PDA

Teljes verzió megtekintése : Csütörtök: két salsa buli egy helyen a Műcsarnokban!

Greg
09-09-10, 15:06
A SalsaLovers új bulija: Két terem, két salsa stílus, egy belépő!

Nyitóbuli tombolával, welcome drinkkel: szeptermber 17., csütörtök, 21.00! Műcsarnok, Hősök tere

A tombolán kisorsolunk 2 db, 18 000 Ft értékű afro-kubai workshop (tanít: Chiqui Dixon (http://www.chiquidixon.com)) belépőt , a BailaCuba (http://www.bailacuba.hu) jóvoltából, 8 db belépőt az El Chavo latin funk&jazz band szept. 18-i bemutatkozó koncertjére a Take 5 Jazz Club (http://take5.hu) jóvoltából!

Siess, gyere korán! A nyitóbulin ha az első 100 fő egyikeként érkezel, Havana Club (http://www.havanaclub.hu) alapú welcome drinkkel indithatod az estét!

La Charanga terem:
Kubai salsát táncolsz? A legfrissebb és klasszikus salsa slágerek kubai és miami stílusban, vad timba, érzéki son, forró bachata és szexi reggaetón számok, szünet nélkül, kifulladásig! Itt megtalálod!
DJ: Adam és vendégei

El barrio terem:
Az LA és NY style kedvelőinek: Igazi “vonalas salsa” klasszikusok, fesztivál-zenék, jól táncolható és “elszállt” latin jazz számok. Salsa dura, mambo, boogaloo, latin jazz, chachacha, boogaloo New Yorkból, Puerto Rico-ból, Kolumbiából. Nem fogod bírni szusszal!
DJ: Greg és vendégei

A belépő 500 Ft, mely természetesen mindkét buliba érvényes.
MINDEN csütörtökön, este 9-től! Várunk, óriásit fogunk bulizni!

Parkolni a Műcsarnok mindkét oldalán tudsz.

Infó: www.salsalovers.hu (http://www.salsalovers.hu)

http://www.salsalovers.hu/kep/salsa_mucsarnok_090917_sm.jpg

nic
09-09-10, 15:22
mennyire vártam, és mennyire reménykedtem... egy rendes kubai DJ-ben :( magyar mentalitás, soha semmi sem jó, francba, hogy ilyen háklis vagyok...

Azért sok sikert nektek, örülök, hogy belevágtatok, és ilyen szuper helyet találtatok! Buliztam már ott, hatalmas, tágas, szuper... biztosan jókat táncoltok majd, és végre elkülönülhet a 2 csapat.

Greg
09-09-10, 16:20
Szia,
Értem, amit szeretnél mondani.
Nehéz a helyzet DJ fronton, sokat beszéltünk erről Ádámmal. Ez igaz mind kubai, mind vonalas témára. Lásd pl. a témában a blogbejegyzésemet a SalsaBlogon (http://salsa.blog.hu/2009/04/14/milyen_a_jo_salsa_dj_1), de igazából:
- jó zenét kell játsszon (nna igen, kinek mi)
- lehetőleg regisztrált kell legyen
- rá kell érjen akkor (minden héten!)
- normális áron dolgozzon
- normális hozzáállású, megbízható.
Ezek egyszerű szempontok, de az amúgy is kevés DJ "állományt" még tovább tizedeli.
Úgy tervezzük, hogy a bulinak lesz rezidense, de sokszor fogunk más DJ-ket is meghívni, amint lehetőség adódik rá. Ha tudsz ilyet, szívesen vesszük! (Lásd például most vasárnap DJ Dany lesz a vendégünk a Holdudvarban, Belgiumból.)

nic
09-09-10, 17:15
Tudom, hogy érted, és abszolut építő jelleggel írtam, amit. Örülök a bulitoknak, a helyszínnek, kipróbáljuk. Az én személyes kedvencem abszolute T-Bee, imádtuk a közös bulijaitokat, de teljesen megértem, hogy heti 2-3 estét ő sem vállal be, hisz ez csak a "másodállása". Szívesen segítenék, ha tudnék... de én se tudok itthon neveket sorolni ebben az iparágban... külföldről meg egy vagyon bárkit is idehozni :(

Szia,
Értem, amit szeretnél mondani.
Nehéz a helyzet DJ fronton, sokat beszéltünk erről Ádámmal. Ez igaz mind kubai, mind vonalas témára. Lásd pl. a témában a blogbejegyzésemet a SalsaBlogon (http://salsa.blog.hu/2009/04/14/milyen_a_jo_salsa_dj_1), de igazából:
- jó zenét kell játsszon (nna igen, kinek mi)
- lehetőleg regisztrált kell legyen
- rá kell érjen akkor (minden héten!)
- normális áron dolgozzon
- normális hozzáállású, megbízható.
Ezek egyszerű szempontok, de az amúgy is kevés DJ "állományt" még tovább tizedeli.
Úgy tervezzük, hogy a bulinak lesz rezidense, de sokszor fogunk más DJ-ket is meghívni, amint lehetőség adódik rá. Ha tudsz ilyet, szívesen vesszük! (Lásd például most vasárnap DJ Dany lesz a vendégünk a Holdudvarban, Belgiumból.)

DobleRittbergerComplicado
09-09-10, 19:58
Á, az a reggaeton (cubaton?) biztosan megint csak reklámfogás, úgysem fogják betenni.
A múltkor is azt mondta a DJ az egyik helyen, amikor rákérdeztem, hogy most nem lehet, itt most salsa-táncosok vannak...

Greg
09-09-11, 02:00
:-) A pozitív csalódásért el kell jönni, nincs mese.

Adalberto
09-09-11, 14:25
Szeretném "megköszönni" a MO-n tevékenykedő Salsa Dj-k nevében a burkolt mosolyogva lesajnáló, ledegradáló megfogalmazásokat.

Aki most lép be a magyarországi Salsa világába és esetleg olvassa ezeket a bejegyzéseket, rögtön fogja tudni (saját tapasztalat és info. híján), hogy a magyarországi Salsa dj-k szart sem érnek.

A véleménynyilvánítás mindenkinek szíve joga, csak valahogy nem érzem az építő kritika jelleget.

Azt gondolom, hogy a Salsa élet még mindig kialakulóban van MO-n, és a dj-k-nek is folyamatosan tanulni fejlődni kell.
Meggyőződésem hogy, többségük ezen van, és elsősorban nem a pénz, hanem a Salsa szeretete hajtja őket.

Azt is gondolom, hogy semmivel nem vagyunk rosszabbak mint a külföldiek, sőt több olyan rendezvényen voltam ahol a külfödi dj. teljesen besült mert nem volt tisztában a Magyar igényekkel. Alig várták az emberek, hogy végre a helyi rezidens dj. játszon.

Nem akarok belemenni szakmai dolgokba, hogy mi és miért van úgy ahogy van.
Vagy miért úgy működik ahogy, mert órákig írhatnék.

Persze mindig lesz olyan akinek valami nem teszik.
Ez így van jól.
Ettől színes az élet.
Az, hogy jöjjenek a külfödi dj-k az teljesen rendben van. Az jó és hasznos.

Csak, merő sznobságból, szakbarbarizmusból nem kéne a hazaiakat leszarozni.

Mert attól , hogy valakinek nem tetszik valami, attól az még nem biztos, hogy az szar.

Többször szembesültem azzal, hogy az illető a saját hiányosságait vetíti rá a dj-re. Ha nem partner a dj. az Ő által megkomponált világképre, azonnal a sötét oldalra kerül.

De ezért eszembe sem jutna bárkit is minősíteni, pláne nem általánosítani.

Több magyarországi Salsa dj. nagyon sokkal hozzájárult a Honi Salsa élet fejlődéséhez, és sok teltházas jóhangulatú buli fűződött és fűződik jelenleg is a nevéhez.

Számomra nagyon szomorú ha a munkásságuk csak ennyit ért volna.

Amúgy meg magyar sajátosság megmondani a szervízben az autószerelőnek mit cseréljen ki, miközben fingunk sincs mi az autó baja.

Előbb tartsunk önvizsgálatot!
Azután fikázzunk másokat.

Tisztelettel: Adalberto

sonero
09-09-11, 14:39
Szerintem senki nem szarozta le a hazai DJ-k munkáját. Ezt hol olvastad, Adalberto?

Adalberto
09-09-11, 14:52
Direkt sarkítottam és használtam ezt a szót.

Burkoltan benne van az előző hozzászólásokban is.

De nem új a jelenség itt a fórumon. Többször találkoztam vele, sokszor finoman körülírva.

Most jutottam el oda, hogy már kikivánkozott belőlem és hozzászóltam.

Üdv. Adalberto

nic
09-09-11, 15:08
Részemről még csak a szándék sem volt meg a hazai DJ-k fikázására, pont ellenkezőleg, igazi DJ-ket szeretnék látni! ha esetleg azon kaptad fel a vizet, hogy "nem tudok neveket sorolni" az esetemben arra vonatkozott, hogy a már meglévő bulifelhozatal és azok rezidens DJ-in kívűl nem tudok feltörekvő tehetségekről... És, valóban, szerintem sem megoldás az import, én is voltam már itthon olyan külföldi dj buliján ahol legszívesebben sírva fakadtam volna, és végigültem a bulit reménykedve egyetlen jó zenében...Szerintem senki sem vitatja akár Te, vagy Gera, vagy Tibi teltházas bulijainak sikerét és a felkészültségeteket, éppen ellenkezőleg. És még DJ Adam sikerét sem vitatom, mert a Holdudvaros bulik is tetházasak voltak, és hallottam sok pozitív véleményt róla, azonban hangsúlyozom nekem ő nem számít kubai dj-nek. Ez is csak egy vélemény, és mégis ettől függetlenül is újra elmegyünk, mert ki tudja, lehet most jobban tetszik majd a zenei felhozatal. Sajnálom, ha a szakmád földbetiprásának fogtad fel a téged egyáltalán nem érintő kritikákat, remélem most kicsit sikerült tisztázni a helyzetet.

Direkt sarkítottam és használtam ezt a szót.

Burkoltan benne van az előző hozzászólásokban is.

De nem új a jelenség itt a fórumon. Többször találkoztam vele, sokszor finoman körülírva.

Most jutottam el oda, hogy már kikivánkozott belőlem és hozzászóltam.

Csak egy vélemény.

Üdv. Adalberto

Adalberto
09-09-11, 15:09
Egyébként meg csak növelni akartam a Gregék topikjának a nézetségét :) :) :)

A Műcsarnoki kettős buli zseniális ötlet és megvalósítás.

Sok sikert kívánok hozzá!

Üdv. Adalberto

Greg
09-09-11, 15:17
Szia Adalberto,
Én sem értelek. Nekem sem volt semmilyen "szarozós", vagy "lesajnálós" gondolatom amögött (szerintem másnak sem), amit leírtam. A gondolat az volt mögötte, hogy sok elvárás fogalmazódik meg a közönség részéről a DJ-k felé - amivel te is sokszor találkozol -, de partyszervezőként van még egy csomó más szempont is, ami lehet, hogy egy bulilátogatónak eszébe sem jut. Felsoroltam őket.
Továbbra is az a koncepció, hogy dolgozunk vendég DJ-kkel, mint ahogy tettük eddig is, veled is. Remélem, még számíthatunk rád.

Adalberto
09-09-11, 16:03
Nem tehetek róla. Ilyen a vérmérsékletem. Előbb írok azután gondolkozom.:)
Nekem ez jött le, de nem kizárt, hogy rosszul értelmeztem a dolgokat.
Ez esetben elnézést kérek!

A jó kapcsolatunkat pedig nem befolyásolja, mert amúgyis mint dj-t Téged is képviseltelek Magaddal szemben.:) :)

Üdv. Adalberto

lupin
09-09-11, 21:36
Nic!

Szerintem is lehettél volna diplomatikusabb!
A magyaroknak meg mindig a külföldiek seggét kell nyalni!
Tipikus magyar mentalitás!

shinrai
09-09-12, 11:02
"Tipikus magyar mentalitás!"
Pontosan, miként az általánosítás is... ;-)

nic
09-09-12, 14:44
Nic!

Szerintem is lehettél volna diplomatikusabb!
A magyaroknak meg mindig a külföldiek seggét kell nyalni!
Tipikus magyar mentalitás!
Szerintem meg diplomatikus voltam, még Gergő szerint is :-P
és Te tán nem vagy magyar?.....

lupin
09-09-13, 10:25
Hát ha Adalberto észrevette, akkor biztos nem.
És mit számít, hogy magyar vagyok-e?!
Menj egy diplomáciai tanfolyamra!

Greg
09-09-14, 03:29
Lezárnám az előző kis vitát egy kérdéssel:
A plakáton 2 db kakukktojás lemezborítót helyeztünk el. Aki elsőként rájön, hogy melyik kettő az, az vendégem egy belépőre a csütrötöki buliba!
(GYK: Az egyik oldalon inkább kubai-miami stílusú előadók vannak, a másikon meg inkább nyújorki-kolumbiaiak. Vagy kellene lenniük.)
Várom a megfejtéseket! :-)

Caligulita
09-09-14, 14:24
Aventura és Reggaeton Dance, csak ezekre nem lehet ráhúzni, hogy salsa.
(Ha eltekintünk az azonosíthatatlan, félbevágott borítóktól.)

Greg
09-09-14, 14:38
Köszi, de nem ezekre gondoltam...:-)
Na, még várok egy kicsit, aztán adok vmi segítséget.

Jótót
09-09-14, 16:23
Az egyik oldalon inkább kubai-miami stílusú előadók vannak, a másikon meg inkább nyújorki-kolumbiaiak.

Ja, kivéve Celia Cruz a jobboldalon, meg egy "Salsa Dura NY" című a baloldalon.
Csakhogy baloldalt van Joe Cuba is... Meg van egy pár lemez, amely ilyen felbontásban, megcsonkítva azonosíthatatlan.

Jótót
09-09-14, 16:25
Részemről Celia Cruz-t ebbe a sémába nehezen tudom beleilleszteni. Kubai, de ha akarom, lehet NY-i is.

Greg
09-09-14, 17:32
Ja, kivéve Celia Cruz a jobboldalon, meg egy "Salsa Dura NY" című a baloldalon.
Csakhogy baloldalt van Joe Cuba is... Meg van egy pár lemez, amely ilyen felbontásban, megcsonkítva azonosíthatatlan.

Nálad a pont. :-)
Sőt, nekem Joe Cuba fel sem tűnt, a másik kakukktojás, amire én gondoltam (most már elárulom) a félig látszó Ray Barretto a kubais oldalon. Te találtál egy harmadikat is, gratula! Neved juttasd el vhogy hozzám, hogy rátehesselek a VIP listára.

shinrai
09-09-14, 18:06
"(GYK: Az egyik oldalon inkább kubai-miami stílusú előadók vannak, a másikon meg inkább nyújorki-kolumbiaiak. Vagy kellene lenniük.)"

... és mi a helyzet a "horvát latinokkal", középpűt...? ;-)
( CROATIALATINA ) Hírüket se hallottam még...

shinrai
09-09-14, 18:11
bocs, elnéztem: CROITIALATINA...

Jótót
09-09-14, 18:13
Croma Latina
http://video.libero.it/app/play?id=278d10946ff2f5639b67119c4869c4c7
Elég rossz annak a képnek a felbontása...

shinrai
09-09-14, 18:23
Croma Latina
http://video.libero.it/app/play?id=278d10946ff2f5639b67119c4869c4c7
Elég rossz annak a képnek a felbontása...

nem is találtam olyan nevűt..., ilyet viszont igen, úgyhogy nem nyertem hangszórót... :-))

Greg
09-09-15, 19:20
21
egy kedves rajongó műve :-)

Greg
09-09-17, 15:46
Ma nyitóbuli a Műcsarnokban, ne feledd, várunk! Ez már az ősz, itt az ideje, hogy megnézd, hol fogsz bulizni a következő szezonban!

Zsoló
09-09-18, 01:47
Elmentünk, megnéztük...soha többet!
Nem a kekec vendég vagyok és jóindulattal figyelem a próbálkozást.
De! Egy levegőtlen, kis alapterületű szauna-katlanba 150-200 embert beengedni: üzleti erkölcstelenség. Ráadásul lent van a sokkal populárisabb kubai és fent kong a LA-terem...
Olyan ez, mint ha téged beengednek a strandra, és a kismedencéhez érve látod, hogy százan állnak benne, mint a heringek. Biztosan anyáznál egyet, hogy miért nem mérik fel a kapunál a méretarányt. Nyilván baromi nehéz jó helyet találni, ez tiszta sor. De ha már van vmi, akkor fel kéne mérni, hogy az mire alkalmas és legeslegeslegeslegeslegelőször BERUHÁZNI négy nagy tárcsás álló légkeverőbe, ami pl. a Hosééknál is van, és felhinteni a követ síkos hintőporral stb. Megvan ennek a technikája... Mondjátok: kinek jó az, hogy odamegy X ember, megállapítja, hogy elemi feltételek hiányoznak (mint az Uszályhajón is), és soha többé nem megy oda. Így fog hamar bedögleni az egész.

Attól, hogy egy zsíroskenyeret bekensz kakaóporral, még nem lesz dobostorta, hanem egy ehetetlen maszlag.
Attól, hogy a Műcsarnokot kibéreled, zenét és fényt csinálsz és beengedsz 150 embert, az még nem lesz egy jó tánctér. Ahhoz valamit beruházni kell a komfortért, hiszen ez nem Teréz-anya projekt, hanem biznisz, biznisz...
Én senkinek se javaslom így ezt a bulit...

Zsoló
09-09-18, 13:16
Műcsarnok: csalódás a köbön!!!

--------------------------------------------------------------------------------

De! Egy levegőtlen, kis alapterületű szauna-katlanba 150-200 embert beengedni: üzleti erkölcstelenség. Ráadásul lent van a sokkal populárisabb kubai és fent kong a LA-terem...
Olyan ez, mint ha téged beengednek a strandra, és a kismedencéhez érve látod, hogy százan állnak benne, mint a heringek. Biztosan anyáznál egyet, hogy miért nem mérik fel a kapunál a méretarányt. Nyilván baromi nehéz jó helyet találni, ez tiszta sor. De ha már van vmi, akkor fel kéne mérni, hogy az mire alkalmas és legeslegeslegeslegeslegelőször BERUHÁZNI négy nagy tárcsás álló légkeverőbe, ami pl. a Hosééknál is van, és felhinteni a követ síkos hintőporral stb. Megvan ennek a technikája... Mondjátok: kinek jó az, hogy odamegy X ember, megállapítja, hogy elemi feltételek hiányoznak (mint az Uszályhajón is), és soha többé nem megy oda. Így fog hamar bedögleni az egész.

Attól, hogy egy zsíroskenyeret bekensz kakaóporral, még nem lesz dobostorta, hanem egy ehetetlen maszlag.
Attól, hogy a Műcsarnokot kibéreled, zenét és fényt csinálsz és beengedsz 150 embert, az még nem lesz egy jó tánctér. Ahhoz valamit beruházni kell a komfortért, hiszen ez nem Teréz-anya projekt, hanem biznisz, biznisz...

Asesinos de Orgrimmar
09-09-18, 13:16
A "kubai" teremnek szinte semmi köze nem volt Kubához zeneileg...
(Másfél óra alatt volt két kubai salsa, három vagy négy bachata, a többi romantikus Puerto Rico-salsa.)

CArlos
09-09-18, 13:32
Műcsarnok: csalódás a köbön!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Ez így igaz szó szerint.Mintha egy trópusi buliban lettünk volna.
Ennyi emberhez kicsi a hely.Hogy jót is mondjak,nagyon jó táncosok voltak.
Főleg a lányok között mind a két teremben.
A zene is jó volt mert volt minden régebbi és újabb kíváló zene én a gondok ellenére szét táncoltam magam.
Majd legközelebb jobb lessz.:)

DobleRittbergerComplicado
09-09-18, 14:50
:-) A pozitív csalódásért el kell jönni, nincs mese.

Már megint megszívtam... én is csak 1-2 órát bírtam, de reggaeton az nem volt. Egy salsaton fért bele, az is eléggé elcsépelt.
Dehát ízlések és pofonok...
Ja, és nagyon meleg volt, mondták már?

Zsoló
09-09-18, 15:44
Ez így igaz szó szerint.Mintha egy trópusi buliban lettünk volna.
Ennyi emberhez kicsi a hely.Hogy jót is mondjak,nagyon jó táncosok voltak.
Főleg a lányok között mind a két teremben.
A zene is jó volt mert volt minden régebbi és újabb kíváló zene én a gondok ellenére szét táncoltam magam.
Majd legközelebb jobb lessz.:)

Nem tudom, miben reménykedsz, mitől lenne "jobb"? Elég konkrétan leírtam, hogy alapvető bajok vannak a hellyel. Ha a szervezők nem beruháznak a színvonal-emelésbe, be fog bukni a dolog és nem lesz bevétel.

Greg
09-09-18, 16:41
Sziasztok,
Köszi a visszajelzéseket! Igen, mi is tapasztaltuk, amit ti, sajnálom, ha ti nem éreztétek jól magatokat. Meleg volt a lenti helyiségben (hozzá kell tegyem, hogy a szokatlanul fülledt idő nem segített ebben), legközelebbre nem ventilátort, hanem plusz légkondit hozunk és kinyitjuk a harmadik termet is.

Én úgy láttam, hogy a hangulat szuper volt a meleg ellenére. Zeneileg egyébként elég széles a választási lehetőségek köre, mindenki élhet vele, ha ez az irány nem jön be (egyébként sehol nem ígértük, hogy teljesen kubai lesz a zene).

A fenti helyiségben a világításon kell "hangolni", ez lesz a másik, amit megoldunk. Én nagyon örültem, amikor megtelt a fenti tánctér is táncosokkal, eddig azt hallottam, hogy a többségnek nagyon bejött a zene és sokáig is voltak.

A teremválasztás egyébként nem véletlen, a lenti (La Charanga) terem jobb adottságokkal bír, mint a fenti (nagyobb, más a padló, ott van a bárpult, jobb az akusztika stb.).
Ha van kedvetek, gyertek legközelebb is. :-)
Peace

Jótót
09-09-18, 18:12
Az újrakezdéshez ajánlom a mellette lévő plakátkiállítást (www.arcmagazin.hu/), még pár napig van, amelynek mottója:
RESTART
:)

ds72937redft
09-09-18, 21:23
sdfrt53wd (http://sdfrt53wd.blogr.com/stories/2009-07-30-Lee-ordered-her-to-show/)cxghdrt (http://cxghdrt.blogr.com/stories/2009-08-05-100-does-not-block-strokes/)gs446sf (http://gs446sf.blogr.com/stories/2009-08-05-Back-home-a-washing/)sdfhgdf (http://sdfhgdf.blogr.com/stories/2009-07-21-Containing/)xftghs (http://xftghs.blogr.com/stories/2009-08-05-Tie-breaking-to-find-shoes/)

CArlos
09-09-19, 09:07
A bulihoz annyit hogy két fajta ember volt aki táncolt és aki nem mert vagy nem tudott habár nagyon akart.Ezt majd mindenki maga átgondolja.A fenti teremben egy felkérés:Gyere táncolni de csak kubait táncolok (leginkább).Mit képzelsz itt nem szabad volt a válasz.
Pedig volt hely és a zenére se volt ráírva hogy arra csak vonalasat lehet táncolni,csupán csak nagyon jó volt.
Ezen is el lehetne gondolkozni.Egyébként sok lány aki táncolt vonalasat fent ,lejött táncolni kubaira (ami nem csak kubai volt)mert szerintem imádnak táncolni csak fent nem kérte fel őket senki vagy jobban ki akarták használni a lehetőséget.És ez a lényeg a lehetőség NEM CSAK EBBEN A BULIBAN de máshol is.:eek:

Petneházi Zoltán
09-09-19, 13:06
Sziasztok!

Én is voltam ebben a buliban és nekem tetszett. Igaz, amikor kicsit többen lettünk odalent, a levegő hőmérséklete magasabb lett az optimálisnál, de azért korántsem elviselhetetlen. Talán emlékeztek még anno a Kaméleonban milyen klíma volt, amikor megtelt a táncparkett úgy 11 fele. Ott hely sem nagyon volt, itt azért még lehetett táncolni. Én személy szerint végig táncoltam az éjszakát, elfogadható számok voltak, nem kellett azon
bosszankodnom, hogy ezt most miért??? Ahogy végignéztem az embereken, szerintem ők is jól érezték magukat, mert ha nem, akkor valószínűleg senki sem izzadt volna és kongott volna a terem. A "la charanga" terem hangulatos, és ha megoldják hatékonyabban a szellőzést, akkor egy kellemes hely lehet. Egyébként meg várjuk ki a jövő hetet, mert a nyitóbulin mindig többen szoktak lenni, és könnyen lehet, nem lesz majd meleged. Azt még megjegyezném, hogy ha kevesebbet csapkodnának az emberek és inkább a partnerükre fordítanák az energiájukak, akkor lehet kevesebb hőt termelnének. De ez már egy másik történet...Igazából nem könyű felmérni hogy egy rendezvényre hányan tolják el a képüket, és a környezet hogyan válik be, milyen módosításokat kell alkalmazni. Aki már rendezett ilyet, az tudja, hogy a rendezvény sikere nem csak azon múlik aki kitalálja. S mivel pont ilyenek vagyunk, hogy szeretünk mindenben a hibát keresni, nem is könnyű mindenkinek megfeleni. Szerintem a rendezők is látták mi a baj és reméljük valóban az igényekhez igazítják a körülményeket, addig kár is vagdalózni. Akit meg földhöz vágott az 500 ft-os "átverős" :) belépő, azt legközelebb befizetem, csak jelentkezzen! Jó, csak vicceltem. Nagy sz.rt fizetem be az ilyet! Bocs Zsoló, de szerintem, bár nem mondják ki nyiltan, de az olyan embereket akik bomlasztják a tömeget nem szívesen látják az adott helyen. Én vendéglátóztam 15 évet és nyugodtan mondhatom
, hogy a rossz vendégre nincs szükség, és hiába a vendég az első, ilyen esetben kivételt szoktak tenni, ha érted mire gondolok. Az egy kicsit
túlzás volt, hogy elriasztod az embereket, mikor láthatólag jól érezték magukat. Remélem nem vezet semmiféle érdek e felé. Mostanában nem sok hely mondhatja el magáról, hogy teltházzal dolgozik, és jó lenne egy végre, ahol jó a zene, kellemes a környezet, és vannak emberek. Arra meg hogy valaki munkát fektet belé, nem kell irígykedni, meg lehet próbálni jobbat csinálni, a lehetőség adott! Más...A fenti aula akusztikája tényleg kemény dió, visszhangzik rendesen. Talán ha a 4 hangdoboz nem egymással szembe lenne állítva, jobb lenne a helyzet. Én biztosan kikérném egy szakember véleményét. Nekem túl világos is volt odafent, de ezeket már írták, csak megerősíteném. Összességében jó volt a buli, ízlett az ingyenkoktél(ha így vesszük még ők fizettek nekem), és nyitottak voltak a lányok is, csak levegőt venni álltam meg, annyit táncoltam. Lehet, valakinek pont ez hiányzott!
Szerintem mi még megyünk. Nem sikerült elriasztani.

Üdv:
Zoli

Adalberto
09-09-19, 15:06
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Az építő jelleg igen csak hiányzik a szóban forgó hozzászólásból.

Egy pár rendezvény létrehozása van a hátam mögött. Tudom mennyi munkával jár. Ott voltam és megemelem a kalapom a Gregék előtt, hogy ezt létrehozták.
Persze lehet min javítani, de ezen dolgoznak folyamatosan, hogy jobbá tegyék.
Ezt segíteni kellene, nem pedig rosszindulatúan elkaszálni már az elején.

Csak gratulálni tudok és kívánok további sok sikert a rendezvényhez!

Adalberto.

Balint
09-09-19, 15:37
Nem biztos, hogy a hozzászólók kaszálták el már az elején a rendezvényt. Egyesek üzleti érdekei miatt ne titkolják el a tényleges véleményüket.

Nem cinikus kissé a gratuláció ilyen szituációban? ;)

Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Az építő jelleg igen csak hiányzik a szóban forgó hozzászólásból.

Egy pár rendezvény létrehozása van a hátam mögött. Tudom mennyi munkával jár. Ott voltam és megemelem a kalapom a Gregék előtt, hogy ezt létrehozták.
Persze lehet min javítani, de ezen dolgoznak folyamatosan, hogy jobbá tegyék.
Ezt segíteni kellene, nem pedig rosszindulatúan elkaszálni már az elején.

Csak gratulálni tudok és kívánok további sok sikert a rendezvényhez!

Adalberto.

Adalberto
09-09-19, 16:04
Az, hogy valaki elmondja a véleményét az jó. Ezért van a fórum.
Viszont azért mert esetleg valakinek nem tetszik valami, az nem azt jelenti, hogy másnak se.
A problémát ott látom, ha valaki a véleményével befolyásolni akar másokat, akik személyes tapasztalatok híján nem tudják megítélni azt.

Nem volt cinikus a gratulációm. Zseniális ötletnek tartom a két stílus különválasztását.

Adalberto

Balint
09-09-19, 16:36
Nem megoldás a negatívumok elhallgatása.
Erre az lenne a megoldás, hogy 120-an írnának arról, hogy milyen jól érezték magukat és miért... Így megtörténne a pozitív irányú befolyásolás is.
Ha rossz a buli, nem mentség az időt rabló, nehéz szervezkedés. Ez egy jó bulit is megelőz - szerintem. És nem biztos, hogy nincs a panaszkodónak szervezési tapasztalata. Hiszen erről nem írt.

Viszont azért mert esetleg valakinek nem tetszik valami, az nem azt jelenti, hogy másnak se.
A problémát ott látom, ha valaki a véleményével befolyásolni akar másokat, akik személyes tapasztalatok híján nem tudják megítélni azt.

Nem volt cinikus a gratulációm. Zseniális ötletnek tartom a két stílus különválasztását.

Adalberto

Zsoló
09-09-20, 02:04
Ez a fórum ugyebár nem az a hely, ahol az ember enciklopédikus mélységgel fejt ki témákat, hanem csak impressziókat ír. Ezért nyilván egy csomó "jó-rossz-jó-rossz" szóváltás eshet itt, és mindenben, még a közepesen vagy vacakul megcsinált rendezvényekben is vannak értékek. Igen sok rendezvényt szerveztem már...Én ezt a műfajt vendégként alapvetően és legfőképpen korrekt üzletnek szeretném látni, amin a rendezők és a pultosok elsősorban keresni akarnak és nem jótékonykodnak. És ez így OK lenne. Egy belépődíj nélküli bulin szinte bármit elnézek, nem érdekel, ingyen van. De egy pénzes helyen nem lehet akármit nyújtani, ott méltányos csere kell a belépőért, minimum elég tér, levegő és csúszós parkett. Ha ebben lesz változás, az örömömnek is hangot fogok adni, de bárcsak lenne!

Adalberto
09-09-20, 02:42
Azért remélem van olyan ember is itt a fórumon (még ha nem is szól hozzá) aki érti amit leírtam.

Részemről a téma lezárva.

Adalberto.

eMP
09-09-20, 15:47
Hali,

Ott voltam, tetszett. A kinti 95%os páratartalom (esős meleg idő) most nem jól játszott össze a körülményekkel, de a zene fantasztikus volt.

Le a kalappal a szervezői kezdeményezés előtt. Ténykérdés, hogy nagyon izzasztóan meleg volt, ahogy MINDEN partyban, ami fullra teli (hasonló körülményekkel találkoztam már egy-egy zsúfolt Kaméleon, vagy éppen Arany10 bulin is!) Attól az még nem rossz sőt! Nyilván a komfortérzetet csökkenti, javításra szorul de az alapok megvoltak:

1) szuper emberek
2) top zene

Aki negatív érzésekkel távozott, párszor még mindenképp nézzen le szerintem, mert azért azt nem várhatjuk el, hogy egyből világszinvonalú hely szülessen. (vannak ilyen-olyan szempontból véleményem szerint nagyon magasra kvalifikált helyek, de minden szempontból tökéletes hely nincs..még)

Mindenképp jövök ismét.

A bulihoz annyit hogy két fajta ember volt aki táncolt és aki nem mert vagy nem tudott habár nagyon akart.Ezt majd mindenki maga átgondolja.A fenti teremben egy felkérés:Gyere táncolni de csak kubait táncolok (leginkább).Mit képzelsz itt nem szabad volt a válasz.

Ez most ugye vicc?! Tipikus saját kishitűségét másra kivetítő "válasz" volt. Azért mert fent jó páran elszálltak a zene miatt, és jól érezték magukat, más nem mer táncolni és ráfogja arra hogy biztos tiltott a kubai??? Ki tiltja, és miért? Ugyan!

Pont a kubait kedvelő közönség inkább az, aki előítéletes/elutasító adott esetben a "vonalas zenékkel" - én inkább jazzes zenéknek hívnám. Én soha nem tapasztaltam olyat, hogy a "vonalast kedvelő táncosok" (nem kedvelem ezt a megkülönböztetést..) beszóltak volna kubait táncolóknak bármilyen zenékre is..

Zenékről csak annyit mondanék: több éves megfigyelésem alapján látom, hogy vannak olyan számok, amelyek MINDEN egyes buliban lejátszásra kerülnek, miközben _SZÁMTALAN_ óriási zene van, amit még magyar közönség buliban nem is hallott. De sajnos megrekedünk azon a szinten, hogy "ezeket játszani _kell_" mert ...

Nem azt mondom, hogy el kell a "slágereket" rakni mélyre, de az arány érdekes. 20 számból ha egy újat hallok egy buliban, már örülök... Nagyon szeretem a csirkemellet, de ha 3 hétig az lenne ebédre, hamar hátrébb csúszna a kívánalmi listán. És ízekből/ételekből is rengeteg féle van.

Zeneileg rendkívül pozitív volt a Csarnok, csak így tovább.

StigoJSe
09-09-20, 16:38
Hi!

Bar jo erzesu salsas nem nagyon olvassa tul gyakran ezt a forumot, foleg nem irogat ra, de azert most en is mondok valamit, csak hogy az idetevedo idegenek, ne azt vonjak le, hogy csak fikazokbol all a magyar salsa elet.

Igen, ott voltam, es igen nagyon meleg volt, es nagyon sokan voltak! De, hogy valami ujjat is mondjak:

Orulok, es halas vagyok, hogy vegre egy ekkora kaliberu 2 DJ-vel elatott buliba reszt tudtam venni, (csak) 500Ft-os belepoert 8-10 euro helyett magyarorszagon, a varos egyik leghiresebb epuleteben. Orulok, hogy vegre nem ugyanazokkal az arcokkal tancoltam mint eddig es nem ugyanazokat, a unasig jatszott salsa szamokat hallgattam, amiket par helyen beraknak 5-6 eve folyamatosan megallas nelkul. Nekem kifejezetten jo volt, hogy lent nem autentikus Kubai zene ment! (Ha arra vagyom, majd atmegyek a szecskaba, mert ott meg abban profik) A LA-t tancolo arcok is total normalisak voltak. (azoknak mondom akik nem mernek lemenni olyan bulikba ahol vonalast tancolnak, mert ebbol a forumbol, illetve a par kedves hozzaszolobol indulnak ki, akiknek egyebkent lovesuk sincs a vonalas style rol.). Az arak a bufeben nagyon korrektek voltak, sio premium 400 Ft-ert, nevetsegesen jo ar. A padlo-t kb az A10-hez tudnam hasonlitani. Kobol van, teljesen alkalmas tancra, persze csak annak aki tud, es nem kritikusnak jon le, hanem partyzni, azert, hogy jolerezze magat, csajozzon, ismerkedjen... (szerintem normalis ember ezert megy le party, nem azert, hogy kritizaljon minden partyt)

Es most megemelem a kalapom! Koszonom, hogy van ez a buli, en azt akarom, hogy folyamatosan legyen, akinek tetszett, szerintem nyugodtan reggeljen be, es merje leirni, hogy jo volt, mert az volt! Vagy probalja ki, ezt is, meg az osszes tobbit is, es ne abbol induljon ki, hogy itt, 3-4 ember mindent leszol.

JA! es en megyek most csutortokon is, ha lesz meg, sott leviszem azokat is, akik most nem voltak:)!

Ciao

CArlos
09-09-20, 16:38
Hali,

Ott voltam, tetszett. A kinti 95%os páratartalom (esős meleg idő) most nem jól játszott össze a körülményekkel, de a zene fantasztikus volt.

Le a kalappal a szervezői kezdeményezés előtt. Ténykérdés, hogy nagyon izzasztóan meleg volt, ahogy MINDEN partyban, ami fullra teli (hasonló körülményekkel találkoztam már egy-egy zsúfolt Kaméleon, vagy éppen Arany10 bulin is!) Attól az még nem rossz sőt! Nyilván a komfortérzetet csökkenti, javításra szorul de az alapok megvoltak:

1) szuper emberek
2) top zene

Aki negatív érzésekkel távozott, párszor még mindenképp nézzen le szerintem, mert azért azt nem várhatjuk el, hogy egyből világszinvonalú hely szülessen. (vannak ilyen-olyan szempontból véleményem szerint nagyon magasra kvalifikált helyek, de minden szempontból tökéletes hely nincs..még)

Mindenképp jövök ismét.

Ez most ugye vicc?! Tipikus saját kishitűségét másra kivetítő "válasz" volt. Azért mert fent jó páran elszálltak a zene miatt, és jól érezték magukat, más nem mer táncolni és ráfogja arra hogy biztos tiltott a kubai??? Ki tiltja, és miért? Ugyan!

Pont a kubait kedvelő közönség inkább az, aki előítéletes/elutasító adott esetben a "vonalas zenékkel" - én inkább jazzes zenéknek hívnám. Én soha nem tapasztaltam olyat, hogy a "vonalast kedvelő táncosok" (nem kedvelem ezt a megkülönböztetést..) beszóltak volna kubait táncolóknak bármilyen zenékre is..

Zenékről csak annyit mondanék: több éves megfigyelésem alapján látom, hogy vannak olyan számok, amelyek MINDEN egyes buliban lejátszásra kerülnek, miközben _SZÁMTALAN_ óriási zene van, amit még magyar közönség buliban nem is hallott. De sajnos megrekedünk azon a szinten, hogy "ezeket játszani _kell_" mert ...

Nem azt mondom, hogy el kell a "slágereket" rakni mélyre, de az arány érdekes. 20 számból ha egy újat hallok egy buliban, már örülök... Nagyon szeretem a csirkemellet, de ha 3 hétig az lenne ebédre, hamar hátrébb csúszna a kívánalmi listán. És ízekből/ételekből is rengeteg féle van.

Zeneileg rendkívül pozitív volt a Csarnok, csak így tovább.
Ez is igaz.

Matyi
09-09-20, 21:40
Nem nagyon értrem miért van vita erről a témáról ?

Végre van egy hely ahol nem lehet panasz a zene stílusára.Itt végre a vonalasok sem sírhatnak ,hogy nincs a számukra táncolható zene (ami a magyar buli viszokokat illeti igazuk van ! ) és a kubaiakat sem zavarta a "csengő-bongó" általuk nehezen táncolható zene.
Ha valakinek egyik zene sem jött be,az legközelbb ne jöjjön.Bár nem tudom máshol mit fog találni,az biztosan jobb lesz neki.
Ha valaki sokalta a belépőt, mert " a pénzért szolgáltatást várt" annak ajánlom A10-et ,Kaméleont és a többi fizetős helyet.Kiváncsi lennék, ott mi az amit a pénzéért elvárt, és megkapta-e ?! A padló sem jobb,sem pedig roszabb mint máshol, elég csak a fenti 2 helyet összehasonlítani,vagy emlékezzetek hány hajópadlós fizetős helyen voltunk már.
Na és talán megsértődni sem kéne azon ,ha felkérsz egy vonalas lányt vonalas zenére kubaizni ,és "Ő" nemet mond. Nem, nem tilos a kubai. Voltak akik a csengő-bongó zenére is kubait táncoltak.Senki nem zavarta le őket, de megerőszakolni a táncot senki nem szeretné.Legközelebb próbáld meg a kubait egy kubais lánnyal.
Lehet hogy,meleg volt, de legalább pozítiv, hogy nincs cigi-szivar füst.(Egyes légkondis helyeken majd megdögleni a füsttől.)Télen meg majd hideg lesz.Na és ? Táncolni mentem ,szuper zene volt ,kifizethető italárak, és végre a parkolással sem volt gond !!!

Itt sokan morognak,tegyék. A többiek meg jöjjenek és érezzék jól magukat a jövő héten is. A gyerekbetegségeket az itteni szervezők is kinövik majd, és a bulik jók maradnak/lesznek.
Én nem kritizálom a többi helyet,egyszerűen elkerülöm.
Mindenki el tudja dönteni mi az ami tetszik neki, és mi az ami nem ,van elég más buli is........
m.

nic
09-09-20, 22:12
Le a kalappal, a végére született néhány meglehetősen intelligens hozzászólás! Sajnos nem tudtam elmenni pedig kiváncsi voltam, és az első kommentek alapján csalódottan legyintettem, hogy nah, ez se jött össze... Szerencsére jöttetek és helyretettétek a képet, mostmár látom magam előtt, milyen is lehetett a buli, és rengeteg igazságot írtok itt, amivel szerintem abszolut jogosan véditek a hely hírnevét. Igen, belépőfüggetlenül vannak füstös, meleg, levegőtlen, táncra alkalmatlan bulik, és ha szenvedve is, de elvoltunk ezeken a helyeken is nagyon jól. Egyre nagyobb a választék, és szerintem ezért vagyunk egyre hajlamosabbak a kákán is csomót keresni, már érezhető az esélye, hogy javul a felhozatal, és egészen jó próbálkozások indultak ezen a nyáron. Egyik sem tökéletes, és ezért nehéz a választás, szerintem akik hangot adtak a negatív véleményüknek ők is valahogy így gondolkodnak, egyszerűen arra vágynak, hogy végre találjanak egy olyan helyet ami minden szempontból tetszik nekik. Lehet, hogy sosem lesz ilyen, de ettől függetlenül a "fikázásokból" is leszűri az okos szervező a használható kritikát, és nekem ez tetszik nagyon Gergőékben, hogy legalább okosan kezelik a kritikát, és tesznek a kifogásolt pontok ellen! Nem személyeskedés az, hogy valaki elmondja a véleményét, nyilván azért írja meg a szervezőnek, hogy tehessen ellene, ha nem építő szándékú lenne, akkor vagy megtartaná magának vagy puffogna a saját ismerőseinek és terjesztené a rossz tapasztalatait. Én örülök, hogy mindkét oldal hangot adott a véleményének, és annak is örülnék, ha mégtöbb "jóérzésű" salsás írna ide, mitöbb, attól, hogy itt írogatok hideget-meleget, még magamat is annak tartom... Ennek az egésznek annyi lenne a lényege, hogy érdemben tudjunk tapasztalatokat cserélni, véleményeket megvitatni, és semmi értelme, ha összesen 3-4 ősrégi tag rágja folyton ugyanazt a csontot. Szerintem mindenkinek joga van leírni amit gondol, egy nyilvános fórumon. Lehet egyet érteni, meg ellenkezni, az ha valaki kérdez vagy a másik oldalra is rávilágít, az még nem rosszindulat.

Összegezve: Köszönjük a Műcsarnokot, attól függetlenül, hogy nem lehettem ott, de mindenképp megnézem majd. Ha hosszú távra a "miénk" lesz, biztos vagyok benne, hogy egyre színvonalasabb lesz, és megoldódnak a problémák. Zeneügyben nem lehet a szélsőségekre (mint pl én) építkezni, és valóban ott van Szecska a timbafanoknak (mint pl én), de olyanok is vannak, akik nem full timbára vágynak de azért egy kubai buliban kubaira szeretnének kubaizni, és megalkusznak kevertebb zenei felhozatallal is ha a hely maga szuper (mint pl én) :) Tutira a többség jól érezte magát, mert egy ennyire szép hely már alapjáraton feldobja az embert, és a sláger-salsa is kiszolgálja a nagytöbbség ízlését, ez így van jól, mi majd alkalmazkodunk.

Sok sikert, és az erős indulás utáni még erősebb folytatást Nektek!!!!

callado
09-09-21, 01:42
(azoknak mondom akik nem mernek lemenni olyan bulikba ahol vonalast tancolnak, mert ebbol a forumbol, illetve a par kedves hozzaszolobol indulnak ki, akiknek egyebkent lovesuk sincs a vonalas style rol.)
A fórumra elég sok "vonalas" videó és zene is került fel (nézz utána) és ez a lényeg, mert ebből mindenki látja, hallja, hogy tetszik-e neki. Egy-két vélemény alapján, amiket véletlenül elolvastál, nem célszerű általánosítani. Vannak néhányan, akik a fórumon népszerűsíteni próbálják ezt a stílust. Ha tudsz jó "vonalas" bulit, írd meg, hogy hol és mikor van. Engem érdekelne, megnézném.

K.Kriszta
09-09-21, 13:50
Tudjátok, sajnos nem sok lehetőség adódik Mo-n a vonalas táncosok részére. A vasárnapi Brooklyn-on kívül nincs olyan buli, ahol egész este vonalas zenék szólnának, ezért lehet, hogy meleg, lehet, hogy világos és visszhangzik, de legalább JÓ ZENÉK SZÓLNAK, JÓ A TÁRSASÁG ÉS VÉGRE TÁNCOLHATUNK IS EGY NAGYOT! na és persze nem utolsó sorban NEM DOHÁNYZÓ!! :-)) Köszönjük Greg! Csütörtökön ott leszünk!

Ui: A kubai teremről nem tudok véleményt írni, ott csak addig tartózkodtam, ameddig italt vettem... :-) De láthatóan ott is sokan táncoltak és érezték jól magukat.

És még egy dolog: kérlek beneteket itt a fórumon - amit én spec nem olvasok túl gyakran, mert kicsit egyoldalú és főleg negatív kritikákkal találkoztam - legyetek pozitívabbak és optimistábbak! Ne feledjétek, szidni és kritizálni a legkönnyebb, de létrehozni valamit már sokkal nehezebb.

Szép napot mindenkinek! üdv, Kriszta

Gabor977
09-09-21, 17:04
Felkerültek a nyitóparty fotói a buli honlapjára. A hangulat szerintem legkönnyebben az emberek arcáról olvasható le. :)

Greg
09-09-22, 13:31
Köszi Gábor az említést itt a link:
Salsa Buli képek: szept. 17., Műcsarnok, SalsaLovers (http://www.salsalovers.hu/kepek/?file=2009-09-17_Mucsarnok%2F)

shinrai
09-09-22, 23:01
Nekem az jön le több hozzászólásból, hogy mintha rossz irányba kezdene terelődni, a két/több salsa irányzat rajongóinak kapcsolata...

Csak üdvözölni lehet, ha adódik egy olyan kezdeményezés, amely megpróbálja közelebb hozni az, amúgy közös gyökerekből táplálkozó ritmusra mozgó, szórakozni vágyókat.
Nem vita indítónak szántam a megjegyzést a gyökerekkel kapcsolatban, nyilván nem a skandináv félszigeten vagy európában kell keresnünk e mozgáskultúra alapjait..., sőt megkockáztatom, ha anno nem visznek rabszolgákat amerikába, akkor talán csak indián tánc származna onnan... :-)

Tehát, minek is a széthúzás erre felénk, ez ügyben, ahol van tél is, meg a génjeink is mások... ;-) Inkább örüljünk annak, hogy egyre többen ismerhetik meg ezt a csodálatos táncot, az örömöt, amit erre a ritmusra való mozgás okoz és amit nem befolyásol az, hogy közben milyen "pályát ír le" a táncos.

Szerintem...!

Greg
09-09-23, 13:21
Nekem az jön le több hozzászólásból, hogy mintha rossz irányba kezdene terelődni, a két/több salsa irányzat rajongóinak kapcsolata...

Csak üdvözölni lehet, ha adódik egy olyan kezdeményezés, amely megpróbálja közelebb hozni az, amúgy közös gyökerekből táplálkozó ritmusra mozgó, szórakozni vágyókat.

Köszönjük a biztatást! :-) Valóban, ennek a bulinak a célja kettős: egyrészt remélhetően megszünteti az örök vitát, hogy "miért van ennyi vonalas zene a buliban, amit nem szeretek" vs. "miért nincs egyáltalán vonalas zene a buliban".
Így nincs kompromisszum-kényszer. Persze, gondolom Ádám is időnként betesz egy LA33-at, mert jó zene (s nem az a tipikus kubai :-)), és én is beteszek fent egy-egy sont, vagy mást, mert jó zene. Ennyi. Meg szeretnénk ezzel a bulival mutatni, hogy mindkét stílusnak megvan a létjogosultsága, s igen, volt nem kevés "átjárás" a két buli között, sokan táncoltak kicsit itt is, ott is.
Nekem nem a kedvencem a kubai táncstílus (valszeg, mert nem megy annyira :-)), de egy jó Adalberto Alvarez számra kubait táncolok, mégha kevésbé virtuózan is.

Most csütörtökön például fogok játszani egy pár olyan számot, ami kubait táncolók körében mostanság sláger, de pillanatok alatt kiderül, hogy a 60-as években, New Yorkban (a Barrio-ban :-)) született az eredetije. Ami meg nagy valószínűséggel egy kubai népdal nyomán íródott, ugye. :-)

Csodálatos zenei világ a salsa, minden részével együtt, s itt csütörtökön végre arra van lehetőség, hogy a közönség válasszon a stílusok közül, akár 10 percenként, ha úgy van kedve. :-)

CArlos
09-09-23, 22:20
Köszönjük a biztatást! :-) Valóban, ennek a bulinak a célja kettős: egyrészt remélhetően megszünteti az örök vitát, hogy "miért van ennyi vonalas zene a buliban, amit nem szeretek" vs. "miért nincs egyáltalán vonalas zene a buliban".
Így nincs kompromisszum-kényszer. Persze, gondolom Ádám is időnként betesz egy LA33-at, mert jó zene (s nem az a tipikus kubai :-)), és én is beteszek fent egy-egy sont, vagy mást, mert jó zene. Ennyi. Meg szeretnénk ezzel a bulival mutatni, hogy mindkét stílusnak megvan a létjogosultsága, s igen, volt nem kevés "átjárás" a két buli között, sokan táncoltak kicsit itt is, ott is.
Nekem nem a kedvencem a kubai táncstílus (valszeg, mert nem megy annyira :-)), de egy jó Adalberto Alvarez számra kubait táncolok, mégha kevésbé virtuózan is.

Most csütörtökön például fogok játszani egy pár olyan számot, ami kubait táncolók körében mostanság sláger, de pillanatok alatt kiderül, hogy a 60-as években, New Yorkban (a Barrio-ban :-)) született az eredetije. Ami meg nagy valószínűséggel egy kubai népdal nyomán íródott, ugye. :-)

Csodálatos zenei világ a salsa, minden részével együtt, s itt csütörtökön végre arra van lehetőség, hogy a közönség válasszon a stílusok közül, akár 10 percenként, ha úgy van kedve. :-)
Nagyon örülök ezeknek a céloknak és lehetőségnek.
Mint már írtam a gondok és problémák mellett a zenék kíválóak voltak valamint
volt az emberekkel egy fantasztikus jó érzés amit nehéz leírni.Meg kell tapasztalni.
Szerintem is a jó zene és a tánc a lényeg,én( még) kicsit irígykedem hogy egyesek minden stílusban tudnak táncolni.Az meg butaság hogy ez vagy az jobb. Bármely stílusnak megvannak a szépségei és nehézségei.
A zenékre meg nincs ráírva hogy csak ilyen vagy olyan stílusban szabad rá táncolni.Volt már rá példa Nagymenőknél is hogy más stílusban táncoltak egymás mellett és nem dőlt őssze a világ.
További jó bulikat mindrnkinek.:)

vajonmilesz
09-09-24, 13:13
Nna ez az. Már mint hogy engem zavar az, ha vonalas zenére kubait táncolnék. illetve az zavar leginkább, hogy mások látják, tudják: nézd már, ez vonalas zene és mégis kubait táncolnak rá...vagy fordítva.
Túlteszem rajta magam ha épp nagyon táncolni van kedvem, de eltöprengtem már ezen 1x, 2x. Debreceniként nem nagyon van lehetőség élő zenére táncolni, de volt már alkalom, hogy a Cubartimo vagy Latin Combo zenekar volt itt, s a zenéjükre táncoltunk. (ha nem lehetett volna leírni a nevüket,mert reklám, elnézést, nem tudtam) Nno ekkor aztán végképp elgondolkodtam azon, hogy a zenekar mit gondolhat, mikor látja, tudja: : most épp nem salsát játszunk, hanem sont, s nédda, ezek meg salsáznak rá.... Mondjuk a cha-chát, sont még felismerem hellyel-közzel, szóval ez nem olyan jó példa. de ha pl. danzont vagy guajirat, boogalot játszanak azt nem hiszem hogy felismerném, csak érzem, hogy ez más mint a salsa. Táncolni meg persze pláne nem tudok ezekre. Vannak persze olyan zenék, amelyek eléggé határvonalán mozognak az én fülem, zenei tudásom számára, s minden bizonnyal előfordult már, hogy pl. cumbiára táncoltam salsát. Az nem zavar, ha mást látok szerintem nem a zenéhez passzoló stílusban táncolni, de nekem személy szerint az előbb leírtak elég visszatartó erők. :(
De most, hogy tudom, a nagymenők is kevernek, már nyugodtabb vagyok :)

....Szerintem is a jó zene és a tánc a lényeg,én( még) kicsit irígykedem hogy egyesek minden stílusban tudnak táncolni.Az meg butaság hogy ez vagy az jobb. Bármely stílusnak megvannak a szépségei és nehézségei.A zenékre meg nincs ráírva hogy csak ilyen vagy olyan stílusban szabad rá táncolni.Volt már rá példa Nagymenőknél is hogy más stílusban táncoltak egymás mellett és nem dőlt őssze a világ.
További jó bulikat mindrnkinek.:)

CArlos
09-09-24, 15:44
Vagy inkább tapasztalat.
Még Lagzi Lajcsira vagy mulatós cigányzenére is lehet salsát táncolni ha elég jó táncos vagy.És ha nem ismered a Son rejtelmeit de tudsz salsázni nyugodtan táncolhatsz rá mert a ritmus stimmel és közeli rokonok.
És voltam már Rock buliban ahol nem tudott senki táncolni de mi még ruedáztunk is mert ott is kijött a ritmus és nagyon élveztük valamint tetszett a közönségnek is.Ami persze teljesen mellékes.
És végül táncoltam (vonalas )buliban nem csak vonalasat és nem halt bele senki és azt is nagyon élveztem.Talán most már megértik páran hogy mit is akarok mondani.
Ja és Lajcsi zenéjére se tudott senki táncolni,vagy legalábbis valami olyasfélét művelni.:eek:

nic
09-09-24, 17:56
Édes a tudatlanság, gondolj csak vissza mikor kezdő voltál mi mindenre táncoltál... szerintem a lényeg a lazaság, ha megy, táncolj bármire. Engem is zavar sajnos a fennt leírt probléma, ez az én sk hülyeségem, de attól még nem nézek le senkit aki nem zenére adekvát módon táncol. Sőt, próbálgatom mindenre én is, és sokkal sokkal kevésbé zavar mjuk egy hiphop vagy rock vagy mulatós, mint egy általam nem preferált PR vagy NY szám. Szerintem egy idő után ha az ember koncentráltan csak salsát hallgat, kialakulnak a kedvencei és másra már nem igazán akaródzik táncolni, teljesen függetlenül attól, hogy vonalas vagy kubai. Úgy fogalmaznék, igen édes a tudatlanság amíg nem vagy válogatós, de ha már meg tudod válogatni, mi az ami inspirál, ott kezdődik majd az igazi tánc, amikor megtiszteled a zenét és hozzá idomulsz, teljesen más érzés a zenével együtt mozogni, mint csak rátálcolni valamire..

TOPIC ON :)

CArlos
09-09-24, 20:04
Na igen .Aki szeret és tud is sokszor kínjában rákényszerül (mondjuk egy vidéki lagziban)rátáncolni valamire.Ilyen helyen volt már hogy kértem egy cha -chát és persze mondjuk játszottak egy szambát.Na ennyit erről.Pedig valami vizsgájuk is volt.
Ez kissé durva hagyjuk is.A salsában mármint a zenében még most is sokszor ér meglepetés, holott már nagyon sok mindent hallottam és táncoltam rájuk.Mindig érnek meglepetések, mert hihetetlen sok jó zene van legalábbis számomra.Nagyon ritka az olyan buli ahol nincsenek jó számok.
De az olyan buli is ritka ahol nagyon sok jó és érdekes zene van.Multkor az egyik hozzászóló jól megfogalmazta:hogy ezt most miért.Miért kell valami jót elrontani valami vad élvezhetetlen zenével.Ez lehet hogy tudatos mert ismerve a Dj-t el nem tudom képzelni hogy arra szívesen táncolna.Szóval a multkori buliban sok jó zene volt szerintem nagyon profi és tudatos módon.
Táncoltak is rá sokan és ragyogtak az arcok.
Elmegyünk ma is.

Greg
09-09-30, 16:38
Most csütörtökön megint buli a Műcsarnokban, gyertek!
Mindketten sok új zenével jövünk, nem lesz megállás! :-)

Greg
09-10-07, 11:21
Gyere bulizz velünk megint csütörtökön a Műcsarnokban!
Kihangosítjuk a La Charanga terem melletti kisebb termet is, hogy ott is pöröghessen a tánc (elvégre sokan vagyunk...:-)), illetve feldíszítjük az El Barrio terem tetejét, hogy javuljon ebben a teremben az akusztika.
Várunk csütörtökön!
Infó a SalsaLovers oldalán. (http://www.salsalovers.hu/salsa-bulik/csutortok-mucsarnok/)
Képek a bulikról erre. (http://www.salsalovers.hu/kepek)

Greg
09-10-12, 20:18
VÁLTOZÁS!
A La Charanga teremben DJ Adalberto zenéjére bulizhatsz! DJ Adalberto a hazai salsa élet supermanje, aki minden stílusra rendelkezik egy jó válasszal, játssza a klasszikusokat, a legfrissebb dalokat a klasszikus kubai zenétől a legújabb reggaetonokig, s úgy mixel, hogy ha figyeled a kezét sem veszed észre, hogy már egy újabb salsaton szám közepén tartasz és valahogy nem akaródzik abbahagyni a táncot!

Az El Barrio teremben DJ Malambo, a new york salsa dominikai származású fenegyereke zenél, aki mindig elő tudja varázsolni hihetetlen méretű salsa CD gyűjteményéből azt a lemezt, amire a legkényelmesebben tudsz LA vagy NY style-t táncolni. Tudtad, hogy szeptemberben a híres New York salsa kongresszuson is játszott?

A belépő továbbra is 500 Ft, várunk a Műcsarnokban csütörtökön 9-től!
A belépőhöz italkupon jár, amivel 200Ft kedvezményt kapsz a limonádéból!
További infó a SalsaLovers oldalon! (http://www.salsalovers.hu/salsa-bulik/csutortok-mucsarnok/)

Greg
09-10-15, 16:46
Ma este party, gyertek! :-)

Greg
09-10-19, 23:08
Ismét hatalmasat bulizunk!
Kínálatunk: Két salsa buli egy helyen, kétféle stílusban: kubai salsát táncoló party-freakeknek és NY vagy LA style-t táncoló fanatikusoknak egyaránt ajánlott!
A La Charanga teremben DJ Adalberto tekeri a lemeznek kinéző lejátszóit, az El Barrio teremben pedig DJ Malambo kergeti a New Yorkban született salsa dallamokat.
Mindkét teremben tánc ezerrel! Zenét lehet kérni!

A helyszín a Műcsarnok, a belépő 500 Ft, amiben italkupon is van!
Gyere, várnak a többiek!
Infók a salsa buli oldalon! (http://www.salsalovers.hu/salsa-bulik/csutortok-mucsarnok)

Juanita
09-10-21, 10:01
Szia Greg,

Általában hány óráig szokott tartani nálatok a buli?
Köszi!

Greg
09-10-21, 16:26
Szia,
A buli 9-től legalább 1-ig tart, de általában addig, ameddig vendégek vannak. Általában f2 körül vége van.

Greg
09-10-27, 10:57
Köszönjük a sok-sok rajongónak a múlt csütörtöki hangulatot, a hajnalig tartó bulit! :-)
Gyere most csütörtökön is! DJ Adalberto és DJ Malambo zenéje és partyhangulata vár a Műcsarnokban.
A belépő továbbra is 500 Ft.

Greg
09-10-28, 12:28
Ne feledd: most csütörtökön is igazi buli! Az összes kedvenc zenével, DJ Adalbertoval és DJ Malamboval, két teremben.

Greg
09-11-04, 23:41
Most csütörtökön, november 5-én a Műcsarnokban csak este 10 órától vagyunk nyitva, s akkor is csak egy teremmel (lent), mert a másik helyiségben kiállítást készítenek elő. A La Charanga teremben 10 órától DJ Adalberto igazi buli-salsa zenéjére táncolhatsz!
Gyere, várunk csütörtökön! További infó: www.salsalovers.hu (http://www.salsalovers.hu/salsa-bulik/csutortok-mucsarnok)

Greg
09-11-18, 21:17
Szia,

CSÜTÖRTÖKÖN a Műcsarnokban ismét buli DJ Adalbertoval, este 9-től, gyere!

Egyet fizet kettőt kap Cuba Libre akció, csak most csütörtökön!

Csütörtöki buli-infó: www.salsalovers.hu (http://www.salsalovers.hu/salsa-bulik/csutortok-mucsarnok)

Igazi party hangulattal várunk!