
08-04-22, 18:21
A Diabolica tábor 2-3 ágyas fürdőszobás (hűtő, tv, nyugi) 3 csillagos szállodában lesz.

http://www.ezustpart.com/

Szal módosítanám ha tudnám, az
- elhelyezést min 5 pontra, de akár plusz pontot is érdemelne.

Min. 5 pont? Még 5 pont felett plusz pontot?? Na ne röhögtess!
Najó, +1 pont jár a Diabolica-nak, így legyen 4 pont a szállásra.

...persze GörögO. kb. 20 éve volt 5 pont, ha a Bali ma 4, az is 4 (nem csak egy pinty, ami csak 8) meg + (plusz) ára GöOér sok, persze La Cubana tánc akkor is 4, ha egyáltalán nincs info, persze salsacontimba Kubai félistenek workshopér állatira nemdrága, sőt persze Trópusiakon kívül Királyokworksopja nélkül mind drága minusz 1ér.

?
Na szóval. Görögország érhet 5 pontot, ha a Balaton 4 pont.
Mert ha azon vitatkoztál volna, hogy a tanárok 1 pont mire fel lett adva a görög-salsásoknak, azt meghallgatom, de az 5 pont Görögországért jár.
Salsa con timba-sok megkaphatják árra az 5 pontot, mert ilyen tanárokért tényleg nem drága a táboruk.

Azért Salsa La Cubana-t sem raknám Salsamor alá, helló! Nyaralni mehetsz velük Görögországba, de mi köze ennek a salsához?

Igazából én sem, de így jöttek ki a pontok alapján.
De ha mondjuk minden kubai tanár +1 pont, akkor...
Tropical +1 pont
Salsa Con Timba +2 pont
Salsa La Cubana +2 pont
:)

Így ha a diabolicanak jár a +1 pont a szállásért, a salsa con timbanak +1 pont az árért, akkor az új sorrend:
1. Salsa con Timba (26 pont):first:
2. Salsa Tropical (24 pont)
3. Salsa Diabolica (19 pont)
4. Salsa La Cubana (18 pont)
5. Chilisalsa (18 pont)
6. Salsamor (17 pont):(

Szóval írjatok, szóljatok, befolyásoljatok, győzzetek (meg)!!!!

G.

sushimókus
08-04-22, 18:58
A Salsa Con Timbaban 3 atom ütős kubai tanár van George! Azt hittem te valami grafikonológus vagy, pontosan figyeled az adatokat! Ha objektív pontozási szisztémádat követjük Timbáéknak +3-at kell adnod a kubaiakért (bár ezekért inkább 30-at:D )

dosrumberos
08-04-22, 21:56
Sushika!:-)

Te jobban képben vagy, a Salsa Con Timba formáció melyik iskola volt diákjaiból/tanáraiból állt össze? Gondolom valahol csak el kellett sajátítaniuk a tudást és nem mindig csak Nino oktat? Ha már ilyen nyíltak vagyunk....remélem ez nem titkos!

sushimókus
08-04-22, 23:28
www.salsacontimba.hu
Én még Lilinél jártam hozzájuk órára. A táboraiban tanítottak, meg elvétve az óráin. Az ő kihelyezett tanfolyamai voltak decemberig, de aztán decemberben lekerültek Lili honlapjáról és akkortól, vagy januártól futnak Salsa Con Timba néven. Lili fellépő csapatában voltak /vannak (ebben nem vagyok biztos, mert mostanában ugyan láttam őket bulikon, de nem láttam egyiket se fellépni)

Antonio Gambadoro
08-04-23, 00:19
Te jobban képben vagy, a Salsa Con Timba formáció melyik iskola volt diákjaiból/tanáraiból állt össze? Ha már ilyen nyíltak vagyunk....remélem ez nem titkos!
Tanitvanyaink voltak.

Az egyik magas fiu a 2002-es taborunkban mar a halado csoportban volt, en voltam az egyik tanara.
A masik fiu akkor kezdett ha jol emlekszem, de a kovetkezo (2003-as) taborunkban o is az en csoportomban volt, tehat szinten neki is az egyik tanara en voltam.
A 2 lany a 2003-as taborunkban a kozephalado csoportban voltak.

2005-ig nalunk tanultak.
A fiuk Josetol & tolem!

Ciao
Antonio

Auringonpaiste
08-04-23, 01:32
Sziasztok!

Egy ideje a háttérből figyelem a fórumot, több topic hozzászólásait is, döbbenetes látni, hogy a legtöbb hozzászólásban hol ennek, hol annak megy egy pofon. Néhányan biztos csupa segítő szándékból írjátok le az igencsak sértő és nyers kritikáitokat, lehúzó véleményeiteket.

Az az igazság, hogy minél több ilyen hozzászólást olvasok egyre jobban és jobban elveszitek a kedvem az egész salsa társaságtól, amit eddig nagyon kedveltem, sőt lassan már táncolni sem lesz kedvem, pedig imádom a salsa-t, megváltoztatta az életemet. Annyira lehúzzátok és bemocskoljátok ezt az egész salsa világot, hogy kezdek rosszul lenni tőle. Ennyi rosszindulatot és fúrást sehol nem láttam eddig.

Én nem mondom, hogy ebben-abban nincs esetleg igazatok...de miért kell ezt? Komolyan, teljesen elveszitek a kedvem az egésztől.

Auringonpaiste
08-04-23, 02:24
Kedves Bongo 0,

szerintem tökéletesen igazad van. Ez itt elég ciki.
Örülök, hogy egyetértesz :)

Egy kicsit azért ellent is mondanék. Ezt itt úgy hívják, hogy salsa fórum, és egy fórum az, ahol sok vélemény

ütközhet. És, ütköznek is bizony.
Erről kicsit más a véleményünk. Szerintem egy fórum elsősorban nem arra való, hogy az emberek név és arc nélkül "büntetlenül" kritizáljanak és megsértsenek akárkiket. ("Büntetlenül" alatt azt értem, hogy milyen könnyű úgy kritizálni valakit, hogy nem kell a szemébe néznünk, mert úgysem tudja kik vagyunk...)

Semmi kifogásom nincs a vélemény csere ellen...csak itt egy kicsit túlságosan többségbe kerültek a nagyon negatív vélemények (ok, néha volt azért egy egy sértésbe csomagolt dícséret is, elismerem...csak nehéz volt észrevenni.)

Hol szabályosan, hol szabálytalanul, hol övön alul, hol övön felül.
Nekem az "övön alul"-al van bajom...

sushimókus
08-04-23, 02:32
Jajjajjaj!
A mi kis napsugarunk másfél éve jár az Arany 10-be bulizni, ahol imádja a hangulatot, imád salsázni, mert megváltoztatta az életét, eddig nagyon kedvelte a salsatársaságot és egy ilyen csúnya, rossz fórum és főleg ezek a gonosz, döbbenetes fórumozók elveszik a kedvét az egész salsától! Ez olyan hihető...Teletrombitálom a zsepim.
Ráadásul gondolom sokáig ébren vagy, de a napot átaludtad. Kb. az elmúlt 15 hozzászólásban nem is volt negatívum, köszi, hogy emlékeztettél mindenkit azokra a fájdalmas pillanatokra. Szerintem ne kínozd magad Auri, ne fórumozz, ha ennyire megvisel! Csukd be a szemed, amit nem látsz az nincs!

sushimókus
08-04-23, 02:37
Jaj, Bongo 0! Tőled kérek elnézést! Már megint nem bírtam magammal, de mi a fene volt gázos most ezen a topikon már jóideje? Én hülyültem meg? Senkit nem bántott itt senki, vagy igen?

Auringonpaiste
08-04-23, 02:38
Szia Bongo 0,

Hm, nyilván valaki valamikor nagyon megbántott téged... dehát én, mi erről mit kéne tudjunk, így ismeretlenül, illetve mit szeretnél közölni velünk..?

Engem személy szerint senki se bántott. Alapvetően nem szeretem ha bárkiről ilyen stílusban beszélnek.

sushimókus
08-04-23, 02:44
Erről kicsit más a véleményünk. Szerintem egy fórum elsősorban nem arra való, hogy az emberek név és arc nélkül "büntetlenül" kritizáljanak és megsértsenek akárkiket.
UHH! Büntess! Ez tetszik! Milyen szexy..és felkavaró.
Csináljunk egy Mondd El A Véleményed, Mi Majd Megbüntetünk érte pártot is, lennél az elnöke? Vagy inkább a gondolatrendőrséget szeretnéd igazgatni?

Auringonpaiste
08-04-23, 02:50
Kedves Sushimókuskám! (ha már te is ilyen kedveskedve becézgetsz engem)

Jajjajjaj!
A mi kis napsugarunk másfél éve jár az Arany 10-be bulizni, ahol imádja a hangulatot, imád salsázni, mert megváltoztatta az életét, eddig nagyon kedvelte a salsatársaságot és egy ilyen csúnya, rossz fórum és főleg ezek a gonosz, döbbenetes fórumozók elveszik a kedvét az egész salsától! Ez olyan hihető...Teletrombitálom a zsepim.

Nem értem, hogy honnan van benned ennyi rosszindulat, majdnem minden és mindenkivel szemben. Szerintem egyetlen célod az értelmetlen provokáció. Én normális stílusban írtam, nem értem, hogy te miért nem vagy erre képes...attól még lehet véleményed, hogy értelmes stílusban, gúnyolódás nélkül írsz.

Ez olyan hihető...Teletrombitálom a zsepim.

Nem érdekel, hogy te mit hiszel...ez az igazság.

Kb. az elmúlt 15 hozzászólásban nem is volt negatívum,

Az elmúlt akárhány hozzászólásodban ugyanúgy el volt rejtve egy egy gonoszkodó megjegyzés.

Egyéb megjegyzésedre nem fogok most reagálni, nem adom meg azt az örömet, hogy most épp jobb híján belém köss.

Jó éjt!

Auringonpaiste
08-04-23, 02:52
UHH! Büntess! Ez tetszik! Milyen szexy..és felkavaró.
Csináljunk egy Mondd El A Véleményed, Mi Majd Megbüntetünk érte pártot is, lennél az elnöke? Vagy inkább a gondolatrendőrséget szeretnéd igazgatni?

Örülök, hogy jól szórakozol...én fáradt vagyok, megyek aludni, van ennél jobb szórakozásom is.

Jó éjt

sushimókus
08-04-23, 03:15
Áruld már el, hogy miben volt gonoszkodó megjegyzés az elmúlt hozzászólásaimban! (az elmúlt 2-ben, amit neked írtam valóban volt gúnyolódás, - persze azt sem gonoszkodó megjegyzésnek definiálnám -, de ezt nem tagadom, de előtte??)
Nem lehet, hogy inkább te provokálsz engem?
Tudod, mit? Ne haragudj! Gúnyolódó és szarkasztikus voltam veled. Valóban nehezmere esik elhinni, hogy a fórumon elhangzott dolgok bárkit komolyan sérthetnének, ha ő úgy érzi, hogy jól végzi a munkáját és mindent belead.
Mindenhol vannak hülyék (itt magamra gondolok), akiknek más a véleménye dolgokról. Miért kell ezt komolyan venni?
Ha van olyan férfi, aki engem rondának talál (és biztosan van), akkor öljem meg magam, vagy útáljam meg a férfiakat? Szerintem ez nem életképes hozzáállás. Nem akarlak téged sértegetni, vagy provokálni, vagy megbántani, de a véleményemet el fogom mondani. Itt. Ha jó azt is elmondom, ha rossz, azt is elmondom. Ez egy fórum. Ez a célja. És mindig ugrani fogok arra, ha valaki ezt próbálja kifogásolni. Már mondtam. Vitatkozz a véleményemmel, cáfolj meg, mondd azt, hogy hülyeségeket beszélek, meséld el a te ellentétes tapasztalataidat, de ne azzal érvelj, hogy nem lehet kritikát megfogalmazni, meg pláne ne azzal, hogy valami gyenge pedagógia inspirációtól vezérelve megpróbálj lelkiismeretfurdalást kelteni bennem, vagy bárkiben, mert leírja a véleményét úgy, ahogy az benne megfogalmazódott.(Különösen, amikor már száz éve nem volt bántó, vagy éles megjegyzés senkire. Ezt nem is értem, hogy honnan jött most)) Nálam ez biztos nem fog működni, az viszont sajnálatos, hogy másokon látom, hogy működik. Ez engem valóban provokál és ilyenkor még élesebben fogalmazok.

pedrito
08-04-23, 14:40
Sushika!:-)

Te jobban képben vagy, a Salsa Con Timba formáció melyik iskola volt diákjaiból/tanáraiból állt össze? Gondolom valahol csak el kellett sajátítaniuk a tudást és nem mindig csak Nino oktat? Ha már ilyen nyíltak vagyunk....remélem ez nem titkos!

Biztos sushimókus nagyon jól informált, de ha már rólunk/rólam van szó válaszolnék én. :)
Nem titkos. Hamarosan elkészül az új honlapunk és ott lesz mindenkiről önéletrajz, addig türelmedet kérjük, de néhány fontosabb részletet már megtudhattál.

Tanitvanyaink voltak.

Az egyik magas fiu a 2002-es taborunkban mar a halado csoportban volt, en voltam az egyik tanara.
A masik fiu akkor kezdett ha jol emlekszem, de a kovetkezo (2003-as) taborunkban o is az en csoportomban volt, tehat szinten neki is az egyik tanara en voltam.

2005-ig nalunk tanultak.
A fiuk Josetol & tolem!

Ciao
Antonio

Így igaz, azaz majdnem teljesen.
A Salsa Con Timba Tánciskolában hárman vagyunk tanárok, Horváth Kitti csak fellépőcsapatunk tagja, és ő nem volt semmilyen 2003-as táborban.
A többi stimmel.

Nem szeretnék senkit önéletrajzzal untatni a fórumon, a honlapunkon majd úgyis olvasható lesz hamarosan, de ha már így felmerült néhány kiegészítést még fontosnak tartok. Tehát:

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy milyen sok jó tanártól tanulhattam a kubai salsa-t, Magyarországon és külföldön egyaránt:
Rozsó, Antonio, Jose, Lili, Nino (az itthoniak időrend szerint sorban)
Jorge Camagüey, Juan Jose Ortiz, Maykel Fonts, Israel Gutierrez, Seo Fernandez, Johnny Vazquez, ... (néhány külföldi táncos/oktató)

A 2002-es táborban kezdődött salsás pályafutásom, 2005-ig voltam a Salsa Tropical tanulója, 2004-től a fellépő csapatuk tagja.
2005-től Lili Garces tánciskolájában voltam instruktor (ez valami segédtanár-féle?) és a fellépő-csapat tagja.
A Salsa Con Timba Tánciskolát hárman Domonkos Zsuzsával és Varsányi Gáborral alapítottuk 2007-ben.

Továbbképzések:
2005. július Hamburg Salsafestival
2006. március Cubamemucho München
2006. november Cubamemucho Amsterdam
2007. március Cubamemucho München
2007. június Rovinj Salsafestival
2007. november Cubamemucho Budapest
2007. december Salsa Master Weekend Novi Sad
2008. február Salsa Workshop Budapest
2008. március Cubamemucho München

Palless Péter

Antonio Gambadoro
08-04-23, 14:46
Így igaz, azaz majdnem teljesen.
A Salsa Con Timba Tánciskolában hárman vagyunk tanárok, Horváth Kitti csak fellépőcsapatunk tagja, és ő nem volt semmilyen 2003-as táborban.
A többi stimmel.

A Salsa Con Timba Tánciskolát hárman Domonkos Zsuzsával és Varsányi Gáborral alapítottuk 2007-ben.
En pont Zsuzsara gondoltam, remelem jo meg a memoriam :)

pedrito
08-04-23, 14:59
Igazából én sem, de így jöttek ki a pontok alapján.
De ha mondjuk minden kubai tanár +1 pont, akkor...
Tropical +1 pont
Salsa Con Timba +2 pont
Salsa La Cubana +2 pont
:)

Így ha a diabolicanak jár a +1 pont a szállásért, a salsa con timbanak +1 pont az árért, akkor az új sorrend:
1. Salsa con Timba (26 pont):first:
3. Salsa Diabolica (19 pont)
4. Salsa La Cubana (18 pont)
5. Chilisalsa (18 pont)
6. Salsamor (17 pont):(

Szóval írjatok, szóljatok, befolyásoljatok, győzzetek (meg)!!!!

G.

Köszönjük az első helyet! Nem vagyok telhetetlen és nem akarok kötözködni, de valóban 3 kubai táncos/oktató lesz a Salsa Con Timba táborban:
-Jorge Camagüey
-Madeline Rodriguez
-Lazaro El Nino
Úgyhogy +2 helyett +3 pont jár :)

Palless Péter

pedrito
08-04-23, 15:11
Tanitvanyaink voltak.

2005-ig nalunk tanultak.
A fiuk Josetol & tolem!

Ciao
Antonio

Azt hittem ez azt jelenti, hogy a két lány a 2003-as táborban a középhaladó csoportban voltak.

En pont Zsuzsara gondoltam, remelem jo meg a memoriam

Akkor mindketten ugyanarra gondoltunk, csak félreértettem. :)

Palless Péter

mercury03
08-04-23, 15:20
Örömmel hallom, hogy a Salsasa Con Timba tánciskolának új honlapja lesz. Bevallom már többször nézegettem az oldalat, de ez a mostani nem igazán győzött meg, kicsit azért bővebb információkra vágynak a látogatók, mint amennyi az oldalon van. Várom a friss verziót!;)

Antonio Gambadoro
08-04-23, 15:24
Akkor mindketten ugyanarra gondoltunk, csak félreértettem. :)
En egy masik lanyra gondoltam, aki ezek szerint nem veletek van.
Mindegy, egesz jo a memoriam :)

Giulio
08-04-23, 15:40
Másodszor érzem úgy, hogy hozzá kell szólnom a fórumon zajló eseményekhez. Úgy gondolom mindenki bátran elmondhatja a véleményét, megfelelő módon és stílusban. Én is mindig megteszem, sőt elég gyakran adok hangot a véleményemnek, tudják rólam ezt több tánciskolában is. Mindig nevemmel együtt és az arcomat felvállalva. Még soha nem ért ebből hátrány, sem a Tropicalban, sem a La Cubanaban, és sorolhatnám a más szintén pesti tánciskolákat. Minden iskolában tudják rólam, hogy több helyre is jártam, járok, mert az élet színes, ettől szép, mindenhol tanuljunk, ahol csak lehet. Nem golyóztak ki egy táborból sem, egy iskolából sem. Tény, hogy nem is vagyok provokatív. A véleményem elmondom, kritikai érzékem elég erős, de nem kell hőzöngeni, nem kell áskálódni, és főleg nem kell sportot csinálni abból, hogy mást bántsunk. Akár ismertet, akár ismeretlent. A fórum tudom arról szól, hogy mindenki elmondhatja bátran a véleményét, de amikor az öncélú fröcsögéssé válik, az már nem kritika, hanem indulatok keltése. A kritika az, ha elmondom, mi nem tetszik, miért, és ha képes vagyok rá, még megoldási javaslatot is adhatok. Ez kritika. Ha névtelenül ország-világ elé kiteregetve azt mondom, hogy x-nek nagy a feneke, az nem kritika, az sértegetés. Ha valamire azt mondom, hogy technikailag egyszerű, vagy igénytelen, az kritika, ha azt mondom, hogy szar, akkor stílustalan közönségesség. Ne engedjük a levelezés hangnemét igénytelenné válni. A salsa nem erről szól. Vegyük észre, hogy minden nem magyar anyanyelvű salsás olyan tisztességesen ír, fogalmaz, beszél magyarul, ha ők megtisztelnek bennünket ezzel, mi is tiszteljük az ő salsatudásukat azzal, hogy legyen stílusunk.

Kedves Sushimókus! A salsafórumon való megjelenésed előtt az általad gyakorolt érzelmi és személyeskedő hozzászólások, öncélúan bántó megnyilvánulások nem voltak, pedig a kritika akkor is jelen volt. Ezek a furcsa frusztrációt sejtető érzelmi megnyilvánulások nem is igazán hiszem, hogy hiányoztak. Ez már nem a salsa szeretetéről szól. Sokszor már félve olvasom el az újabb üzeneteket, pedig függetlennek érzem magam, hogy ma melyik általam kedvelt iskola tanárai, vagy tagjai kapják meg a beosztásukat. Nem értem az okát. Nyilván sok megpróbáltatás ért Téged, vagy valami más probléma húzódhat a háttérben, hogy ilyen leveleket gyártasz, pedig Te egy kedves lány vagy. Jól táncolsz, szereted a zenét, a fiúk is szeretnek veled táncolni. Emlékszem, hogy a táborokban, ahol ott voltál, mindig kedves szeretetre méltó arcodat mutattad, vidámnak látszol, mindenkivel kedves, udvarias vagy, s látszólag roppant szerény is. Annak idején hangot is adtam a meglepetésemnek, hogy a Tropical táborozásod után a Te tánctudásoddal miért mentél el Lili táborába még mindig a középhaladóba. Élvezd az életet, a tánc örömét, a salsa zenét, és ne az határozza meg a további életedet, hogy mindenkire csak rosszat szólsz. Ne feledd, amit korábban írtam, a jót lásd meg másban, s könnyebb lesz az életed. A salsa is erről szól, csak észre kell venni a mögöttes üzenetét. Ha sokat beszélgetsz kubaiakkal, kolumbiaiakkal, más latin-amerikai emberrel, rá fogsz jönni, a salsa éppen nem a hibák kereséséről szól.

Giulio
08-04-23, 15:40
Másodszor érzem úgy, hogy hozzá kell szólnom a fórumon zajló eseményekhez. Úgy gondolom mindenki bátran elmondhatja a véleményét, megfelelő módon és stílusban. Én is mindig megteszem, sőt elég gyakran adok hangot a véleményemnek, tudják rólam ezt több tánciskolában is. Mindig nevemmel együtt és az arcomat felvállalva. Még soha nem ért ebből hátrány, sem a Tropicalban, sem a La Cubanaban, és sorolhatnám a más szintén pesti tánciskolákat. Minden iskolában tudják rólam, hogy több helyre is jártam, járok, mert az élet színes, ettől szép, mindenhol tanuljunk, ahol csak lehet. Nem golyóztak ki egy táborból sem, egy iskolából sem. Tény, hogy nem is vagyok provokatív. A véleményem elmondom, kritikai érzékem elég erős, de nem kell hőzöngeni, nem kell áskálódni, és főleg nem kell sportot csinálni abból, hogy mást bántsunk. Akár ismertet, akár ismeretlent. A fórum tudom arról szól, hogy mindenki elmondhatja bátran a véleményét, de amikor az öncélú fröcsögéssé válik, az már nem kritika, hanem indulatok keltése. A kritika az, ha elmondom, mi nem tetszik, miért, és ha képes vagyok rá, még megoldási javaslatot is adhatok. Ez kritika. Ha névtelenül ország-világ elé kiteregetve azt mondom, hogy x-nek nagy a feneke, az nem kritika, az sértegetés. Ha valamire azt mondom, hogy technikailag egyszerű, vagy igénytelen, az kritika, ha azt mondom, hogy szar, akkor stílustalan közönségesség. Ne engedjük a levelezés hangnemét igénytelenné válni. A salsa nem erről szól. Vegyük észre, hogy minden nem magyar anyanyelvű salsás olyan tisztességesen ír, fogalmaz, beszél magyarul, ha ők megtisztelnek bennünket ezzel, mi is tiszteljük az ő salsatudásukat azzal, hogy legyen stílusunk.

Kedves Sushimókus! A salsafórumon való megjelenésed előtt az általad gyakorolt érzelmi és személyeskedő hozzászólások, öncélúan bántó megnyilvánulások nem voltak, pedig a kritika akkor is jelen volt. Ezek a furcsa frusztrációt sejtető érzelmi megnyilvánulások nem is igazán hiszem, hogy hiányoztak. Ez már nem a salsa szeretetéről szól. Sokszor már félve olvasom el az újabb üzeneteket, pedig függetlennek érzem magam, hogy ma melyik általam kedvelt iskola tanárai, vagy tagjai kapják meg a beosztásukat. Nem értem az okát. Nyilván sok megpróbáltatás ért Téged, vagy valami más probléma húzódhat a háttérben, hogy ilyen leveleket gyártasz, pedig Te egy kedves lány vagy. Jól táncolsz, szereted a zenét, a fiúk is szeretnek veled táncolni. Emlékszem, hogy a táborokban, ahol ott voltál, mindig kedves szeretetre méltó arcodat mutattad, vidámnak látszol, mindenkivel kedves, udvarias vagy, s látszólag roppant szerény is. Annak idején hangot is adtam a meglepetésemnek, hogy a Tropical táborozásod után a Te tánctudásoddal miért mentél el Lili táborába még mindig a középhaladóba. Élvezd az életet, a tánc örömét, a salsa zenét, és ne az határozza meg a további életedet, hogy mindenkire csak rosszat szólsz. Ne feledd, amit korábban írtam, a jót lásd meg másban, s könnyebb lesz az életed. A salsa is erről szól, csak észre kell venni a mögöttes üzenetét. Ha sokat beszélgetsz kubaiakkal, kolumbiaiakkal, más latin-amerikai emberrel, rá fogsz jönni, a salsa éppen nem a hibák kereséséről szól.

sushimókus
08-04-23, 18:54
Látod Giulio, neked igazat kell adnom!
Nem hiszem, hogy a táborban különösebben vidám arcomat mutattam volna, mert pont akkor elég sok csalódás, vagy ahogy te mondod pofon ért a magánéletben, de lehet, hogy tényleg rám emlékszel. A jó tánctudás is relatív, táncolni szeretek nagyon, de azt gondolom, hogy középhaladó szintre kellett mennem és lehet, hogy most is oda megyek majd.
Nagyon jól látod a többi dolgot is. Az öncélú fröcsögésnek én sem látom semmi, de semmi értelmét. Nem is áll szándékomban.
Senkire nem mondtam, hogy nagy a feneke. Azt kérdeztem, hogy "nem lehet, hogy nagy"? vicc volt -szerintem ő sem kezdett fogyókúrázni -, mert neki kifejezetten nagyon jó feneke van, és ahogy ismerem őt, kizárt dolog, hogy megsértődött volna ezen. (nem is jelezte) Lehet, hogy én túl könnyedén veszem a fórumot, mert szerintem ez is olyan, mint a salsa, nem kellene túlságosan görcsölni rajta. Mindenkinek más tetszik, mindenki mást csinál jól. Miért kell rendre utasítani másokat? Senki sem vitatkozik velem érdemben, hanem mindenki csak rendre utasít!? Lehet, hogy én pont azt szerettem volna kiprovokálni másokból, hogy jó tapasztalatokat, kellemes élményeket meséljenek, mint pl. Gigante. Tök jó volt olvasni.
Ha nem, nem. Ha ti ezeket a jól bejáratott "udvarias" köröket kedvelitek az ipphogy ventilláló fórumon, és ez nem bírja el az érdesebb stílust, ami szerintem őszintébb - stílustalan közönségességnek nem neveztem volna, de ha te így titulálod, nem fogok egy hét oldalas sértődési jegyzőkönyvet írni, hanem elfogadom, hogy ez a te véleményed, ami különbözik az enyémtől.
Nyugi veszem én a lapot, nem szeretnék én az idegeire menni senkinek. A furcsa az, hogy amiket én itt elmondtam, milliószor elhangzottak már számtalan ember/salsás szájából, különböző fórumokon, csak úgy, hogy az érintettek ne hallják. Vajon melyik a tisztességesebb, melyik a korrektebb?
Ha az én fenekemről beszélnének, akkor én jobban szeretném hallani, mert lehet, hogy elsőre nem esne jól a kritika, de legalább esélyt kapnék, hogy (ha jogos a kritika, akkor) javítani tudjak a hibáimon és ne egy illúzióban ringassam magam, csak azért, mert az kényelmesebb.

További kellemes, érzelem-, zökkenő- és izgalommentes fórumozást kívánva:
Sushimókus
Szegény Tyúk, bocs a topikrablásért, topikpocsékolásért! Azért kaptál a táborról is infot:rolleyes:

dosrumberos
08-04-23, 20:16
[QUOTE=pedrito]Biztos sushimókus nagyon jól informált, de ha már rólunk/rólam van szó válaszolnék én. :)
Nem titkos. Hamarosan elkészül az új honlapunk és ott lesz mindenkiről önéletrajz, addig türelmedet kérjük, de néhány fontosabb részletet már megtudhattál.

Köszönöm Péter! Kimerítő, feltáró élményben részesítettél. Bocs, hogy nem tudtam, kihez kell címezni a kérdést. Most már ok.

dosrumberos
08-04-23, 20:25
Szerintem, fákon ugráló kínai kaja barátnőnk, mostanában tényleg eléggé megszelídült, hogy nem csesztessük tovább...Inkább kérdezzük meg Töle, valójában mi a bánata?:)

Mr.Tyúk
08-04-25, 00:36
GIULIO!
Hadd szólok én is, élve a konkrét helyzetben elfoglalt lokális mindenhatósági hatalmammal!
Ha már ennnyire kúltúráltan szeretnél lenni, kritkádban miért mellőzted a húzottszeműkisemlős általad kifogásolt KONKRÉT megnyilvánulásait.
Ez az általános -- húdekúltúrállamazállamban -- jólfésült szimpigyerek nyavalygás pont semmire sem volt jó és pont olyan kritikát fogalmazott meg, amelyet kifogásolsz (vim vi reprellere licere etc.). Arról nem is beszélve, hogy tőlem a legfelsőbbtől nem kértél engedélyt arra, hogy (ha figyelmesen olvasod ezt a topicot, korábban külön általános, illetőleg külön személyre szóló engedélyt is adtam a teljesen szabad kritika gyakorlására) teljhatalmamból fakadó akaratnyilvánításom ellen szegülj!

Kedves Sushimókus! A salsafórumon való megjelenésed előtt az általad gyakorolt érzelmi és személyeskedő hozzászólások, öncélúan bántó megnyilvánulások nem voltak, pedig a kritika akkor is jelen volt.

KEEEDVES DZSÚLIÓ, Felkelőnapzsákmányállat megjelenése előtt, EHELYT NEM LÉTEZETT KRITIKA ÉS NEM LÉTEZETT HUMOR! Persze szintelen/szagtalan eljólfésülködtetetek dögunalmasan, és mihelyt egy fél mondat kritika is elhangzott jött az álságos gyermeteg (bocs gyerekek ez nem rátok vonatkozik, ez csak egy kifejezés) műérzelmes MEGBÁNTÓDÁS (persze nem én, hanem mások blabla, stb.). Arról nem is beszélve, hogy OLVASOTTSÁG SEM VOLT!

Ezek a furcsa frusztrációt sejtető érzelmi megnyilvánulások Nyilván sok megpróbáltatás ért Téged, vagy valami más probléma húzódhat a háttérben
A fenti, mérhetetlenül igényes és rendkívüli bölcsességre utaló mondataidért a leghatékonyabb büntetés szerintem, hogy most ismét el kellett olvasnod(sák) őket. Ezt ne ismételd meg, mert így ártatlanok is bűnhődnek!

Mégegyszer:
(i) konkrétumokat kritizálj, idézz, ha kell;
(ii) ne légy álságos;
(iii) olvass humoros könyveket, hátha segít (ajánlott olvasmány: szamurájszőr összes).

Mr.Tyúk
08-04-25, 00:49
Mindezt mondtam az Úr egyik napján, kifejezendő hálámat azért, hogy ennyi segítséget kaptam, közvetve-közvetlenül, okozatként vagy ellenreakcióként, annyi embert megmozgatva, provokálva, involválva, nevettetve, elgondolkodtatva.
GésaPézsma nélkül ez biztosan nem lett volna ilyen hatékony és részletekbe menő!

Azt hiszem más topic-gazdák, akár fertőzöttek, akár csak hordozók, megerősíthetik az elhangzottakat és csatlakozhatnak köszönetnyilvánításomhoz.
Ebből a célból indítok legott egy Köszi SushiMóki nevű topicot, ahol kérek mindenkit, hogy csak olyan posztot helyezzen el ami úgy szól: "Én is köszi!"

guapo
08-04-25, 01:33
Most, mi van? Elment innen ez a Sushi? Ne má, tök jókat szórakoztam az írásain. Szívesen megismerkednék vele. Nem lehet egy unalmas csaj.

callado
08-04-25, 16:13
vim vi reprellere licere
Pontosabban: vim vi repellere licere... erőszakot szabad erőszakkal visszaverni, és ezt a jogot a természet biztosítja. Mert van egy barátom, aki mindent tud:)
Senki sem vitatkozik velem érdemben, hanem mindenki csak rendre utasít!?
Fura társaság, nem? :argue: Hagyjuk őket, inkább táncoljunk még egyet!
Jose Alberto "El canario": Bailemos otra vez www.youtube.com/watch?v=RsVzxgHnsMM (http://www.youtube.com/watch?v=RsVzxgHnsMM)
Bailemos otra vez
en el medio del rumor
igual que aquella noche
que encontramos el amor

sushimókus
08-04-26, 02:24
Pido la paz para esta guerra, quisiera deponer mis armas
Pagar con esta hostilidad, que no conduce a nada

Mr.Tyúk
08-04-26, 13:52
Callado, bocs, elírás volt (repRellere), és igen, ahogy folytattad, Cassius scribit, idque ius natura comparatur. Mindentudó barátod Cassiust kihagyta, csak a rend kedvéért írtam bele.
Rákfarokörlőfog, erről a szcénáról történő melodramatikus ki-be vonulgatásodról pedig az jut eszembe, hogy furiosi absentis loco est, tehát ne menyel...

sushimókus
08-04-27, 23:17
Kedves Guánógyártó Kapirgabarátom! Miből gondolod, hogy értek latinul? Én nem úgy vagyok távol, csak nem akarom megzavarni az érzelmeket.
Sushimókuson aluliak kérjük csak felnőtt felügyelete mellett bámulják ezt a képernyőt!

Kicsit sokáig tartott, de olyan szépen kértél Tyúk, hogy nem tudom tőled megtagadni a virtuóz billentyűforgatást! Mit szeretnél? Hogy térjek vissza? Harcosan és kipihenten? Nyelvemet felvértezve új kritikák pengeéles szavaival? Vagy ígérjem meg ünnepélyesen mindenkinek, hogy ezentúl inkább a farkamba harapok, mintsem mások szőrtüszőjét ingereljem merevedésre a kéretlen kritikamakogásommal? Csak a sorok közé írjak? Álságos nyáladzással itassam át minden észrevételemet? Nagy csodálkozó, kerek szemekkel keressem a jót mindenben, ami és aki csak él és mozog? Ne öklendezzem föl többé a férgesét sem, inkább rontsam el véle a gyomrom? Óh, mit kívántok tőlem? ..és főként Te, Tollas Topikgazda?

El Gigante
08-04-28, 00:22
Ezt is érdemes megnézni! Én rengeteg jót hallottam róluk!
Mármint Bartoról és Beige-ről...

http://www.balatonsalsafestival.com/

Mr.Tyúk
08-04-28, 02:08
Kedves Pöttöm, nagyon köszönöm a zinvolvációt! Persze én (most) kubait kutatok, ezek a rúzsok meg berok (ruzsomberok) és még valahány szív a magtárban, pedig vonalasan (és egyáltalán nem szín). De persze látva láttam mán őket és egzalt és degener is ott ált és matrózsapkák rémlenek még, meg egy színes szélesvásznú narkolepsziás egyiptomi napisten álom (nem trópusi, nem kubai, nem timba ás és nem is ördögi). Ésa Kata réz-isis, is-is akkor ott volt és tanuja torz arcok dúvad tekintetbe csomagolt végtagözönének, ahogy csavarodott az önimádat és művészi tobzódás kétszínes (és színtelen) keserű salsaellenes nyalókájába (legalábbis a nagyérdeműnek). Azért a naív művész vad és széles ecsetvonásaival felvázolt nyújorkitól a guaguancoig húzódó alkotását nézném születés közben, de gyenge idegzetem nem bírja az egovalfestők művészetét.

Nna kedves kimonorövidmellsővégtag ezen sértődjön meg aki a talpán! és még, hogy Tölled én mit, hát csak annyit, hogy akkor úgyjó ahogyvan. Ha nem...

sushimókus
08-04-28, 12:17
Te, - ahogy érzékelem, inkább - Vadkender Magos! Tyúkfejedhez képes óriás lingualis izomzattal megáldott! Böjte Zsuzsát ezennel, tisztelettel meg kell védenem! Nagyon jó mozgása van és technikailag is ott van a szeren, ráadásul fiatal és jól néz ki. Kubainak nem kubais, azt elismerem és a tengerészgyalogsággal kapcsolatos észrevételeid mentális lenyomatait én is felfedezni vélem saját emlékképeim között, de a csaj ügyes.
Gigante! Ki tanít kubait (ruedán kívül) ebben a táborban? A Calientevel kapcsollatban valahogy nagyobb bizalmat táplálok, mert abból (a leírásod alapján is) süt a jókedv, és normális áron kínál egy jó bulit, de ez valahogy kicsit habos nekem. Az erős és túlzó marketingfogások engem mindig óvatosságra intenek. A napi 18 óra persze "rém" csábító, de ha nem félrevezetésnek szánják, akkor meg minek ezzel a bonyolult számtani példával fárasztani szegény táncolni vágyókat?
De lehet, hogy én vagyok hülye - és akkor megint bocsánatot kérek - és a három teremben különböző időpontban vannak az órák, és az emberfia már reggel 6-tól éjfélig járhat órákra 3 helyszín között, feltéve, hogy nem éhezik meg közben. Jó, végül is lehet, hogy ez is csak egy kisemlős kukacoskodása, mert mindenki értheti, hogy miről van szó, de akkor meg mi a fenének odaírni így???

sushimókus
08-04-28, 12:19
Bocs, tudom, hogy a kapcsolllatot 3 l-el kell írni!

sushimókus
08-04-28, 12:22
Calado, táncoljunk még egyet!
(You've got a message)

sushimókus
08-04-28, 12:47
Kedves Guapo!
Köszönöm kedves érdeklődésedet (a privátot is), de mint tán ennél is szemedbe szúrt, oly mérhetetlen udvariassággal ignorahárítottam, hogy még Bongonk is lehidalhatott volna diplomatikai nagyságom előtt. Sajnos nem. A miértek sora ugyan a végtelenhez közelít oda-vissza 2-szer, de legfőképpen - bevallhatom - a neved rémíti meg a magamfajta egyszerű kis félénk, izgága, gombszemű szőrmókot.
Az történt, ugyanis, hogy elképzeltem, amint brillantintól fénylő, hosszú tincseid a habosra keményített, hófehér inged vállvarrását csapkodják, ahogy vonulsz, s a köldöködig kigombolt ingedbe sikítva csimpaszkodó szőke szexidolok térdén kiszakad a necc. Láttam magam előtt, hogy a táncparkett közepére lépsz és kreolan fénylő torakoabdominális musculatúrád sziszegésre kényszeríti még a jelenlévő domináns hímeket is, mielőtt a nép alázattal képezi köréd a nagy kört - azt a bizonyost -, aminek pereméről áhitattal szemlélheti a megvalósult földi csodát. Hát hogy jönnék én ebbe a képbe, hacsak nem mint a tömegben nyomorgó, csodaváró, áhitattal szemét könnyeztető szürke kis fórumszörny.
A te megjelenésedet nem egy magamfajta, hanem egy ötödik blúzgombját pihhentéssel is könnyen lepattintó, hosszúcombú, lakkcsizmás démon emelhetné méltón, így köszönöm a megtiszteltetést, de momentán nem élhetek vele.

callado
08-04-28, 14:42
Pido la paz para esta guerra, quisiera deponer mis armas
Pagar con esta hostilidad, que no conduce a nada
Talán inkább: Parar con esta hostilidad ? (Ebben a háborúban békét kérek; szeretném letenni a fegyvert, és azt, hogy hagyjuk abba a sehová sem vezető küzdelmet.)
Jobb-e abbahagyni az ellenségeskedést, mint azzal fizetni? A barátom szerint az interneten 342 alkalommal szerepel "parar" és 307 alkalommal "pagar" ebben a sorban, szóval erősen döntetlen.
Itt a szám: www.youtube.com/watch?v=tEqqgRtxGH4 (http://www.youtube.com/watch?v=tEqqgRtxGH4)

sushimókus
08-04-28, 16:15
Itt parart énekel, de ez a legszörnyűbb változata, amit valaha hallottam. A vizuál effektusok rám mért emocionális csapásáról nem is beszélek.
Nekem pagar van a forgatókönyvemben de itt parar, semmi kétség! Olvastál privát?

George
08-04-29, 15:30
Köszönjük az első helyet! Nem vagyok telhetetlen és nem akarok kötözködni, de valóban 3 kubai táncos/oktató lesz a Salsa Con Timba táborban:
-Jorge Camagüey
-Madeline Rodriguez
-Lazaro El Nino
Úgyhogy +2 helyett +3 pont jár :)

Palless Péter

De egy kicsit telhetetlen vagy! :)
De igazad van, jár az a +1 pont, Nino-ról megfeledkeztem a pontozásnál.
Bár nem mintha bármit is változtatna az eredményen.

G.

Szabito
08-04-30, 18:07
http://www.salsamojito.hu/aktualis.php

Salsa és Társastánc Tábor Horvátországban!
http://www.salsamojito.hu/aktualis/panorame.jpg
Jelentkezési határidő kitolva május 15-éig!!!
TELJESEN KEZDŐKNEK IS!
Tengerparti nyaralás napi 8.500 forintért?!

Ideje: június 28-július 5-ig (8 nap, 7 éjszaka)
Helye: Horvátország, Isztriai-félsziget, Duga Uvala

Részvételi díj: 68.000 Ft!!!
Jelentkezés:
· az 1. és 2. részlet, azaz 44.000 Ft befizetésével, lehetőleg 4 fős csoportokban MÁJUS 15-ÉIG (hála a szálloda engedékenységének)!

El Gigante
08-05-01, 18:15
összegyűjtöttem az eddigi táborokat, ha hibát találtok vagy hiányzik valami, jellezzétek! köszönöm!

http://www.google.com/calendar/embed?src=tas%40sinclair.hu&ctz=Europe/Budapest

El Gigante
08-05-02, 01:15
köszönöm!
probálom finomitgatni a dolgot, de elég szűkreszabottak a lehetőségek.

Ha hiányzik tábor, szóljatok!

Ami érdekes:

http://www.salsamojito.hu/aktualis.php
http://www.danza.hu/

Két iskola közös tábora most akkor ez? De akkor miért nem írják ezt le? Na mindegy...

Cukorfalat
08-05-04, 02:17
A salsamojitoba legalább lehet kezdőként is menni. Kár, hogy egy kicsit drága, és még a kaját külön meg kell venni. Horvátország mennyire olcsó, vagy drága? Egy hét alatt mennyibe kerülhet a kaja kb? Nem tudom. A Tropical azért sokkal olcsóbb.

Attil@89
08-05-04, 15:00
A salsamojitoba legalább lehet kezdőként is menni. Kár, hogy egy kicsit drága, és még a kaját külön meg kell venni. Horvátország mennyire olcsó, vagy drága? Egy hét alatt mennyibe kerülhet a kaja kb? Nem tudom. A Tropical azért sokkal olcsóbb.

Sztem az összes táborba lehet menni kezdöként.

Cukorfalat
08-05-05, 15:25
Teljesen kezdőként nem nagyon. A Tropicalba se megy teljesen kezdő, csak én most nem tudok bekapcsolódni esti órákba, mert esténként dolgozok.

Cukorfalat
08-05-05, 15:32
Antonió!
Eddíg mindíg olyan kedvesen válaszoltál a kérdéseimre. Bongo 0-tól tudtam meg, hogy vannak DVD-k, amiről megtanulhatok salsázni. Ha megtanulom az alapokat DVD-ről, akkor mehetnék hozzátok a táborba szerinted? Melyik DVD-t vegyem meg?

Indio
08-05-05, 15:37
Nos ki tudja...lehet,hogy lemegy valaki kezdőként - vagy alig pár órával a háta mögött - táborba s úgy jön vissza,hogy már tanít is. Na jó ez persze csak csípkelődés,de ahogy az elmúlt egy-két évet nézem...

Hozzánk - Salsa Tropical - valóban nem javasolt 0 óra tudással lejönni, mert ahhoz,hogy haladni lehessen, és a táborozók sok érdekeset és számukra újat tanuljanak, ismerni kell az alaplépéseket és az "alapmozdulatokat".

Megfelelő létszám esetén el tudnék képzelni egy táborra felkészítő intenzív tanfolyamot kezdőknek, de ez SZIGORÚAN csak a MAGÁNVÉLEMÉNYEM.

A külföldi táborok pedig jó ötletek, de szerintem itthon is nagyon sok olyan hely van, ami szép, érdekes, és érdemes elmenni akár táborozni is. Egy kicsit úgy érzem,hogy a minősági oktatást el lehet adni magyarországi helyszínnel is.

üdv,
Indio

Indio
08-05-05, 15:46
Cukorfalat ! :-)

DVD-ről tanulni...háááát...sok mindent lehet megismerni, tanulni , levenni, ellesni akár DVD-ről, akár YouTube-ról, de igazából megtanulni egy rendes órán lehet csak élő személytől.

Ez személyes tapasztalat. Fontos a tanár egyénisége, kisugárzása. Persze van olyan is, aki bármennyire is profi táncos mégsincs meg az a "kémia" , ami sok esetben kell.

Biztos Antonio is fog válaszolni, de ha nem olvasná, akkor este szólok neki órán.

:-))

ciao,
Indio

Antonio Gambadoro
08-05-05, 17:18
Antonió!
Eddíg mindíg olyan kedvesen válaszoltál a kérdéseimre. Bongo 0-tól tudtam meg, hogy vannak DVD-k, amiről megtanulhatok salsázni. Ha megtanulom az alapokat DVD-ről, akkor mehetnék hozzátok a táborba szerinted? Melyik DVD-t vegyem meg?Szia Cukorfalat!

Szeretnek segiteni, de sajnos nem nagyon tudom megoldani a jelenlegi problemadat, mivel velemenyem szerint lehetetlen dvd-rol tanulni tancolni.

Vehetsz olyat, de szerintem nem fogsz tudni kicsit sem tanulni, illetve amit tanulnal az lehet, hogy nem is lenne jo.

A tanulashoz kell egy jo tanar elotted, aki mutatja, ill. aki mogott (vagy mellett) tukor elott tancolsz es aki folyamatosan korrigal.

Olyan Dvd-t meg nem talaltak ki, amiben a tanar kijon a kepernyobol, segit, korrigalja a kezmozgasodat, a lepest, a csipot, majd visszamegy a dvd-be :)

Most viccen kivul, tenyleg nem javaslom, hogy DVD-rol vagy Youtube-rol tanulj...

Antonio

Mr.Tyúk
08-05-05, 18:58
Eszméletlenül nagyon KÖSZÖNÖM az összesítő munkádat!!! Azt hiszem történelmet írtál (de lehet, hogy matekot) és a magyar salsa-élet kezdete óta először van (jeszty) komprehenszív-tábor-mizeráló-kütyű-csoda a kedves utazóközönség kezében. (Rögvest indítok egy kösziPöttöm topicot)

sushimókus
08-05-06, 10:27
Horvátország mennyire olcsó, vagy drága? Egy hét alatt mennyibe kerülhet a kaja kb? Nem tudom.
Cukorfalatkára meg nem is figyel senki...:(

Nem olcsó Cukorfalatka, nem olcsó. Átlagos nyugat-európai árakkal számolhatsz, és átlagon hol picit, hol nagyon aluli szolgáltatás-minőséggel. Gyönyörű helyek vannak, az tény, de tömd ki a bukszád, ha nagyétkű vagy! Kérdezd meg a szervezőket, hogy mire számíts a költségeket illetően!

guapo
08-05-07, 23:49
Nem lehet Sushimókuskám, hogy csak te vagy kicsit csóró? Jobban is megválogathatnád a barátaidat!:cool:

guapo
08-05-08, 16:12
Sushikához szólt!
Kicsit el van szállva magától az a nő és úgy tűnik nincs is mire.

Hajna
08-05-08, 16:26
Kubai salsa és brazil samba tánctábor a Salsa Latina és a
Salsa de Morena tánciskola szervezésében!
2008. július 23-29. Révfülöp

Salsa, merengue, cha cha cha, reggeaton, bachata, guaguanco, son,
brazil karneváli samba, afro samba, rueda, 1 fiú-két lány, női mozgás,
férfi mozgás, latintánc-aerobik, tánctechnika.

Oktatók: Beny Perez 1 nap (Kuba), Gráfné Csévi Brigitta (Salsa De Morena), Hajnal Gyula (Salsa Latina), Munkácsy Hajna (Salsa Latina), Pimenta (brazil, Salsa Latina).

Napi 8 óra tánctanítás 2 teremben, kezdő, középhaladó és haladó-extrahaladó szinteken!
A napi programot úgy állítottuk össze, hogy minden órán részt tudjál venni, nem halmoztunk termeket és oktatókat, hogy nehogy lemaradj egyes órákról. (Kivéve a kezdőket, akiket nem terhelünk rögtön a sambával isJ)
Arra is odafigyeltünk, hogy a reggeli-délelőtti órákban legyenek ugrálósabb, frissítőbb órák (pl. brazil samba, latintánc-aerobik), ebéd után és egész délután a legnagyobb hőségben a strandolásnak és más szabad programoknak adunk időt, majd este, vacsora után, mikor már kellemesebb a hőmérséklet, a nap levezetéseként tartjuk meg a hátralévő órákat.

Hogy egy kis kuriózummal is szolgáljunk egy délután eljön hozzánk vendégként Beny Perez kubai zenész-énekes, aki most táncával varázsol el minket és megmutat néhány kubai specialitást.

Könnyű salsa (szósz) estére: összekevrünk egy kis humort, egy kis csapatépítést, hozzáteszünk jó adag röhögést, DJ-vel ízesítjük és igazán pikánssá egy kis tánccal tesszük. Így keverjük minden este a felejthetetlen salsa partikat:
Szerdán ismerkedési est meglepő produkcióval, csütörtökön humoros est DUDÓ BOHÓC vendég hangulatfelelőssel majd salsa bulival, pénteken bolondos-rongyos-röhögős salsa party, szombaton táncverseny majd salsa party, vasárnap salsa bulival egybekötött borospince látogatás, hétfőn búcsú salsa est Pimenta fellépőcsapatának brazil samba show-jával egybekötve.

Hogy minél többen részt vehessetek izgalmasnak ígérkező rendezvényünkön, olyan árat kalkuláltunk ki, ami még egy átlag embernek elérhető, nem közelít meg egy havi fizetést.
A részvételi díj félpanzió esetén ( svédasztalos reggeli, 2 fogásos vacsora) 46 000 Ft, teljes panzió esetén (svédasztalos reggeli, 3 fogásos ebéd, 2 fogásos vacsora) 52 000 Ft.
Az ár tartalmazza a szállást, az étkezéseket, az oktatásokat és az esti (üdülős) bulikat.
A borkostolós salsás est fakultatív.
Ezenkívül, 18 éven felül 340 Ft/éj IFA fizetendő.

Jelentkezési határidő május 30.
Az előleget, mely az összeg 50 %-a június 10-ig, a hátralékot július 10-ig kell befizetni.
Korábbi tánctáborainkról kedvcsináló fotók a www.salsalatina.hu weboldalon találhatók (tánciskolai élet menüpont).

A helyek száma korlátozott!!!
További információk a weboldalunkon olvashatók.

Várunk szeretettel!

Munkácsy Hajna
SALSA LATINA TANCISKOLA
VI. Eotvos u. 12./magas fszt.
06-30-9611-271
www.salsalatina.hu
hajna@salsalatina.hu

sushimókus
08-05-09, 17:00
DUDÓ BOHÓC...? hm. Izgalmasan hangzik :D egy salsa táborban. Főleg ez a névválasztás tetszik. Egy olyan DUDÓ, akin mindenki csak röhög:D Vicces.

sonero
08-05-10, 00:56
DUDÓ BOHÓC...? hm. Izgalmasan hangzik :D egy salsa táborban. Főleg ez a névválasztás tetszik. Egy olyan DUDÓ, akin mindenki csak röhög:D Vicces.
Ez engem emlékeztet a szörnyű all iclusive szállodák animadorjaira (nem ez a lételemem, Callado, sőt...)

sushimókus
08-05-11, 22:52
Oh, Sonero, hát hogy mondhatsz ilyet! Ezzel most nagyon sok bohócot megbántottál!;) Vagy megsértettél!?
...és itt vigyázni kell a bohócok érzelmeire! Mi lesz, ha megsértődnek és nem tudunk jókat röhögni. Még rajtuk se...
Hagyni kell a bohócokat érvényesülni. Arra gondolj, hogy milyen unalmas közösség lenne ez nélkülük...

Mr.Tyúk
08-05-13, 19:20
(úgy láccik, mostanában egyfolytában kedvesen hálálkodhatok) (de ez csak a láccat) szóval
Köszi Hajna az inputot!

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy egyrészt mekkérjem George-ot, hogy az értékállósági mátrixban helyezze el az újabb tábort, másrészt KEDVES PÖTTÖM-öt, hogy az komprehenszív-univerzális-tábor-mizerálót ápdételje.
A jelen topic(om) minden eddigi rekordot fölényesen megdöntő olvasottságából kiindulva, komoly tömegek várják a munkátok gyümölcsét! ésezért még egy goldenmembörsipet megmástse kaptam a jelen fórum operátorától (a banki átutalást meg keveseltem)

Remélem -- bár senki nem írt ilyet -- sokan hasznát veszitek a nekem köszönhetően teljes átláthatóságot biztosító tábor-választási hadjáratnak (és nem is került 4-5 milliárdba)! Ja, és: szívesen! (háládatlan népek)

ésmégannyit, hogy yakitori-mogyoróterrorista vizsgaidőszaka elkezdődhetne már!

El Gigante
08-05-14, 01:06
Naprakésszé tétel megtörtént:

http://www.google.com/calendar/embed?src=tas%40sinclair.hu&ctz=Europe/Budapest

sushimókus
08-05-14, 03:52
Köszi Mr. Tyúk! (agresszo-yakiterrorista hálám tapadjon egomán nyálkahártyádra, míg a letális autofiliád nem végez veled!)
Köszi George!
Köszi Gigante! Nagy vagy!;)
Köszi Bongo 0!

Szorgos népünk győzni fog!

Egy közösség mély, majdnemhogy soha nem múló háláját szeretném tolmácsolni nektek! Ez a közösség belőlem kiindulva igen picinyke, de annál fókuszáltabban tud hálálkodni!
Na Csőrös barátom, sikerült döntened???

Mr.Tyúk
08-05-19, 12:14
Mékpedik azé, mer, ha nem rakja fel a sorrendelőbe amit kértem, senki másse fogja és abba belebetekszem. don't get a second 1!

George
08-05-19, 14:02
(úgy láccik, mostanában egyfolytában kedvesen hálálkodhatok) (de ez csak a láccat) szóval
Köszi Hajna az inputot!

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy egyrészt mekkérjem George-ot, hogy az értékállósági mátrixban helyezze el az újabb tábort, másrészt KEDVES PÖTTÖM-öt, hogy az komprehenszív-univerzális-tábor-mizerálót ápdételje.
A jelen topic(om) minden eddigi rekordot fölényesen megdöntő olvasottságából kiindulva, komoly tömegek várják a munkátok gyümölcsét! ésezért még egy goldenmembörsipet megmástse kaptam a jelen fórum operátorától (a banki átutalást meg keveseltem)

Remélem -- bár senki nem írt ilyet -- sokan hasznát veszitek a nekem köszönhetően teljes átláthatóságot biztosító tábor-választási hadjáratnak (és nem is került 4-5 milliárdba)! Ja, és: szívesen! (háládatlan népek)

Kedves Mester Tyúk!

Óhajod számomra sóhaj, azaz máris igyekszek értékelni.

Salsa Latina és Salsa de Morena:
Tanítanak: Beny Perez 1 nap (Kuba), Gráfné Csévi Brigitta (Salsa De Morena), Hajnal Gyula (Salsa Latina), Munkácsy Hajna (Salsa Latina), Pimenta (brazil, Salsa Latina)
Ismert, kevésbé ismert és (általam) ismeretlen nevek. Beny Perez jöhetne 1 napnál többre.. ráadásul zenész-énekes, nem táncos/oktató (bár felteszem van mit tanulni tőle a tánc terén is) 4 pont
Helyszín: Révfülöp = Balaton + nyár + ... = 4 pont
Tánc: Napi 8 óra tánctanítás 2 teremben azt jelentené, hogy 4-4 óra? A nyolc óra nekem kicsit soknak tűnik egyébként... (8óramunka,8órapihenés,8óra..) 4 pont
Elhelyezés: 2-3 ágyas **-os szobák, zuhanyzóval, tv-vel, jónak tűnik (forras:salsalatinaponthu) 5 pont
Ár: 52.000 Ft + idegenforgalmi adó = kb.: 54.000 Ft nem drága, de azért láttunk példát (legalább) ilyen szinvonalon olcsóbbra is... 4 pont
Plussssszpontok: Ha valami pluszpontot érdemelne azt kompenzálja DUDÓ bohóc. Maradjunk a +0 pontnál (és akkor DUDÓ bohócért sem vonok le pontot)
Összesen: 21 pont

A sorrendbe beékelődve tehát:
1. Salsa con Timba (26 pont)
3. Salsa Latina és Salsa de Morena (21 pont)
4. Salsa Diabolica (19 pont)
5. Salsa La Cubana (18 pont)
6. Chilisalsa (18 pont)
7. Salsamor (17 pont)

A két vezető-tábort nem lehet legyőzni, de a Diabolica-t előzték!
Egyébként amennyire én tudom a Salsa Con Timba-nál és a Tropical-nál már alig van hely a táborra (ha még van egyáltalán).

G.

sushimókus
08-05-20, 04:15
Dzsordzsom, Te hova jársz?

Hajna
08-05-20, 11:11
Kedves George, köszönöm az értékelést.

Szeretnék reagálni néhány általatok megemlített dologra:

Beny Perez igaz, hogy elsősorban énekes-zenész, de táncstílusából van mit meríteni a magyar salsásoknak és egyénisége is magával ragadja a résztvevőket. Én egyébként korábban tartottam már vele egy négy napos workshopot és oktatott is kb. fél évig tánciskolánkban.

Dudó bohóc: szerintem ne mondjunk olyanról véleményt, főleg lesúlytót, amiről fogalmunk sincs.
Talán a névválasztás nem a legsikerültebb - bár nem én adtam neki-, de előadása az egyik szervező szerint fantasztikus. A program kifejezetten felnőtteknek szól, nem gyerekműsorról van szó, és aki megnézi, hülyére röhögi magát. Azok a salsások, akik ismerik (Dorogról jönnek és oda való az előadó is), előre örültek annak, hogy ott lesz a táborban. Szerintem egy ilyen egész társaságot megröhögtető műsor abszolút való egy ilyen táborba és nem pontoznám le emiatt a rendezvényt.

Ettől eltekintve elégedett vagyok a pontozással.

sziasztok

Hajna

Mr.Tyúk
08-05-20, 22:09
Hajnával kell egyetértsek
Meg Dzsórdzzsal (na ezt a szótmár állati régen akartam látni írásban)

Mindazonáltal de, én már attól is röhögőgörcsöt kapok (de télleg), ha rágondolok, tehát tudhat valamit Dudó.

Ugyanakkor az utókövetés jegyében (és hogy az igasságosságról se feledkezzetek meg) tábor után mindenkitől várom a hangulatjelentéseket és Dzsódzs asztis (nem hisztis) bepontozza, mer az lesz az igazán (i)gazságos, és lehet, hogy Dudó valami ultratitkos, felfedezése előtt már betiltott biológiai fegyvernek (nem az ucca) bizonyul majd, és akkor majd csak kussban ülünk és nem merünk egymás képernyőjébe nézni...

Nna ennyirevagyok állatikörültekintő.
Értetek(!)(?)...

Mr.Tyúk
08-05-20, 22:10
mókit a könyvtárba

HIÁNYZIK BONGO O

Mr.Tyúk
08-05-20, 22:13
majdelfelejtettem Geordzsnak nagyon mekköszönni

sushimókus
08-05-30, 13:19
Hova tűnt Gigante? Vége a küldetésének?

Cukorfalat
08-06-06, 14:51
Kubai salsa és brazil samba tánctábor a Salsa Latina és a
Salsa de Morena tánciskola szervezésében!
2008. július 23-29. Révfülöp

Jelentkezési határidő május 30.
Az előleget, mely az összeg 50 %-a június 10-ig, a hátralékot július 10-ig kell befizetni.

A helyek száma korlátozott!!!
További információk a weboldalunkon olvashatók.

Várunk szeretettel!

Munkácsy Hajna
SALSA LATINA TANCISKOLA
VI. Eotvos u. 12./magas fszt.
06-30-9611-271
www.salsalatina.hu
hajna@salsalatina.hu

Kedves Hajna

Tudom, hogy lekéstem a jelentkezési határidőt, de még nem dőlt el, hogy kapok-e szabit. Lehet még hozzátok jelentkezni?
A kezdő mit jelent? Nem baj, ha teljesen kezdő vagyok?
Napi 8 órán kell ott lenni? Vagy lehet választani? Én nem vagyok valami sportos, nem tudom, hogy ki-e birok 8 órát egy nap. A kezdőknek is ilyen sokat kell?
Az áraitok nekem jók. Kicsit több, mint a Tropical, de ott nem akarok egyedül kezdő lenni. Ha még nem csúsztam le rólla, akkor szóljál légyszi!

Köszönöm szépen.

Hajna
08-06-07, 01:12
Kedves Cukorfalat!

Még van hely a táborunkban, tudsz hozzánk jelentkezni, ha úgy gondolod.

A kezdő kurzus teljesen kezdőknek szól, és egy komplett kezdő tanfolyamot leadunk, szóval jöhetsz nyugodtan.

Természetesen nem kell mind a 8 órán részt venned, csak amelyiken kedved van és amelyiken tudsz. A következő órák lesznek egy nap:
1-2. napi 2 kezdő szintű óra,
3. egy középhaladó,
4. egy haladó-extrahaladó,
5-6. 2 szamba óra (kezdő és középhaladó)
7. Más latin táncok (merengue, bachata, reggaeton, son, afro samba,
cha cha cha)
8. Egyéb (latintánc-aerobik, női mozgás, férfimozgás)

Az árakról annyit, hogy nemcsak salsa, hanem karneváli samba oktatás is lesz a táborunkban brazil tánctanárral, ezenkívül lesz egy nap kubai vendégoktató is (Beny Perez), tehát nem csak a saját tanáraink lesznek, hanem meghívunk másokat is.
Ezenkívül második este szintén hívunk vendéget az esti szórakoztatáshoz, szeretnénk az esti programokat is emlékezetessé tenni. Mindez kicsit megemeli az árakat, de nem vészesen, viszont azt gondolom, megéri. Lehet egyébként teljes panziót is kérni, az olcsóbb.

Szóval, ha tetszik, várunk szeretettel!

Részletes programot, leírást és fotókat az oktatókról, egyéb infókat a helyről, a táborról, stb. megtalálsz a weboldalunkon: www.salsalatina.hu.

szia

Munkácsy Hajna

sushimókus
08-06-08, 16:59
Szíves engedelmetekkel áthoztam ide Vini hozzászólását egy másik topikról, mert úgy érzem szervesen kapcsolódik ide.
Vini! Egy kérdés:
Nem láttad Gigantét? Elveszett.

Vini Vini is offline
Kezdő Fórumozó

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 9
Smile SalsaCaliente Balatonfenyves
Sziasztok!
Idén ismét lesz tábor B.fenyvesen.
A hagyományostól kissé eltérően, a tábor mindennapjait egy szituációs helyzetbe csomagoljuk+ minden nap egy játékban vesz részt, aki eljön és ennek a játéknak a csattanója az utolsó előtti este lesz!
A tábor időpontja: Július 19-július 25
Bővebb infó:www.salsacaliente.hu honlapon.
Üdv mindenkinek: Vini "Világbéke"

Cukorfalat
08-06-09, 15:39
Kedves Hajna!

Köszönöm hogy válaszoltál. Sajnos a honlapotokra valamiért hiába kattintgatok. Nem jön be.
5 óra lesz akkor a kezdőknek?
Azt nem értem, hogy a teljes panzió az olcsóbb?

Hajna
08-06-09, 19:57
Kedves Cukorfalat!

Sajnos éppen most valamilyen leállás van a szerverrel, de remélem hamarosan helyrehozzák, talán holnap már minden rendben lesz.

Igazad van, nem a teljes panzió, hanem a félpanzió olcsóbb. Kicsit már későn írtam:))

A kezdőknek minden nap lesz két saját 60 perces óra 9h-11h-ig, ezenkívül be tudnak állni 11h-12h-ig az egyéb óráinkra, ami váltakozik, minden nap más lesz: latintánc-aerobik vagy férfi -női mozgás vagy tánctechnika óra, illetve 18:30-19:30-ig a "más tánc" órákra (merengue, bachata, reggaeton, son, afro samba, cha cha cha). Ez összesen 4 óra.

Remélem választ adtam a kérdéseidre, de érdemes - ha már sikerül - felmenni az oldalunkra, úgy sokkal átláthatóbb lesz minden.

szia

Munkácsy Hajna

El Gigante
08-06-10, 01:04
Szia Sushimókus!

Itt vagyok! Nem vesztem el... :))

Egyébként ezt láttad?

http://www.youtube.com/watch?v=iJHQmWCg3WM

Na ez is egy érv a Caliente tábor mellett vagy nem? :)

sushimókus
08-06-10, 16:24
És előkerült!

Sértetlenül, hibátlanul, pedig már az FBI-al kerestettelek!
Hú, én is tudok felrakni olyan linkeket, amik érvelnek bizonyos táborok mellet, sőt, olyat is tudok, ami sok tábor mellett érvel... :)
www.salsamor.hu

Hajna
08-06-12, 14:37
Kedves Cukorfalat!

Ma reggel óta ismét működik a weboldalunk. Kellemes böngészést.

szia

Munkácsy Hajna

sushimókus
08-06-13, 02:11
Dos!

Élsz még?

Cukorfalat
08-06-18, 12:42
Köszönöm Hajna!

Megnézem mingyárt.:)

Cukorfalat
08-06-18, 12:54
Kedves Hajna!

Szép a honlapotok, köszönöm az infót. Remélem kivehetek pont akkor szabit.

Hajna
08-06-18, 17:35
Sziasztok!

A kubai salsa és brazil szamba tánctáborunk részvételi díjában lehetőség van egy olcsóbb kategóriára is.
Kaptunk helyet faházakban, ahol 2 x 2 ágyas szobák vannak közös fürdővel, illetve a kastélyépület emeleti részén, ahol 4 szobához tartozik egy közös fürdőszoba.
Akit érdekel ez a lehetőség, annak a félpanziós ár csak 42 400 Ft, a teljes panziós pedig 48 400 Ft.

sziasztok

Munkácsy Hajna

sushimókus
08-07-01, 00:21
Na Tyúk, mész táborba??
Te is eltűntél, mint a szürke

sushimókus
08-07-09, 03:26
Emberek, figyeltétek itt a szavazati arányt? Jó hír a tánciskoláknak! Száz százaléknál jóval többen mennek majd az idén táborba!

Balazs
08-07-09, 10:52
Emberek, figyeltétek itt a szavazati arányt? Jó hír a tánciskoláknak! Száz százaléknál jóval többen mennek majd az idén táborba!
Ez érdekes, de tényleg így van :)!

Bár az a 106% csak 18 ember...

:dance:

sushimókus
08-07-11, 01:06
Balázs,

te beletartozol a táborozó salsások 106%-ba?

csobal
08-07-11, 13:07
Balázs,

te beletartozol a táborozó salsások 106%-ba?
Jelentem én is Balázs és én csak a 70,59%-ba tartozom. Az most akkor rossz nekem? :tape:

Zsuzsa " La Bruja"
08-07-11, 19:07
Kedves Csobal!

Garantálom, hogy kicsit több, mint egy hét múlva neked még akkor is nagyon jó lesz, ha most rossz.:D

sushimókus
08-07-15, 04:08
Csobal!

Nem mondod! Pedig te nem is oda jársz (jártál), ha jól tudom. Mondjuk végülis megértelek, tényleg az néz ki a legjobb tábornak. Amennyire ismerem őket, a társaság is tuti lesz, persze aztán ezzel a programmal, meg belőletek kiindulva az se biztos, hogy nagyjából azok mennek, akikre én tippelek. Azért kíváncsi vagyok hogy érzitek majd magatokat! Mennyibe kerül, ha valaki csak 1-2 napra megy le, mert azt nem látom a honlapjukon?

Én Kubába szeretnék menni. Nagyon. Nagyon nagyon.

csobal
08-07-15, 23:54
Sushi, hát én ugyan nem járok már régóta sehová.
De ennek semmi köze az itteni témákhoz, sokkal inkább személyes (vagyis senkinek semmi köze hozzá)
:focus:

sushimókus
08-07-16, 18:07
Tyúk büszke lenne rád!

Azt el is felejtettem mondani: Jó táborozást mindenkinek! Meg jó nyarat! Én még itt leszek, mert hát dolgoznia is kell valakinek:p (nyugi, csak a kocsmában és nem szikével)
Van olyan, aki már megjött valami táborból és megosztaná velünk az élményeit?

Zsuzsa " La Bruja"
08-07-28, 00:07
A Salsa Con Timba nevében szeretném megköszönni Nektek 70,59%, hogy sokkal több vagytok, mint 100% :), és sikerült bebizonyítanotok, hogy ez az egész salsa miről szól!
Hála Nektek, nekem valóban Salsamennyország volt!

Puszi:

Zsuzsa

csobal
08-07-28, 13:09
http://www.youtube.com/watch?v=GAmSqsYpWg0
hehehe
már aki érti mire gondolok :)

És én is odáig meg vissza vagyok a tábortól. Sajnos most leginkább vissza :( inkáb megint oda lennék...

Zsuzsa " La Bruja"
08-07-28, 17:19
Még egyszer elnézést kell kérnem a Salsa Con Timba táborában résztvevőktől, amiért az órarend szerint éjjel 1-ig tartó esti bulikat sohasem sikerült hajnali 4-5 előtt befejeznünk.;) !
Remélem meg tudtok bocsájtani...:D

Zsuzsa

csobal
08-08-08, 22:22
http://www.youtube.com/watch?v=GAmSqsYpWg0
hehehe
már aki érti mire gondolok :)
...
Itt van az is, hogy készült ;)
http://es.youtube.com/watch?v=K7SetuGvpXk&feature=related
nézzétek

sonero
08-08-09, 01:18
Itt van az is, hogy készült ;)
http://es.youtube.com/watch?v=K7SetuGvpXk&feature=related
nézzétek
Jobb, mint a klip maga...:)

George
08-08-21, 11:23
Hola Senoras y Senores!

Meséljétek el mi történt a honi salsa táborokban?
Egyelőre mindenki (tisztelet a kivételnek) visszafojtja a gondolatait, tapasztalatait, érzéseit, de NE TEGYÉTEK!!!
Törjön ki belőletek és írjátok meg milyen volt a salsa tábor ahol voltatok!

G.

sushimókus
08-08-22, 05:41
Már lezajlott az összes tábor? Nem várjuk meg, hogy mindenki visszatérjen a nyaralásból?
Úgy értem "curious" nem courious.

sushimókus
08-08-22, 05:45
Nagyon jó a zene Csobal! Hol találsz ilyeneket?

csobal
08-08-22, 20:00
Nagyon jó a zene Csobal! Hol találsz ilyeneket?
hááááátttt.... nem ntudom, hogy elárulhatom-e :D
na jóóó, Jorge mutatta meg.:eyebrows:

sushimókus
08-08-25, 01:39
Kezdem kicsit bánni, hogy nem voltam ott!

sushimókus
08-09-03, 01:09
Hopp-hopp-hopp
már vannak fenn tábori videók!

Gigante, nem szeretnéd olyan szépen rendszerezni, hogy kiknél vannak már fent? Te olyan jó vagy ebben!

MOZSO
08-09-05, 13:33
Kedves Fórumozók!

Szeretnénk mi is elmondani a véleményünket a Salsa Con Timba nyári táboráról.
A helyszínről:
Szuper, messze jobb mint bármelyik táborban, ahol az elmúlt években voltam/voltunk.Pl. (Csopak, Balatongyörök, Zánka.) színvonalas szobák, hatalmas terasz, nem SZOCREÁL!!!!
Tanárok: ZSUZSI a király!!!! viccet félretéve le a kalappal előtte, mert képes volt mindig felpezsdíteni a hangulatot akármennyire is fáradtak voltunk.
Vendégtanárok: Nagyon nagy dolognak tartjuk, hogy egy tánciskola akinek ez az első saját szervezésű tábora, ilyen kimagasló tehetségű tanárokat tudott meghívni. (Jorge Camaguey, Madeline Roudrigez) Fergeteges hangulatot teremtettek, az órákon és a bulikon is!!!
Tetszett az, hogy nem volt klikkesedés és inkább családias volt a hangulat annak ellenére, hogy nem voltunk kevesen.
A tolmácsolást meg lehetett volna jobban is szervezni, tekintettel arra, hogy nem mindig mindent értünk meg spanyolul.
A kaja sós volt de végül is nem enni mentünk, UGYEBÁR!!!
Mindenkinek ajánljuk, hogy ha teheti jövőre jöjjön a Salsa COn Timba táborába.

ÉLJEN BALATONSZEPEZD ÉS A SALSA CON TIMBA!!!!!!!))))

Csók mindenkinek
MOZSO

MOZSO
08-09-05, 13:37
Sziasztok,

A balatonszepezdi táborhoz még annyit :

Le a kalappal a zenéért is. A legfrisebb 2007-es és 2008-as timba zenék voltak. Az órákon is nagyon jól ki lettek választva nem beszélve az esti bulikról. ÉLJEN PETI

MOZSO

sushimókus
08-09-15, 12:36
Gigante, hol vagy már megint?

sushimókus
08-09-15, 12:39
Hű srácok a salsacontimbások vagy agymosáson vettek részt, vagy tényleg nagyon jó volt ez a tábor!
Bár ahogy Csobalt "ismerem", nem az a könnyen agymosható típus:D , ugye Csobal?!!!

csobal
08-09-15, 13:29
Hű srácok a salsacontimbások vagy agymosáson vettek részt, vagy tényleg nagyon jó volt ez a tábor!
Bár ahogy Csobalt "ismerem", nem az a könnyen agymosható típus:D , ugye Csobal?!!!

Jó a sejtésed Sushi ;)

sushimókus
08-09-19, 23:12
Hallo, hallo, keresem Gigantét, látta valaki?