Teljes verzió megtekintése : Egy jó szám
Ezt a számot korábban már feltettem a reggaeton fórumba (http://www.youtube.com/watch?v=uoZuSh4aPxs).
Most itt a salsaton változat (video nélkül), ami egyszerűen zseniális: http://sumbale.imeem.com/music/FQXiqI09/wwwsumbalecom_javier_voltaje_ft_insurrecto_baby_lo res/
Vélemény?
dosrumberos
08-04-07, 23:32
Ez tényleg jó szám!
Én is írnék párat a köz javára:
Nagy sajnálatomra bulikban nem találkozom 2 nagy kedvencemmel, pedig szerintem, nagyon ott vannak ezek a számok:
Guaco
Dehonestidad
Sabe a Venezuela
Si fuera tu bailo conmigo
Tiempo Libre
Esto estu listo
La cosa
Ella tiene
Esa mujer
Bocsi, ha valamelyiket nem helyesen írtam, csak a file-ból másoltam ki.
Érdekel a véleményetek....
Ha nincs meg, megoldjuk!
Na kikerestem a neten a számokat, mert nem ismertem ezeket. Hát érdekesek, bár azért eltér az ízlésünk, de ez nem baj.
Ami a venezuelai bandát illeti, az elég távol áll tőlem, bár a "Si fuera tu bailo conmigo" egész izgalmas.
A Tiempo Libre biztatóbb, nem hallottam még róluk, úgyhogy több számukba is belehallgattam. Vannak benne egészen kellemes és ígéretes timbarészek, valami mégis hiányzik nekem belőle. Az, ami Kubában van, Miamiban meg nincs. Ezt érzem egyébként más kubai zenészeknél is, akik lelépnek Floridába. Valahogy ellaposodnak. De biztos csak én vagyok ilyen beszűkült...:)
sushimókus
08-04-08, 01:39
Sonero, melyik topikban beszélgettetek Castroról, meg a bioetanolról?
Üdv: Sushimókus
dosrumberos
08-04-08, 02:04
Kicsit hallgasd őket! Nekem is fura volt elsőre. Engem az az extra hip-hop tartalom fogott meg benne, ha jól sejtem. Eszem mást is, nem csak ilyet, Los Van Van-t imádom, de hát ki nem! S nem csak hallgatni, hanem táncolni is. Jut eszembe te táncolsz is, vagy csak hallgatod a timbát? Amúgy szerintem hasznosak a kezdeményezéseid, ami a timbához való szoktatást illeti, néha már viccesek is, jó értelemben. A múltkor Antonió elég szép kis timba blokkot szólaltatott már meg az Arany10-ben. Felüdülés volt hallani, egy "barbi-salsa" buliból menekülve. Érdekes viszont, hogy bár itt-ott már be-berakják a timbát, táncokban még nem igazán jelent meg változás, ahogy látom. Pedig sokan voltak (ha máshol nem) a külföldi "sztárok" előadásain is itt m.o.-on, de mintha egyik lábon be, másikon ki-tanítás lett volna. Mindenki visszatért a jó öreg Miami Salsa Lovers figurarengeteg monoton gyártásába. Ez egy kicsit elszomorító, mintha az emberek nem akarnának fejlődni a táncukban. Pedig ott megmondták világosan: Ez timba...nem salsázni! Timbázni! S szerintem a timba pont, hogy felpezsdíti az amúgy kicsit megúnt salsát, színesíti, lüktetést kölcsönöz neki, beleintegrál más műfajokat és teszi változatosabbá, szabadabbá, csaak ki kellene használni.
Mit gondolsz erről? Hogy látod, mennyiben más a timba "motívumtára"-nevezzük így, a hagyományos salsáétól?
Üdv:
dosrumberos(ketten vagyunk:-))
Sonero, melyik topikban beszélgettetek Castroról, meg a bioetanolról?
Üdv: Sushimókus
Nem fogod eltalálni: a Castro címűn :) http://www.salsaforum.hu/salsa/showthread.php?t=16
Jut eszembe te táncolsz is, vagy csak hallgatod a timbát?
Írtam már korábban is, hogy nem vagyok egy tánczseni, főként hallgatni szoktam. Imádom a koncerteket, nézni, ahogy a kubaiak tácolnak, meg az egésznek a hangulatát, ami itt hiányzik. Azért ha nagyon jó zene van, persze nem tudom megállni, de a tánctanuláshoz nem vagyok elég kitartó. Úgyhogy csak egy lelkes műkedvelő vagyok, de abban nagyon profi :)
Amúgy szerintem hasznosak a kezdeményezéseid, ami a timbához való szoktatást illeti, néha már viccesek is, jó értelemben.
Köszönöm. Néha az az érzésem, mintha a falnak beszélnék...
A múltkor Antonió elég szép kis timba blokkot szólaltatott már meg az Arany10-ben. Felüdülés volt hallani, egy "barbi-salsa" buliból menekülve.
Hát igen. Itt jön be a "mihez képest". Én őszintén örülök annak, ha hosszú évek után végre történik ebben az ügyben változás, és nem csak üres hívószóként használják a "kubai" jelzőt, mint ahogy ez nálunk bevett gyakorlat. Azt hiszem, a korábbi topikokban már eleget kritizáltam a kubai zenefelhozatalt az itteni bulikban, ezért most nem nem akarom ismét bírálni mások ízlését, képességét, akaratát vagy lehetőségeit. Úgy tisztességes, ha megcsinálom a magam timba-reggaeton kocsmáját. Csak ezt kijelenteni persze könnyebb, mint munka mellett megvalósítani. Meg amúgy sem vagyok egy kapkodós típus...:)
Mit gondolsz erről? Hogy látod, mennyiben más a timba "motívumtára"-nevezzük így, a hagyományos salsáétól?
Táncról nem tudok beszélni, a zenében szerintem egyértelmű, hogy ez a legizgalmasabb, legelőremutatóbb vonulat a salsa nagyon tág kategóriáján belül. Amúgy erről elég részletesen írtam már a "Mi a timba?" című topikban: http://www.salsaforum.hu/salsa/showthread.php?t=239
sushimókus
08-04-08, 18:29
Nem fogod eltalálni: a Castro címűn :) http://www.salsaforum.hu/salsa/showthread.php?t=16
Nem is. Ennyit a szellemi képességeimről...
KOCSMÁT AKARUUUNK!!! KOCSMÁÁÁT AKARUUNK!
sushimókus
08-04-11, 16:57
Sonero!
Alig várom már a kocsmád megnyitóját! Ha szerencsém van, tán még táncolsz is velem a zseniális salsatonodra. Talán Callado-val is áttérhetünk a virtuálisból, a fizikai táncolásba... (Már ha Bongo 0 nem hoz nekem valami terjedelmes illemkódexet, amit előtte be kell magolnom.) Tervek? Helyszín? Titkos?
Sonero!
Alig várom már a kocsmád megnyitóját! Ha szerencsém van, tán még táncolsz is velem a zseniális salsatonodra. Talán Callado-val is áttérhetünk a virtuálisból, a fizikai táncolásba... (Már ha Bongo 0 nem hoz nekem valami terjedelmes illemkódexet, amit előtte be kell magolnom.) Tervek? Helyszín? Titkos?
Kedves vagy, tényleg. Az az igazság, hogy már elég sok munkám benne van, de még messze a célegyenes, és sok mindenen elbukhat. Az eredeti tervhez képest nyilván sok kompromisszumot kell kötni. Aki csinált már ilyet, biztos tudja, miért. De azt se akarom, hogy belemegyek egy olyan kényszermegoldásba, ami tuti bukásra van ítélve. Erre is sok példa van. Amit most el tudok mondani, hogy terveim szerint a hét minden napján kb kétharmad timba és egyharmad (főleg kubai) reggaeton szólna, esténként a legbulisabb számokkal.
Az meg külön örömömre szolgálna, ha Callado és Sushimókus az én kocsmámban táncolna...:)
Ez a szám biztos gyakran szól majd a kocsmámban :)
http://www.youtube.com/watch?v=gSEDmQrcU8E&feature=related
Meg ez (Paulo FG): http://muchoswing.com/downloads/V$20080327_PauloFG_EspeculacionDeLaHabana.wmv
Antonio Gambadoro
08-04-14, 00:38
A múltkor Antonió elég szép kis timba blokkot szólaltatott már meg az Arany10-ben. Felüdülés volt hallani, egy "barbi-salsa" buliból menekülve. Érdekes viszont, hogy bár itt-ott már be-berakják a timbát, táncokban még nem igazán jelent meg változás, ahogy látom. Pedig sokan voltak (ha máshol nem) a külföldi "sztárok" előadásain is itt m.o.-on, de mintha egyik lábon be, másikon ki-tanítás lett volna...
Pedig ott megmondták világosan: Ez timba...nem salsázni! Timbázni! S szerintem a timba pont, hogy felpezsdíti az amúgy kicsit megúnt salsát, színesíti, lüktetést kölcsönöz neki, beleintegrál más műfajokat és teszi változatosabbá, szabadabbá, csaak ki kellene használni.
Koszi szepen :-)
Viszont tegnap este a Timba blokkom elejen beraktam a Maikel Blanco - Anda y Pegate szamot (eleg kedvelt a vendegeing kozott, meg nemzetkozileg is kulfoldi DJ-ektol).
Egy kedves (nem ironikusan!) ismerosom, aki szokott hozzank jarni bulizni ram nezett a tancpartnerevel a parketabol es a szam elejen mondta nekem:
"nincs jobb szam"? :-(
It's hard to please...
Nehez (ill. majdnem lehetetlen!) mindenkinek megfelelni :-)
Antonio
Ez most szombaton is látszódott, mert pl. az én egyik kedvencem a
Sama y El Expreso De Oriente - Repartero de la Havana
Nos annak az elején is furán nézett 1-2 ember. Pedig milyen állat jó szám. :D
A 2 reggaeton nótáról nem is beszélve. Egy páran próbálkoztunk, de a nép nagy része állt. Grrrrrrr....
Tényleg nehéz a DJ-k sora. ;)
Antonio Gambadoro
08-04-14, 14:52
Ez most szombaton is látszódott, mert pl. az én egyik kedvencem a Sama y El Expreso De Oriente - Repartero de la Havana
Nos annak az elején is furán nézett 1-2 ember. Pedig milyen állat jó szám. :D ...
...Tényleg nehéz a DJ-k sora. ;)
Orulok, hogy te is vetted eszre. Illetve, sajnos te is vetted eszre :-(
Ezt a kedvenc szamodat azert raktam be, mert szerintem is az egyil legjobb es porgosebb Timba a 2007-esek/2008-asak kozul.
dosrumberos
08-04-17, 21:54
Koszi szepen :-)
Viszont tegnap este a Timba blokkom elejen beraktam a Maikel Blanco - Anda y Pegate szamot (eleg kedvelt a vendegeing kozott, meg nemzetkozileg is kulfoldi DJ-ektol).
Egy kedves (nem ironikusan!) ismerosom, aki szokott hozzank jarni bulizni ram nezett a tancpartnerevel a parketabol es a szam elejen mondta nekem:
"nincs jobb szam"? :-(
It's hard to please...
Nehez (ill. majdnem lehetetlen!) mindenkinek megfelelni :-)
Antonio
Szia Antonio!
Igazából nem haragudhatsz rájuk(1 percig sem hiszem, hogy ezt tennéd), mert ez a timba, valahol egy olyan műfaj, amit a magyarnak még emésztenie, tanulnia kell. Kicsit olyan, mint a reggaetone. Tudják, érzik, hogy ez valami más, félnek tőle, nem igazán értik mozgásvilágát. Bátortalanok kibontakozni(bár szerintem inkább a fiúk merik kevésbé mozgatni a csípőjüket és valljuk be, ez nem is könnyű feladat), csak kevesen állnak fel "valahogy így kellene, de nem vagyok benne biztos"-tánctudással. De ez majd változik, felbátorodik csak szépen lassan, Te csak tedd a dolgod, ahogy eddig is:-)! Ez a szám szerintem teljesen rendben van, sőt kiváló, de ha nem ismerem, lehet, hogy elsőre én is leszólom, mert még nem mászott bele a fülembe, a lábamba. Timbára táncolni izgisebb, mint salsára, rá kell érezni "pattogósabb" ritmusára. Ha még a srácnak nem épült be a vérébe az a plusz, amit adni hivatott, még gyakran válogathat, a könnyebbet, slágeresebbet részesíti előnyben. Nekem egy fenntartásom(ha ez az) van vele kapcsolatban: Ha nagyon gyors a szám, az jó, de nem mindig vállalom be, hogy táncolok is rá, mert tudom magamról, hogy szeretek mindent beleadni és akkor azzal a számmal le is amortizálom magam úgy külsőleg egy jó darabig:-).
Egy jó szám, a topichoz híven:
Calle Real: Somos Calle Real
(Ezt bevállalom még akkor is, ha utána hordágyon visznek ki!:-))
Üdv:
dosrumberos
En meg ezt nagyon maskepp latom, de megintcsak nem akarok senkit megbantani (ez itt egy erzekeny tarsasag)...
dosrumberos
08-04-19, 21:05
Kivele! Azért vagyunk itt! Nem sértődöm meg! Nem az a fajta vagyok. Nem arany, amit írok, sem Petőfi:-), csak a pillanatnyi véleményem. Ha másként látod, szívesen meghallgatom, lehet én is átgondolom.
Üdv:
dosrumberos
sushimókus
08-04-20, 13:20
Sonero!
Tudom, hogy ez is egy lélektani eleme a fórumpörgetésnek, de ne csigázz!
Nyugi itt senki nem sértődik meg semmin, mindenki férfiasan viselte eddig is a legkisebb kritikát is.:D
Én átmegyek abba a göndör kis Murillo angyalkába, aki szívem mélyén vagyok, dundi ujjacskáimmal phá-t intek a bárdolatlan stílusomnak, te pedig állítsd fel Bongó hátán a szőrt, s légy őszinte, ne kímélj minket!
Nem lelektani elemnek szantam... Csak arra utaltam, hogy ezen a forumon (meg Magyarorszagon altalaban) a kubai zenen (timban) is mast ertenek sokan, mint amit Kubaban szeretnek. Amit leirtal Dosrumberos a timbarol, azzal nincs semmi baj, csak azzal, ami timba neven itt fut. Nem rossz zenek ezek, csak vannak sokkal jobbak. Tudom, ez igy, konkretumok nelkul nem sokat mond. Azert akarok sajat helyet csinalni. Nem magyarazkodni, plane nem szamon kerni. Akkor mindenki eldonti majd, hogy mi tetszik neki.
(Bocs a kesoi valaszert, meg az ekezetmentes betukert, de kulfoldon vagyok - sajnos nem Kubaban...)
dosrumberos
08-04-20, 21:16
Azért kifejthetnéd bővebben, igazán kíváncsivá tettél...persze, ha lesz rá időd.
Üdv:
dosrumberos
Amit leirtal Dosrumberos a timbarol, azzal nincs semmi baj, csak azzal, ami timba neven itt fut. Nem rossz zenek ezek, csak vannak sokkal jobbak.
plíz eg példatimbazenét!!!
köszi
:dance:
sushimókus
08-04-21, 20:06
Minden elismerésem Sonero!
Te külföldről is idefigyelsz ránk!;)
dosrumberos
08-04-21, 22:15
Hú, én ezeket a zenéket csak úgy írtam, hogy hátha másnak is tetszik, mivel nem nagyon láttam sehol sem. Szerintem sem igazi timbák, inkább csak "timbásak", ha jól sejtem. Összeállíthatnál egy kis listát azokból a zenékből, melyek manapság előfordulnak egy igazi kubai szórakozóhelyen, ahol nem a túristáknak játszanak. Bár gondolom ott élőzene van inkább...
Ebben a topicban, meg a korábbiakban is elég sok példát írtam már. De akkor tényleg csak néhány, újabbak, meg régebbiek is:
Elito Revé: El teléfono (Fresquecito, 2007)
La Charanga Habanera: El duro (El Rey De Los Charangueros, 2007)
Alain Daniel: A la nina le encanta la calle (2006)
Bamboleo: Atrevimiento (Mi Verdad, 2006)
Michel Maza: El loco de la mata de coco (Que Hablen Los Habladores, 2005)
Pupy y los que Son Son: De la Timba a Pogolotti (Mi timba Cerrá, 2005)
Paulo FG: Pasta con tostones (Un poquito de to', 2005)
Issac Delgado: Lo malo que tiene La Habana (Prohibido, 2005)
NG La Banda: El abuso (Oye sííí, 2004)
Los Van Van: Chapeando (Chapeando, 2004)
Dan Den: Conmigo no va (Dale Campana, 2003)
Manolín El Médico de la Salsa: Ellas son las que son (El Puente, Live in the US, 2002)
Manolito Simonet y su Trabuco: Tu me dijiste mentiras (Se rompieron los termómetros, 2002)
stb, stb, stb...
Összeállíthatnál egy kis listát azokból a zenékből, melyek manapság előfordulnak egy igazi kubai szórakozóhelyen, ahol nem a túristáknak játszanak. Bár gondolom ott élőzene van inkább...
A helyzet az, hogy én inkább élő koncertekre megyek, ha tehetem. Ezek általában azok a nagy nevek, akiket az előbb is felsoroltam. Talán furcsának tűnik, de ezek előtt meg után inkább reggaeton megy, arra őrülnek meg a népek. És az utcán vagy a kocsmákban is több reggateont hallasz, mint timbát. Utóbbiakból egyértelműen a Charanga Habanera legnépszerűbb már jó ideje. Ha egy házibuliba becsöppensz, akkor előbb-utóbb nagy valószínűséggel az ő zenéjük szól.
dosrumberos
08-04-21, 23:04
Értem. Ezeket az együtteseket ismerem, köszi, szoktam hallgatni, pont azért írtam egy kicsit mást. Velem az a baj, hogy, ha egy koncerten nem tudok táncolni, akkor nem tudok kiteljesedni. Legutóbb is 1 óra mulva leültünk kint az előtérben, és vártuk, hogy elmenjenek, mert utána buli volt. Vicces, de ez van.:-)
Értem. Ezeket az együtteseket ismerem, köszi, szoktam hallgatni, pont azért írtam egy kicsit mást.
Ezek a legnagyobb és legismertebb nevek, természetesen. Nekem tényleg semmi bajom nincs a másodvonalbeli zenekarokkal, szívesen hallgatom őket is, mindig feltűnik valami tehetség. Csak azt tartom aránytévesztésnek, ha eközben a nagyok több száz kiemelkedő száma meg se szólal.
Egyébként meg az az érzésem, hogy a kubai nagy nevek is igen eltérő teljesítményt tudnak nyújtani. Talán még a Los Van Van a legmegbízhatóbb ilyen téren, de még az olyanok is, mint a Charanga Habanera vagy Paulo FG is képesek néha unalmas, hallgathatatlan lemezeket kiadni. Aztán vannak hosszabb trendek, ciklusok is egy zenekarnál. Revé például szerintem most felszálló ágban van, az új lemeze egészen kiváló. Adalberto Alvarezről ugyanezt nem tudnám elmondani, az utolsó lemeze is inkább a 80-as évek Puerto Rico-i salsáját idézi, holott a 90-es években még egész friss, lendületes zenét játszott.
Velem az a baj, hogy, ha egy koncerten nem tudok táncolni, akkor nem tudok kiteljesedni. Legutóbb is 1 óra mulva leültünk kint az előtérben, és vártuk, hogy elmenjenek, mert utána buli volt. Vicces, de ez van.:-)
Nincs ezzel semmi gond. Én meg jobban szeretem a koncertek hangulatát, figyelni az emberek örömét, együtt énekelni a zenekarral, engem nagyon feldob ez (amúgy sem vagyok egy tánczseni, mind említettem). De azt is megértem, aki a táncban éli ki magát. Egyébként ezeken a koncerteken általában nincs akkora nagy tömeg, hogy ne lehessen táncolni. A "legutóbb", az melyik koncert volt?
Antonio Gambadoro
08-04-22, 00:57
Egyébként meg az az érzésem, hogy a kubai nagy nevek is igen eltérő teljesítményt tudnak nyújtani. Talán még a Los Van Van a legmegbízhatóbb ilyen téren,
Egyet ertek!
de még az olyanok is, mint a Charanga Habanera vagy Paulo FG is képesek néha unalmas, hallgathatatlan lemezeket kiadni. Aztán vannak hosszabb trendek, ciklusok is egy zenekarnál.
Igy van!
Adalberto Alvarezről ugyanezt nem tudnám elmondani, az utolsó lemeze is inkább a 80-as évek Puerto Rico-i salsáját idézi, holott a 90-es években még egész friss, lendületes zenét játszott.
Bocs sonero, de szerintem az Adalberto legujabb lemeze (Gozando en La Habana) egy fantasztikus album, persze nem Timba, hanem nagyon ritmikus kubai Salsa, mert ugye Kubaban nem csak Timba es Reggaeton egyuttesek vannak...
Adalberto Alvarez (y su Son) inkabb Son-os zenet jatszott mindig, most mar viszont modernebb feldolgozasokban / hangzasokkal. Tehat jo kubai Salsat!
Semmi koze a Puerto Rico-i Salsahoz (sem a 80-as evekehez, sem a mostanihoz), mivel a ritmikaja, a szolok, a zene kiallasok, meg a "despelote"-s reszek tipikusan kubaiak!
Az uj albumbol ajanlom:
Gozando en La Habana,
Amor de mentira,
La manía de Caridad
Antonio Gambadoro
08-04-22, 10:15
Los Van Van: Chapeando (Chapeando, 2004)
Ezen kivul a Los Van Van-bol (a kedvencem! :) ) Kubaban mostanaban nagyon mennek az uj
Sí a una mamita
Me mantengo
Nagyon jok!
Antonio Gambadoro
08-04-22, 12:14
Maikel Blanco ismert eloado Kubaban, de kulonbozo okok miatt Europaban ismertebb:
1)Tobb nev alatt futott tul rovid ido alatt Kubaban (La Suprema Ley, Salsa Mayor, stb.), igy nem mindenki tudja, hogy rola van szo.
2)Valamelyik albumat elozetes demoban csak Europaban lehetett kapni, illetve kiemelt europai DJ-ekhez jutott eloszor, igy gyorsan tovabb a nagy europai "audience"-hez.
3)A barcellonai Envidia lemez kiadonak dolgozik, nem pedig a kubai Egrem-nek...
Ezt irjak rola a Timba.com szakoldalon:
Maykel Blanco is one of the most talented young musicians in Cuba today. An excellent percussionist and pianist, he is also a talented composer and producer and at the age of 26 (at the time of this article) he is director of one of the fastest rising bands on the Timba scene: Maykel Blanco y Su Salsa Mayor.
Maykel pursued amateur studies in percussion at Gerardo Guanche Conservatory and Amadeo Roldán. He then took up keyboard "by necessity" as he told Timba.com in an interview. He taught himself to play piano because he was dissatisfied with the arrangements that other people were doing. When you hear him play it's hard to believe he learned "empirically". His background as percussionist can be heard in his "percussive" piano style, which has won him fans around the world.
Maykel has been heavily influenced by classic timba such as NG La Banda, La Charanga Habanera and Los Van Van. In his early years, Maykel was part of such groups as Gen-Cortés, Abel y La Seducción and La Constelación before founding his first group at the tender age of 15. At 18 he started Maykel Blanco y La Suprema Ley. Maykel released one album with Suprema Ley, Llegaron los cubanos (Envidia 2003), composed and produced by Maykel himself. Llegaron los cubanos has a strong base in son, but also ventures into aspects of rumba and the elements we expect in timba such as gear changes and "attitude". One of the featured singers is Tirso Duarte and Maykel returned the favor by playing timbal on Tirso's CD, Si la vida te dice baila (Envidia 2004). My personal favorite from Llegaron los cubanos is El veterano, which Salsa Mayor performs in the potpurri on the upcoming live album (Envidia 2007).
In 2005 Maykel and Javier Sotomayor joined together to create a new group. Sotomayor gave the new group the name "Salsa Mayor" and has remained in touch with the band while Maykel is the composer/director. In 2005 Maykel Blanco y Su Salsa Mayor had already made a name for themselves in Cuba and in Europe, catching the attention of timba fans with humorous videos and with timba arrangements that demonstrated the maturation of Maykel's skills as a composer/arranger. Demos of their songs were on all the DJs playlists.
There was an early version of their CD available only in Europe. It was called Si quieres, quiéreme, but it was in 2006 that they finally officially released their first wide-distribution album, Recoge y vete. The new CD was an instant hit, making Salsa Mayor one of the most popular groups of 2006.
While he has participated in other projects such as jazz, Maykel's goal with Salsa Mayor is to make people dance and to win a place in the hearts of the dancers. He seems to be well on his way. The band has regular gigs at Casa De La Música Habana. I attended two concerts in Galiano and in both cases the dance floor was filled from the beginning to the end of the concert. For those who have been to Cuba you know that often the audience is a bit shy, or maybe jaded, about dancing and will usually wait a song or two before hitting the dance floor. But the grooves of Salsa Mayor get the dancers on their feet and keep them there.
The band has a heavy rhythm section featuring drums with timbal, congas, percusión menor (bongo/campana/güiro), electropads (played by the lead trumpet) baby bass and of course piano and keyboard. The horn section is also strong with 2 trombones and 2 trumpets. The studio recordings even include violins and flute, and I think that Maykel would like to have a charanga format for the band, but for now these parts are coverd by the keyboard.
The membership of the band has undergone many changes since it's formation and really Maykel is the only founding member that remains. But when looking for replacements for the singers he has made a point of looking for people whose timbre matches that of the original recordings so that the fans will feel familiar with the live songs. He has a reputation for requiring discipline from the band members, and this discipline is what makes this young band sound so professional, as if they've been playing together for years.
Maykel Blanco y Su Salsa Mayor will begin their first major European tour during the summer of 2007. Europe is eagerly awaiting the chance to see this band live. Maykel Blanco y Su Salsa Mayor will arrive with their repertoire of hits from Recoge y vete, but also with new songs that this prolific composer has already written for the next album, which will probably be recorded in late 2007.
In addition to his own projects, Maykel has produced at least 5 other projects with Envidia. So keep your eye on Maykel, because this is just the beginning...
Tirso Duarte új albuma (Fin del Juego) is nagyon jó.
Két kedvenc róla:
La Cosa Mas Bella
El Asesino
Van még rajta két mókás szám: a Fin del Juego-ba bele van építve Dido Thank You számának a főmotívuma, a Yo Soy Tu Papi-ban meg a Beverly Hills-i Zsaru dallama megy. :)
Antonio Gambadoro
08-04-22, 12:43
Tirso Duarte új albuma (Fin del Juego) is nagyon jó.
Egy par honappal elotte kiadott meg egy jo albumot: Pan con chocolate, ez is kemeny :)
Van még rajta két mókás szám: a Fin del Juego-ba bele van építve Dido Thank You számának a főmotívuma, a Yo Soy Tu Papi-ban meg a Beverly Hills-i Zsaru dallama megy. :)
A "la cosa más bella" viszont az "Eros Ramazzotti - Piú bella cosa" timbas valtozata :)
Egy par honappal elotte kiadott meg egy jo albumot: Pan con chocolate, ez is kemeny :)
Az is elég jó. Pl a Resbalosa-t nagyon szeretem.
A "la cosa más bella" viszont az "Eros Ramazzotti - Piú bella cosa" timbas valtozata :)
Jobb mint az eredeti. :)
dosrumberos
08-04-22, 22:58
Gyűjteménybe való:
Bamboleo - No Puedo Estar Sin El
Pupy y los que Son Son - La Machucadera
Bamboleo - la que manda
sushimókus
08-04-23, 02:13
Tudom, hogy régi, de nekem még most is bejön
Yerba buena - La Candela
Manolito Simonet - Marcando la Distancia
a Bamboleonak az Amor Loco-ja
Raul Paz - En casa és a Cubano is jó
Üdv:
dosrumberos
Igenigen!!!
Nekem is az egyik kedvencem, sajnos itthon még soha nem hallottam egyetlen buliban sem.
dosrumberos
08-04-23, 19:46
Jó éjt Bongo!
Csak a gyors a jó? Nem tudtam.:-)Meg amúgy is, én már táncoltam sok olyan lánnyal, aki tánc közben alszik, sőt még álmodik is :-)
dosrumberos
08-04-23, 20:00
Igenigen!!!
Nekem is az egyik kedvencem, sajnos itthon még soha nem hallottam egyetlen buliban sem.
Én sem, pedig jó lenne! Nehezen táncolható, talán azért.
Ez meg itt az új Manolito lemez (La Habana Me Llama). Olyan friss, hogy még meleg...;)
http://www.mediafire.com/?tfwibdnytna
01 El Relampago
02 Loco por tus Besos
03 Olvidame
04 La Habana Me Llama
05 Coleccionista de Canciones
06 Muevete
07 Cuba y Puerto Rico feat. A.Montańez
08 El Corazon
09 Popourrit
10 Descarga
Ez meg itt az új Manolito lemez (La Habana Me Llama). Olyan friss, hogy még meleg...;)
http://www.mediafire.com/?tfwibdnytna
Ez igen! Köszi az infot. :)
Yerba buena - La Candela
Na ezt nem ismertem, de szenzációs! Itt más is meghallgathatja:
http://www.imeem.com/people/2l6V4S//music/DRURbnbF/yerba_buena_la_candela_prendela/
Utánanéztem, New York-i Puerto Rico-iak, és csinálnak mindenféle zenét, de ez nagyon jó! Köszi!!! Bár nem kubai, de bevesszük a kocsma repertoárjába (meg a többi itt felsoroltat is persze)...;)
dosrumberos
08-04-23, 22:16
Jó kis zene, benne vannak a rabszolgák is. Elismerésem!
dosrumberos
08-04-23, 22:27
Csak úgy:
Afro Cuban All Stars-Adivinador(timba guaguanco)Ft.Tirso Duarte 2005
sushimókus
08-04-23, 23:05
Ha csak számok címét írom le, azzal meg tudok sérteni valakit?
La Havana en guanabacoa - Dan Den
Psszt, ne szóljatok senkinek, hogy itt voltam!
dosrumberos
08-04-23, 23:10
Hát ez sértő volt, én megsértődtem! De már jó.... :)
sushimókus
08-04-23, 23:17
Mondom pssszt...!
sushimókus
08-04-23, 23:20
Nagy tisztelettel szeretnélek szépen megkérni Dosrumberos, hogy nagyon picit halkabban sértődj meg ezeken a bántó megjegyzéseimen. Valójában a Dan Den-t nem komolyan gondoltam.:D
dosrumberos
08-04-23, 23:22
Mintha egy mókus ugrándozna itt! Volt nála egy salsa cd, amit sehonnan sem tudok letölteni...:confused:
sushimókus
08-04-23, 23:24
A szám szerintem állat, csak nem bántásból mondtam. És nem Neked. Ne haragudjatok. Bocsánat. És köszi, hogy itt lehettem veletek. Igazán nagyra értékelem. Még a büntetést is. Köszönöm:p
sushimókus
08-04-23, 23:28
Pssszt, hé, Te ott! Nagyon jó szám. Sajnálhatod. Én szívesen lemásolom neked, aztán majd felhívlak egy payphone-ról a dédnagypapám gégegépével és megmondom neked, hogy melyik bevásárlóközpont, melyik szemetesébe rejtettem el a felvételt. De egyedül gyere, mert nem kapod meg karcolás nélkül...
sushimókus
08-04-23, 23:30
Sonero, Te nem ismered? Imádom.
dosrumberos
08-04-23, 23:33
Rendben, majd kikukázom. A nagyapidnak meg jobbulást!
sushimókus
08-04-23, 23:36
Köszönjük!
Sonero, Te nem ismered? Imádom.
Jó bizony... A tavalyi jubileumi dvd+cd-n van rajta.
dosrumberos
08-04-23, 23:52
09 Popourrit
Ezen az albumon a 9-es szám nagyon jó, majdnem 8 perc hosszú és beledolgozták a llego la música cubana-t is.
Igenigen!!!
Nem jársz szilvuba. :) Varsit is tegnap láttam 10000 éve először ott.
Antonio Gambadoro
08-04-24, 14:11
Ezen az albumon a 9-es szám nagyon jó, majdnem 8 perc hosszú és beledolgozták a llego la música cubana-t is.
Ez egy "popourri": egy jo par slager egyben osszemixelve.
Ebben benne vannak a "Salididas conmigo", "Tú me dijiste mentiras", "Tú me recordaras", "Llegó la música Cubana", "Caballo grande", "Linda melodía"...
dosrumberos
08-04-24, 21:42
Nem tudom, volt-e már?
Sama' y el Expreso de Oriente - El Repartero de La Habana
Valaki bezonosíthatná a műfaját, öszegabajodtam.
Antonio Gambadoro
08-04-24, 23:43
Nem tudom, volt-e már?
Sama' y el Expreso de Oriente - El Repartero de La Habana.
Volt! :)
Mult szombaton a Palacio de la Salsa buliban :)
Antonio Gambadoro
08-04-24, 23:44
potpourri vagy mosaico => egyveleg
Vagyis Medley.
Azert azt a szot (potpourri) hasznaltam, mert ez a dalcime is :)
http://www.youtube.com/watch?v=D0BewVkCdg4
Igenigen!!!
Nem jársz szilvuba. :) Varsit is tegnap láttam 10000 éve először ott.
Szilvuban valóban én sem voltam kb. tízezer éve ahogy írtad, de az Aranytízben most szombaton hallhattam ezt a számot, (köszi Antonio!) sok más jó timba társaságában!
:)
dosrumberos
08-04-28, 21:29
Hú, ez jó, akkor mégis csak van értelme ennek a topicnak! Kár, hogy nem voltam ott! Látom Antoniora számíthatunk e téren. Én ritkán jutok el oda, de emlékszem nem is olyan régen, azon bosszankodtunk, hogy nincs a fővárosban egy hely, ahol új zenére lehetne táncolni, kicsit már uncsi volt az amúgy nagy sikerű pl., Juliana, Si la ves stb. Jól van, alakul ez, csak így tovább...
Aranytízben most szombaton hallhattam ezt a számot, (köszi Antonio!) sok más jó timba társaságában!
Bizony jó kis timba blokk volt most szombaton ;)
Az én egyik nagy kedvencem már régóta Paulito FG -Llamasa anonima
(a telefoncsengésem is ez...)
Az én egyik nagy kedvencem már régóta Paulito FG -Llamasa anonima (a telefoncsengésem is ez...)
Hol lehet ilyen csengőhangokat letölteni?
Szia Dosrumberos!
Olvasva az üzeneteidet nem vagy egy sértődős típus, bár lehet, hogy a való életben ez máshogy van... Na mindegy, lényeg, hogy olvasom-olvasom a hozzászólásokat, de nem teljesen tiszta, hogy min is bántódtál meg? Láttam, írtad, hogy nemsokára elkészül a honlapod, addig is nem tudhatnánk meg egy kicsit többet rólad, vagy rólatok, ha többen vagytok?
Hol lehet ilyen csengőhangokat letölteni?
Manapság a legtöbb telefon kezeli az mp3-akat. És az én telómra fel van töltve vagy tíz album...
dosrumberos
08-05-02, 21:10
Szia Dosrumberos!
Olvasva az üzeneteidet nem vagy egy sértődős típus, bár lehet, hogy a való életben ez máshogy van... Na mindegy, lényeg, hogy olvasom-olvasom a hozzászólásokat, de nem teljesen tiszta, hogy min is bántódtál meg? Láttam, írtad, hogy nemsokára elkészül a honlapod, addig is nem tudhatnánk meg egy kicsit többet rólad, vagy rólatok, ha többen vagytok?
Szia!
Sértődös vagyok, de itt nem, egyszerűen felesleges. Megbántódtam volna? Nem emlékszem. Most akkor sértődős vagyok, vagy sem? :-) Nem írtam honlapomról, ha igen, akkor légyszi idézd be, nem emlékszem! Biztos, hogy nem tévesztesz össze valakivel? A partneremre gondoltam, amikor a nevet választottam. Mi érdekel konkrétan?
dosrumberos
08-05-03, 17:57
Vélemény?
Adalberto Alvarez - Son para un amor sincero
Tudom, túl lassú. :-(
Ruedához viszont kiváló. :-)
És ez? Haila új lemezéről az Una loca como yo. Sajnos a többi nem ilyen jó...
http://www.imeem.com/sumbale/music/AzwJniS5/wwwsumbalecom_05hailauna_loca_como_yo/
Újjászületett a DLG (Dark Latin Groove), itt a Toro Mata, jobbra fent, igen kellemes:
http://www.myspace.com/missyayamuzik
Hát igen, ez biztos sláger lesz nálunk. Nekem eléggé monoton (de mit vársz egy timba-őrülttől...:o ), viszont el kell ismerni, hogy a műfaján belül nem rossz, a csaj meg egészen kiváló, szerintem még hallunk róla. New Yorki-i dominikai, jó hangja van és még csinos is.
Ezt is nagyon szeretem
Elvis Manuel - La mulata
dosrumberos
08-05-15, 23:16
Hú, be kell valljam, szerelmes lettem Miss YaYa fenekébe. Közben szólhat ez a zene...:-) Ez a másik szám az oldalon(Quiero Decirte Que Te Amo) egy kicsit nekem Donna Summer-ösre sikerült, némi Mark Anthony beütéssel, de alapvetően nem rossz. Úgy látom ez nem saját szerzemény.
dosrumberos
08-05-16, 01:42
...és hogy legyen holnap mit keresgélni:
ez most nem igazán timba lesz, max a végén:
Chino Nunez - Hoy Les Cantamos (Doctor Salsa Vol2)
Wisin y Yandel - Pam Pam (Pa'l Mundo Deluxe Edition cd2)
Joe Cuba Sextett - La Palomilla
Mercadonegro - La Bendicion
Luisito Ayala - Seductora Rumba
Cubismo - La apariencia peligrosa
Son Varadero - Paseando por la habana
Juan Luis Guerra - El niagara en bicicleta
Alex Wilson - Pega' En Inglaterra
Teljesség, sorrend, és a megjelenés igénye nélkül.
Jó Étvágyat!
dosrumberos
08-05-16, 10:28
Találtam egy érdekességet is. A Clave Negra Show zenéje:
Mayito Rivera - Y Sigue Buscando (03)
Az album címe: Negrito bailador
Ez a szám már rég óta egy nagy kedvencem.
Máxima Alerta: Campeón de campeones
http://www.imeem.com/sumbale/music/jGt_h4qH/wwwsumbalecom_maxima_alertacampeon_de_campeones/
dosrumberos
08-06-09, 21:54
"Kedves dosrumberos, úgy tűnik, hogy néhány hete már nem vagy túl aktív a fórumunkban. Kérlek szánj néhány percet ránk és legyél aktívabb! A többi tag biztos szívesen olvassa hozzászólásaidat, véleményedet, kérdéseidet. "
:frog: Na jó, amit most hallgatok megosztom szívesen.
Pachito Alonso Y Su Kini Kini:
1. Ya Llegamos
2. Chiquitica bum bum
3. Hace una semana que no te veo
and so on...
(Album:Cantandole a la vida)
dosrumberos
08-06-09, 22:02
Máxima Alerta: Campeón de campeones
http://www.imeem.com/sumbale/music/jGt_h4qH/wwwsumbalecom_maxima_alertacampeon_de_campeones/
Tetszik! Akarom.
Na jó, amit most hallgatok megosztom szívesen.
Pachito Alonso Y Su Kini Kini:
1. Ya Llegamos
2. Chiquitica bum bum
3. Hace una semana que no te veo
and so on...
(Album:Cantandole a la vida)
Ezek jók, meg erről a lemezről még a La Habana me queda chiquita.
dosrumberos
08-06-09, 23:06
Így van mester, csak a harmadiknál elfogyott a tint
dosrumberos
08-06-25, 22:13
Bár nem illik ide, de nem tudom hogyan kell új topic-ot nyitni, ezért bocsi.
Megy valaki ide? Volt már valaki itt?
http://www.crosalsafestival.com/
Keresek két vagy több értelmes salsabolondot, aki ráér és leugornánk erre a rendezvényre. Gondolok itt a költségek(uti, szállás, stb.) korrekt megosztására. A full pass 130 euro. Júli 3-6.
Valaki érdekelt a témában?
Üdv:
2rumberos
dosrumberos
08-07-02, 21:48
Hát akkor viszlát a pool-partynál! Nagy tolongás volt jelentkezésben!:-)
sushimókus
08-07-09, 03:54
Soha nem hallom sehol a Gente de Zona-t bulikban, csak a saját hangkeltő berendezéseimből. rossz helyekre járok?
Soha nem hallom sehol a Gente de Zona-t bulikban, csak a saját hangkeltő berendezéseimből. rossz helyekre járok?
Ezek szerint igen...:)
Egyébként Adalberto játszotta az Old Havannában a nyári szünet előtt.
sushimókus
08-07-10, 01:44
Mert még mindig nem nyílt meg a kocsmád! A Te hibád Sonero...;)
Mert még mindig nem nyílt meg a kocsmád! A Te hibád Sonero...;)
Szerintem jobban jársz, ha nem várod meg, és addig is kimész Kubába...;)
sushimókus
08-07-11, 00:49
Bongokám,
alig vagy velünk mostanában és az új képeden már megint kire csavargatod a farkad? Már bocsánat, nem szeretnék már megint megsérteni valakit. Kire csavargatod a farkincád? Te a fekete vagy(nem mertem sötétet írni;) ), vagy a fehér?
sushimókus
08-07-11, 01:01
Mennem kell Kubába, azt érzem...
... de ha még augusztusban kijutok, szeptemberre készen lesz a kocsmád? Most már nem totojázhatsz tovább, itt emberek élete/életminősége forog kockán, Sonerónk!
Bevallom én nem vagyok az a tervszerűen kiállok az Erzsébet térre, mert attól olyan jó fej leszek típus. Én a spontán élvezkedést preferálom. Ha valaki van olyan jó fej, hogy kiáll és én éppen arra haladok és elkap a hév, akkor naná, de ezt meghagyom másoknak, akik már úgyis kitalálták.
Én most azt találtam ki, hogy megjövök Kubából (ha egyáltalán visszajövök) és utána csapunk egy nagy-nagy bulit Sonero kocsmájának megnyitóján! Na? Benne vagytok?
Én bennn vagyok! Pontosan mikorra tervezzem?
A kubai kocsmával kapcsolatban az aktuális helyzet a következő. A zene és a koncepció megvan, a hely és a ráfordítandó energia nincs (bár majdnem vettünk már egy helyet). Nem akarok senkit untatni a részletekkel, de a legnagyobb problémát számomra továbbra is (és egyre inkább) az jelenti, hogy egy tartósan működőképes modellhez elég sok áldozatot kéne vállalnom. Kicsit leegyszerűsítve: a jelenlegi, kényelmes életet biztosító állásomat fel kéne adni egy teljesen új életformáért, ami ráadásul korántsem kockázatmentes, és tele van buktatóval (hacsak nincs egy megbízható üzleti partner, de ilyenek nem szoktak gyakran szaladgálni az utcán).
Egyébként meg, ahogy öregszem, egyre inkább megbékélek a helyzettel (mármint hogy Magyarország még Ausztriához képest is le van maradva a kubai zenei kultúrában). Idei is alig írok. Fröccsözgetek a kertben, hallgatom a jó zenét itthon, meg az autóban, aztán ha hideg van, kimegyek Kubába egy kis energiáért.
Sushimókus: ha augusztusban mész, elég durván lesz a meleg. Van, aki bírja, de én szenvedtem...
Ja, még egy érdekesség (már akinek): tegnap nézegettem a nemrég kapott videoklippjeimet, és akkor döbbentem rá, hogy a Manolito fiatal, új énekese, akiről a régebben írtam, az az a srác, aki az itthon igen népszerű Esto está című számot énekli Maikel Blanco-tól. (A Revétől a fiatal srác meg a Charangához ment át, és eléggé sztárolják ott most, pedig korábban elég gyenge volt.)
Ja, még egy érdekesség (már akinek): tegnap nézegettem a nemrég kapott videoklippjeimet, és akkor döbbentem rá, hogy a Manolito fiatal, új énekese, akiről a régebben írtam, az az a srác, aki az itthon igen népszerű Esto está című számot énekli Maikel Blanco-tól. (A Revétől a fiatal srác meg a Charangához ment át, és eléggé sztárolják ott most, pedig korábban elég gyenge volt.)
Az új Manolito albumon is ö az énekes? Hallásból nem tudom megállapítani, részletes info-t meg nem találtam a lemezröl.
Nektek egyébként hogy tetszik maga az album?
Az új Manolito albumon is ö az énekes? Hallásból nem tudom megállapítani, részletes info-t meg nem találtam a lemezröl.
Nektek egyébként hogy tetszik maga az album?
Feltételezem, hogy ő is énekel rajta. Szerintem volt már jobb lemezük is, viszont élőben most nagyon jók.
Még egy érdekesség: Pupy egyik énekese, Pepito lelépett az együttes kanadai koncertjén, most Miamiban kezd karriert. Ő énekelte pl a La borracherát: http://www.youtube.com/watch?v=vkIVP-AsTw8
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.