PDA

Teljes verzió megtekintése : NY salsa on2

novecento
06-09-06, 11:44
Kedves Salsások!

Engedjétek meg, hogy Gabi és Franklin óráit ajánljam Nektek. Egyrészt õk az egyetlenek Magyarországon, akik a 'New York salsa on2' technikát tanítják, ami igazi kuriózum, de ennél sokkal többet adnak. Õk azok, akik nem pusztán "lépéseket" és "figurákat" tanítanak, inkább megmutatják az utat, hogy oldódjon fel a véredben a zene, hogy minden porcikádat uralja, átvegye az irányítást, és a mozdulataidat utána az ebbõl táplálkozó szenvedély vezesse.

E mellett nagy hangsúlyt helyeznek minden részletre, már a kezdõ órákon is, mint a testtartás, a nõk érzéki és a férfiak "harcos" mozgása, a váltások a zenében, a különbözõ salsa-zenék stílusjegyei, stb. Franklin például elmondja egy-egy szám közben azt is, hogy az éppen mirõl szól, hiszen nyilvánvalóan nem az a cél, hogy ugyanazokat a figurákat ismételjük unos-untalan, mint a gépek, hanem az hogy valóban megértsük, megéljük és megérezzük a zenét, a lépés-figura már csak a következmény legyen. Persze ez nem hetek alatt történik meg, de míg más tánciskolákban általában ezt már csak a nagyon haladó szinteken tanítják meg, ahová csak kevesen jutnak el, Gabiéknál a kezdetektõl ebben a szellemben zajlanak az órák.

Azt gondolom, hogy az is jól jár, aki itt kezdi el tanulni a salsát, mert hamarabb megérzi a tánc igazi ízét, annak, aki pedig már régóta salsázik, és tényleg fejlõdni akar, szinte "kötelezõ". A részleteket megtaláljátok lejjebb, Gabi és Franklin levelében, vagy a www.salsamania.hu oldalon.

Üdvözlettel,
Adamecz Anna

Kedves Tanítványaink!

A Salsa-Mánia Tánciskola szeptember 12-én (kedden) kezdi salsa tanfolyamait az IBS (International Business School) épületében. Cím: Budapest, 2.ker.Tárogató u. 2-4. Megközelíthető a Moszkva térről az 56-os villamossal (Kelemen László utcai megálló).

Szeptember 17-én (vasárnap) pedig kezdődnek a Salsa-Mánia bulik a Brooklyn Music Pubban (6. ker. Jókai u. 4. az Oktogonhoz közel), ahol tanítás is lesz, és azt követően Dj Malambo (Franklin Camilo) a legjobb salsa zenéket játsza egész este.

Októberben lesznek ’Ladies’ style’ (női stílus) órák is, majd küldünk értesítést a pontos időpontról, helyszínről, várjuk a jelentkezőket (cerasus@t-online.hu, 06-70-941-4769)

Órarend:

Kedd (IBS) (kezdés: szept.12)
18.00-19.30 Kezdő (1. csop.)
19.30-21.00 Kezdő (2. csop.)

Csütörtök (IBS)
18.00-19.30 Kezdő
19.30-21.00 Középhaladó-Haladó

Vasárnap (Brooklyn)
17.00-18.00 Kezdő
18.00-19.00 Középhaladó
19.00-20.00 Haladó
20.00-24.00 Salsa Buli

Ár (1.5 óra/alkalom!):

5 alkalmas bérlet: 6000 Ft (5x1.5 órax1200Ft)
10 alkalmas bérlet: 11000Ft (10x1.5 órax1100Ft)

Az első alkalom (1.5 óra) fizethető külön (ha valaki igényli): 1500Ft.

Az 5 alkalmas bérlet 5 hétig, a 10 alkalmas bérlet pedig 10 hétig érvényes, és bármely órán, helyszínen felhasználható.

A vasárnapi egy órás óráért csak 800 Ft-ot kell fizetni (illetve, ha valaki a bérletét használja az tartalmazza a buli árát is!). Amennyiben valaki vasárnap nem kíván a bulin részt venni, de bérletét szeretné felhasználni, visszakapja a 400 Ft-ot.

A buli belépő 400 Ft a tanítványainknak (másoknak 500 Ft).

Jelentkezni az órákra email-ben vagy sms-ben lehet (cerasus@t-online.hu, 06-70-941-4769), feltűntetve a kiválasztott időpontot, napokat, megadva az elérhetőséget (mobil, emailcím).

Partner nélkül is lehet jönni!

Kész lett végre nagyjából a weboldalunk is: www.salsamania.hu.

Várunk szeretettel: Gabi&Franklin

callado
06-09-06, 13:37
Hányan táncolnak NY salsát Budapesten?
És a Salsa Mánia-n kívül van buli (pl. nyáron), ahová jártok?

El Tiburon
06-09-06, 15:33
kevesen táncolják
aki mégis, az utána elment kubaizni, sokan a carmenbe. :)
Franklin eszméletlen jól táncol, de még nem láttam itthon hasonlót sem a tanítványaitól.

levi& dóri tanítványai közül a puerto-ra járnak páran, meg a copacabana-ra, ill a buddhán is fellelhetőek, de ők kevésbé népszerűek a nagy helyigényük, meg egyebek miatt....

novecento
06-09-07, 10:34
valóban kevesen táncolják (még :)), de egyre többen. akik igen, általában más stílust is táncolnak. sokan vannak olyanok is, akik máshol más stílusú salsát tanítanak, mellette pedig évek óta járnak Franklinékhez. pl. a fent említett Carmenben is van olyan oktató, aki Franklinhez is jár. :) annak, aki más salsát tanul/táncol, okozhat némi kavarodást, főleg az elején, hogy az on2 lépésre át kell állni, de ez olyan, mint a felirat a moziban, két perc után észre sem veszed, hogy olvasol. Mások is tanítanak NY salsát, ahogy Tiburon írta is, pl. Leviék, de ők egyre, és más technikával. természetesen, az, aki csak on2 táncol, nem fog tudni táncolni azzal, aki csak on1, ez a klasszikus probléma... :). a salsások többsége (99 százaléka?) nálunk egyre táncol, ez nem vitatható. aki kizárólag Franklinékhez jár, és máshová nem, nem fog tudni akárkivel táncolni. ezért írtam, hogy a technika maga "kuriózum", és az oktatás is ilyen. itt nem fordul elő, hogy 50-100 ember legyen egy órán. én úgy fél éve járok Franklinékhez, és ez alatt a maximális létszám egy órán 20 fő volt, de általában még ennél is kevesebben voltunk.

nyáron nem szokott olyan buli lenni, ahová a Salsamániások együtt mennének, legalábbis én nem tudok róla. azért valaki mindig felbukkan itt-ott.

én azt tapasztaltam (nem csak magamon :)), hogy aki elkezd salsázni, idővel több stílust is kipróbál. ami jó, abból egyre többet és többet akarsz, nem? mit gondoltok?

egyetértek, hogy nincs olyan tanítványa Franklinnek, aki akár csak megközelítené a tánctudását. ahhoz, amit Ő tud, hihetelen elszántság, "latin vér" (=tehetség) és a 10-20 év folyamatos tanulás kell.

callado
06-09-07, 13:46
Levente a kezdőket tanítja 1-re, aztán táncolnak 2-re, stb.
Nem hiszem, hogy a népszerűség attól függ, hogy melyik tánciskolába jársz.

A salsalisten korábban volt vita az 1-2-3-ra táncolásról.

Furcsa volt kedden a Buddhan, amikor zsinórban mentek a mambok és mindenki 1-re táncolt

Akármilyen stílust táncolsz, haladni csak akkor lehet, ha a bulikon is gyakorolsz

Azt gondolom, hogy a klubsalsát (amit Franklin is tanít), könnyebb megtanulni, mint a „ballroom” stílust. Az, hogy ki melyiktől érzi jól magát, az egyéniség kérdése.

Kriszta
06-09-08, 10:13
Sziasztok!

El Tiburon írásához szeretnék hozzászólni, mely szerint:"levi& dóri tanítványai ... kevésbé népszerűek a nagy helyigényük, meg egyebek miatt...."

Nos, azt gondoltam a forumot azért találták ki, hogy a salsát, latint kedvelők megoszthassák egymással gondolataikat, és biztos vagyok benne, hogy nem az ellentétek szításának lett rendelve. Megmondom őszintén, nagyon unszimpatikus volt ez a válasz, és igazán kiváncsi lennék, hogy a mondat végi pontok mit takarnak??

Ja, és ha kérhetném a pozitív hozzáálláson kívül, hogy nyilatkozz nyugodtan E/1-ben, feltételezem, hogy ez az egyéni, szubjektív véleményed volt és úgy hitelesebb. Köszönöm.

El Tiburon
06-09-08, 11:46
Sziasztok!

El Tiburon írásához szeretnék hozzászólni, mely szerint:"levi& dóri tanítványai ... kevésbé népszerűek a nagy helyigényük, meg egyebek miatt...."

Nos, azt gondoltam a forumot azért találták ki, hogy a salsát, latint kedvelők megoszthassák egymással gondolataikat, és biztos vagyok benne, hogy nem az ellentétek szításának lett rendelve. Megmondom őszintén, nagyon unszimpatikus volt ez a válasz, és igazán kiváncsi lennék, hogy a mondat végi pontok mit takarnak??

Ja, és ha kérhetném a pozitív hozzáálláson kívül, hogy nyilatkozz nyugodtan E/1-ben, feltételezem, hogy ez az egyéni, szubjektív véleményed volt és úgy hitelesebb. Köszönöm.

Szia!

Nálam a pozitív hozzáállás alap. :D
A fentikeről:
Ha még csak az én véleményem volna... :(
Járj sokat bulizni, és ha 1x összeakadsz velük a tánctéren, rájössz te is, mi az, ami nem kerek.
L & D képzett táncosok, semmi kétség, az eredményeik magukért beszélnek.
Az esztétikába, és a szellemi részébe nem mennék bele, csak annyit mondanék, nézegess te is jó sok salsa videót!

Miért nem látom a tanítványaikat buliban?
Akiket látok, és valamelyest ismerek, miért szálltak el maguktól, miközben viccesen imitálják a táncot?
Miért nem kérnek elnézést, ha letaposnak/lekönyökölnek, azaz figyelmetlenek?
Miért csak sorokat táncolnak, és miért csak egymással, és miért nem zenére?
Miért nem improvizatívak?
Tömött buliban miért kell 4 négyzetméteren táncolni?
A fellépőcsapatban szereplés nem annak a következménye, hogy vki jól, szépen, esztétikusan táncol?
A mimikájuk helyett miért nem a teljes testüket használják az önkifejezésre?

Lassan már minden kommentem elé oda kell biggyeszteni egy kis szövegrészt, hogy ne legyen sértődés. Mindenki magára veszi, pedig csak jókedélyű kérdéseket fogalmazok, és közben még mosolygok is. :D Vajon mitől?

Kriszta
06-09-08, 14:41
"Járj sokat bulizni, és ha 1x összeakadsz velük a tánctéren, rájössz te is, mi az, ami nem kerek.
L & D képzett táncosok, semmi kétség, az eredményeik magukért beszélnek.
Az esztétikába, és a szellemi részébe nem mennék bele, csak annyit mondanék, nézegess te is jó sok salsa videót!"

-Elég gyakran összeakadok velük, hiszen együtt járunk bulizni. Úgyhogy nem jöttem még rá, mi az ami nem "kerek". Nem csodálom, hogy az esztétikába és a szellemi részébe nem mennél bele...valószínű túl sok, túl bonyolult ...
Csak annyit tudok hozzászólni, ha látom Dórit és Levit táncolni, csak csodálni tudom a táncukat, úgyhogy nem szorulok rá a jó sok salsa videóra.

És egy kérdés: Ha nem látod őket a bulikban, honnan feltételezed azt a sok-sok kijelentést,kérdést amit írtál?
Nem szép, hogy azt írod, "viccesen imitálják a táncot", "nem zenére", "nem improvizatívak". Dehát Te biztosan jobban tudod...

Amúgy nem kívánom cáfolni az általad előadottakat, felesleges időpocsékolás lenne, de ha én is ajánlhatok valamit, egymás kritizálása nem vezet sehova, ízlések és pofonok...
Én is leírhatnám hosszú sorokban, hogy mi nem tetszik a kubai stílusba, de nem teszem. Vajon miért?

callado
06-09-08, 16:39
Kicsit elkanyarodtatok a témától, viszont fontos amit írtatok.

Igaz, hogy néhányan nem figyelnek a többiekre a tömött táncparketten, de ez tapasztalatom szerint nem függ szorosan a stílustól (és a salsa bulikon eléggé ritka az ütközés :bump2: ). Ez néha egyszerűen azért van mert a zene elragadja az embert. Az vesse az első követ, aki még soha nem lépett más lábára :eek:

Ami ennél fontosabb, hogy a salsa bulik nagyon szabadok, mindenki úgy táncolhat (vagy csak nézelődhet:peep: ), ahogy neki tetszik - persze az elemi udvariasság szabályai között. Nincsenek "kötelező táncok" és ezért nagyon jók a salsa bulik.

A zene és a tánc kapcsolata nagyon sokféle lehet. Abban Tiburonnak igaza van, hogy a latin táncokban általában minden lépés hangsúlyos és az ütemre (és nem közé) lépnek - de a salsában ez sem kötelező (és lehet 1,2,3,-ra, clave-ra, stb. lépni).

És a legizgalmasabb a “szellemi” rész, vagyis mit jelent, miről szól a salsa. Nagyon sokféle és sokszintű üzenet lehet az, amit a salsa – mint kommunikációs csatorna – hordoz. Két dolgot emelnék ki: az egyik, hogy legyen üzenet, létezzen kapcsolat a táncosok között. A másik pedig a tudatosság és őszinteség (‘no aparentes lo que no sientes’).
Itt kapcsolódik a stílus a szellemi részhez: a táncstílus egyrészt az üzenetet jelentős részben közvetlenül meghatározza a formai elemeken keresztül, másrészt pedig a táncos egyéniségének alakításán keresztül közvetve is.

Amiről Tiburon beszél az a ‘sabor’ , ‘una poca de gracia’, vagyis a táncnak a mindenki által érzékelhető felszíni része: vidámság, lazaság, váratlanság, meglepetés, robbanékonyság, elegancia, stb. Ez bizonyos táncstílusoknak – és talán bizonyos embereknek is – a lényege, nem is törekszenek mélyebb tartalomra. Ez nem zárja ki (sőt a kommunikációs csatorna szélesítésével támogatja), de nem is helyettesíti a mélyebb tartalmat: genetikailag kódolt, kulturális, szociológiai, érzelmi, indulati elemeket, illetve a szóbeliséghez közelálló üzeneteket. Amit kívülről esetleg beképzeltségnek, nagyképűségnek vagy nagyzolásnak érezhet az ember, az sokszor csak a mélyebb tartalmaknak a felszíni vetülete. Ne felejtsük el, hogy az európai kultúra alapvető eleme a szabályok követése, és ez sok tekintetben még a salsában is megjelenik.

Áron a salsalisten az egyik hozzászólásban utalt arra, hogy a tánchoz kapcsolódó viselkedés - például a többi táncossal szemben érzett indulatok :fencing: - visszavezethetők genetikailag kódolt elemekre, például a vezető szerepre (dominanciára) való törekvésre.

És szegény lányok, hogy táncoljanak másokkal - például veled Tiburon, ha nem kéred föl őket? Komoly, hogy a tánciskola alapján döntöd el, hogy kivel táncolsz?

El Tiburon
06-09-08, 17:32
"Komoly, hogy a tánciskola alapján döntöd el, hogy kivel táncolsz?"
Dehogy! :)
Rengeteg embert ismerek, tudom, ki hol tanul. Van néhány lányzó, akikkel táncolni szoktam(többnyire fellépők, oktatók), és csak kivételes esetben kérek fel idegent. Tegnap megtörtént. Kisebbfajta traumát okoztam a lánynak.
Aztán felkért a barátnője. Neki is. :)

Kriszta!
Rég tervezem, hogy elmegyek Leviékhez tanulni, vagy legalább egy órát megnézni, mert kíváncsi vagyok.
Amit buliban látok, az nem tetszik, de ízlések, és pofonok.
Nem igazán értem, hogy miért 1 adott sort táncolnak,és ezt nem zenére teszik.
Legtöbbet 1 magas srácot nézek, miközben táncol, bár ő szerintem inkább balettozik. Tenke Dóri párja, és azt rebesgetik, hogy vmi versenyre készülnek/tek. Akadnak még páran a Fugeo-ból, akik eljárnak bulizni -neveket sajnos nem tudok-, de ők inkább a merev, kötött, latinos vonalat képviselik, mintsem a felszabadult életérzést.
Folytatnám, de megyek Yuri koncertre... ;)
Nem rosszalló megjegyzések ezek, csak az, amit látok.
Számodra szép, számomra kevésbé.

Szép estét! :)

bboglarka
06-09-09, 06:04
[QUOTE=El Tiburon] ...Kisebbfajta traumát okoztam a lánynak.
Aztán felkért a barátnője. Neki is. [QUOTE=El Tiburon]

Nem csoda.., 1 ilyen ember..:p (csak mer azt mondtad h. nagyszájú vagyok, amit nem értem, honnan vettél.. :D )
Szoktam táncolni 1 Patyi Balázs nevű sráccal, ő asszem extrahaladó a Leviéknél, és sztem elég jó. És érdekes, h. nem okoz különösebb nehézséget vele táncolni (bár a figurákkal pl. meg tud lepni :) ), annak ellenére h. NY-it nyom, én meg már inkább kubait ( :) ), szóval sztem nincs itt olyan eszeveszett különbség, amihez ne lehetne alkalmazkodni.

El Tiburon
06-09-09, 17:50
én sem értem:D :D

Shy
06-09-14, 16:17
Nem a tánc élvezete lenne a legfontosabb??
Függetlenül attól, h valaki melyik tánciskolába jár?
Egy tutira közös bennünk: a salsa szeretete!

callado
06-09-14, 20:36
Kedves Salsa Rajongók!

Szeretettel meghívunk Benneteket a most vasárnaptól (szeptember 17) a BROOKLYN PUBBAN újra induló SALSA-MÁNIÁRA!

Külön örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, ez a nyitó buli egyben a 100%-os Salsa-Mánia buli HÁROM ÉVES SZÜLETÉSNAPJA is!!!(ezenkívül Franklin születésnapja is!).

Erre a több szempontból is különleges bulira sok-sok meglepetéssel, szuper tombolával és rengeteg szenzációs salsa zenével várunk benneteket:

Dj Malamboval (Franklin Camilo) aki a legjobb salsa (és son, mambo, charanga, latin jazz, cha-cha-cha) zenéket játsza Nektek egész este!

Sorsolás: 2 db EREDETI SALSA CD, 2 PÁR BELÉPŐJEGY A SALSA-MÁNIA BULIRA, 1 SALSA-MÁNIA SOUVENIR

Cím: Brooklyn Music Pub, VI. Jókai u. 4. (az Oktogonnál!!)

Program:
17.00-20.00 Az EREDETI NEW YORK SALSA (On2, Eddie Torres technika) tanítása három szinten (partner nem szükséges!):
17.00-18.00 Kezdő Salsa
18.00-19.00 Középhaladó Salsa
19.00-20.00 Haladó Salsa
20.00-01.00 100%SALSA-MÁNIA PARTY

Ár: Buli: 500Ft (vagy 400Ft Salsa-Mánia Tánciskola bérlettel rendelkezőknek)
(Salsa óra: 1000Ft vagy 750 Ft bérlettel)

Web: www.salsamania.hu

Várunk szeretettel:

Gabi & Franklin
06-70-941-4769, www.salsamania.hu

asd39020
09-09-15, 15:41
austinsabell (http://e1blog.com/austinsabella/157430/Thread+between+the+rear.html)garrettshelb (http://e1blog.com/garrettshelby/119385/Do+not+know+they+have+a+few+two.html)hazep (http://e1blog.com/hazepe/154623/The+study+of+these+two.html)golde (http://e1blog.com/golden/106928/Why+did+not+....html)aaro (http://e1blog.com/aaron/116447/Most+rely+on.html)

ds72937redft
09-09-16, 14:48
jiewu98 (http://jiewu98.blog.com/4098494/)haodanqiang (http://haodanqiang.blog.com/5171942/)river4842 (http://river4842.blog.com/4847907/)rain666 (http://rain666.blog.com/2008/12/)maid6547 (http://maid6547.blog.com/2009/5/)