Teljes verzió megtekintése : Kaméleon (K) vs. Danza (D)
Itt jöhetnek a szubjektív összehasonlítások!
A klubbok versenye igazán jót tesz, hogy egyre jobb minőségű szórakozásban lehessen részünk.
Aki még nem próbálta ki mindkettőt, itt talán megtudhatja a vélemények átlagolásából, hogy érdemes-e a másik helyet kipróbálni, vagy akár rendszeresen látogatni.
Kérném, hogy ne érzelmi, hanem tényszerű jelzőket használjatok, így talán el lehet kerülni a másik helyszín üzemeltetőinek, látogatóinak megsértését.
1. Megközelíthetőség:
(K)
(D)
2. Belépő díj
(K)
(D)
3. Árak:
(K)
(D)
4. Parketta
(K)
(D)
5. Beltéri díszlet
(K)
(D)
6. Tánctér
(K)
(D)
7. Fények
(K)
(D)
8. Pihenő helyek, társalkodás
(K)
(D)
9. Mosdó
(K)
(D)
10. Levegő
(K)
(D)
11. Hangerő
(K)
(D)
12. Hangszín
(K)
(D)
13. Dalok
(K)
(D)
14. Tömeg
(K)
(D)
15. Hangulat
(K)
(D)
1. Megközelíthetőség:
(K) Kiváló
(D) Elég jó
2. Belépő díj
(K) 1000 Legmagasabb budapesti viszonylatban (Emelés előtt?)
(D) 500 Jutányos
3. Árak:
(K) Kizsebel
(D) Jut is, marad is
4. Parketta
(K) Jó, de csúszós
(D) Jó, de csúszós
5. Beltéri díszlet
(K) Szürke, hangulattalan dizájn
(D) Nagyon hangulatosra is meg tudják csinálni: Terítők, mécsesek, fali világítás, kellemes félhomály...
6. Tánctér
(K) Nagy
(D) Nagy
7. Fények
(K) Jó
(D) Jó, nagyon hangulatos
8. Pihenő helyek, társalkodás
(K) Alig akad ülőhely. Társalkodni inkább a bejáraton túl érdemes.
(D) Van elég ülőhely a tánctér közelében is. Társalkodni inkább az előtérben érdemes.
9. Mosdó
(K) Átlagos
(D)
10. Levegő
(K) Füstös, alacsony beltér, a "kis" légtér gyorsan telítődik párával. Állítólag a légkondi ezen a problémán segített.
(Néhány ponton ugyan ventilátorok segítik a száradást, ha bekapcsolják.)
(D) Nem füstös, magas a beltér, levegős.
11. Hangerő
(K) jó, kissé erős
(D) jó átbeszélhető, de élvezhető
12. Hangszín
(K) Átlagos (néha nem szól elég jól)
(D) Kiváló (nagyon élvezhető)
13. Dalok
(K) Unalmas volt (Egy évig minden pénteken szinte ugyanazt nyomták.) Éves viszonylatban kissé megújult.
(D) Kiváló: változatos, újszerű
14. Tömeg
(K) Már nincs akkora zsúfoltság, mint régebben volt.
(D) Még nem érte el a látogatottság azt a határt, hogy zavaró tömegről írhassak. Sőt, érdemesebb párban menni.
15. Hangulat
(K) A társaságtól is függ.
(D) A társaságtól is függ.
-----------------------------------------------------
ui: Nincs érdekeltségem egyik klubnál sem. A fenti vélemény a sajátom. És pillanatnyilag 2006 végén én így látom.
El Tiburon
06-10-14, 15:23
Szerintem ez még korai, hisz a Kaméleon most alakult még csak át, a Danza meg nem nőtte ki magát akkorára, hogy konkrét véleményt lehessen alkotni róla.
Szerintem ez még korai, hisz a Kaméleon most alakult még csak át, a Danza meg nem nőtte ki magát akkorára, hogy konkrét véleményt lehessen alkotni róla.
Véleménye lehet az embernek egyszeri dolgokról, és rövidebb vagy éppen hosszabb múltbeli időszakokról is. Lehet, hogy azok egybe esnek, lehet, hogy nem. A világ változik, ezzel együtt a vélemény is formálódhat. (Szerkesztésre van mód.)
Lehet, hogy a Kaméleon fog javítani, lehet, hogy a Danza egyszer fog rontani. Most azt látom, hogy így áll a verseny...
El Tiburon
06-10-17, 03:11
Szabito!
Ötlet kell és kreativitás, no meg marketing. ;)
És folyamatos vérfrissítés.
Mindenütt.
Szerintem.
Sokat gondolkodam, hogy írjak-e ezzel kapcsolatban, de úgy döntöttem, hogy megteszem.
Pénteken, első alkalommal lenéztünk egyik salsás barátosnémmal a Danza-ba.
Közel is van hozzám, péntek este is volt, unatkoztam volna otthon, stb...
Hááát vegyes a vélemény.
A terem, a kihangosítás, a parkett, az elrendezés nagyon tuti, komolyan mondom, hogy nagyon tetszik.
De összességében nagyon gáz volt (összehasonlítva más bulikkal!).
Lehet, hogy csak most, de nagyon kevesen voltak (ami engem nem zavar, mert utálom a tömeget), azonban ez már elérte a zavaró szintet.
A zene az én ízlésem alapján a tűrhető kategória volt, mert nagyon jó kis timbák voltak egy ideig, de aztán bekevertek egy olyan jazzes salsát, hogy húha. Ami megint nem mondom, hogy nem jó, de táncolni nagyon rossz rá.
(Csak a rend kedvéért: A jazz az a zene, ahol minden zenész a saját ütemében folyamatosan szólózik, aztán létrejön egy kakofónia, amelyből azt bogozol ki, amit akarsz, szeritem. ;-) )
A két hely összehasonlítása viszont alapból hibás!
A Kaméleot nem lehet kiirtani péntekről, túl nagy a Diabolicas háttere, exkluzív a hely, stb...
Úgy érzem, hogy most már nem lehet olyan bulikkal operálni, ahol van egy terem, bepakolunk egy tessék-lássék bárt, aztán hadd menjen.
Itt valami hasonló próbálkozás történik, de sem a salsas, sem a tangós réteget nem sikerült még megcélozni.
Ennek ellenére szurkolok nekik, mert jót gyakoroltunk a néha töküres tánctéren.
Adíos!
G.
A Kaméleot nem lehet kiirtani péntekről, túl nagy a Diabolicas háttere, exkluzív a hely, stb...
Kiirtani semmit sem kell. A verseny teszi jobbá a szolgáltatásokat. (Lásd az idei szilveszteri partikat...)
Lehet, hogy csak most, de nagyon kevesen voltak (ami engem nem zavar, mert utálom a tömeget), azonban ez már elérte a zavaró szintet.
Pedig a hely több látogatót érdemelne.... Párban viszont érdemes odamenni.
A zene az én ízlésem alapján a tűrhető kategória volt, mert nagyon jó kis timbák voltak egy ideig, de aztán bekevertek egy olyan jazzes salsát, hogy húha. Ami megint nem mondom, hogy nem jó, de táncolni nagyon rossz rá.
(Csak a rend kedvéért: A jazz az a zene, ahol minden zenész a saját ütemében folyamatosan szólózik, aztán létrejön egy kakofónia, amelyből azt bogozol ki, amit akarsz, szeritem. ;-) )
Ha csak egy volt az nem baj. :) Pihenni is kell valamikor...szoktam mondani. Lehet, hogy másoknak tetszik. És ez teszi változatossá a zenei programot. Így legalább az ember kissé rá van kényszerítve, hogy ezt a stílust is megkóstolja... :) Régebben a reggaeton sem volt divat. Talán egy fél éve kezdett inkább előtérbe kerülni itthon. Azóta egyre több lány rázza már nagyon jól. A srácok még kissé le vannak ebben maradva, de idővel talán behozzuk a hátrányt.
A Kaméleont nem lehet kiirtani péntekről, túl nagy a Diabolicas háttere, exkluzív a hely, stb...
A Carmen tánciskola és a Kaméleon között is jó a kapcsolat. De miért kellene kiirtani, ezt nem értem? Azért mert te másik tánciskolába jársz?
Amit a Danza bulijáról írtál, azzal egyetértek.
Lehet, hogy inkább így kellett volna írnom: "kiirtani".
A szót átvitt értelmében szerettem volna használni.
Különben nálam tényleg nem sok vizet zavar a Kaméleon.
Egyszer voltam ott, aztán megegyeztem magammal, hogy egy 8 napon túl gyógyuló sérülés elég volt, és nem érdemel a hely több esélyt.
De sokaknak tetszik, így: no comment.
Adíos!
G.
danzaval egyetlen probléma van, hogy még nagyon kevesen járnak oda. pedig jo lenne ha minél hamarabb felfutna. példás a nagy tánctér!!! itt lehet salsazni!
Kedves Szabito barátom!
Értékelésed eléggé szubjektívnek tűnik, az összehasonlításoddal kapcsolatban szeretnék egy-két dolgot pontosítani.
A Kaméleon klub belépő díja évek óta 1000 HUF és ez nem is fog változni
A beltéri díszlet nagyon sok embernek tetszik és ez alkalmazkodik a modern retro irányzatokhoz.
A pihenőhelyek, társalkodás: A Kaméleon klubban évek óta több száz ember jár táncolni. Ezek az emberek nem azért járnak el a klubba mert rosszúl érzik magukat, hanem azért mert nagyon jónak tartják ezt a salsa klubbot. Péntekről-péntekre a klubbot látogatók létszáma a felujítás utáni nagyobb tánctér révén megduplázódott. A Kaméleon klub a legnagyobb klub Budapesten, amit Európában is jegyeznek. Nem véletlenűl a Magyar Rádió helyszíni műsort sugárzott ebből a salsa klubból. Az ülőhely számunkra azért indifferens, mert ebbe a klubba az emberek elsősorban táncolni jönnek.
Budapesten az elmúlt 8 évben nagyon sok salsa klub próbált működni, fennmaradni, de ez csak nagyon keveseknek sikerűlt, ezek közé tartozik a Kaméleon Salsa Klub is. Úgy gondolom hogy egy klub sikere az főleg azoktól függ, akik ebbe a klubba hétről-hétre eljárnak, hiszen a klub működését igazából ők tudják objektíven megítélni, mivel itt nem egy ember mondd véleményt, hanem több száz, netánezer ember. Ritka az a kivételes jó kapcsolat, amely a Salsa Diabolica, Carmen Tánciskola és a Kaméleon Klub között évek óta kialakult. A véleményem szerint a magyarországi salsa élet fejlődésében ez nagy szerepet játszott.
Levegő: A felújítás után nagy teljesítményű légkondíciónáló kerűlt beépítésre, valószínűleg ez a tény az értékelésedkor a figyelmedet elkerűlte.
Hangszín: A Kaméleon Klub külön technikusa külön gondoskodik az állandó, kiváló minőségű hangszínről. Ezzel kapcsolatban hozzám még panasz nem érkezett.
Dalok: Valószínűleg régen jártál a klubban, vagy nagyon ritkán jársz oda, mivel nem vetted észre, hogy a legújabb zenéket hallhatod. 32 Miamiban lévő zenei salsa kiadóval állok kapcsolatban, tőlűk a legújabb felvételeket kapom meg, valószínűleg a bőség zavara miatt nem tudtál ezek között különbséget tenni.
"A bachata-szerű borzasztóan rossz francia sanzon"-ról csak annyit hogy a Kaméleon Klub újdonságainak egyik legsikeresebb zenei száma, amit külön kérnek, hogy játszak le. Egyébként pedig ez egy bachata és nem sanzon!
A Kaméleon Klub annyira népszerű, hogy minden péntek este teltház van. Azt hiszem igazából egy klub működését ez minősíti. A többi minősítésedre pedig NO COMMENT!
Egy induló új klubbot az emberek inkább szeretnek szubjektív okok miatt támogatni, ez alatt értem a Danza Klubbot, mivel egy kisebb induló klub az emberek rokonszenvét könnyeben el tudja viselni a kezdeti nehézségek miatt.
DJ Jorge
Hmm. ez szép volt. mintha egy tökéletes reklám-marketing prezentációt hallhattam volna. :)
De hát neked "védened kell a mundér becsületét" :)
Persze, Szabito véleménye eléggé szubjektív lett, de valljuk be, sok igazság van benne. Én 1x voltam a kaméleonban a felújítás óta. Azóta az általam érzékelhető változások (na és ami nem változott):
Szerintem nagyon megkapó lett a beltér kialakítása - bár korábban kicsit latinosabb volt a feeling. De más napokon más bulik vannak és gondolom egy általános "redesign"ről volt szó.
Légkondi: hát, itt szerintem a "sok is kevés" tipikus esetével állunk szemben: a tánctéren megfőttem, és az emelvénynél - ahol csak 1-2 ember táncolt (a korábbi DJ pult helyszíne) - szintén hőség volt...
Hangosítás-zene: Korábban is, most is az a gond, h. a zene iszonyatosan harsog és emiatt sokszor bántó. Volt, hogy már hazamentem és mindig csöngött a fülem. És nem a hangfalaknál álltam előtte órákig.. :)
A zenei repertoár tényleg sokkal jobb lett, magam is csodálkoztam.
Tánctér, tömeg: Hát, ez az egyik, amiért én nem járok a Kaméleonba: 11óra és hajnali 2 között nemhogy táncolni, de lépni nem lehet.
Mint korareggel a 2es Metron a deák térnél.. vagy, mint szardiniák a dobozban.. És mindez még valahogy elviselhető lenne - a hőség ellenére - de az emberek nagytöbbsége akkora f*sz, hogy nem képes a másikra figyelni és pankráció megy a köbön. (ez nem a Kaméleon hibája, ez sajnos általános tendencia. Erről ism lehetne amúgy egy topicot nyitni.. "kulturált viselkedés tánc közben", vagy valami hasonló.)
Nem értem.. illetve értem, csak nem tudom, miért nem csinálnak létszámstoppot? Sok bulihelyen működik. És nem megy a szórakozás élményének rovására..
Árak: a másik, amiért nem megyek a Kaméleonba: nem vagyok sz*rrágó, de egy belépő, és ruhatáridíj után szerintem elvárhatóak lennének a korrekt árak. És a Kaméleonban nagyon nem azok vannak..
Remélem, most senki nem kezdi el magyarázgatni, h. egy pohár öszibarackléért a 450Ft-os ár korrekt, sőt alacsony..
Jahm, és még 1.: a Kaméleonba sokan nem a jó zenéért járnak, vagy mert olyan jó, hanem azért, merthogy az "a Kaméleon". (sznobizmus, megszokás, "kisebb rossz", stb.)
No, köszönöm a figyelmet, mindenkinek boldog karit :)
Fec
Kedves Szabito barátom!
Értékelésed eléggé szubjektívnek tűnik, az összehasonlításoddal kapcsolatban szeretnék egy-két dolgot pontosítani.
Naná, hogy szubjektív. Nem vagyok mások szócsöve. De ez igaz minden bejegyzésemre. Nem mások véleményét szándékozom ideírni. Azt tegye meg annak gazdája...
A beltéri díszlet nagyon sok embernek tetszik és ez alkalmazkodik a modern retro irányzatokhoz.
Tetszik, vagy nem, ezt kapják. :) Szerintem van nagy számban ellenvélemény is. (Szavazásra fel!)
Hangszín: A Kaméleon Klub külön technikusa külön gondoskodik az állandó, kiváló minőségű hangszínről. Ezzel kapcsolatban hozzám még panasz nem érkezett.
Ezzel kapcsolatban egyetértek Fec előző hozzászólásával. + Szerintem erős a mély...bár egy diszkóban így szokás, csak némelyik dalhoz ez nem illik (főként bachata daloknál)...
Akkor legyen ez az kettő az első hozzád érkezett panasz. :)
A légkondi kérdésköréhez is majd hozzászólok, ha felmértem a helyzetet...
A pihenőhelyek, társalkodás: A Kaméleon klubban évek óta több száz ember jár táncolni. Ezek az emberek nem azért járnak el a klubba mert rosszúl érzik magukat, hanem azért mert nagyon jónak tartják ezt a salsa klubbot. Péntekről-péntekre a klubbot látogatók létszáma a felujítás utáni nagyobb tánctér révén megduplázódott. A Kaméleon klub a legnagyobb klub Budapesten, amit Európában is jegyeznek. Nem véletlenűl a Magyar Rádió helyszíni műsort sugárzott ebből a salsa klubból. Az ülőhely számunkra azért indifferens, mert ebbe a klubba az emberek elsősorban táncolni jönnek.
Már folyt arról beszélgetés, hogy ki miért jár el valahová. Ennek az említettnél sokkal több oka van. És talán fontosabb a társasági igény. (És itt jön a hangosítás kérdése, hogy beltéren a beszélgetést el lehet felejteni a hangerőtől.)
A duplázásról szóló statisztikai számok kicsit csalókák is, hiszen nem egy adott embermennyiségből járnak el többen. A salsá-t táncolók létszáma is növekszik. A következtetést ez a tény erősen árnyékolja.
A Magyar Rádióban is kínosan ügyelnek arra, hogy véletlenül ne mondjanak be reklámnak minősülő neveket. Ha pedig szándékosan hangsúlyozva megteszik a műsor alatt, hogy a Kaméleonban szól ez a zene, akkor azért előtte fizettek is rendesen... Vagy nincs igazam? ;)
Az ülőhellyel kapcsolatban pedig éppen tegnap- Kaméleonra nem is vonatkozó kérdésem nélkül is- felemlítették, hogy alig találni. Ezek szerint van, akinek számít. Persze kérdés, hogy szék vagy tánctér... (szavazás?)
A Kaméleon Klub annyira népszerű, hogy minden péntek este teltház van. Azt hiszem igazából egy klub működését ez minősíti. A többi minősítésedre pedig NO COMMENT!
Minősítés?! Azt végezzen valami intézet. Inkább véleménynek nevezem.
Dalok: Valószínűleg régen jártál a klubban, vagy nagyon ritkán jársz oda, mivel nem vetted észre, hogy a legújabb zenéket hallhatod. 32 Miamiban lévő zenei salsa kiadóval állok kapcsolatban, tőlűk a legújabb felvételeket kapom meg, valószínűleg a bőség zavara miatt nem tudtál ezek között különbséget tenni.
Tény, hogy változott az utóbbi időben az összeállítás. Remélhetőleg 6 hónap múlva majd nem lehet előre megmondani, hogy melyik dalt melyik fogja követni.
Budapesten az elmúlt 8 évben nagyon sok salsa klub próbált működni, fennmaradni, de ez csak nagyon keveseknek sikerűlt, ezek közé tartozik a Kaméleon Salsa Klub is. Úgy gondolom hogy egy klub sikere az főleg azoktól függ, akik ebbe a klubba hétről-hétre eljárnak, hiszen a klub működését igazából ők tudják objektíven megítélni, mivel itt nem egy ember mondd véleményt, hanem több száz, netánezer ember. Ritka az a kivételes jó kapcsolat, amely a Salsa Diabolica, Carmen Tánciskola és a Kaméleon Klub között évek óta kialakult. A véleményem szerint a magyarországi salsa élet fejlődésében ez nagy szerepet játszott.
A salsaélet fellendülésével kapcsolatos gondolatod nagyjából úgy van, de hozzátenném, hogy pl. a Palacio de la salsa, vagy a Szilvuplé is nagyon sokat tett érte. Hiszen lehet használni a tanultakat, élvezni a tudás gyümölcsét.
Merketingezni pedig tudni kell... :)
Szerintem nem a Kaméleonnal van a baj. Ők sikeresen hajtják végre a saját üzleti koncepciójukat: tömegigényeket elégitenek olyan magas áron, amelyet a közönség hajlandó megfizetni. Van rá kereslet, ezért van tele. A probléma nem ez, hanem hogy nincs komoly alternativája, igy azok is odamennek, akik nem igazán szeretik. Én már rég leszoktam róla a zene miatt. Ha hébe-hóba letévedek mások miatt, akkor is mindig felhúzom magam. De még egyszer mondom: nem hibáztatom a DJ-t, ez a hely úgyis tele lesz mindig.
"Tánctér, tömeg: Hát, ez az egyik, amiért én nem járok a Kaméleonba: 11óra és hajnali 2 között nemhogy táncolni, de lépni nem lehet."
Nagyon érdekes hogy amíg a Kaméleon Klubban teltház esetében rossz a buli, addig más salsa-klubbokban viszont a teltház fergeteges bulinak felel meg. Valahogy úgy vagy ezzel, hogy ha akarom vemhes ha akarom nem, holott egy dologról beszélünk, jó a buli!
"Nem értem.. illetve értem, csak nem tudom, miért nem csinálnak létszámstoppot? Sok bulihelyen működik. És nem megy a szórakozás élményének rovására.."
Létszámstop azért nincsen, mivel TE lennél az első aki ezt azonnal szóvá tennéd, hogy miért nem lehet bejutni. Tudod ez olyan, mint a mesében füstszűrős, nem füstszűrős, de mégsincs rajta sapka.
"Jahm, és még 1.: a Kaméleonba sokan nem a jó zenéért járnak, vagy mert olyan jó, hanem azért, merthogy az "a Kaméleon". (sznobizmus, megszokás, "kisebb rossz", stb.)"
Szóval akkor összegezve a Kaméleon Klubról alkotott véleményedet: Itt minden a lehető legrosszabb, akik ide járnak azok tulajdonképpen izlésficamban szenvednek, de erről ők nem tudnak. Csak tudod barátom az a probléma, hogy minden péntek este minimum 600 ember van a Kaméleon Klubban, szóval itt akkor valami nem stimmel.
"A duplázásról szóló statisztikai számok kicsit csalókák is, hiszen nem egy adott embermennyiségből járnak el többen. A salsá-t táncolók létszáma is növekszik. A következtetést ez a tény erősen árnyékolja."
Nem szeretném statisztikai alapfogalmakkal untatni a Tisztelt Olvasókat, de amiről beszéltem az egyértelmű: 2* annyian járnak a Kaméleon Klubba mint a felújítás előtt. És itt nincsen semmilyen árnyékolás, csak salsa, zene tánc és napsütés!
"A Magyar Rádióban is kínosan ügyelnek arra, hogy véletlenül ne mondjanak be reklámnak minősülő neveket. Ha pedig szándékosan hangsúlyozva megteszik a műsor alatt, hogy a Kaméleonban szól ez a zene, akkor azért előtte fizettek is rendesen... Vagy nincs igazam?"
Nincs igazad, speciel most lyukra futottál, mivel ha a kellő információt a témáról beszerezted volna, akkor tudhatnád, hogy 8 éve dolgozok a Magyar Rádiónál - ez rajta van a Kaméleon Klub honlapján is - ahol a salsa-t népszerűsítem, mint zenei szerkesztő és latin-zenei szakértő. Tehát a TÉNYEK a következőek: A Magyar Rádióban nem divat egy zenei szórakozóhely reklámozása, ezért a Kaméleon Klub nem fizetett, mivel a hallgatói levelek NAGY SZÁMA miatt igény merült fel egy klub műsorának leadására, ezért a zenei szerkesztőség előzetesen minősítette a Kaméleon Klub zenei programját, ezt követően történt meg a felvétel.
"Minősítés?! Azt végezzen valami intézet. Inkább véleménynek nevezem."
Igenis amit Te leírtál minősítésnek tekintem, mert véleményt az szokott mondani aki azt nem nyilvanosan teszi meg.
Minősítés véleményem szerint az, hogyha valaki nagy nyilvánosság előtt, valamilyen saját maga által kreált szempontrendszer alapján próbál értékelni. Csakhogy azzal is tisztában kell lenni, hogy ezzel kinek mekkora kárt okozol, és hány embernek a munkáját teszed tönkre, mert itt nem Rólam és a Kaméleon Klubról van szó, hanem, arról a kb. 30 emberről, akinek a munkáját próbálod lejáratni.
Tudod az nem túl tisztességes, hogy miközben mindenek felett próbálsz bíráskodni, közben egy másik klubnak a programját hírdeted!
Értékelni általában az szokott, aki valamit letett a magyarországi salsa nagyasztalára, most Én Rólad ez ügyben nem sokat hallottam...
Én úgy érzem, hogy benned az SI (sárga irigység) faktor dolgozik, mivel ebből a magyarországi salsa tortából még nem tudtál egy szeletet sem kihasítani...
Nagyon sokan próbáltak az elmúlt 5 évben pénteken salsa klubbot alapítani, csakhogy ehhez nem elég egy honlap, pár MÁSOLT lemez, hanem komoly anyagi támogatás, türelem, kitartás és nem utolsó sorban EREDETI lemezek szükségesek. Ja, és még DJ szakvizsga is. Maradva a te gondolatmenetednél ez itt a reklám helye...
Egyébként örülök annak hogy minél tovább folyik a Kaméleon Klub ismertetése, annál több ember fog a klub után érdeklődni.
Köszönöm Neked , hogy Nekem ezt a lehetőséget biztosítottad, és nagy érdeklődéssel várom hogy a Palacio de la Salsa kontra Café Puerto vagy Almássy téri szabadidőközpont kontra az általad oly magasztalt Silvuplé összehasonlítására mikor fog sor kerülni.
Részemről a vitát lezártnak tekintem.
DJ Jorge
Szia!
Akkor már értem a Rádiós összefonódásokat is. Az is egy ok...
A fórum lényege a hozzászólás. Akár poz. akár neg., különben csak egy reklám-, vagy információsoldal lenne.... (Olyan már régóta van: salsa.hu
Ott nincsenek egyéni vélemények, csak hirdetések, információk, reklámok.)
Én eddig sem vitatkoztam. Részemről hozzászólás volt. :) Senkit sem óhajtok semmilyen igazságról meggyőzni. A bíráskodás pedig csak költői túlzásod lehetett, érdemi sorokat nem fűznék külön hozzá. A szórakozóhelyekkel kapcsolatosan úgyis mindenki a saját véleményét tartja mérvadónak.
Kíváncsi lennék, hogy a véleményem miatt hány ember kerülte el a Kaméleon. (Az érintettek jeletkezhetnének.) Szerintem egy sem fog. Aki nem megy, az nem ezen sorok miatt, ez biztos. Így nem hiszem, hogy bárki munkáját kár érte volna. De legalább -talán- nem fog szólni francia sanzon, többek örömére... :)
Élménydús évfordulót kívánok Neked, és a többi salsá-snak is!
Bár nem én lettem megszólitva, azért néhány dolgot én is hozzáfűznék. Azzal együtt is, hogy - mint azt korábban irtam - nekem semmi bajom a Kaméleon sikerével. Sőt, gratulálok nekik. De:
8 éve dolgozok a Magyar Rádiónál - ez rajta van a Kaméleon Klub honlapján is - ahol a salsa-t népszerűsítem, mint zenei szerkesztő és latin-zenei szakértő. Tehát a TÉNYEK a következőek: A Magyar Rádióban nem divat egy zenei szórakozóhely reklámozása, ezért a Kaméleon Klub nem fizetett, mivel a hallgatói levelek NAGY SZÁMA miatt igény merült fel egy klub műsorának leadására, ezért a zenei szerkesztőség előzetesen minősítette a Kaméleon Klub zenei programját, ezt követően történt meg a felvétel.
Ez szerintem nem etikus és összeférhetetlen.
Igenis amit Te leírtál minősítésnek tekintem, mert véleményt az szokott mondani aki azt nem nyilvanosan teszi meg. Minősítés véleményem szerint az, hogyha valaki nagy nyilvánosság előtt, valamilyen saját maga által kreált szempontrendszer alapján próbál értékelni.
Ezt nem értem. Szerinted mégis mire való egy ilyen fórum? Nem arra, hogy a nyilvánosság előtt elmondja a véleményét a saját szempontrendszere szerint?
Csakhogy azzal is tisztában kell lenni, hogy ezzel kinek mekkora kárt okozol, és hány embernek a munkáját teszed tönkre, mert itt nem Rólam és a Kaméleon Klubról van szó, hanem, arról a kb. 30 emberről, akinek a munkáját próbálod lejáratni.
Ezzel senkinek semmi kárt nem okozott. Senki nem hagyja ott emiatt a Kaméleont. Azért az a "Rólam" elég lett volna kis kezdőbetűvel is...
Tudod az nem túl tisztességes, hogy miközben mindenek felett próbálsz bíráskodni, közben egy másik klubnak a programját hírdeted!
De, ez a fórum pont erről szól, hogy mindenki elmondja a saját véleményét az egyes helyekről. Nem kell mindenben egyetérteni.
Értékelni általában az szokott, aki valamit letett a magyarországi salsa nagyasztalára, most Én Rólad ez ügyben nem sokat hallottam...
Tehát aki nem DJ, tánctanár, klubtulajdonos, stb. az maradjon kussban? Megint ez a nagy kezdőbetűs "Én"... Freud vajon mit szólna ehhez?
Én úgy érzem, hogy benned az SI (sárga irigység) faktor dolgozik, mivel ebből a magyarországi salsa tortából még nem tudtál egy szeletet sem kihasítani...
Én nem tudok DJ Szabitóról. Hol játszik?
Nagyon sokan próbáltak az elmúlt 5 évben pénteken salsa klubbot alapítani, csakhogy ehhez nem elég egy honlap, pár MÁSOLT lemez, hanem komoly anyagi támogatás, türelem, kitartás és nem utolsó sorban EREDETI lemezek szükségesek. Ja, és még DJ szakvizsga is. Maradva a te gondolatmenetednél ez itt a reklám helye...
Persze, sok mindenen múlik egy jó salsa klubot létrehozni (eredeti ötletek, pénz, kitartás, megszállottság, zenei hozzáértés). De talán legkevésbé múlik az eredeti lemezeken és a DJ szakvizsgán. Előbbi csak pénzkérdés, utóbbi értelmetlen bürokratikus akadály, amit amúgy is el akarnak már törölni.
Egyébként örülök annak hogy minél tovább folyik a Kaméleon Klub ismertetése, annál több ember fog a klub után érdeklődni.
Még ennél is több?
Köszönöm Neked , hogy Nekem ezt a lehetőséget biztosítottad, és nagy érdeklődéssel várom hogy a Palacio de la Salsa kontra Café Puerto vagy Almássy téri szabadidőközpont kontra az általad oly magasztalt Silvuplé összehasonlítására mikor fog sor kerülni.
Én a helyedben nem idegesiteném magam a konkurreciával, ha úgyis jobb vagy náluk. Megint az "Nekem"...
"Részemről a vitát lezártnak tekintem.
Értettük.
1"Nagyon érdekes hogy amíg a Kaméleon Klubban teltház esetében rossz a buli, addig más salsa-klubbokban viszont a teltház fergeteges bulinak felel meg.
Hát igen,ez jellemző ezen fórum minden témájában megfigyelhető hozzászólásra!Örülök,hogy végre másnak is feltűnt.
2 Létszámstop azért nincsen, mivel TE lennél az első aki ezt azonnal szóvá tennéd, hogy miért nem lehet bejutni.
2.Mint ahogy ez is :)
3 "Jahm, és még 1.: a Kaméleonba sokan nem a jó zenéért járnak, vagy mert olyan jó, hanem azért, merthogy az "a Kaméleon". (sznobizmus, megszokás, "kisebb rossz", stb.)"
3.Ha valakinek már "olyan hatalmas igényei vannak,hogy egy szép környezetben táncoljon és tiszta,vagy ujjlenyomatmentes pohárból igyon az már snobizmus?"
Az összehasonlítgatósdiról meg csak annyit,mint ahogy minden versenyen,itt is kellenének kategóriák.Elvégre nem volna tisztességes mondjuk Mike Tysont összeugrasztani Kokóval,nem?
Ezért nem értem,hogy lehet pont ezt a 2őt hasonlítgatni!Ha lenne salsa a Moulin Rouge-ban vagy a B7-ben!Na az 1 súlycsop.Szerintem!
Egyébként,nekem tetszik a Kaméleon,a zene is tök jó,változatos.
A másolt lemezekről meg csak annyit,én nem tudtam miért nem mindegy,hogy másolt,vagy eredeti,amíg az 1ik bulin nem hallottam kb.10x azt a kis windows-hangot! :) De ha valakinek ez nem baj,akkor sztem az se legyen,hogy piros az új díszlet vagy más!
Szóval nem értem miért kell mindenben a rosszat keresni,tökéletes nincs de a majdnemktökéletes dícséretet és köszönömöt érdemel,nem pedig fikát!A parányi salsáshelyek és lelkes segítőik meg inkább magukat fejlesszék ha versenyben akarnak maradni ahelyett,hogy a kákán is csomót keres!
BUÉK mindenkinek! :cheer2:
Nem értem ezt a nagy Kaméleon-fikázást. A Kaméleon évek óta a legszínvonalasabb salsa klub Budapesten. Nem csak az enteriőrt, a környezetet, a zenét és a világítást tekintve, de hozzáállásban is. Ja, hogy vannak olyan napok, amikor nem tetszik a zene? Ez teljesen szubjektív. Van, hogy más meg áradozik nekem, hogy húú aznap milyen jó. A Kaméleon európai színvonalú mulató, egyik hely sem közelíti meg. Én örülük, hogy van legalább egy ilyen hely.
Viszont ha már Kaméleon két dolgot el kell mondanom, amin jó lenne változtatni.
- A ruhatárral valamit kezdeni kéne így télen, mert nem az igazi, hogy ennyit kell várni.
- A ruhatáros a kedvencem, (az a 47 kilós, 50 körüli tag, kilógó késsel a zsebében) aki iszonyatosan bunkón beszél és bánik a vendégekkel. Ha vérig van sértve, hogy dolgozni kell, akkor ne dolgozzon itt. Mindenkinek jobb lenne. Nem szólna neki valaki, hogy szedje már össze magát? Nem kell nekem egy csicsergő, mosolygó zsúrpubi, de azért hadd ne érezzem már magam leköpve, miután több mint három éve járok oda és otthagytam már egy kevés pénzt a pultnál :)
Nem értem a Kaméleon fikázását... :) Meg kellene köszöni a ruhatárosnak, hogy megőrzi a kabátokat, és nem kell benn állandóan vigyázni rá. Tessék csak a szépet és a jót látni... ;)
Tettél le már kedves Haka valamit is az asztalra [itt nem az aprópénzre gondoltam]? Voltál már főruhatárnok? Még nem hallottam Rólad ezt... :)
Nem értem ezt a nagy Kaméleon-fikázást. .....
Viszont ha már Kaméleon két dolgot el kell mondanom, amin jó lenne változtatni.
- A ruhatárral valamit kezdeni kéne így télen, mert nem az igazi, hogy ennyit kell várni.
- A ruhatáros a kedvencem, (az a 47 kilós, 50 körüli tag, kilógó késsel a zsebében) aki iszonyatosan bunkón beszél és bánik a vendégekkel. Ha vérig van sértve, hogy dolgozni kell, akkor ne dolgozzon itt. Mindenkinek jobb lenne. Nem szólna neki valaki, hogy szedje már össze magát? Nem kell nekem egy csicsergő, mosolygó zsúrpubi, de azért hadd ne érezzem már magam leköpve, miután több mint három éve járok oda és otthagytam már egy kevés pénzt a pultnál :)
Én meg azt nem értem, hogy miért tartjátok ezt fikázásnak. Nektek meg nagyon sok embernek tetszik, másoknak meg nem. Ők hallgassanak? Miért? Mégis, mire való ez a fórum? Kizárólag pozitív véleményt lehet itt megfogalmazni? Nekem például nagyon nem tetszik ott a zene, de attól még elfogadom, hogy másoknak tetszik. Ez így van jól.
Én meg azt nem értem, hogy miért tartjátok ezt fikázásnak. Nektek meg nagyon sok embernek tetszik, másoknak meg nem. Ők hallgassanak? Miért? Mégis, mire való ez a fórum? Kizárólag pozitív véleményt lehet itt megfogalmazni? Nekem például nagyon nem tetszik ott a zene, de attól még elfogadom, hogy másoknak tetszik. Ez így van jól.
Egyet értek!!!
Nem értem, hogy a negatív vélemény az fika, a pozitív vélemény meg OK.
Igen is van helye a negatív véleménynek és ha valaki nem ért egyet a véleményalkotóval, akkor tessék VITATKOZNI.
A vita alatt nem azt értem, hogy elkezdünk személyeskedni, mert annak nincs sok értelme!!! Ugye...
üdv,
Eszli Balázs...
Még valami a kaméleoni zenéről.
Múlt hét pénteken DJ Jorge "számomra" fantasztikus, igazi kubai salsát játszott és Én, hatalmasat táncoltam :dance:. Viszont volt aki felnézett a Dj pultra, hogy "mi ez a szar":crazy:, ráadásul nem is egy kezdő, pedig a zene hatalmasóriási volt :(.
Szal ennyit erről! Sztem...
Tegnap megadtam a második, és egyben utolsó esélyt a Kaméleonnak.
Valszeg soha többet nem teszem be majd a lábam.
Tuti zene volt, de tényleg naggyon jó!
De ez semmit nem ér, ha nem lehet TÁNCOLNI!!! :mad:
Gratulálok mindenkinek, aki élvezhető módon tud táncolni ott (láttam ilyeneket, de a vérprofi kategóriában)! Nekem nem sikerült (bár lehet, hogy ez az én hibám, annak ellenére, hogy állítólag annyira már nem táncolok rosszul).
Szerintem egy nagy baj van a hellyel.
Mivel sokan vannak, ezért egyfajta disco feeling kezdi elfogni az embert.
Körülnéztem, és szerintem a közönség jó felének (de 30%-nak biztosan) semmi köze sincs a salsahoz! Eljönnek, hogy nézzenek ki a fejükből és piáljanak, miközben ha csak a széleken is, de foglalják az értékes táncteret.
Ha pedig a disco feeling kezd eluralkodni, akkor az további tömeget vonz, ami a zsúfoltságot tovább növeli.
A szellőzésen különben sokat javítottak a korábbihoz képest!
Kívánok további sok sikert a szervezőknek, mert tényleg nagyon színvonalas az egész hely, de a tényleges célnak (salsat táncolni) nem felel meg. Sajnos!
A péntek estét pedig biztos, hogy még hosszú évekig fogja meghatározni a Kaméleon bulija, és valszeg senkinek semmi esélye arra, hogy ezt bármilyen szinten felülmúlja, vagy befolyásolja.
Adíos!
G.
Alan és Enrique is sokat tettek azért, hogy a Kaméleon elindult és az évek során sikeresen működött.
Sok sikert a Kaméleonnak 2007-ben!
Remélem, hogy a jövőben további tánciskolákkal is sikerül jó kapcsolatot kiépíteniük
Beckhambaby
07-01-03, 16:17
Érdekes volt végigolvasnom ezt a fórumot...
Én már több, mint két éve nem voltam Kaméleonban, és ennek az az oka, amit fentebb már megemlítettek egy páran, miszerint sok olyan ember jár oda, aki (véleményem szerint!!!!) csak presztízsből teszi, hogy elmondhassa, a Kaméleonban buliztam pénteken, ezzel elveszi az értékes táncteret és a legdurvább esetben (ez sajnos többször is előfordult velem, ezért nem járok már oda) beáll a táncparkett közepére a haverjaival a kezükben az elengedhetetlen alkoholos itallal és ha tánc közben véletlenül nekikmész, kishíján kidobatnak a marcona fiatalemberrel, merthogy miért nem tudsz vigyázni...:( De egy nyomdafestéket nem tűrő beszólást biztos kapsz érte...
Sajnos a fenti eset velem nagyon sokszor előfordult, amikor még szinte csak és kizárólag Kaméleonban lehetett salsára bulizni (még Enrique idejében, tehát ez nem a közelmúlt eseménye), és ezért nem járok oda.
Nem a táncos társasággal van bajom, hanem a sznobokkal. Ezért péntekenkét vagy nem megyek sehova, vagy nem megyek sehova, vagyok suliban vagy és vizsgázom...:D
Danzában voltam egyszer nemrég; tetszett, bár akkor állati kevesen voltak. A zene jó volt, a parkettre már nem nagyon emlékszem. Szerintem nyugisabb, mint Kaméleon. De ez magánvélemény, mielőtt még valaki magára venné!!:D:D
Üdv mindenkinek!!!
Szerintem azért már le lehetne venni a "La Noche Cubana" jelzőt a Kaméleon reklámokból. Nem is értem, miért van még ott.
Sziasztok!
Nem egy helyen találkoztam már ilyennel, hogy a kritikát nem építőnek veszik, és nem épp kedves hangnemben válaszolnak vissza. Ne tessék elszállni!! ;)
A Kaméleonnal az a helyzet, hogy több ismerősöm nem szívesen megy oda.
Van olyan, akit a fények zavarnak. Túl dinamikusak, és erősek. Ha pl valamelyikőtök szemébe világít, akkor utána ki tudja, hogy meg tudja-e fogni utána a kezedet a párod - azért néha elég zavaró tud lenni órákon át a villogás. Talán, ha több statikus fényforrás lenne ezek mellett.
Van akit meg az oldalt ácsorgó salsázni nem tudó emberek zavarnak.
Utoljára, amikor voltam, volt egy csávó odaben kabátban, és ott mustrálgatta a lányokat. :S
Sokan vannak. Ez nem rossz, ha nem túl sokan. :) De mivel nincs elég ülőhely, és tényleg nagyon hangos a zene, ezért nem lehet leülni beszélgetni. Szerintem sok embernek lenne azért erre is igénye. Talán iszogatnának is mellé valamit. ;) Mondjuk tényleg nagyon magasak az árak. Meg hát ha sokáig ott marad az ember, akkor pihen is tánc közben - és akkor meg több tánctér marad meg, ha le tud ülni valahová, és nem kell a parkett közelében ácsorognia.
Szerintem.
Utoljára, amikor voltam, volt egy csávó odaben kabátban, és ott mustrálgatta a lányokat. :S
Egy csavo mustralta a csajokat... Egy szorakozohelyen! Na ne! ;)
De kabátbaaaaan!!...ott járkált körbe...és fél méterről bámult az arcukba...Csöppet se volt irritáló...
...és nem tánc közben.
De kabátbaaaaan!! És fél méterről bámult az arcukba...Csöppet se volt irritáló...
Az a fo hogy nem volt irritalo... ;)
Mellesleg itt Kaliforniaban 100%-ig atlagos, hogy egy kabatos latino, femlancokkal a nyakaban, napszemuvegben leall a tancparkett szelere es felmeterrol stiroli a csajokat... (Na jo a felmeterre nem veszek merget...)
Napszemüvegben legalább nem látszik, hogy kit néz..és nem irritál... :D
vBulletin v3.5.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.