Teljes verzió megtekintése : Megatánc - tv2
El Tiburon
06-10-07, 08:44
http://mega.tv2.hu/micro/index.php?q=1-1-45&c=on#c40
olvassátok, szóljatok hozzá!
Ha netán a szőrösszívű cenzor törölné a hozzászólásom a tv2-nél, bemásolom ide, hogy elolvashassátok:
Moloch aka. el Tiburón (2006-10-07 07:20:38)
Sziasztok!
A Megatánc ötlete mindenképp csillagos ötös, ám a megvalósítás "ülj le, egyes". Meglepő a zsűrik laikussága egyes műfajokhoz, az felettébb kínos. Budai Laci (argentín tangó király, és világbajnok) tanít be salsát? Egy 'c' osztályos versenytáncos chacha alaplépését a zsűri "Micsoda kombináció!"- val fogadja? Te jó ég!!
Az igazi táncosok azért nem jelentkeztek, mert egyiknek sincs szüksége arra, hogy egy -sajnos nem csak látszólag- abszolút hozzá nem értő zsűri ország-világ előtt leszólja a produkcióját. Legközelebb táncos műsor inkább előtt kérdezzetek!
Tisztelet:
-Cukor
Rengeteg ember abban a tévhitben él, hogy egy celebrity mindenképp közönségcsalogató, és ha egy relatív nagy nevet odaállítanak az élre a néhányba, akkor annak majd biztosan elhiszik szavait, ezáltal próbálják az ország, a tvnéző köznép ízlését formálni. Olcsó manipuláció, de sajnos működik. Nem véletlen, hogynem tvzem. Azt vártam, hogy a számos ismerősöm közül 2 biztosan döntős lesz(egyikük sem hip-hop-os, sem hastáncos), de meglepetésemre kipottyantak a több napos felkészítőn.
A balett helyett célszerűbb lett volna a jazztáncra, a tökéletes izolációt kívánó reggaetonra és hastáncra, valamint minimális balettre törekedni a felkészítés során. Egyensúly híján azonban nem csoda, hogy az igazi hozzáértők csak mosolyognak az egész Megatánc tv műsoron.
Az egész egy tini-diszkó. :)
Na kérem szépen, lehet kommentelni!:D
Hát én már az elején féltem, hogy ez lesz belőle. Annyi fajta tánc van, és egy balettos lehet hogy nem tudja megítélni, hogy pl. hip-hopban az adott figura mekkora technikai felkészültséget kíván.
Meg hogyan lehet a balettot összehasonlítani pl. a kubai salsával? Az egyik - szerintem - teljesen kontrolált szabályozott, míg a másik laza, rendetlen, játékos. Persze az utóbbiba is sok technika van, de az akkor jó, ha nem látszik :cool:
Meglepő a zsűrik laikussága egyes műfajokhoz, az felettébb kínos. Budai Laci (argentín tangó király, és világbajnok) tanít be salsát?
Budai László mambó-salsa világbajnok volt 1995-ben, Dunaújvárosban és sokszoros magyar mambó-salsa bajnok. Nem utolsósorban a IV. Salsa Viva verseny győztesét, a Faluvégi András-Tóth Orsolya párost is ő készítette fel.
Keveházi Gábortól láttam egyszer még egy latin zenére készült balett koreográfiát is - szerintem nem egészen laikus a táncban...
A szőke csajt a zsűriben hallottam spanyolul gagyogni - éppen egy latin fiút égetett - hát elég ellenszenves, táncolni még nem láttam.
Tiburon, olvastam az iwiw-en, hogy fellépsz és koreográfiával foglalkozol. Hol lehet megnézni? Esetleg tanítasz is?
El Tiburon
06-10-10, 08:10
Callado!
Santiago-t küldte el salsázni, ha jól tévedek. Ő, ha jól tudom, mexikói, de asszem nem ez a lényeg. Elvileg tanít a srác, wiw-en mintha azt láttam volna.
A mambo-t sületlenség összehasonlítani a salsával. Más. Ugye, Balázs;)? Te menj csak mambozni!
Keveházival kapcsolatban el is lőtted a puskaport: balettben gondolkodik
Ez kb olyan, mintha hypercpace zenére koreografálnék hastánc bemutatót. Szar példa, mert a latin zenére koreografált balett is az. Persze átértékelhetjük, és 'művészi szabadság' címszóval biztosan óriási volt a produkció. Speciel az én gyomrom nem veszi be. :)
Nem vagyok tömeggyáros, ez csak a hobbim. Jön a felkérés, kitalálom, mi lesz, azt annyi. Nem házalok a fellépő dvd-mmel, nem célom, hogy mindenhol ismerjenek. A referencia szót alapból nem használom. Pár helyre meghívtak, és jó volt mind, kivétel nélkül. Ha nagyon vágysz rá, elsorolom szívesen, nem hosszú a lista. :)
Nem is oly rég felléptünk egy nívós rendezvényen, ahol közölte a rendezvényszervező, hogy nagyon örül, hogy nem a másik csoport jött, akiknek pár nappal azelőtt látta az anyagát dvd-n. Nekünk nem volt anyagunk, csak hallott rólam vkitől. No comment
Oktatok, igen, javarészt magánórák keretében, mert ott lehet igazán fejlődni. Kisebb létszámú (8-12 fő max) csoportok is hívnak hétvégére, hogy segítsek nekik figurákban, stílusban, oda is elkocogok olykor.
Buliban szoktam még korrigálni egy-egy lánykát, akivel épp táncolok, de nem minden esetben.
Szalgavatóra szintén koreografálok.
Buliban megnézhetsz, minden este lent vagyok. Másik topicban ott a partylistám. Ha épp nem tetsző zene megy, akár még pár szót is válthatunk. ;)
c ya
Beckhambaby
06-10-11, 16:36
Én nézem a Megatáncot - ha másért nem is, csak azért, h kikapcsoljon és hát mit ne mondjak, elég érdekes. Mind a versenyzők, mind pedig a zsűri. Keveházi Gáborral szakmailag semmi bajom nincs, remek táncosnak és koreográfusnak tartom, szerintem ebben a műsorban ő lehet a megtanácospresszerpici. Juronicsról inkább nem alkotnék véleményt, mert az ő munkásságát (nemhogy a nevét - bár ez lehet, h engem minősít) nem ismerem. Nagytudású színésznőnk is érdekes, a tegnapi kirohanása az egyik döntőbejutott kiscsaj felé minden volt, csak kultúrált nem, pláne nem zsűritaghoz méltó. A szőkehajú "törömamagyart" csajsziról egyszerűen nem tudok véleményt alkotni, mert azon kívül, hogy spanyoltudását megcsillogtatta, mást nem igazán tett még eddig. Novák Péter pedig Novák Péter.
A balettról pedig csak annyit, hogy valóban fontos, hogy valaki tisztában legyen
minimális alapszinten azzal,h mit takar a klasszikus balett. De szerintem is ezerszer fontosabb lehet egy modern jazztánc vagy akár egy kortárs tánc, mint a klasszikus balett. Mert tudtommal ebben a műsorban magyarország legjobb táncosát kereski, nem pedig magyarország legjobbanbalettoznitudó táncosát. Bár ha erről Juronicsot megkérdeznénk, lehet, hogy másvéleményen lenne.
A táncosokra nagyon kíváncsi leszek. Eddig még nem igazán van róluk véleményem, az biztos, hogy a fizikális adottságuk megvan. A többi meg már más lapra tartozik.
A tegnapi műsorral kapcsolatban viszont igencsak megörültem annak, hogy legalább a swinget olyan ember tanította, akinek valóban neve van a swing-világban! Gondolok itt természetesen a Bóbis Lacira!
Budai Lacit elismerem, mint tangó táncost, de a salsához már sajnos nem ért annyit, mint a tangóhoz. Szerintem találtak volna a műsor készítői profibb embert is a salsához, csak a Budai Lacinak nagyobb neve van az argentín tangó révén.
Egyenlőre asszem ennyi.
Antonio Gambadoro
06-10-11, 16:57
http://mega.tv2.hu/micro/index.php?q=1-1-45&c=on#c40
Meglepő a zsűrik laikussága egyes műfajokhoz, az felettébb kínos.
Budai Laci (argentín tangó király, és világbajnok) tanít be salsát? Ezen röhög, közben meg sír a többezres honi salsa társadalom.
A Budai Laci nagyon profi tancos, igaz nem kubai Salsat tancol, hanem a mambo-salsa versenytancot. Tudom, hogy meg nagyon friss vagy a Salsa eletben, hiszen 2 ev nagyon keves (bar valaki tanit & koreografal 2 ev utan), lehet hogy ezt nem tudtad.
En a Salsa tarsadalomnak resze vagyok, de nem ertek egyet veled.
Nagyon profi Budai Laci!
http://mega.tv2.hu/micro/index.php?q=1-1-45&c=on#c40Az igazi táncosok azért nem jelentkeztek, mert egyiknek sincs szüksége arra, hogy egy -sajnos nem csak látszólag- abszolút hozzá nem értő zsűri ország-világ előtt leszólja a produkcióját.
Vannak ott igazi tancosok, akik jol tancolnak, akinek ez a szakmaja/elete.
Szerintem egy jo par nagyon jo tancos volt.
Salsa tanarnot/tancost is lattam!
http://mega.tv2.hu/micro/index.php?q=1-1-45&c=on#c40Legközelebb táncos műsor inkább előtt kérdezzetek!
Kit? Teged?
http://mega.tv2.hu/micro/index.php?q=1-1-45&c=on#c40Azt vártam, hogy a számos ismerősöm közül 2 biztosan döntős lesz(egyikük sem hip-hop-os, sem hastáncos), de meglepetésemre kipottyantak a több napos felkészítőn.
Tenyleg sok hip-hop-os volt, de aki a dontobe jutott nagyon tud tancolni.
A Salsa csak az egyik tanc mufaj, akkor is ha nekem is ez az eletem.
De ez Megatanc, nem MegaSalsa musor, rendelkezni kell olyan mozgaskulturaval, amivel ez a 2 kozos ismerosunk meg nem teljesen rendelkezik.
http://mega.tv2.hu/micro/index.php?q=1-1-45&c=on#c40A balett helyett célszerűbb lett volna a jazztáncra, a tökéletes izolációt kívánó reggaetonra és hastáncra, valamint minimális balettre törekedni a felkészítés során. Egyensúly híján azonban nem csoda, hogy az igazi hozzáértők csak mosolyognak az egész Megatánc tv műsoron.
Az egész egy tini-diszkó. :)
Lehet, hogy te hozzaerto vagy es mosolyogsz az egesz musoron, pedig en akkor nem vagyok az mert nem mosolyogdtam a musoron?
Van itt egy abszolut ertek?
Szerintem nagyon jo tancosok jutottak a dontoben.
Antonio Gambadoro
06-10-11, 17:11
A balettról pedig csak annyit, hogy valóban fontos, hogy valaki tisztában legyen minimális alapszinten azzal,h mit takar a klasszikus balett. De szerintem is ezerszer fontosabb lehet egy modern jazztánc vagy akár egy kortárs tánc, mint a klasszikus balett. Mert tudtommal ebben a műsorban magyarország legjobb táncosát kereski, nem pedig magyarország legjobbanbalettoznitudó táncosát.
.
Igazad van!
Viszont azt hiszem a cel az, hogy minden fajta tancban (foleg a legklasszikussabbakban) kepben legyen az orszag legjobb tancos.
Igy gondolom, muszaj volt a balettet nyomni.
A Megatanc mas mint a Megasztar.
Hiszen ott is kellett enekelni kulonbozo stilusu dalokat (Latin, Rock, st stb), de ugye ott "csak" (NAGYON JOL!) enekelni kell tudni.
A tancban mas a helyzet. Egy profi swing tancos nem biztos h tud ballettozni, egy hip-hop-os nem tud cha-cha-chazni.
Igy nagyon nehez valogatni es valasztani a legjobb tancosokat.
Tul sok tanc mufaj van ahhoz.
Szerintem ez egy kompromisszumos megoldas a Megatanc, mivel nem lehet a stilusokat sehogy osszehasonlitani, igy sehogy nem lehetne versenyezni.
Akkor azt talatak ki, hogy a legjobb tancosoknak tudni kell sok mas tancnak is az alapot.
Biztos nem tokeletes a megoldas, de talan a (z egyik) legjobb opciot valasztottak.
A zsuri sem tokeletes, viszont nem mondanam azt, hogy amator vagy laikus tagokbol all.
A stilusrol lehet nemi kifogas :) , de... izlesek es poffonok :)
El Tiburon
06-10-12, 03:45
a veleje itt sem maradt meg, látom, legközelebb igyekszem tömören fogalmazni :cool:
ami viszont biztos: ízlések és pofonok :)
A jazz baletben tudomásom szerint csak az tud igazán profi minőséget produkálni, aki klasszikus balettet is tanul vagy tanult. Ez alap és nem lehet nélkülözni bizonyos technikákat. Még a salsaban is nagyon nagy segitség lehet egy ilyen alap.
Beckhambaby
06-10-12, 17:56
Asszem folytatnám egy kicsit kibővítve a klasszikus balettről alkotott véleményemet:
mint azt már írtam is, fontos, hogy egy táncos tisztában legyen a balett alapjaival, én magam is balettoztam még zsenge ifjúkoromban, és nem bántam meg. Tartást ad, koncetrációkészséget, figyelmet, fegyelmet, rendszert.
Viszont szerintem sok olyan magyar táncost találnánk a táncvilágban, aki már letett valamit az asztalra és mindehhez nem volt meg a klasszikus balett alapja. Tehát ezzel csak azt akarom írni, hogy nem kötelező a klasszikus baletti alapozás ahhoz, hogy valakiből igazán jó táncos váljék. Legalábbis szerintem. Ahhoz, h valakiből profi táncos váljon rengeteg más tulajdonságra és adottságra van szükség, pl: fizikum, kitartás, hit, önbizalom, exhibicionizmus.
A műsort végig fogom követni egészen a végéig, mert rendkívül kíváncsi vagyok, hogy milyen műfajokban kell majd táncolniuk a versenyzőknek és mindehhez kik lesznek a felkészítőtanárok.
El Tiburon
06-10-14, 18:59
Jól megnéztem Budai Lacit, hogy salsázik.
Mit mondjak, kifnomult a technikája, de valóban nem a kubai vonalat, sokkal inkább a versenytáncos mambo-t képviseli.
A mozgása, gesztikulációja, tartása néhány pillanat erejéig Torton papát idézte fel képzeletemben, magam sem értem miért...
Antonio Gambadoro
06-10-14, 19:25
Jól megnéztem Budai Lacit, hogy salsázik.
Mit mondjak, kifnomult a technikája, de valóban nem a kubai vonalat, sokkal inkább a versenytáncos mambo-t képviseli.
A mozgása, gesztikulációja, tartása néhány pillanat erejéig Torton papát idézte fel képzeletemben, magam sem értem miért...
Koszonjuk szepen a szakvelemenyedet, a Megatanc rendezok neveben is (gondolom, hogy mar oket is megnyugtattad).
Egyebkent ahogy a kubai Salsa csak egy tobbi stilus kozul, a Salsa is csak egy a sok tanc kozul. A Megatanc, nem (csak) Salsarol szol, es nem a kubai Salsarol
El Tiburon
06-10-17, 04:22
Koszonjuk szepen a szakvelemenyedet, a Megatanc rendezok neveben is (gondolom, hogy mar oket is megnyugtattad).
Egyebkent ahogy a kubai Salsa csak egy tobbi stilus kozul, a Salsa is csak egy a sok tanc kozul. A Megatanc, nem (csak) Salsarol szol, es nem a kubai Salsarol
Csöpög az info, és nagyon érdekes fényt vet az egészre...
A megatáncban óriási hangúlyt fektettek a balettre, mint betanulandó koreográfiára. Ott hullottak ki rengetegen. Sajnos. :(
Kérdezd meg bármelyik résztvevőt, ezzel egyet fog érteni!
ps: a 'vonatkozó paragrafus' egy metafora... ;) <-itt a lényeg
Na most végre először meg tudtam nézni a Megatáncot.. de iszonyatos csalódást okozott. Leírom, amit én gondolok erről:
-Sztem nagyon kevés táncnak volt köze az eredeti műfajhoz, pl. a salsának v. a cha-chának, v. csak én nem vagyok eléggé hozzáértő..de ha a salsa LA v. NY style volt, akkor is az a min. h. 1-2-3, 4-5-6 ritmusra legyen a koreo, nem, meg h. néhány salsás lépés-figura legyen benne, és h. ne a szólózás domináljon? és h. a cha-chába legyen néhány alaplépés is, ne csak show elemek.. Ami nekem tetszett, az a keringő volt, talán a rocky (bár a lány elég hiphopos maradt ott), mondjuk a showtánc (bár asszem épp ők lettek kiejtve..hm..), meg a hiphop..na de: elképzelhető h. azért ez a véleményem, mert nem ismerem a show tánc és a hiphop műfaját.. Illetve, néha tök az volt az érzésem, h. az egész műsor a hiphopról szól, minden versenyző azt táncolja 1ébként is, + azzal párbajoztak.. hát mi van már?? miért helyeznek ekkora hangsúlyt erre?? 1ébként pedig miért nem ugyanabban az 1-2-3 műfajban versenyzik mindenki..? nem úgy lenne könnyebben összehasonlítható?
2.Biztos h. a koreográfusok mindig minden esetben értették a dolgukat? Említettem már a salsát, meg a cha-chát, no de ott volt az írtánc..mit kerestek a hiphop elemek benne?? és a felsőtest mozdulatai..? nem az van, h. ott deréktól fölfelé nem mozogsz..never, never, never? mondom, lehet h. csak én nem értek hozzá.
3.érdemes megfigyelni a zsűri kritikáit...Szerettem volna, ha legalább 1 objektív dolgot mondanak..de ez nem sikerült. Az egész arról szólt, h. kit mennyire szeretnek, önmagához képest ki mennyire jó, milyen ember az adott táncos (!) (a végén, amikor kiszórták az embereket, vkinél az volt 1 mellette szóló érv, h. társasági ember, ezért kell benn maradnia..). Szerintem ha a zsűri ott lenne ezekben a műfajokban képes lenne objektívabban nyilatkozni, így viszont tényleg csak annyit tud elmondani, ki szimpatikus neki.
Ez szerintem gáz. Borzasztóan gáz.
No, én ezeket gondolom.
Helló Salsasok!
Nagyon ritkán nézek tv-t, mert nagyon nincs rá időm (inkább salsazom ;-)), de most "sikerült" megnéznem a Megatánc első döntőjét.
Nem vagyok egy halálra képzett táncos, de azért már kipróbálgattam a eddig vagy 6 féle stílust, és foglalkoztam ebből 3-al komolyabban.
Nem szeretnék fikázni, mert megtettétek helyettem már többen is, de pár dolog mellett én sem mennék el szó nélkül:
1., Táncosok összességében:
A legtöbbje hihetetlenül képzett, rendkívül magas tudású!!!
Édsanyám mondogatta, hogy benevez, aztán hátha sikerül. Röhögtem rajta akkor is, meg most is. Még álmomban sem fogok úgy táncolni, soha, mint ahogy a döntősök táncolnak. Helyből ugrani a lebegő francia spárgát, meg forogni 4-5-öt tetszőleges irányba, tetszőleges helyzetből, na ehhez én kevés vagyok.
Különben két táncost is ismerek futólag a döntősök közül, az egyik vérprofi (tovább is ment simán), a másik viszont a többiekhez képzetlen, és mellesleg még emberileg sem olyan, hogy elég alázattal csinálja a dolgot (ki is esett simán).
2., Koreográfusok:
Németh Peti: Telitalálat! Volt szerencsém tanulni tőle, és csak jókat tudok mondani. Profi a javából! (Kár, hogy a koreón nem látszott meg! :-( )
Bóbis: Csak hallásból ismerem, úh. nem nyilatkozom.
Ronan Morgan: Ír step világbajnok. NO COMMENT!
Budai Laci: Hmmm! Salsahoz? Inkább ne! Kapásból mondok 10 jobb tanárt Pesten, akikből 3-nak akár a számát is megadom
(Én személy szerint tangóban sem szeretem, mert ott sem az autentikus vonalat követi. Akárhányszor is lett világbajnok, Argentínában nem jegyzik.) Azonkívül emberileg sem egy könnyű eset.
3., Koreográfiák:
Egész jók! A keringő, a rock-and-roll és a show nagyon ott volt.
Cha-cha: Légzési nehézségeim támadtak a röhögőgörcstől.
Egy igaz lépésük nem volt!!! Évekig latinoztam alacsonyabb szinteken, de ennél azért egy C kategóriás versenytáncos is nagyságrendekkel többet tud, pedig közöttük sokan aztán teljesen képzetlenek. Nem értem, hogy a Peti egy hét alatt csak ennyit tudott kihozni belőlük?
Salsa: SEGÍTSÉG!!! Valaki vmit. nagyon félreértett! Tényleg nem vagyok egy szénné képzett salsas, de nekem ebből nem jött le egyik stílus sem. Az autentikus kubai még jeleiben sem, a NY vagy LA szintén, a mambó már neccesen súrolta.
A haverom írt egy jó SMS-t a műsor közben: "Ha ezt látom először, akkor nem támadt volna kedvem salsat tanulni."
Igaza van!!! Ez egy rakás ... volt!
4., Táncosok:
A LÁNYOK ... magnifico!!! Gyönyörű táncos csajokat szedtek össze!!!
Nem is értem, hogy adhatják ezt a műsort éjfélnél előbb! ;-)
Két csaj olyan "hátsó berendezkedéssel", olyan forrónadrágban, olyan spárgákat nyomott, hogy azért egyes helyeken nagycímletű kp-ben fizetnek közvetlenül a ruhába gyűrve. :-)
Szóval HAJRÁ MEGATÁNC!!!
G.
Pelydzs, nem gondolom, h. az embernek nyomorultul kell éreznie magát, ha nem tud a levegőben spárgázni.. Ezek a táncosok ezt a stílust (a hiphop vonalat) tényleg nagyon nyomják, a többit már jóval kevésbé.. pl. senki nem tud párban táncolni, és a koreok sem kényszerítik rá őket igazándiból.. pl. most van 1 hasonló táncversenyes műsor a Rai 1-n (már többször láttam), és hajdejó..:) rajtuk látszik, h. párban táncolnak.. (és mellesleg itt is volt salsa-NY- és sokkal-sokkal-sokkal jobb volt, mint a magyar version..
de figyelj, az ír tánc tényleg borzasztó volt (az eredeti ír táncos elemeket kivéve, amik tényleg jók voltak), akárki is volt a koreográfus.
a lányok tényleg szépek, női szemmel is, a pasik viszont nagyon trék..már bocsánat.. és még 1 összehasonlítás, érdekes h. a Rai 1-n a nők sokkal nőiesebbek és a férfiak sokkal férfiasabbak..
Bogi!
Egy szóval sem írtam, hogy én nyomorultul érzem magam attól, hogy nem tudok francia spárgát ugrani. Ahhoz 6 évesen kellett volna elkezdenem táncolni, és mostanra már fájna minden izületem.
Nem akarok én senkivel sem vetélkedni tánctudásban. Versenyeztem én már éppen eleget, az is jó volt, élveztem, volt pár jó eredményünk, jól szórakoztunk, ennyi...
Csak azt mondom, hogy ezeknek a táncosoknak nagy része szénné képzett, gyakorlatilag hivatásos táncos, akikkel egy hobbista nem veheti fel a versenyt (ne is kelljen!).
Mindössze elismerem, hogy ők képesek ilyenre, és azt a munkát, amit ők éveken keresztül belefeccoltak, arra mindenképpen fel kell nézni.
(Mondjuk az, hogy van otthon egy komplett próbatermed, egy kicsit "megkönnyíti" a dolgot (ld.: a kieső helyen táncoló és továbbjutó csajt!). Viszont időt venni már nem lehet. Vagy szinten csak ezzel foglalkozol, vagy szórakozásként űzöd.)
Mivel nincs időm rá, ezért tényleg nem nézek tv-t, de ha vidéken kell dolgoznom, akkor néha befigyel egy-egy este, hogy rákattanok a szállodában a tv-re. Én is láttam pár műsort egy olasz táncos műsorból.
A páros táncokban tényleg nagyon jók, és nagyon összeszokottak, és a táncokat sem cseszik széjjel.
De az olaszoknál azért van egy hihetetlenül kiművelt, táncszerető-értők közönség, és egy több 10 ezres táncos réteg. Ezzel nem érdemes Mo.-n versenyezni, amíg a társastáncról mindenkinek csak a Savaria jut eszébe, a salsaról, meg gyakorlatilag semmi.
(Ja, és ameddig a "példakép" a 140 kilós szénnégyúrt, tarkopasz, karvastagságnyi fuksszal a disco-ban belőve szögletesen döcögő, BMW-s IQ negatív búvárok, a széthidrogénezett, szilikonmellű, girhes csajaikkal, akik néha véletlenül feltévednek péntek esténként a Kaméleonba, és néznek buta szemekkel, hogy létezik a 1/1-es (tuc-tuc) zenénél bonyolultabb zenei kombináció, amiben 4 ütemről 3-ra lépni kell, miközben vezetni sem árt néha.)
Nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el, de Mo.-n ha valaki tényleg TÁNCOL, arról alapból feltételezni lehet egy átlagosnál magasabb intelligenciát és ízlést (sajnos alázatot nem mindig!).
Ja, és ne fogjunk mindig, mindent a pénzre!!! Tudom, hogy sok embernek vannak problémái (én is csak az elmúlt 2 éve tudok jobban vigéckedni), de sokkal jobban tudunk/tudnak sírni az emberek, mint amennyire kéne (magyar vonás).
A baj csak az, hogy akivel vmit. lehetne kezdeni, annak elege lesz ebből az egészből, és eltűz vhova külföldre.
Nem baj! Legalább mi salsasok fejlődünk és sokasodunk!
Csak ne kezdődne már itt is el az egymás szadizása, köpködése és az egymásnak keresztbetevés.
De erről úgyis hiába papolunk, úgysem változik meg. :-(
Viva la Cuba y Salsa!!!
G.
Pelydzs, (te akkor Gábor vagy?) kicsit távolra asszociálgattál..:) de teljesen 1etértek veled.
Most a la cubanás buliba is betévedt 1-2 nem odaillő arc, nem túl kultúr diszkós forma, persze h. megtaláltak és felkértek..gondoltam, ha tudnak táncolni, 1e kutya, no de az 1ik salsa címen elkezdett rángatni (mintha vezetne), persze h. otthagytam, a másik meg bachatánál, mondta h. ő nem tud bachtázni, erre elkezdtem tanítani, mire vitatkozni kezdett h. nem is úgy van, hanem másképp, amikor gőze nem volt ezekről a táncokról..őt is otthagytam. ez van.:)
1ébként érdekes, h. a Mo.i fiatalok milyen óriási csoportja tartozik a diszkós-hiphopos rétegbe.. Tanítok 1 alapítványi szakközépben, ahol a diákok (és a szüleik sem) a magas IQ-jukról híresek sajna.. na pl. nekik max. a hiphop létezik mint tánc.. Amikor mondom h. táncolok, méghozzá salsát meg szambát, nagyot néznek.. Felajánlottam nekik, h. majd esetleg órán kívül, ha szeretnék, tanítom őket (abból a kis salsa és még sokkal-sokkal kisebb szambatudásból, ami nekem van..). Srácok, akinek van kedve besegíteni, akár 1-1 óra erejéig is, merő kedvességből, örömmel veszem! ezeknek a gyerekeknek elég lenne először az is, h. néhány alaplépésből, a zenéből, a ritmusból lássák, van más világ is a diszkón kívül.. (Erre 1ébként február előtt nem hiszem, h. sor kerülne..)
Na, szóval várom a jelentkezéseket!:) csók. B
„Mivel az elmúlt héten több megemlékezést is bejelentettek a forradalom gyásznapjára, a Tv2 úgy döntött, hogy egy héttel elhalasztja a Megatánc következő szombati döntőjét, és a várható országos érdeklődés miatt az este során rendszeresen beszámol a november 4-i eseményekről” – áll a Tv2 sajtóközleményében.
Nagyon nem értem amit leírtatok a Megatáncról.
Gondolom a TV2 a költségeket akarta csökkenteni, ezért a táncosoknak alig volt idejük, hogy gyakorolják a – számukra sokszor ismeretlen – táncokat. És az első adásban ráadásul még a környezet, a helyzet is ismeretlen volt nekik.
Budai László nagyon jó LA koreográfiát csinált: a fiú egy hét alatt tanult meg salsázni.
Mi lehetett volna, ha van egy hónapjuk?
Fogalmam sincs mit akart írni, aki az autentikus argentín tangóról írt, mi az? Autentikus salsáról (általában) se tudok. Az Interneten egyébként a tanárok többségének megtalálható a telefonszáma – hogy kinek melyik tanár jön be azon így általában nehéz vitatkozni. Aki „emberileg könnyű eset” – az rossz táncos és rossz tanár.
A cha-cha-cha stílusa versenytánc lett volna, de egy hét kevés volt a két hip-hop táncosnak egy teljesen új mozgáshoz, hiányoztak az alapok, például a térd nyújtása. Itt nem a táncosokra szabták a koreográfiát és a zenét sem, holott lehetett volna egy hip-hop-os, show jellegű dolgot csinálni. Viszont egy C-s latin táncos évekig gyakorolja és ezért csinálja nagyon jól ugyanezt. Ezért kár összehasonlítani.
Inotai Csaba nagyon jó bécsi keringőt csinált volna, ha az emeléseket valaki nem erőszakolja bele a koreográfiába. Nagyon lendületesek, elegánsak voltak.
Az ír tánc: szerintem itt is belenyúlt valaki kívülről. Tényleg katasztrófa lett belőle. Az ír függetlenség (a leszorított kezek történetét gondolom mindenki ismeri), a hagyományok, a természet, a zöld sziget bemutatása helyett - a jól sikerült kezdés után - egy rövid balett-részlet, majd egy gyenge showtánc következett.
És éljen a disco, a hidrogénezett hajú, szilikonmellű csajok, és az átlag alatti intelligenciájú komolytalan táncosok!
Egy kis autentikus salsa (http://www.youtube.com/watch?v=_bTE79j8qBY&search=rumba%20salsa%20timba%20latin%20latino%20ca sino%20cuba%20cubano%20cubana)
persze verseny körülmények között ez is más
sztem...
1ébként nekem úgy tűnik, ennek az autentikus salsának is mintha 2 fajtája lenne: a klasszikusabb, mint pl. ez a videó is, ill. 1 fiatalosabb, modernebb..: pl. az 1ik órán ott volt vendégként 1 kubai énekes, és a sráccal táncolt a Lili 1et, hogy megmutassák, ma hogy táncolnak Kubában..iszonyatosan dinamikus volt..3 perc alatt a Lili tökre kifulladt meg leizzadt, pedig ő aztán hozzá van szokva a salsához..:) pl. jellemző arra a stílusra, h. alig figuráznak, viszont pl. sok az exhibela, a pasi nagyon erősen vezet, és mondom, nagyon pörög az egész.. hát, az gyönyörő volt úgy élőben..:)
ui.:Eszli Balázs, a francba, akkor ma megint találkozunk..:D
pl. az 1ik órán ott volt vendégként 1 kubai énekes, és a sráccal táncolt a Lili 1et, hogy megmutassák, ma hogy táncolnak Kubában..iszonyatosan dinamikus volt..
mármint, hogy Ő hogy táncol Kubában :p
Autentikus = hiteles, valódi, igaz, hitelt érdemlő; közhitelű; megbízható; igazi
A tangó elindult Havannából és elért Montevideoba és Buenos Airesbe, aztán Párizsba és sok más helyre. Eközben folyton változott. Argentín tangó az ami közel áll ahhoz amit Buenos Airesben és Montevideoban táncoltak vagy táncolnak – ami még mindig elég sokféle stílust takar és folyamatosan változik.
Mi az autentikus salsa (vagyis az igazi salsa)? A kubai zenészek sokáig tiltakoztak az ellen, hogy az ő zenéjüket salsának nevezzék – annak ellenére, hogy valóban a kubai zene a salsa egyik legfontosabb gyökere. Aztán beletörődtek, mert rájöttek, hogy így jobban el lehet adni külföldön.
Lehet azt mondani, hogy az az igazi (autentikus) salsa tánc az, ahogy Kubában táncolnak. De láttatok ti már két kubait egyformán táncolni? A színpadon lehet, de nagy különbségek vannak (város, etnikum, életkor, képzettség, stb.) És melyik az autentikus: ahogy ma táncolnak vagy ahogy a hatvanas években vagy még korábban? És akkor, ahogy Miamiban táncolnak az sem igazi (autentikus)?
És miért nem igazi salsa, ahogy Puerto Ricoban, LA-ban vagy NY-ban vagy Kolumbiában táncolnak? Szerintetek a hatvanas években útjára induló Rueda de Casino vagy a Miamiban tánctanárok által beillesztett legbonyolultabb figurák amik Budapesten is nagyon népszerűek autentikusak vagy sem?
És mi a helyzet a timbával? A despelote/salsa suelta autentikus, mert a rumba modern formája, vagy nem, mert a hagyományos erkölcsöket leromboló megengedhetetlen szabadosság?:)
És mennyire hiteles a legautentikusabb lépés vagy figura, ha nincs benne az öröm, a vidámság az energia? És fordítva?
Nem lehet, hogy fölösleges címkéket ragasztani mindenre? És ez alapján elutasítani, ha valami új, vagy más, mint amit ismerünk?
Egy kis autentikus salsa (http://www.youtube.com/watch?v=_bTE79j8qBY&search=rumba%20salsa%20timba%20latin%20latino%20ca sino%20cuba%20cubano%20cubana)
persze verseny körülmények között ez is más
sztem...
Balázs!
Ez tényleg nagyon jó!
Kár, hogy azért érezni rajta, hogy sok helyen nem impró a koreó. Néhány elemben azért keményen rámentek a párok a bonyolult figurákra, főleg a fekete-fehérbe öltözött páros.
Tőlük szívesen tanulnék!
Nem lehet valahogy lementeni a videót?
Érdemes lenne pár figurát lelesni.
G.
Callado, szerintem természetes, hogyha valaki elkezd érdeklődni egy kultúra iránt, annak a leghitelesebb formáját, a gyökerét szeretné megtalálni, és minél inkább megtalálni véli, annál inkább autentikusnak nevez valamit. Nekem pl. a LA vagy a NY salsa nem az..nem is szeretem őket..ami tele van show elemekkel és a férfi és a nő a közönségnek (is) táncol, nem annyira egymásnak/-sal, az nekem nem lehet autentikus.. a legautentikusabb nekem (merthogy lehet h. léteznek fokozatok), amit zsigerileg érzek, ami a legmélyebb ösztönvilágomat hozza felszínre..mint pl. az afroszamba.. nem tudom, másnak lehet, hogy egyszerűbb kérdés ez az autenticitás, de nálam test és lélek elég bonyolult kérdéseit feszegeti...
Callado, szerintem természetes, hogyha valaki elkezd érdeklődni egy kultúra iránt, annak a leghitelesebb formáját, a gyökerét szeretné megtalálni, és minél inkább megtalálni véli, annál inkább autentikusnak nevez valamit.
A különböző salsa táncstílusoknak az egyik legfontosabb, közös gyökere a szving, természetesen emellett afrikai táncok, a flamenco és sok más is hatottak rájuk közvetlenül. A szvingnek pedig szintén az afrikai táncok és sokféle európai zene a gyökere. És így tovább. Tehát attól függően, hogy mennyire mély gyökereket akarsz megtalálni, keresheted Nyugat-Afrikában, az arab világban, Spanyolországban, Kubában, és sok más helyen.
Ez kicsit olyan, mint a vicc, amikor megvesz valaki egy képet úgy, hogy egy híres festő egyik alkotása, de álcázásból le van festve valami mással. Elviszi egy restaurátorhoz, aki aztán fölhívja, hogy már a 25. festékréteget szedi le és meddig folytassa még.
Nekem pl. a LA vagy a NY salsa nem az..nem is szeretem őket..ami tele van show elemekkel és a férfi és a nő a közönségnek (is) táncol, nem annyira egymásnak/-sal
Pont fordítva: ha jól táncolják, akkor még a közönségnek szóló előadás is olyan, mintha a fiú és a lány csak egymásnak táncolna. Sokkal inkább a férfi-nő kapcsolatról, udvarlásról szólnak, mint a kubai tánc, ami sokkal lazább, sokmindenről szólhat. Ha rosszul táncolják, akkor bármi, még a casino is, üres magamutogatás. Nem mintha ilyen casino táncost láttam volna Budapesten, akár egyet is…
a legautentikusabb nekem (merthogy lehet h. léteznek fokozatok), amit zsigerileg érzek, ami a legmélyebb ösztönvilágomat hozza felszínre..mint pl. az afroszamba
Annak, hogy mi tetszik neked mi köze ahhoz, hogy mi az autentikus, eredeti? Ez inkább ízlés, kultúrális háttér és egyéniség kérdése. Afroszamba: ??? a szamba nyugat-afrikai tánc, nem ???. Európában a jobbik esetben, valami tilos, különleges, egzotikus dolog a szamba, rosszabb esetben csak a külsőségeket majmolják, az afrikaiaknak meg olyan természetes, mint a levegő körülöttük. Jó dolog, hogy sok embert érdekelnek a távoli országok zenéi, táncai. Azt viszont sajnálom, hogy a magyar néptáncot már nagyon kevesen ismerik Magyarországon, holott – többek között - éppen az ismerős kultúrális közeg miatt segíthetne a tánc formai elemei és a lényege közötti kapcsolat felfedezésében.
az nekem nem lehet autentikus..
Itt nagyon nem értünk egyet. Mert ez egy bélyeg… Mintha azt mondanád, hogy aki így táncol, az ne is menjen le a bulira, látni sem akarod, vagy még súlyosabb. Holott minden egyes stílus egy új szín, amitől érdekesebb, izgalmasabb lesz a buli. És ezért zavar az a címke, hogy „nem autentikus“. Az „autentikus“ szóról egyébként a farmerreklámok jutnak eszembe „the authentic blue jeans“: könnyű megjegyezni, jól hangzik, viszont senki nem tudja, hogy mit jelent és ezért nem lehet számonkérni se.
Callado, te egy rohadtul kötekedő alak vagy ám..
1.(Biztos az én hibám, de én nem vélek kapcsolatot felfedezni a szving és a salsa között, de akkor ez az én műveletlenségemből származik..) Így van, keresem is a gyökereket Afrikában és Latin-Amerikában 1aránt.., és közben önmagamat is. hiba? a világon szinte semmi nem egy dologból származik, de én nem is állítottam ezt.
2.miért nem a tapasztalataidat írod le a salsa típusokkal kapcsolatban? mert én egy teljesen szubjektív véleményt írtam le, a saját élményeimre alapozva, és abba kötöttél bele. Azért írtam ezt, mert egy rövid ideig táncoltam LA-t, meg néha most is táncolok LA-s v. NY-s salsással, de ilyenkor sose tapasztaltam az intimitást, amit a kubai salsa során majdnem mindig.. de ez is tök egyéni, gondolom..
3.néha úgy írsz, mint a tudósok a világfeltáró tanulmányaikban, amiket én egyetemista koromban elég gyakran a sarokba vágtam.. bocs..:rolleyes: Brazil szambát tanulok egy brazil származású, magát feketének valló tanárnál, és ennek keretében tanulok afro szambát is.. szóval tőle tanulom majmolni a külsőségeket..
És általánosba néptánc tagozatos suliba jártam, kiskoromban 3 évig néptáncoltam, de sose szerettem.. És azt mondom, sok más emberrel együtt, hogy valszeg nem véletlen, hogy a magyaroknak így bejön a latin világ..
4.Figyelj már oda arra, amit írok! pont azt írtam, h. nekem..! nem mondtam h. általában mi autentikus, és pláne semmit nem minősítettem pozitívan v. negatívan! Ismered Heideggert? autentikus lét..hm? kicsit átalakítva az egzisztencialista filozófiát..:D (kicsit ez is az, amit lelkieken értettem..)
És utálok farmert hordani. Ennyi. Nem szeretem, ha a szubjektív gondolataimba, érzéseimbe kötnek bele..
Bocs, hogy igy beledumálok, de kicsit elkanyarodtatok az eredeti témától, és némi érintettség révén muszáj megszólalnom. Szóval pénteken voltam életem talán legjobb koncertjén Havannában (Paulo FG) és mit mondjak: tényleg más a hangulat kint, mint idehaza... :p Igazi örömzene, óriási buli, semmi mesterkéltség :D Asszem jövőre megnyitom végre azt a kocsmát, ahol csak timba (meg reggateon) megy majd minden nap, hogy ne kelljen feltétlenül olyan messzire elmenni, ha valaki kubai zenére vágyik :) Úgy tűnik, már megvan rá a szponzor is ;)
Callado, te egy rohadtul kötekedő alak vagy ám.. ..
Igen, mindenki ezt mondja.
én nem vélek kapcsolatot felfedezni a szving és a salsa között ..
Ez nem vélemény kérdése.
miért nem a tapasztalataidat írod le a salsa típusokkal kapcsolatban? ..
Mert tíz évet nem biztos, hogy szívesen végigolvasnátok itt a fórumon. De ha igen, akkor néhány száz oldalban szívesen leírom. Mindenesetre minden stílusban láttam nagyon jót. És a természetesség vagy mesterkéltség nem a stílustól függ.
szóval tőle tanulom majmolni a külsőségeket. ..
Ezek szerint neked se tetszik, ha valaki beleszól abba, hogy mit és hogyan táncolsz? Nekem se… Egyébként fogalmam sincs hogy táncolsz, ne értsd félre :) És a szambát is szeretem.
néha úgy írsz, mint a tudósok a világfeltáró tanulmányaikban, amiket én egyetemista koromban elég gyakran a sarokba vágtam
Ez szándékos. Egyrészt azért van, mert ugyanúgy nem értek ahhoz, amiről írok, mint a tudósok. Másrészt néhány hozzászólásban volt egy kevés indulat és ezeket így lehet a legjobban levezetni. Harmadrészt igyekszem felnőni a salsafórum hozzászólásainak magas színvonalához.
.
És általánosba néptánc tagozatos suliba jártam, kiskoromban 3 évig néptáncoltam, de sose szerettem. És azt mondom, sok más emberrel együtt, hogy valszeg nem véletlen, hogy a magyaroknak így bejön a latin világ.. ..
A salsának (amit korábban latin soul rock-nak is hívtak) kb. annyi köze van a karib népzenéhez, mint a magyar lakodalmas rock-nak a magyar népzenéhez. Városi szórakoztató zene, nem a valódi latin világ, inkább éppen az, ami hiányzik belőle, egyfajta nosztalgia. Szóval nyugodtan lehet rá bulizni, lazítani bárhogy.
Ismered Heideggert?..
Nem. Miért ő milyen salsát táncol? LA-t vagy NY-t? :confused:
Bocs, hogy így beledumálok
Sonero, jól értem kint vagy Kubában és képes vagy a számítógép előtt ücsörögni és erre a ******* fórumra irogatni? Remélem nem vagy beteg …
Sonero, jól értem kint vagy Kubában és képes vagy a számítógép előtt ücsörögni és erre a ******* fórumra irogatni? Remélem nem vagy beteg …
Nem, már itthon vagyok.
Annyira nem, már itt is írtam róla korábban. Csak a részletek...;)
Helló Mindenkinek!
Jelentem Megatánc rajongó lettem!!!
Nem hittem volna, hogy ezt valahi is le fogom írni, de a tegnapi után teljesen kész vagyok.
Már két hete folyamatosan veszem videóval a műsort, és utána órákig képes vagyok újranézni egy koreográfiát.
Gyerekek!
A Baranya Dávid mit nyomott az utolsó két műsorban "kortárs" tánc címen! Nincs jó szó rá. Fantasztikus! Ő a legjobb!
A Budai Laci viszont szépen leszerepelt a "saját" műfajának nevezett argentín tangóval. Vinnyogva fetrengtem a kanapén, amikor megláttam.
1 évig komolyan tangóztam, és tudom, hogy rettenetesen nehéz, és az ember évekig csak a felszínt kapirgálja, de azért ezzel nem mertem volna kiállni. Bűn rossz volt!
Szerencsére Keveházi Mester rendbetette a helyzetet, és alig burkoltan elküldte őket a ...-ba. (Megtapsoltam!)
A Dóráért viszont kár!
Nem őt kellett volna benttartani (szerintem). Egy hatalmas gyerek, aki viccnek veszi az egészet.
Ja és még annyit, hogy a Máté gyerek lopott koreográfiával akart bentmaradni!!! Szánalmas!
(Akit érdekel: www.tarsastanc.hu ---> videók ---> Maszk)
A győri Fencing TSE (korábbi klubbom) és a Dimenzió TSE közös latin formációja volt még valamikor a '90-es évek végén, amivel Magyar Bajnoki 2.-ak lettek. A Máté tanára a Petes Bea táncolt is benne (sic!).
Különben a Bea egy nagyon jó fej csaj és nagyon jó tanár! Csak ne nyomta volna annyira a kis tanítványát...
Megatánc Forever!!!
G.
Konkrétan mi a baj a "lopott" koreográfiával? Ez a műsor a táncról szól és szerintem sokszor jobb is lett volna, ha nem a felkért koreográfusok csinálnak egyedi koreográfiát, mint pl. az argentin tangó esetében. Pont egyidőben ment az HBO-n a Hölgyválasz c. film J.Loval, abban pl. van egy tangó, ha azt adják elő szerintem tuti siker.
Egy csomószor a koreográfiával van a baj, nem pedig azzal, ahogy táncolnak. Ők eltáncolják, amit kell... más kérdés, hogy a párbajnál már nem ennyire kötött a dolog, viszont az egyedi koreográfiát csak a zsűri értékelné nagyrészt, viszont akkor meg már úgyis a közönség dönt...
Mi a baj a "lopott" koreóval?
Szerintem pont az, hogy: lopott.
Persze erre mondhatjuk azt, hogy az első ősember óta, aki felkarcolta az első vonalakat a falra (festészet), illetve két összeütött faág hangjára dobbantott kettőt a lábával (tánc), mindenki utánozza a másikat.
Ez rendben is lenne, de nehogy má' egy komplett, rettenetesen bonyolult, 8 párra (=16 ember!!!) megkomponált formációt butítsunk le egyetlen 16 éves gyerekre (aki aláírom, hogy rettenetesen jó táncos!!!).
Az eredményt a látottak mutatják.
A Hölgyválaszt tangója tényleg jó, csak kár, hogy sztenderd vagy ún. francia tangó és nem argentín.
A koreográfusokról meg annyit, hogy tényleg mást kell csinálniuk, mint amit szívük szerint koreografálnának (TV-ben mindent el kell adni valahogy), de amint a tegnapi kontakt tánc példája is mutatja: össze lehet veszni a koreográfussal, és lehet csinálni egy egyedi (nagyon jó!!!) páros koreót külső segítség nélkül.
G.
Helló Mindenkinek!
Jelentem Megatánc rajongó lettem!!!
Nem hittem volna, hogy ezt valahi is le fogom írni, de a tegnapi után teljesen kész vagyok.
Már két hete folyamatosan veszem videóval a műsort, és utána órákig képes vagyok újranézni egy koreográfiát.
Gyerekek!
A Baranya Dávid mit nyomott az utolsó két műsorban "kortárs" tánc címen! Nincs jó szó rá. Fantasztikus! Ő a legjobb!
A Budai Laci viszont szépen leszerepelt a "saját" műfajának nevezett argentín tangóval. Vinnyogva fetrengtem a kanapén, amikor megláttam.
1 évig komolyan tangóztam, és tudom, hogy rettenetesen nehéz, és az ember évekig csak a felszínt kapirgálja, de azért ezzel nem mertem volna kiállni. Bűn rossz volt!
Szerencsére Keveházi Mester rendbetette a helyzetet, és alig burkoltan elküldte őket a ...-ba. (Megtapsoltam!)
A Dóráért viszont kár!
Nem őt kellett volna benttartani (szerintem). Egy hatalmas gyerek, aki viccnek veszi az egészet.
Ja és még annyit, hogy a Máté gyerek lopott koreográfiával akart bentmaradni!!! Szánalmas!
(Akit érdekel: www.tarsastanc.hu ---> videók ---> Maszk)
A győri Fencing TSE (korábbi klubbom) és a Dimenzió TSE közös latin formációja volt még valamikor a '90-es évek végén, amivel Magyar Bajnoki 2.-ak lettek. A Máté tanára a Petes Bea táncolt is benne (sic!).
Különben a Bea egy nagyon jó fej csaj és nagyon jó tanár! Csak ne nyomta volna annyira a kis tanítványát...
Megatánc Forever!!!
G.
Bocsánat a pontatlanságért!
Helyesbítenék: A Maszk koreográfia csak III. helyezett lett, nem II. (1996-ról beszélünk különben).
G.
Gáborkám, ahelyett, h. táncolni jöttél volna... :D
1ébként nem tudod kölcsönadni ezt a tegnapi videót..? a kontakttánc különösen érdekelne..
Boglárkám, ha Bp-n lettem volna, akkor táncolni mentem volna...
(Ezt a mondatot kérem angolra fordítva visszaküldeni! Tipikus példamondat a feltételes mód III. szintjére!).
1ébként csak a jó kislányok kaphatják kölcsönbe a videót, és a Mikulás nem sok jót mondott Rólad, amikor utoljára beszéltem vele! ;-)
G.
Tudom, Gábor, angoltanár vagyok..:D
mér nem vagyok jó kislány??? ki a Miku és mit kér cserébe azért h. jót mondjon rólam..?:D :p
Francba! Már megint rossz emberrel vitázom. (De az angol fordítást még hiányzik!!!)
Mikulás=Télapó (rosszabb helyeken), egy piros ruhába (a Milka szerint rózsaszin (sic!)) öltözött, fehér szakállú, kövér, idős hímnemű egyén, aki Szent Miklós vértanú püspök napján, azaz december 6-án rénszarvas vontatta szánján végigjárja a Földet, és ajándékokat (szigorúan a jóknak) valamit virgácsot (kizárólag a rosszaknak) osztogat a gyerekekenek.
Valószínűleg a finn mitológia egyik mellékterméke, mert ha létezne, akkor minden évben szénné égne abban a pillanatban, hogy elindul Föld körüli útjára, mivel egyes elmebeteg fizikusok kiszámolták, hogy milyen gyorsan kéne mozognia, hogy végezzen egy éjszaka alatt.
Szóval vele kéne beszélned. Megadjam a mobilját? ;-)
G.
Mi vitázunk??:confused: most én vagyok a hülye?:confused: v. ez poén? kicsit fáradt vagyok ma..:o
"Megadjam a mobilját?"
Aha, légyszi.. szeretem a pörgős, tüzes egyéneket..és hátha beszélhetek Miklóssal v. Rudolffal, h. mégismégis kapjak ajándékot..
El Tiburon
06-12-02, 17:50
Csók!
Csütörtökön a Megatánc fantasztikus, spanyol ajkú, nőnemű zsűritagja a hulámos fürtjeivel levánszorgott az Alcatrazba.
Táncolni is próbált, de vonaglósra sikerült.
Néhány szánakozó pillantás után egyszerűen képtelen voltam legörbíteni a szám sarkában felgyülemlett mosolyt.
Gááz a nő, de nagyon.
És még valami: ZSŰRI
naneb*sszki
no comment
'kösziheloszia' by kacsa
Táncolni is próbált, de vonaglósra sikerült.
Néhány szánakozó pillantás után egyszerűen képtelen voltam legörbíteni a szám sarkában felgyülemlett mosolyt.
Gááz a nő, de nagyon.
Nem annyira gáz a nő, sőt… Csak a műsorban annyira izgul, hogy megszólalni is alig bír.
A “képtelen voltam megállni a mosolyt” velem is előfordul, ha valaki, ahogy írtad “vonaglik” vagy éppen olyan a tartása és úgy botorkál - időnként vadul pörög és rúg - mint egy tüdőbeteg és gyomorbajos, haldokló teve.
Elismerem, hogy ez nem helyes (igyekszem megváltozni), de önkéntelen a dolog, nem személyes ügy, nem provokáció, ezért én se sértődöm meg, ha mást látok így nevetni rajtam.
Az előző adásban látott salsa címen előadott részeg tántorgás után a MEGATÁNC műsort a magam részéről eltemettem.
Kedves P. Gáborka,
kerestem a levelek közt azt a feltételes mondatot, aztán rájöttem, hogy ide írtad..
szal If I had been in Budapest I would have gone dancing. :) (3.típus. A képlete, csak a hosszútávú memorizálás végett :) : if+Past Perfect+would have V3)
így jó?:D
mikor futunk össze legközelebb véletlenül? holnap 3:45-kor?:D puszi.
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.