Teljes verzió megtekintése : I. (nemhivatalos) Nyárbúcsúztató Salsa Fiesta
Sziasztok!
Felmerült az a hatalmasoiásssy ötlet, hogy illő módon el kellene búcsúztatni a nyarat.
Mivel a szerdai Custó kiesett, ezért azt javaslom, hogy aug. 30.-án szerdán este a Hősök terén (alternatív: felvonulási téren) tartsunk egy rövid nyárbúcsúztató fiestát. Nem kell semmi nagyra gondolni, ennyi idő alatt nem is lehet többet megszervezni. Én csak arra gondoltam, hogy a tér sarkában megáll egy kocsi, egy jó cd-t berakunk a lejátszóba, és bulizunk 1-1,5 órát, mondjuk 9-től. Talán a környéken lakók sem fognak ránk haragudni, és a rendőrök is elnézőek lesznek. (nem lesz sem területfoglalás, sem egyéb engedély)
Vélemény?
Nagggggggyon jó az ötlet Balázs!!!
Én jövök :D :D :D
Nem rossz ötlet, de ehhez engedély kell..kellene
Szóval, kellene kérni..
Másrészt meg én úgy tudom, h. szeptemberben lesz egy guiness rekord kisérlet, vagy mi a fene: a "legnagyobb rueda".. és az is a hősök terén.
De lehet, hogy csak szóbeszéd..
Minden attól függ. Máskor is vannak lézengők a téren, akik felmásznak a szobrokra, zenét hallgatnak, dumálnak.
Nálunk csak annyi lesz a különbség, hogy a zenére táncolni fogunk....
20-30 főig szerintem nem lehet gond. Ha meg mégis, akkor bízunk a rendőrök jóindulatában, és keresünk más helyszínt (városliget??? :))
Esetleg a Margit szigeten nincs erre alkalmas hely???
(na, ez már totál underground :D )
Hát azt a ruedát én is megnézném. Beszállnék, ha előtte lehetne valahol gyakorolni a figurákat... ;)
Az 5let jó, beszéltük is már atival, hogy kellene a Hősök Terén salsa partit csapni, de az egy elég frekventált övezet rendőrlátogatásilag és ha nekikezdünk ott salsázni, akkor tutira lesz nézőközönség is, szóval nem nagyon lehet elkerülni a feltűnést, szerintem...
Szerintem is jó ötlet!!!!!! :)
Sziasztok,
az ötlet nekem is tetszik, de...
a rendőrség csak akkor lesz elnéző, ha három nappal előtte írásban bejelentjük nekik (merthogy meg is tilthatják, amennyiben...mindegy, a miértről több oldalon keresztül lehetne értekezni). és érdemes lenne a helyi önkormányzatot is megkérdezni, kell-e ehhez vmilyen engedély a részükről, vagy elég csak bejelentetni.
Eszter, A Bürökrata :rolleyes:
lásd: 08-17 12:00 hozzászólásomat
Hát látjuk Balázs, látjuk és - mindamellett, hogy én is rebellis tipus vagyok - Eszternek adok igazat: a törvény az törvény és ha megszegjük, akkor gáz van.
És nem hiszem, hogy jó érzés lesz bennünk, ha egy ilyen "fejjel megyünk a falnak" projekt után balul sülnek el a dolgok...
Miért nem próbáljuk meg hivatalosan? Csak az időpontot kell eltolni, hogy legyen idő beszerezni az engedélyeket. Legfeljebb akkor "indiánnyárbúcsúztató" lesz...:D
el tudom képzelni, hogy megoldható a 30-a is, ha a polgármesteri hivatal engedélye nem kell, vagy ha mégis, akkor nem 30 napos ügyintézéssel dolgoznak :)
a rendőrséghez pedig csak egy papír kell, időpont, helyszín, szervezők adatai, és várható létszám feltüntetésével.
egyébként csak akkor tiltaná meg a rendőrség, ha pl. zavarná a közlekedést. és fel is oszlathatja, amennyiben a bejelentéshez kötött program előzetesen nem lett bejelentve, avagy kicsit nagyobb és hangosabb lenne, mint eredetileg terveztük.
e.
Na tessék.. egy igazi hivatalnok, aki jólmegasszongya :) :) :)
és most még vissza is fogtam magam...:p
Hali!
Csípem az ötletet, de nem tudom, hogy találkoztatok-e ezzel a plakáttal.
Én tegnap láttam, és még a Copacabana honlapján sincs fenn a dolog, de lehet, hogy igaz.
http://www.salsadiabolica.hu/kepek4/7400.jpeg
El Tiburon
06-08-22, 11:45
Sziasztok!
A rueda - Guiness kísérlet már legalább 2 éve tervben van, először még a SD-ban hallottam róla. Csak duma, de nem volna rossz, ha megvalósulna.
Felvonulási teres attack: nem rossz ötlet, csak tré a beton :(
Ha már salsa fiesta, akkor a szerda az tutijó ötlet, vagy még jobb a vasárnap!!!
A Margitsziget nem rossz, csak találni kell 1 stabil helyet(nem szívesen forgatok hepe-hupás talajon 1 lányt sem), vagy szimplán lezúzunk 1 nyitott szórakozóhelyre zenével, és spontán átvesszük az irányítást. :)
Rio-ra is gondoltam, de ott szerdánként ovis party megy tüci-tüci zenével.
Egyéb ötlet?
El Tiburon
06-08-22, 11:54
DON LOCO!
Igaz a hír, s már tudunk róla több hete.
Uncsi lesz, de csütörtökre nincs más. (Liget Café?)
Beny Pérez meg inkább latin zenét, mintsem salsát játszik. Tud azt is, csak a laikus neckermannosok inkább dzsipszikingszre nyomják. :(
Alan-t meg sajnos irányítja a tulaj, és a közönség, szóval nagy létszámban kell megjelennünk a tánctéren, ha sok salsát akarunk!
Sziasztok!
Felmerült az a hatalmasoiásssy ötlet, hogy illő módon el kellene búcsúztatni a nyarat.
Mivel a szerdai Custó kiesett, ezért azt javaslom, hogy aug. 30.-án szerdán este a Hősök terén (alternatív: felvonulási téren) tartsunk egy rövid nyárbúcsúztató fiestát. Nem kell semmi nagyra gondolni, ennyi idő alatt nem is lehet többet megszervezni. Én csak arra gondoltam, hogy a tér sarkában megáll egy kocsi, egy jó cd-t berakunk a lejátszóba, és bulizunk 1-1,5 órát, mondjuk 9-től. Talán a környéken lakók sem fognak ránk haragudni, és a rendőrök is elnézőek lesznek. (nem lesz sem területfoglalás, sem egyéb engedély)
Vélemény?
Szerintem óriásijó ötlet!!!Nagy élmény lenne egy salsa parti a Hősök terén:) ..csak a rendőrösdit télleg nem kéne kockáztatni!Van vkinek kapcsolata szerv.hez,ahonnan infóhoz juthatnánk,h mi is a teendő?(neadjisten még egy kis gyorsított eljárásban is részesítenének minket?:rolleyes: )
Én is kitűnő ötletnek tartom a dolgot. Szerintem egy területfoglalási engedélyt nem kunszt megszerezni. Ha a swinges kollégáknak is megy, nekünk miért ne sikerülne? Ők a Liszt Ferenc teret szokták birtokba venni. :)
Beckhambaby
06-08-23, 09:45
Nyárbúcsúztató bulival kapcsolatban esetleg utána tudok kérdezni, mert van ismeretség a VII. kerületi Önkormányzatnél meg a BRFK-nál is, illetve a Síp utcai rendőrörsön. Ha van rá igény, akkor szívesen futok egy kört.:)
Nyárbúcsúztató bulival kapcsolatban esetleg utána tudok kérdezni, mert van ismeretség a VII. kerületi Önkormányzatnél meg a BRFK-nál is, illetve a Síp utcai rendőrörsön. Ha van rá igény, akkor szívesen futok egy kört.:)
Szerintem lennének jelentkezők bőven és nagyon megköszönnénk,ha kérdezősködnél egy picit az ismerősöknél!:)
Az 5let atomjó, de a Hősökterén 99%, hogy kigyün a yard és elzavarnak... Főleg, mert biztos, hogy 20-30 embernél több jön össze! (vagycsak optimista vagyok?)
Vagy kérjünk engedélyt, vagy csináljuk a Felvonulási téren a Műcsarnok mögött: itt nem lesz szem előtt!
Ciao!
Popeye
Beckhambaby
06-08-24, 12:50
A VII. kerületi önkormányzati engedélyeztetési folyamat épp tudakozódás alatt van, szóltam az ismerősömnek.
Amint megtudok valamit, azonnal kelzem.:)
Beckhambaby
06-08-24, 13:05
Nah, meg is van az első "rosszhírem":
A Hősök tere a Főpolgármesteri Hivatalhoz tartozik, ott meg nincs ismerősöm. A Felvonulási tér két önkormányzathoz tartozik, az egyik része a VII. kerülethez, a másik már a XIV.-hez. Kaptam két nevet a VII. kerületihez, megpróbálom utólérni és megtudakozódni, hogy mi is kell az önkormányzati engedélyhez.
Sziasztok!
Zsuzsa
Az ötlet jó!
A területfoglalással kapcsolatban lehet, hogy én is tudok infot szerezni. A Páromék tavaly karácsonykor hangosították ott a béke fesztivált, majd rákérdezek, hátha tudja a procedúra menetét.
Mellesleg a Városliget sem lenne elvetendő ötlet...
MrLaColita
06-08-24, 13:08
Nah, meg is van az első "rosszhírem":
A Hősök tere a Főpolgármesteri Hivatalhoz tartozik, ott meg nincs ismerősöm. A Felvonulási tér két önkormányzathoz tartozik, az egyik része a VII. kerülethez, a másik már a XIV.-hez. Kaptam két nevet a VII. kerületihez, megpróbálom utólérni és megtudakozódni, hogy mi is kell az önkormányzati engedélyhez.
Sziasztok!
Zsuzsa
Ha tüntetésnek adjuk elő a dolgot, akkor elegendő csak a kerületi rendőrkapitányságon bejelenteni az időpontot és a résztvevők számát.
Csak szólok én is hogy megyek!!! Úgyhogy ügyeskedjetek!
Mindegy hogy hova... még a Liget vagy a Margitsziget talán jobb is, szerintem fűben is lehet táncolni.
:)
dönczi: ezt ugye csak viccből írtad?
dönczi: ezt ugye csak viccből írtad?
Hát ha a fűben táncolásról van szó .... - igen.
Ez szerintem úgysem arról szólna, hogy lehet pl egy tökéletes ronde-t csinálni... :) - de mint mondtam nekem mindegy, megyek :) - ami azért lássuk be nagy szó!
Buenas Tardes!
Szerintem az Erzsébet téren kialakított sétálóparknál a medence mellett, vagy a Gödör előtt még jobb lenne!
Az már tényleg a fullos Belváros több száz emberrel óránként!
Ott lehetne nagyot szakítani!!!
Adíos!
G.
El Tiburon
06-08-28, 03:20
Mi van akkor, ha teljesen véletlenül összefutunk valahol?
Először mondjuk 2-3 kocsi, aztán indul a salsa zene. Beszélgetünk, épp arra járnak sokan, és a zene hallatára ismerősök tűnnek elő a tömegből.
Megállás, szóba elegyedés, tánc. Semmi szervezettség, semmi extra.
Nem kell engedély, semmi nem kell.
Vélemény?
Beckhambaby
06-08-28, 09:03
Spontán buli?
Részemről lehet, én benne vagyok, csak - valszeg a munkámból adódóan szeretem a legális dolgokat - ismervén a magyar népet, valszeg a rosszakarók is megjelennének és nyakunkra küldenék a jardot.
Bár meg lehet próbálni.
Az Erzsébet tér egész jó ötletnek tűnik, és ott még a talaj is elviselhető.
El Tiburon
06-08-28, 13:45
Miféle legális dologról beszélsz?
Az, hogy spontán találkozunk valahol, abban mi törvényellenes?
Ha a turisták csoportosan 'randalíroznak', mi miért ne tehetnénk ugyanezt?
Olyan hely kell, ahol a zene is megoldható, ergo kevésbé lakott legyen, és ne negatívan állj hozzá!:mad:
:cool:
Srácok!
Nekem is szimpi a Gödör előtti tér,és ott tényleg nem rossz a talaj sem.
Én azonban mégis azt mondom,hogy legyen szervezett,és kérjünk engedélyt!
Lehet,hogy ha valaki bemenne a Gödör-klub vezetőségéhez,akkor segítenének is.Vagy,mondjuk azt,hogy ez egy tüntetés a világbékéért,és akkor csak a rendőrségre kell beszólni,és egy létszámot kell leadni,meg a szervezők nevét.Az összes tüntetésen van zene,hát mi most táncolunk egyet a világbékéért!Szerintem ez a legegyszerűbb,és talán a legjárhatóbb út,de tényleg fantasztikus lenne!Ha bárkinak van kapcsolata,az kezdjen intézkedni!!
Beckhambaby
06-08-28, 14:47
Miféle legális dologról beszélsz?
Az, hogy spontán találkozunk valahol, abban mi törvényellenes?
Ha a turisták csoportosan 'randalíroznak', mi miért ne tehetnénk ugyanezt?
Olyan hely kell, ahol a zene is megoldható, ergo kevésbé lakott legyen, és ne negatívan állj hozzá!:mad:
:cool:
Nem vagyok negatív....
Gyülekező ma este 9kor a Hősök terén
Vagy,mondjuk azt,hogy ez egy tüntetés a világbékéért,és akkor csak a rendőrségre kell beszólni,és egy létszámot kell leadni,meg a szervezők nevét.Az összes tüntetésen van zene,hát mi most táncolunk egyet a világbékéért!
Hát Apu, szerintem a világbéke lerágott csont, na meg ezzel kampányolnak állandóan a szilikoncsöcsű szépségkirálynő jelöltek, meg playboy nyuszik is. (Tényleg, láttátok a Kelemen Anna videokat? hehe..)
Szóval, szólhatna a dolog mondjuk a 'flegmaság elleni tiltakozásról", de lehetne egy közös, össznépi tánc Chuck Norris kiszabadításáért is. - Akit, mint tudjuk fogva tartanak egy vietking-kong haláltáborban és csak a dublőre szerepel a TV show-kban, hogy az emberek nyugodtak legyenek.
De erről az összeesküvésről szerintem le kell rántanunk a lelket!!!
Szaisztok!
Sajnos még én is bepunnyadtam tegnap este, így nem mentem el a találkozóra. Szégyenlem, hogy pont én, a kitaláló és a hangadó nem voltam ott.
Volt ott valaki? Történt valami?
Jövő hétre már barátságosabb időjárást jósolnak, ami talán az érdeklődésnek is jót tesz majd!
Sziasztok,
nagyon laza kapcsolataim vannak Swinges körökben, Bendik Marcell azt említette, hogy több 7el elöre kell egyeztetni a Gödör-bulikra. Ha valaki szeretné kezébe kapni a szervezést, most szombaton is lesz swinges buli ott, 17-22 között (én sajnos nem tudok kimenni akkor). Jövö szerdára több fórum is egybehangzóan jó idöt jósol (:cool:) , én arra szavaznék.
M.
Nem a gödörben, hanem a gödör előtt a szabadtéren (köztéren) lenne a buli. Ha nagyon hivatalosak akarnánk lenni, akkor azt elég pár nappal korábban a yardon lefoglalni.
A gödör környékével az a baj, hogy politikailag túlfűtött mostanában (kedden már állt az szdsz és a miép sátra), valamint erős üzleti érdekeket sérthet (gödrös kidobók). Szerintem keressünk valami nyugis helyet.
A LEGESLEGESLEGFONTOSABB: tud valaki hozni valami (hordozható) zeneládát???? Vagy egy jól kihangosított autót?
Autó sztem felejtős: az "befelé" szól...
Nekem van egy hordozható cd lejátszóm, ami ugyan mp3-at nem játszik le, de a célnak tökéletesen megfelel szerintem :)
sebaj, majd gyorsan cseréljük a cdket!
Én viszem amim van: a két tábor cd-t, meg van 3-4 egyéb salsa cd-m. Ez utóbbiak nem feltétlenül a legjobb válogatások, de a tábor cd-k is elég jók szerintem :D
Mindenki hozzon magával még egy cd-t! ;)
no de akkor mikor is pontosan?
szerintem a 21 óra ideális....
Beckhambaby
06-09-07, 09:02
Ok a 21 óra, de melyik nap és pontosan hol?
Asszem lemaradtam, mint a borravaló...:)
Hát igen, a tegnap este ismét a tökéletes szervezés mintája volt. Sajnos csak fél óra késéssel éretünk oda, de akkor (már) nem volt ott senki. :(
Sebaj, jót sétáltunk a téren a telihold fényében.
Pedig fílinges lett volna.... :cool:
Sok hozzászólás volt mostanában a pesti Salsa élet felllendítésével kapcsolatban, de egy ilyen bulit nem tudunk összehozni? Az idő tökéletes volt, hely is volt bőven, minden adott volt, csak emberek nem voltak :(
Féltek a rendőröktől? Igen, az biztos simább ügy volna, hogy ha kérnénk engedélyt a fővárostól a kerülettől meg a yardtól. De kéremszépen: mi történhet velünk? A legroszabb, ami történhet, hogy kijön a szerv, és felkér minket a távozásra. (max pár igazoltatás, de a szig. úgyis mindenkinél mindig ott vna, ugyebár ;) ) kész. pont.
Csak ennyit akartam elmondani.
Meg ha nem esik az eső, akkor jövő szerdán 21.00kor kis autommal odagördülök a parkolóba, beteszek egy cd-t, és jól érzem magam a barátnömmel pár tánc erejéig.
Ha akartok csatlakozzatok.
Ez egy kicsit félrecsúszott, de nem kéne fújni egymásra!
a jövő hét szerda jó lehet, de még ma is telihold van, sőt!
Ma este egy próba? 21.00-kor? A gödörnél?
Én maradok a szerdánál. ha nem jön közbe semmi :)
Tehát akkor 21.00kor, szerdán a gödörnél?
Többekkel beszélgettünk arról, hogy a Gödör környéke ebből a szempontból nem túl ideális hely, mivel relatív sok arra a rendőr meg a kidobó. Bár az is igaz, hogy a közönség is jóval nagyobb lenne.
Én azt mondom, hogy maradjunk az eredeti tervnél, és a Hősök terén találkozzunk.
Viszont nekem bejött egy házibuli meghívás, ezért nem szeretnék túl későn kezdeni, így az este 8 órás kezdést javaslom.
Én ott leszek, várok rátok. Ha jó hangulatot csináltok, akkor a házibulit hívom a térre :)
Szeretném, ha 8-ra eljönnétek páran, és lejtenénk 1-2 laza táncot a lemenő nap utolsó sugarai tiszteletére.
Nekem 18.00-tól órám van, de 20.00-ra odaérek. remélem. Ráadásul nekem útba esik hazafelé a Hősök tere. Ott pontosan hol gondoltad? Egyáltalán honnan foglak megismerni benneteket?
Fecet onnan ismered meg, h. diabolicásan vezet, El Tiburont pedig onnan, hogy nem táncol akárkivel. :p
Köszi! :)
remélhetőleg nagyobb csoportosulást találok majd a téren és nem keverhetlek össze benneteket a japán túrista csoporttal.
majd az órán jól megnézem, milyen az a diabolicás vezetés:)
Fecet onnan ismered meg, h. diabolicásan vezet, El Tiburont pedig onnan, hogy nem táncol akárkivel. :p
Szivem, te valakivel keversz...
Nekem 18.00-tól órám van, de 20.00-ra odaérek. remélem. Ráadásul nekem útba esik hazafelé a Hősök tere. Ott pontosan hol gondoltad? Egyáltalán honnan foglak megismerni benneteket?
ha szembe állunk a térrel (előttünk az emlékmű) akkor a jobb oldalon (felvonulási tér felé) fogok parkolni, és ritmusos salsa zene fog szólni a kocsiból.
Aztán remélem egyre többen leszünk :)
Nyuszikám, azér írtam, mer sokáig magyaráztad meg mutogattad, h. te úgy tanultad (nem?), azér bátorkodtam írni..:) (ugye te az a Fec vagy, aki ma ismerősnek jelölt?:) kezdek káoszosodni névileg..) 1ébként meg poénkodtam. ahogy 1szer 1 ismerősöm mondta, 1 szemtelen csirke vagyok. de vállalom.:D
Beckhambaby
06-09-14, 08:33
Ezek szerint lemaradtam a tegnapi nagy buliról??????:(
MrLaColita
06-09-14, 08:46
Ezek szerint lemaradtam a tegnapi nagy buliról??????:(
Bizony lemaradtál.
Négyen roptuk a táncot a Hősök terén, de jól éreztük magunkat. :)
Bizony lemaradtál.
Fényképek nemsokára :)
Beckhambaby
06-09-14, 14:57
hát sajnálom...
legközelebb sűrűbben fogom olvasgatni a fórum oldalait...:)
Bizony lemaradtál.
Itt az ideje az őszköszöntő parti megrendezésének pl. a Hősök terén.... :)
2006. 09. 20. 20.00 ??? - De komolyan
Ja, ha sokan leszünk, akkor valaki hozzon valami zeneszerszámot, mert az autóm hangosítása véges.... ;)
OK, most tényleg megpróbálok odaérni. Mivel nekem még nem sikerült organizálnom, hozol son-zenét?:rolleyes:
OK, most tényleg megpróbálok odaérni. Mivel nekem még nem sikerült organizálnom, hozol son-zenét?:rolleyes:
ok, berakok egy BVSC cd-t is
MrLaColita
06-09-18, 09:24
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom felhívja a tüntetők figyelmét, hogy a gyülekezési jogról szóló törvény értelmében kampányidőszakban nem kell előre bejelenteni a választásokkal kapcsolatos, közterületi gyűléseket."
Most már nincs jogi és rendőrségi akadály a salsás összejövetelek előtt sem. Nosza össze lehet hozni egy kis kormánybuktató salsa-partyt... :)
A szerda nekem is megfelel.
Beckhambaby
06-09-18, 09:40
Szerda este akkor a Hősök terén? Ott leszek!:)
már megin mér van itt politika?? mi köze a salsához?? a tánc nekem tiszta és szent dolog.. :)
MrLaColita
06-09-18, 10:12
már megin mér van itt politika?? mi köze a salsához?? a tánc nekem tiszta és szent dolog.. :)
Értelmezd a szöveget és a szmájlit kedves!
Beckhambaby
06-09-18, 16:25
Hopp! És a Hősök tere után kinek van kedve továbbmenni a Citadellára??? Mintha most nyitna szerdán... Vagy rosszul emlékszem?
Sziasztok!
Ma este 9.00-kor mindenkit várunk a Hősök terén egy fergeteges salsázásra!
Lady style-os lányok is siessenek! :D
Sziasztok,
akkor a két elmúlt este eseményeire való tekintettel legyen nálam kézi porraloltó, gázmaszk? Vízágyú ellen esetleg esernyö?:confused:
MrLaColita
06-09-20, 19:24
Sajna nem biztos, hogy tudok menni. :(
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=19480
Szívünk Napja rendezvényre kerül sor 2006. szeptember 24.-én.
Ez alkalomból kell bemutatópartit szervezni! Irány a Hősök tere?
Mikor, hol?
És most megint csak 3an leszünk, mint szerdán, vagy más is jön...?
Rajtam nem fog múlni!
Ma csak AJ10-ben szólt volna salsa. A legjobb lett volna ma rendezni ezt a partit!
Én holnap nem leszek sokat Budapesten. Nem tudom, hogy mikor érek vissza.
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.