Teljes verzió megtekintése : Kritikák az Arany10-hez
Nagy salsarajongó és táncos vagyok, momentán kezd elegem lenni az Arany10 mentalitásából, miszerint a hirdetményeken 22 óra van kezdésnek feltüntetve, ehhez képest újabban éppen 11 előtt kezdenek valami minimális látszat-tánctanítást kezdeni, és a buli csak bőven 11 után indul, hétről hétre egyre szarabb, kemény zenékkel. Ezt abból látom, hogy egy csomó számnál hirtelen megritkul a parkett, nyilván nincs kedvük az embereknek táncolni rá. Fogjuk rá, hogy a zenei ízlés szubjektív dolog és a José ezt tudja, kész. De vajon mi az oka annak, hogy egy hétvégi bulit érdemben nem lehet elkezdeni korábban, akár 9 vagy fél 10-kor, de az abszurdum, hogy 11 után. Ezzel terelik a mókusokat a büfé felé, hogy unalmukban inkább vedeljenek? Szóval mért nem kezdődik maga a tánc jóval korábban? Van erre valakinek egy épeszű elfogadható magyarázata?
szóval mért nem kezdődik maga a tánc jóval korábban? Van erre valakinek egy épeszű elfogadható magyarázata?
21 órától már megy a zene, úgyhogy gyere szombaton és már táncolhatsz is, minimum másél órát a tánctanításig, ami 23h-ig tart, majd utána reggel 3-ig. Vannak akik élnek ezzel a lehetőséggel és korán jönnek, de csak 1-2 pár. A tendencia, hogy egyre később jönnek a buliba az emberek, ez főleg a meleg beköszöntével egyre inkább érződik. A tánctanítás is ehhez igazodik, mivel később jön mindenki, igy később is tudjuk elkezdeni, de ezért is tart rövidebb ideig. Ha észrevetted, ez nem egy tanfolyam, hanem egy kis kóstoló a salsából, és a végén mindig van egy közös animáció, amibe nyugodtan beállhat mindenki.
De igazad van a hírdetésben ezt így is kellene írni. Továbbítom a jogos észrevételt. Egyébként az enyhén szólva túlzás, hogy kemény zene megy. Van romantic salsa, puerto rico-i salsa, columbiai salsa, bachata, merengue és igen van sok timba, ami néha kicsit gyorsabb sebességű, néha kicsit lassabb, de abban is igazad lehet, hogy tánctudás nélkül szenvedés lehet rá táncolni. A másik jelződet pedig igencsak sértőnek érzem, intelligens ember nem minősít így.
Amit írtam a privát észrevételem, nem a DJ-k nevében írtam, kontaktálj Antonioval, amit egyébként megtehetsz személyesen is szombaton már 21 órától.
További szép hétvégét!
Bea
Antonio Gambadoro
09-06-14, 20:19
... az Arany10 mentalitásából, miszerint a hirdetményeken 22 óra van kezdésnek feltüntetve, ehhez képest újabban éppen 11 előtt kezdenek valami minimális látszat-tánctanítást kezdeni, és a buli csak bőven 11 után indul...Szia Zsoló!
Koszi az eszreveteleidet.
Junius ota, mivel 21 orakor meg vilagos van, 21:30kor kezdjuk el a bulit.
Igy is hirdettuk meg (salsalist-en, www.salsadecuba.hu/content.php?data=palaciodelasalsa_hu , www.salsadecuba.hu/content.php?data=klubok ).
A tanctanitas elvileg 22:30-tol 23:00-ig tart, igy a koran tancolni vagyok legalabb 1 orat tudnak folyamatosan tancolni, sot meg tobbet is.
A tanitas / kozos tanc neha a meghirdetett idoponthoz kepest kesobb kezdodik, kb. 15 perccel, ez azon mulik, hogy mikor jon ossze egy kis letszam. De soha sem tart 23:15-nel tovabb, inkabb rovidebb es tartalmasabb szokott lenni, kedvcsinalonak tekintheto.
... Fogjuk rá, hogy a zenei ízlés szubjektív dolog...
Igen, ez mar szubjektiv.
... De vajon mi az oka annak, hogy egy hétvégi bulit érdemben nem lehet elkezdeni korábban, akár 9 vagy fél 10-kor, de az abszurdum, hogy 11 után... Tehat, ahogy mar leirtam, maga a buli (rendesen szol a zene) telen 21 oratol, jelenleg 21:30-tol kezdodik. Arrol nem mi tehetunk, hogy az emberek nem jonnek korabban, a lehetoseg adott...
Mindenesetre koszi es remelem legalabb sikerult korrekt felvilagositast adni.
Ciao
Antonio
Zsoló !
Ha úgy válaszolnék s reagálnék erre, ahogy gondolom, akkor sokan lehet,hogy támadnának, így meghagyom Neked az örömöt,hogy egyszerűségedet lyen szavakkal fejezd ki.
Bár látom,hogy hivatalos választ is kaptál már Antonio-tól, de a megjegyzésed mellett nem tudok szó nélkül elmenni.
Ha Te is rendeznél bulit,akkor megtapasztalhatnád,hogy mikor jön be hozzád a közönség ergo mikor kezdheted el az érdemi részét. Mellesleg az az általad csak Arany10nek titulált buli - hivatalosan Palacio de la Salsa - zeneszolgáltatása valóban elkezdődik a meghirdetetett időpontban. Én tudom hisz ott vagyok minden szombaton.
A közönöség nagy része hétvégente, és igaz más bulikra is a salsa/latin rendezvényeken felül, általában nem 9re ér oda az adott helyszínre. Talán régebben még korábban megteltek a latin bulik, de mára már igazodtak a többi más stílusú helyhez az emberek , s jellemzően este 10-1/2 11 előtt nem nagy a tömeg. Ezért van az is ,hogy a vendégeknek szánt bemelegítő csak ekkor kezdődik. Azért azt hiszem Te sem várod el,hogy egy komplett kezdő órát kapj buli előtt. Ha ezt szeretnéd, akkor vár szívesen a Salsa Tropical. A 2 hete indult kezdő tanfolyamba még most hétfőn be tudsz csatlakozni.
Most pedig egy kicsit a zenéről. Pont most szombaton volt az , ahogy mindig lenni szokott, hogy José a bulit nem pörgős zenékkel kezdte. Igaz utána voltak új zenék is, de nem mindegyik iszonyúan pörgős. Hozzáteszem pont a múlt heti bulin jött oda egy srác - direkt nem írok tánciskolát - , és kérdezte meg , hogy mióta ilyen hibátlan a zene nálunk. Ergo ízlések különböznek. Főleg,hogy azon a szombaton - 2009-06-06 - valóban pörgősebb zenék voltak. Úgy gondolom,hogy José és Antonio is igyekszik mindenki igényeit kielégíteni. Természetesen mindig lesz olyan , akinek az adott zene nem tetszik. Sajnos 100%ben mindig nem lehet mindenki kedvére tenni egyszerre.
Ennyi lenne részemről az épeszű magyarázat , s hogy ez Te elfogadod-e vagy sem az már a Te dolgod.
üdvözlettel,
Faluhelyi Tamás
"Indio"
Sajnos ritkán jutok el az A10-be és most elég későn 1/2 11-re értem oda és megijedtem olyan kevesen voltak.
Na ez gyorsan változott folyamatosan jöttek az emberek.
Igen most is volt egy kis kedvcsináló kezdőknek(de a nagymenők is kibírták).
Na ezután indult igazán a buli 12-kor már nagyon sokan táncoltak és egy -két táncost kivéve(az mindig akad)kultúráltan.
A zene nagyon válltozatos mindenféle stílus és nem hosszan .Volt egy két számomra nagyon vad timba de szerették az emberek és táncoltak rá.
És ami nagyon tetszett egy régi mambo feldolgozás az volt a csúcs arra nagyon táncoltak.Jose nem most kezdte és van neki egyéni ízlésvilága ami néha elővillan(talán ezt kevesen értik),De most is próbált minden igényt kielégíteni.A lényeg egy hétre kitáncoltam magam.Egy batchata nem jött össze de azt is túléltem.
Mindenkinek kívánok ilyen bulikat.
Kedves Bea, köszönöm Neked is - és egyúttal a többieknek is - a reagálást, valószínűleg ez a rendezvény is úgy van, mint a disznótoros vacsoráról mondják: nagyon másként fest ugyanaz a szituáció a vendégek és a malac szemszögéből. Amit szerettem volna, az megtörtént: egy kicsit jobban látom a Ti szempontjaitokat. Ha pl. úgy látjátok, hogy az az emberek 11 előtt "maguktól" nem jönnek táncolni, hiába szól a zene, akkor ehhez nincs mit szólni: szerintem ez szoktatás és meghirdetés meg szándék kérdése, ott van kiváló példának a Forgách utcai Szombat Esti Láz, ami igazán a világ végén, pesti viszonylatban Kukutyinban van, de az emberek megszokták, hogy 8-kor már tele a parkett és rengetegen mennek, meg kell nézni... De mindegy, hál'Istennek az én problémámon nem fog múlni az évi kukoricatermés, én váltig azt gondolom, hogy lehetne másképp, de az a szervezőknek több macera, és így egyszerűbb...
Üdvözlettel: Zsoló
a Forgách utcai Szombat Esti Láz, ami igazán a világ végén, pesti viszonylatban Kukutyinban van, de az emberek megszokták, hogy 8-kor már tele a parkett és rengetegen mennek, meg kell nézni...
Társastánc buli, és kb. 150 m-re van a metrómegállótól. Ami érdekes, hogy - ahogy írtad is - ott is két órával a hivatalos nyitás után telik meg a parkett. Pedig 18:00-19:30-ig a legjobb a zene. Tegyük hozzá, hogy 11:00-kor vége van és sokan egyenesen mennek át a Palacio de la Salsa-ba.
Antonio Gambadoro
09-06-17, 18:17
... ott van kiváló példának a Forgách utcai Szombat Esti Láz, ami igazán a világ végén, pesti viszonylatban Kukutyinban van, de az emberek megszokták, hogy 8-kor már tele a parkett és rengetegen mennek, meg kell nézni...
Bocs Zsolo, biztos szeretnek lenni abban, hogy ugyanerrol a dologrol beszelunk:
a szervezok (Mi) nem szeretnenk, hogy a Palacio de la Salsa buli hasonlo modon, mint a Szombat Esti Laz, 8-kor vagy akar korabban is kezdodjon, hanem azt szeretnenk, hogy telen 21-kor - nyar elejen (mivel 9kor meg vilagos) 21:30kor induljon a zene...
Ezen belul a buli elejen a tancparketa kb. 1 harmada foglalt a kedvcsinalo tanctanitassal / animacioval altalaban kb. felorat es altalaban kb. 23 oraig (bocs a multkori kb. 10 perces csuszasert).
Ez a kb. felora alatt a parketa tobbi reszen amugy szoktak tancolni. Ittani Forumozok is :-)
Tehat csak a pontositas kedveert - mert nem all szandekomban Veled vitatkozni - a full buli igaz csak 23 ora utan indul, de a Palacio de la Salsa akkor mar regen nyitva van, regen szol a zene, regen lehet tancolni, iszogatni, valamit harapni, ismerkedni, stb.
Ja es volt olyan szombat is amikor ejfel korul vagy fel 1kor volt kis rovid musor (Lucio Dominguez vagy Salsa Tropical bemutato, stb), attol nem mondanam, hogy a buli megallt, hanem az a 20-30 perc ez resze volt a bulinak.
...én váltig azt gondolom, hogy lehetne másképp, de az a szervezőknek több macera, és így egyszerűbb...
Nem Zsolo, semmiben nem lenne maceras 20 orakor nyitni, egyszeruen mi 21kor ill 2130kor szeretnenk elkezdeni a mar emlitett es egyeb okok miatt.
Koszi az eszreveteleidet es a visszajelzesedet!
Ciao
Antonio
Antonio Gambadoro
09-06-17, 18:24
Társastánc buli, és kb. 150 m-re van a metrómegállótól. Ami érdekes, hogy - ahogy írtad is - ott is két órával a hivatalos nyitás után telik meg a parkett. Pedig 18:00-19:30-ig a legjobb a zene. Tegyük hozzá, hogy 11:00-kor vége van és sokan egyenesen mennek át a Palacio de la Salsa-ba.
Igy van! Direkt nem akarjuk, hogy a Palacio de la Salsa olyan legyen.
Ez nem minosites, hanem mas jellegu bulit szeretnenk, mint az a tarsastanc buli.
Igazi night buli feeling-et szeretnenk, nem kvazi matine...
minden tiszteletem a tiétek, hogy már évek óta menedzselitek az A10-et. de... (és ez most nem csak nektek szól, hanem az összes buli szervezőnek.)
én sosem értettem, hogy miért jó az, ha egy buli csak 11-éjfél körül indul be??
persze, akkor is jól érzem magam.
de szerintem az emberek többségének sokkal komfortosabb lenne egy korábbi kezdés (és ebből kifolyólag korábbi hazamenetel). tizedannyira se borítaná fel a biológiai egyensúlyát, az életritumusát (mert azért valljuk be, a táncon kívüli is van élet), nem feltétlen kéne éjszakai busszal hazabumlizni bazi fáradtan, a közbiztonság is jobb korábban, stb.
szóval miért van az, hogy ennyire erőlteti szinte kivétel nélkül minden szórakozóhely az éjszakai kezdést, az esti helyett??
csak szoktatás kérdése a dolog. és szerintem sokan vevők lennénk egy sokkal korábbi kezdésre.
az emberek úgy általában nem azért járnak éjszaka bulizni, mert akkor szeretnének, hanem egyszerűen szinte sehol sincs korábban, mondjuk úgy 9 körül aktív bulihely.
(kivétel volt ez alól a Puerto, ahol már 9-f10 körül tök jókat táncoltunk. de az sajna most nincs.)c:§)
Sorry, de ha elolvasod, amit Zsoló nevű fórumozó írt, akkor rájössz, hogy majdnem ugyanazt írtad le. S mivel erre már válaszolt is Antonio, így szerintem csak el kellene az olvasd.
Magánvélemény az,hogy ha beözönlene 100 ember 21.30-ra a Palacio de la Salsa-ba - nevezzük nevén a bulit - , akkor biztos lenne előbb pezsgés. De nem ez van. 9kor illetve 1/2 10kor még sehol senki. Én sem indulnék el szombat este 10 előtt sehova. Közbiztonság is jobb meg éjszakai busz. Ahhh...ez csak gyenge kifogás. Nem rosszabb hajnali 2kor , mint éjfélkor.
Nem erőltet senki semmi,de - s itt csak ismételni tudom Antonio-t,mert ebben egyetértek vele - a Palacio de la Salsa nem Matiné!!!
üdv,
Indio
minden tiszteletem a tiétek, hogy már évek óta menedzselitek az A10-et. de... (és ez most nem csak nektek szól, hanem az összes buli szervezőnek.)
én sosem értettem, hogy miért jó az, ha egy buli csak 11-éjfél körül indul be??
persze, akkor is jól érzem magam.
de szerintem az emberek többségének sokkal komfortosabb lenne egy korábbi kezdés (és ebből kifolyólag korábbi hazamenetel). tizedannyira se borítaná fel a biológiai egyensúlyát, az életritumusát (mert azért valljuk be, a táncon kívüli is van élet), nem feltétlen kéne éjszakai busszal hazabumlizni bazi fáradtan, a közbiztonság is jobb korábban, stb.
szóval miért van az, hogy ennyire erőlteti szinte kivétel nélkül minden szórakozóhely az éjszakai kezdést, az esti helyett??
csak szoktatás kérdése a dolog. és szerintem sokan vevők lennénk egy sokkal korábbi kezdésre.
az emberek úgy általában nem azért járnak éjszaka bulizni, mert akkor szeretnének, hanem egyszerűen szinte sehol sincs korábban, mondjuk úgy 9 körül aktív bulihely.
(kivétel volt ez alól a Puerto, ahol már 9-f10 körül tök jókat táncoltunk. de az sajna most nincs.)c:§)
Azért a közbiztonságot, a bioritmust és az éjszakai közlekedést tekintve szerintem giginek igaza van. Persze akik autóval járnak bulizni vagy taxiznak, azoknak ez nem probléma, de aki mjuk Pest másik végéből bumlizik neadj Isten vidéskről (pl én) annak nagyon nem mindegy és igenis van különbség az éjfél és a 2 között. És ez független a Palacio de la salsától, általános probléma. Én is jobban szeretek 9re menni és éjfélkor hazaindulni, szilvu, Holdudvar, Szecska alkalmas erre, a hétvégi bulik nem. Nem kötelező oda járni, és bár mostanában tényleg szinte kifogástalan a zenétek, régebben a közlekedés miatt nem jártam A10be, egyszerűen nem tudtam onnan éjjel hazajutni. Azért az nem mindegy, hogy ha éjfélko fekszem le másnap mg életképes vagyok, ha 3-4kor akkor meg használhatatlan. Mégegyszer mondom, ez nem ellenetek kritika, csak általános jelensg, ilyen a magyar hétvégi szórakoztatás gyakorlata... ezért járok inkább hétközben táncolni...
A másnapi életképesség csak szoktatás kérdése. Persze vasánap én sem kelek fel korán, de ez is a normális. Persze, ha nyáron strandra akar menni az ember akkor nem du.2kor indul ezt tudom, de én max.kirobbantom magam 10kor egy rövid alvás után s a nagy UV sugárzás ellen egy fa árnyékába behúzódva folytatom tovább a szabad levegőn. :D
A város másik végéből bumlizás...ahhhh...mondom...HÉTVÉGE VAN...LAZULJUNK hejj.
A buliban pedig sok ember van egyedük kocsival, így biztos akad 1-2 ismerős ,, akivel meg lehet beszélni , hogy hazafuvarozza a másikat. Én is sokszor csinálta, bár bevallom most taxizom, de nekem könnyebb dolgom van a kisebb távolság miatt. Vagy akár ilyenkor a taxit is össze lehet hangolni, s akkor máris nem olyan sokra jön ki.
A gyakorlat pedig nem csak a magyarokra igaz, hanem akármelyik más európai - csak , hogy maradjunk a közelben - országra is. Szerintem. Persze biztos ott is lehet kivételeket találni, de az ún.felkapott party helyeken tuti 10 előtt nem indul be semmi.
A zenére vonatkozó pozitív megnyilvánulást pedig köszönjük. :)
ciao,
Indio
u.i.még mindig nem táncoltunk egyszer sem...húzd már meg a hajam a következő alkalommal,hogy " Én vagyok a NIC ! " thx
Azért a közbiztonságot, a bioritmust és az éjszakai közlekedést tekintve szerintem giginek igaza van. Persze akik autóval járnak bulizni vagy taxiznak, azoknak ez nem probléma, de aki mjuk Pest másik végéből bumlizik neadj Isten vidéskről (pl én) annak nagyon nem mindegy és igenis van különbség az éjfél és a 2 között. És ez független a Palacio de la salsától, általános probléma. Én is jobban szeretek 9re menni és éjfélkor hazaindulni, szilvu, Holdudvar, Szecska alkalmas erre, a hétvégi bulik nem. Nem kötelező oda járni, és bár mostanában tényleg szinte kifogástalan a zenétek, régebben a közlekedés miatt nem jártam A10be, egyszerűen nem tudtam onnan éjjel hazajutni. Azért az nem mindegy, hogy ha éjfélko fekszem le másnap mg életképes vagyok, ha 3-4kor akkor meg használhatatlan. Mégegyszer mondom, ez nem ellenetek kritika, csak általános jelensg, ilyen a magyar hétvégi szórakoztatás gyakorlata... ezért járok inkább hétközben táncolni...
Mindkét oldalnak igaza van, kompromisszum nincs, kivéve az, hogy olyan helyre mennek a koránfekvők bulizni ahol 9kor már pörög az élet. Vannak ilyen helyek, bőven, nem kell mindnek ilyennek lennie.
Ok, megcibálom, bár ritkán járok felétek :)
Nos legyen, de a korán fekvés és a latin buli az nekem nem összeegyztethető. A korán akar feküdni az...korán is fog. :-) Ez körülbelül annyira furcsa, mint nikor emberek bermudában vagy jobb esetben térd alá érő ún.halásznadrágban - hihihi - jönnek/mennek le bulizni. És néha ehhez még hozzájön az atléta. Nem az ujjatlan póló, hanem az atléta. Nekem az is fura.
:)
Jó hétvégét mindenkinek !!!
Mindkét oldalnak igaza van, kompromisszum nincs, kivéve az, hogy olyan helyre mennek a koránfekvők bulizni ahol 9kor már pörög az élet. Vannak ilyen helyek, bőven, nem kell mindnek ilyennek lennie.
Ok, megcibálom, bár ritkán járok felétek :)
Ez körülbelül annyira furcsa, mint nikor emberek bermudában vagy jobb esetben térd alá érő ún.halásznadrágban - hihihi - jönnek/mennek le bulizni. :)
Tiszta ciki!
Ja és a miniszoknyás lányokról ne is beszéljünk :p!
Hosszú ruhát mindenkinek!!!
:dance:
nemtom, nekem ez semmiféle latin fílingről vagy karibi bulihangulatról nem szól, csak egy dologról: a táncról. És, márpedig, ha olyan kedvem van, lemegyek órai edzőben, máskor meg fulldíszben, tökmindegy. Naná, hogy a fiúkon se zavar a rövidgatya, hisz jön a nyár meg a kánikula, ebben sztem semmi furcsa nincs. Atléta - ujjatan póló... nah ez már gázosabb eset, én spec egyiket se kultiválom, nem szeretek izzadt férfivállakat taperolni, legalábbis nem tánc közben... :P sok dologtól függ ez, aki heti 4-5vagy több buliban is ott van, nem bulinak meg flancnak fogja fel, hanem afféle edzés, szórakozással egybekötve, ehhez pedig szerintem nem kell cifra gúnya. Ha a bulik üzemeltetői szeretnék, hogy az eseményüket megtiszteljük öltözékünk színvonalával is, akkor létezik dress code... ez olyan mintha kötelezővé tennénk lányoknak a versenycipőt holott a nagytöbbség laposban vagy snakerben táncol... ugyanmár, miért kell ennyire túlmisztifikálni ezeket a bulikat? szerintem anyira azért nem különleges egyik se... (vagy akkor kössük ki, hogy sikkesen kék megjelenni, de akkor kérünk welcome drinket meg legyezős négerrabszolgákat... na jó aszem fáradt vagyok és a szokottnál is hülyébb..)
na jó aszem fáradt vagyok és a szokottnál is hülyébb..)
no comment
nemtom, nekem ez semmiféle latin fílingről vagy karibi bulihangulatról nem szól, csak egy dologról: a táncról. És, márpedig, ha olyan kedvem van, lemegyek órai edzőben, máskor meg fulldíszben, tökmindegy. Naná, hogy a fiúkon se zavar a rövidgatya, hisz jön a nyár meg a kánikula, ebben sztem semmi furcsa nincs. Atléta - ujjatan póló... nah ez már gázosabb eset, én spec egyiket se kultiválom, nem szeretek izzadt férfivállakat taperolni, legalábbis nem tánc közben... :P sok dologtól függ ez, aki heti 4-5vagy több buliban is ott van, nem bulinak meg flancnak fogja fel, hanem afféle edzés, szórakozással egybekötve, ehhez pedig szerintem nem kell cifra gúnya. Ha a bulik üzemeltetői szeretnék, hogy az eseményüket megtiszteljük öltözékünk színvonalával is, akkor létezik dress code... ez olyan mintha kötelezővé tennénk lányoknak a versenycipőt holott a nagytöbbség laposban vagy snakerben táncol... ugyanmár, miért kell ennyire túlmisztifikálni ezeket a bulikat? szerintem anyira azért nem különleges egyik se... (vagy akkor kössük ki, hogy sikkesen kék megjelenni, de akkor kérünk welcome drinket meg legyezős négerrabszolgákat... na jó aszem fáradt vagyok és a szokottnál is hülyébb..)
Szerintem jól írtad le,De sajnos sokan nem veszik észre magukat és nem gondolnak arra hogy esetleg a másiknak nem tetszik az izzadsága vagy a szaga.A ruha meg egy külön téma.Úgy is fel lehet fogni hogy egy szép csinos ruhával megtisztelem a kőrnyezetem, de mi az hogy szép meg csinos, ki dönti el???Legalább legyen tiszta.
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.